Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Fyraårskalas

Publicerad 2008-01-31 16:55:43 i Allmänt,

I tisdags fyllde yngsta systerdottern 4 år, så vi var där på kalas. Det är alltid lika roligt att komma dit och ringa på dörren, det slår aldrig fel, man möts alltid av hennes stora leende =) Jag ställde ner påsen med paket på golvet, för jag tänkte att jag skulle ge dem efter att jag hängt av mig. Men det var ju en liten fröken som genast fiskade upp ett ur påsen. Och det var ju ändå hennes födelsedag, så det kändes okej ;) Roligt att hon numera även blir glad för kläder, och dockskåpsmöblerna gick såklart hem, men jag tror storasyster blev minst likaglad ;)


Sen dök kusinerna upp, så det blev full rulle på dem. Och jag passade på att pilla lite på deras lillkusin, söt och glad =) När A hade lekt sig alldeles trött och det var en film på TVn så kom hon och kröp upp hos mig. Det var supermysigt att sitta där, hon var rejält tung i huvudet. När hon gått upp för att säga hej då till födelsedagskalasdeltagare så drog hon tillbaka mig till fåtöljen. Och efter att hon provat massa ställen att ligga i mitt knä på så bestämde hon för att platt på mage i mitt knä var det bästa. Och när jag började stryka henne över håret tog det inte lång stund innan hon sov som en stock. Det är jobbigt att fylla 4 tror jag, fast klockan var förstås rätt mycket. Hoppas I somnade när vi åkt också...

Funderade...

Publicerad 2008-01-22 20:17:59 i Allmänt,

... och det löste sig. Jag lever med en slags tro i livet att saker och ting löser sig. Medan R ofta funderar på saker och oroar sig lite för mycket så tar jag det lugnt, kanske för längt, men ändock. Och tror ofta att det fixar sig, och för det mesta gör det ju det. Våran stora huvudvärk bilen verkar ha kommit till en lösning. Det är inte konstigt att bilen går sämre och sämre, och till slut inte alls om man försöker åtgärda problemet med att hälla i mer och mer k-sprit, och det sen visar sig att det ska man absolut INTE ha i våran bil.... Vi fick tag på en snäll mekaniker som gav råd och lyssnade på telefon, och löste problemet. K-sprit ska man inte ha i bilar med insprutningsmotor (eller vad det heter). Men mekanikern tröstade oss med att det var inte så lätt att veta, eftersom det inte står någonstans.... Vi fick till och med ett råd hur vi skulle göra för att avhjälpa det vi ställt till, med och numera går det som finaste siden! Kanon!!!

Det är mycket här i livet som man måste lära sig den hårda vägen... Bara för att bilen inte startade i lördags så fick vi ut och gå i stormen för att handla... Men vi klarade det också =)

Funderade och insåg....

Publicerad 2008-01-22 20:12:34 i Allmänt,

... att min födelsedag ligger på påskafton i år. Först så visste jag inte alls hur jag skulle göra, om jag skulle skjuta fram kalaset en dag.. Men det känns på sätt och vis dumt, eftersom jag ändå fyller på en lördag. Och fyller jag på lördagen så vill jag ju passa på att fira på rätt dag. Och efter att ha pratat med någon som har stor betydelse i mitt liv och sedan tänkt på det i efterhand så känns det som att så får det bli. Mitt kalas blir i år på påskafton. Maten är ju på så vis redan fixat, men det är klart, ett knytis skulle ju underlätta =) Så hoppas att så många som möjligt vill/kan komma. Om inte annat så finns helgen efter också till förfogande...

Funderade och kom fram till..

Publicerad 2008-01-22 20:09:07 i Allmänt,

... att det mesta går att vända till något positivt. Idag vid lunch så var jag lite frustrerad över att jag inte hade fått något gjort på förmiddagen. Ofta så blir det så att arbetskamrater kommer in och frågar saker, och ibland är det så mycket på gång så då fastnar man i någon diskussion, eller så blir det ett litet avloppsmöte. Men ikväll så tänkte jag på det, att egentligen är jag nog väldigt glad över det. För det betyder ju faktiskt att jag är betydelsefull även för andra på jobbet. Och att jag inte bara är den som frågar, utan också kan vara den man frågor. Så det är ju faktiskt väldigt positivt =) Inser mer och mer hur bra mina arbetskamrater är, söker man stöd så finner man det till fullo hos vissa. Och det är ju underbart!

Stormvarning

Publicerad 2008-01-18 14:29:41 i Allmänt,

Är det nu som det är lugnet före stormen? Den ska visst vara på väg. Jag tycker visserligen att det brukar blåsa kraftigt här rätt ofta, men det är väl inte storm det. Men de varnar och säger att man bör hålla sig hemma, passar mig ypperligt eftersom jag tänker vara hemma hela helgen. Vi måste visserligen handla i morgon, men det ska väl gå bra. Och får man inte gå ut så klarar vi säkert oss ändå, om inte annat får vi hoppas pizzerian kan springa över med pizza ;)

Vi har inhandlat en batteriladdare till bilen, en sån man har i bilen och sätter i cigarettuttaget, den verkar väldigt smart. Tack syster för tipset om den! Nu hoppas vi att den funkar, för det är lite tröttsamt att gå och hämta bilen här och där efter några timmar, eller det kan bli i längden kanske ;) Den är rätt känslig, men nu hoppas vi att det ska gå bra. Ska bli skönt när det blir sommar, för det är väl sånt klimat den är gjord för kan jag tro.

Det ska bli så skönt med helg, ska sova massor i natt! Jag avskyr verkligen att gå upp på mornarna nu.

Ska bli skönt med lite inkomst på fredag, det var mycket pengar som kommer såg jag. Har inte så mycket pengar kvar nu, och kommer säkert köpa badrumsmatta för de sista slantarna.. Men matpengar har vi ju insatta, och något annat behövs väl egentligen inte. Visserligen finns ett sparkonto, men de pengarna vill jag inte slösa bort på småsaker. Har tankar på att köpa en fetingkamera i vår, och då kan sparpengar komma till nytta ;) Och så kommer det ju en semester i sommar också. Vi får se vad det blir denna gång. Vi hade planer på england, men jag är sugen på att se norrland också, det finns mycket i Sverige som jag inte sett. Men kanske en Sverigesemester, och sedan en weekend i någon stad dit man kan ta sig med billighetsflyg?! Barcelona är väldigt poppis här på jobbet. Men Valencia verkar fint också... Får kanske bli det som är soligast och varmast ;) Fast jag antar att vi är två om att bestämma ;) Nu är det visserligen en bra bit kvar dit, men planera och drömma kan man gott göra året runt =)

Just nu drömmer jag om en solsemester, tänk vilken kick det skulle va att resa bort och kliva ut i ett helt annat klimat. Om alla vintrar ska vara såhär så köper jag snart ett hus i ett varmt land där man kan bo de tristaste månaderna på året.... I morse när jag kom till jobbet och satte mig på stolen och tittade ut så var det nästan helt svart. Och det trots att solen skulle ha gått upp. Idag blev det inte ens ljust, det är fortfarande bara mööööörkt...

Tror det kan vara en bidragande orsak till varför jag dras mot klara färger. Stog och tittade på badrumsmattor igår, det fanns många färger. Tittade på grå, blå och mörkare gröna. Men ingen av dem gjorde mig glad. Så fanns det en rosa, som var supersnygg såklart, men det kan vi nog inte ha, jag får begränsa rosa att bara gälla mina kläder ;) Men så fanns det en som bara var så superglad, den var turkos, ganska stark, men ändå inte pastell. Blev så förtjust och glad. Vill verklligen ha den, men frågan är om man kan ha den färgen i vårt badrum. Det är ju så lamt där, beige färg överallt... Men då kanske lite färg behövs? Har inte frågat R, men eftersom jag står för heminredningen så inreder jag väl tills det blir någon protest ;) Ska titta på mattorna efter jobbet och fundera lite till, är väl inte värre än att jag kan lämna tillbaka dem om de inte passar..

Hittade snygga gardiner på indiska också, men de är jag mer tveksam på. De var jättesnygga gröna, men det kanske inte funkar ihop med det gröna på soffan... Men sovrummet kanske... fast det får bli längre fram det.... Jaja, hur som helst så är det superskoj att kolla på allt man kan inreda hemmet med...

Rapport

Publicerad 2008-01-16 12:37:09 i Allmänt,

Jag längtar efter våren! Det är ju för trist detta mörker. Om det inte hade varit för solsken i söndags så hade jag allvarligt trott att den försvunnit för gott. Det är ju helt hopplöst att komma upp på morgonen. Och det blir ju inte bättre av att jag plötsligt blivit kvällspigg. Om jag fick välja skulle jag sova hela förmiddagarna ;)


Var i alla fall till Gnesta i helgen och scrappade lite, det var skoj. Det blir av alldeles för sällan numera. Om några veckor är det desutom dags för en stpr scraphelg med systrarna, ska bli jätteskoj! Efter scrappen i Gnesta så var jag hem till syster. Träffade marsvinen bland annat, var supersöta! Verkligen gosigt med djur! Önskar att vi också kunde ha något, men det går nog inte med tanke på sambons allergi. Mysandet stod lilla A för, vad mycket kärlek det finns inom den lilla tjejen! Vi tittade på en film och hon satt hos mig nästan hela tiden. Och helt plötsligt så fick man sig en stor kram. De ger verkligen energi som varar länge. Igår satt vi och tittade på TV, då jag plötsligt skrattade till lite. R undrade vad det var, och jag kunde bara svara att det var för att jag tycker om A så mycket =)


Såklart ville även I ha lite mosterkärlek, jag satt på golvet och hon i mitt så länge så hela foten domnade bort! Och det var extremt läskigt när jag sedan skulle resa mig upp. Jag har hört att man ska vara försiktig när foten domnar, för att man kan bryta den utan att känna det. Jag har länge tyckt att det låter konstigt, foten brukar ju alltid vakna till. Men när jag skulle resa mig den här gången så gjorde jag inte som jag brukar, utan jag reste mig upp med hjälp av den domnade foten. Och när jag var på väg upp så såg jag hur foten bara gled iväg, utan att jag kände ett dugg. Och jag föll pladask på golvet. Gick lyckligtsvis bra, men fy vad läskigt det var!

segt på fredag..

Publicerad 2008-01-11 14:21:52 i Allmänt,

Varför i allsindar ska det vara så svårt att skriva ihop några rapporter efter att man varit ute? Har försökt att få det gjort hur länge som helst nu. Men det är så tråkigt så jag gör andra saker istället. Men nu sitter jag här utan val, det är typ rapporterna eller inget. Försöker febrilt att komma på något som jag kan göra istället, det måste ju finnas NÅGOT som jag absolut måste se till att göra NU ;) Men bara tio minuter kvar till fruktfikat, och sen ska vi ha lite möte, och sen är det ju nästan dags att gå hem! Jippie!


Och vet ni vad? Jag ser solen idag! Det är ju strålande... Ska se om jag hittar något på rean efter jobbet...

Mörker...

Publicerad 2008-01-08 10:25:00 i Allmänt,

Mörker, mörker, mörker..... varför kommer aldrig solen upp? Det är ju mörkt hela dagarna, är ju så otroligt trist! Och nu är snön nästan bort också, så nu hjälper inte ens den till. Saknar solen!!


Är det någon som vill köpa våran gamla TV? Eller känner någon som vill det? Det är en tjockTV, med bra bildrör. 28 tum, inget fel på den alls. Säg till snart i så fall, så slipper vi sätta annons.

Man tror ju inte att det är sant!!

Publicerad 2008-01-06 13:56:24 i Allmänt,

Satt igår och läse tidningen i godan ro, R spelade nintendo och allt var lugnt och behagligt. Vi hade bestämt att vara inne hela dagen, eftersom det blåste och var kallt. Men mitt i allt så såg jag en annons från Mio, där de hade REA. Och kom på den dumma idèn att jag ville åka dit, men mest för att titta efter en kudde. Så klockan två åkte vi iväg, en kort tur dit tänkte vi. När vi stod vid dörren funderade jag på om jag behövde vantar, tänkte att vi ska ju mest vara inne. Men tog dem sen ändå, eftersom det ändå är lite kallt i bilen, och det var sannerligen tur jag gjorde det...

Hittade ingen kudde i affären, så vi satte oss för att åka hem igen.... MEN!!! Men... bilen startade inte....!! Vi satt ett bra tag och försökte och försökte, utan resultat. Vi insåg till slut att vi behövde göra något, ingen av oss hade en telefon, så ringa kunde vi inte. Men tog bensindunken och traskade bort till macken i närheten, vi hade beshövt k-sprit också, men det var en mack utan butik. Bensinen hjälpte inte, vi väntade lite till och försökte, inget hjälpte... Butiken började stänga och folk åka iväg. Vi gick till macken igen för en ny dunk, men det blev utan resultat det också. Vi bestämde att prova med k-sprit... Då var vi tvugna att gå till macken som låg betydligt längre bort. Så det var bara att traska iväg i blåst och kyla, när vi kom tillbaka var det mörkt, och mina ben var som isbitar!!

Vi hällde på och provade lite mer. Provade att putta bilen, men eftersom den stod i uppförsbacke gick det inte. Vi satt i mörkret i bilen och var allmänt trötta. R behövde gå på toaletten och blev dessutom arg på bilen... Och när mitt lugn inte räcker till längre för att påverka honom så resulterar det i att jag också blir på dåligt humör. Så vi började nästan bråka, så jag beordade honom att gå ur bilen och gå en bit och göra sig av med ilska på någon annan. Kankse lite elakt, men så fick det bli ;) Och det hjälpte, när han kom tillbaka bråkade vi iaf inte.

Vi bestämde till slut att gå en tur i hamnen och leta efter något så antikt som en telefonkiosk, men det fanns såklart inte.... Så vi såg ingen annan utväg än att gå hem, eller iaf gå till busstorget och kolla efter en telefon. Så det var bara att börja gå den långa biten. Vi hittade en telefon, men när vi ringde krånglade det. Men till slut kom vi fram, men då var det upptaget ett par gånger. R funderade på om han hade ringt rätt, och provade ett annat nummer, men det visade sig vara fel. Så det kostade tio spänn att ringa och be om ursäkt för felringningen. Så vi gick hem istället, det började bli hög tid att äta. Hemma vid halv 6, så det blev en lång (o)tur... Vi hade tänkt äta sjömansbiff, men det fick bli kebabrulle istället. Och jag tydligen så hungrig så jag slukade hela. Och det händer typ aldrig.

R ringde sen till våran stackars vän som alltid hjälper oss med bilen. Men han hade feber, så vi försökte vidare. Lördagskväll som det var så hade somliga tagit lite vin, andra hade ingen bil, men så fick R tag i en klubbkompis som kunde hjälpa oss. Jag satte mig i soffan och försökte tina. Raggsockor, tofflor, tröja plus tjock tröja och två filtar behövdes. R åkte för att se om de kunde få hem bilen. Blev sen väldigt lättat då jag hörde bilen komma hem och parkeras! Den startade med hjälp av startkablar. Och nu är den fulltankad, och ska så vara resten av vintern!! Det är inte klokt vad vi har otur med bilar?! Men det är väl vädret... och att vii nte har något garage. Men nu startar den som den ska, så vi får hoppas den klarar färden till och från affären sen... Det är ju tur att man inte behöver bill till jobbet i alla fall ;)

Det var verkligen superskönt att vara hemma i soffan sen! För usch vad kallt det var igår! Hade dessutom bara gympaskor, så tårna frös ju de också på grund av snön..... Men slutet got, allting gott ;) Och idag blir det i alla fall sjömansgryta, vi tänker äta INNAN vi åker någonstans =)

Snö, snö, snö..!

Publicerad 2008-01-03 12:28:51 i Allmänt,

I natt kom det massa snö här, så nu är det vitt och fint ute! Det ser ut som om det kommer ligga kvar över helgen i alla fall, hoppas det stannar längre än så! Gillar verkligen snö, det gör att det blir så mycket ljusare. Och i morse var jag till och med på jobbet nästan klockan åtta ;) Kunde visserligen inte sova inatt eftersom vi vänt dygnet under ledigheten. Men det sägs ju att det är okej bara man ligger ner och kopplar av. Och jag är inte trött nu, och kommer nog sova i natt, så det är nog ingen skada skedd =)

Snö ja.... Gillar snö, men inte is... Pulsade iväg till jobbet i morse, de hade inte hunnit ploga alla trottoarer riktigt. Så jag fick gå där andra hade gått, men så kom jag till ett plogat ställe och ökade stegen lite. Och på två röda så låg jag på backen. Benen hade bara försvunnit under mig. Satte mig rakt på backen och slog väskan i ett elskåp, tur det inte var ryggen. Gjorde lite ont just då, men när jag sopat av mig så gick det över rätt fort. Men fy vad läskigt det är att trilla utan någon som helst förvarning...

För klantig...

Publicerad 2008-01-03 12:18:17 i Allmänt,

Jag är klantig, det är ett konstaterat faktum. Men ofta så drabbar det bara mig själv fysiskt, genom att jag slår emot allt möjligt. Men så händer det att jag har sönder saker. Även det har jag lärt mig att leva med, det mesta kan man ersätta, medans annat inte gör så mycket. Men så händer det att jag har sönder saker som har ett värde för mig. Det jag minns mest var när jag tappade en ljusstake som jag fått av farmor när jag döptes, det var riktigt tråkigt. Men det lyckades jag ersätta med en likadan från de saker hon lämnade efter sig. Så även om det inte är samma ljusstake så är den ändå från farmor.

Men igår hade jag sönder något som jag nog inte kan ersätta. I och för sig minns jag inte vart jag fått den ifrån, och det är säkerligen likabra. Men det är något som jag haft sen jag var barn, och som jag vart väldigt fäst vid. En vit spargris med gult på. Den smällde jag till med handen så den åkte i golvet, och eftersom den var full med gamla och utländska mynt så gick den givetvis sönder i massor av bitar. Så nu är den bara kras.... Men det var nog tur att det inte var min stora rosa spargris som gick sönder, det hade varit för trist... Tror jag får lov att ställa in den i vitrinskået ikväll, den vill jag absolut inte att den ska gå sönder...

Hur sjutton gör man för att vara mindre klantig??

Roligt spel!

Publicerad 2008-01-02 17:16:11 i Allmänt,

Vi fick ett spel i julklapp som heter "fråga Svensson". Det är superskoj! På bara några dagar så har vi redan spelat det 4 gånger, äntligen ett spel som det räcker att man är två på =)

Tack för det =)

Brinnande intresse för mat...

Publicerad 2008-01-02 01:11:22 i Allmänt,

Vi skulle göra citronpaj igår, en avancerad process med flera moment. Det hela skulle avslutas med att man toppade pajen med maräng som skulle in i ugnen. I boken stod det att pajen skulle sättas högst upp i ugnen med grillvärme. Så vi gjorde så. Strax därefter så sniffade jag lite i luften och sa att jag tyckt det luktade konstigt. Men lyckades inte koppla ihop det med något. R öppnade ugnen och det kom typ lågor ut ur den. Förbluffad stirrar jag på när R tar ut ett galler med brinnande pajer på. Altt jag fick framvar "men det brinner ju". Men vi lyckades släcka dem genom att blåsa på dem. Som tur var så var det bara ytan som var svart, så jag kunde pilla bort allt det brända. Sen satte vi in dem igen, och den här gången hårdbevakade vi ugnen.....

Så jag har alltså lyckats med att skapa kraftig rökutveckling i en micro och elda i en ugn under en och samma levnadsperiod... En bedrift ;) Tur att det finns köksfläktar.... Och nu är det även bevisat att kvinnor har bättre luktsinne än män. R kände inget, medan jag kände en ganska starkt lukt.... Vi upplever ganska ofta en tydlig skillnad... Men hur som helst, allt gick bra med både pajer och ugn =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela