Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Se det snöar!

Publicerad 2007-12-31 14:04:17 i Allmänt,

Det snöar faktiskt idag, ser fint ut. I alla fall då man sitter inne och kollar =) Årets sista dag idag, och i morgon är det ett nytt år! Året som jag börar min första fasta anställning, wow! Och jag inleder den med att vara ledig på onsdag ;) Har varit så otroligt skönt att vara ledig, nu kommer jag komma tillbaka med många nya krafter. Och på måndag kommer en kollega tillbaka från föräldraledigheten, hon blir dessutom min rumsgranne, och det är jättekul eftersom hon är så enormt trevlig =)

Passar på att önska er alla ett gott nytt år! Hoppas ni alla får den dagen ni önskar!

s j u k t stor TV!

Publicerad 2007-12-28 13:43:44 i Allmänt,

Vi har varit på rean och köpt oss en ny TV. Jag som inte ens skulle ha någon plattTV... Men en stor TV är ju inte fel ;) 42 tum blev det, vi har den inte på plats ännu, men ikväll så. Vi älskar ju att se på film, så det ska bli grymt häftigt att göra det! Spännande! Men risken finns väl att vi aldrig kommer gå ut igen ;)

Snart, snart, SNART!

Publicerad 2007-12-21 09:43:44 i Allmänt,

Snart är det ledigt, bara 2 timmar kvar! Ska bli så skönt! Hoppas på lite sovmorgon i morgon, även om vi ska åka till Skåne. Är så ofantligt trött så jag förstår inte. Har inte lyckats vara på jobbet före halv 9 någon dag denna vecka... tur man har flex...

När jag har slutat idag ska vi först åka och handla lite. Sen blir det hem och göra julgodis, mums! För hoppningsvis blir det något kvar till jul också ;)

l å n g s a m t . . . . .

Publicerad 2007-12-19 16:21:12 i Allmänt,

Jag tycker det är jättekul att mina arbetsuppgifter har utökats med miljötillsyn. Jag tyckte i alla fall det så länge jag var ute. Men nu sitter jag här med alla inspektionsrapporter som ska skrivas, det är verkligen sjukt tråkigt! Fattar inte hur det kan gå så trögt ;) I fortsättningen ska jag skriva dem vartefter, om jag hinner, typ....


Jag längtar efter min julledighet. Det är så enormt trögt att komma upp ur sängen nu för tiden. Trött, trött, trött.... kaffe, kaffe, kaffe, choklad... Men nu är det bara morgondagen kvar, och halv fredagen, jippi!

Nästan klar med alla julklappar, förhoppningsvis hittar jag de sista två på hemvägen. Man märker vilken stor familj man har när man ser alla inslagna paket ;) Men det är så kul! Och speciellt kul till barnen såklart. Jag skulle lätt kunna köpa 100 saker till dem, men man får vara lite förståndig. De har ju många som köper till dem,  och de ska ju inte dränkas i saker. Men deras inköp var klara först =) Hoppas inte att det blir samma som nån annan köpt, tog nämligen från önskelista, och det är alltid lite riskabelt.


Snart tänker jag gå hem, håller på att få krupp. Jag har lite svårt för det där med att sitta på rummet hela dagen. Som tur är ska jag ut och åka i morgon, känns som om man blir effektivare då också.

Julsjukan...

Publicerad 2007-12-05 16:33:39 i Allmänt,

Jag har nog en sjukdom som kallas julsjukan. Men jag fullkomligt älskar allt som har med julen att göra. Glitter, stjärnor och röda dukar och gardiner. Det glädjer mig verkligen med allt sånt. Förra veckan så var jag in på hemtex, de hade halv priset på allt, så givetvis så gick jag in. Och hittade en stärnlampa där med rött tyg, den var så mysig så jag köpte den. Och det var lugnt med det, R gillade den också. Så i söndags kom alla julgrejer upp och det blev mycket jul hemma, även det accepterades ;) Så igår passerade jag ett fönster till en liten inredningsbutik som jag är väldigt förtjust i, och där hade de en superfin stjärna i guld som jag tvunget behövde. När jag hade köpt den funderade jag på hur jag skulle smyga hem med den, men R såg såklart påsen. Så fick erkänna att jag handlat, men han tyckte också om den. Men började undra lite försiktigt om jag skulle köpa nya saker varje dag ;) Så i fortsättningen blir det nog att smyga upp eventuella tomtar ;) Men det blir ju så fiiiiint! Men det är nog lite tjejigt, det är alltid jag som köper saker hemåt. Karlar får inte såna tankar tror jag? Fast jag klagar ju inte, jag älskar ju att handla =)

Pysselkväll

Publicerad 2007-12-05 15:53:48 i Allmänt,

I måndags hade vi supermysigt på jobbet. Vi har ett rätt trist fikarum med mycket vitt, det är liksom en fikaoas mitt bland alla rum. Så det är ingen riktigt bra känsla där. Så då var det några som kom på den lysande idén att julpynta. Så några åkte iväg och köpte saker att pynta och pyssla med, det blev jättetrevligt och fint! Vi hade även lite trevligt och åt gröt och drack glögg. Trevligt, trevligt!

Vi är ganska många hos oss som är runt 30, och så finns några runt 40, och ett par runt 50, och det funkar så bra. Vi har så himla trevligt ihop. Det är värsta bonusen =)

Gehör

Publicerad 2007-12-05 15:50:06 i Allmänt,

Hos oss är det medarbetarsamtal en gång om året, tycker det är ett bra tillfälle att framföra åsikter, så jag brukar passa på. Stora som små. Och eftersom vi har en väldigt ambitiös chef så antecknar han det mesta, och tar även till sig förslagen och lyssnar på dem och tänker sedan på dem. Det ser jag som positivt, för det vore trist med en arbetsplats där man inte kan påverka, även om det finns saker hos oss vi vill ändra på men som inte riktigt funkar... Hur som helst... i Korridoren Utanför rummen i min korridor så finns det några sammanträdesrum som kan bokas av alla som arbetar inom kommunen. Vilket jag ser som helt värdelöst, men nu är det så det är...
 

Men när det är fikapaus så fikar de ute i korridoren, och det kan då stundtals bli väldigt högljutt. Jag framförde det till chefen och att jag upplevde det som ett problem. Han tyckte just då att det alltid gick att stänga dörren, och visst kan jag väl det, men på ett sätt vill jag ha öppet, känns för instängt annars. Dessutom tror ju kollegorna att de inte får störa då, och det är ju inte riktigt så det är hos oss. Ofta behöver man diskutera saker med andra, och då är det bra med öppna dörrar. Så jag fick inte full förståelse med det problemet.


Men så idag var det ett möte där, och det blev ett jäkla liv när de fikade. Jag stängde dörren, det hjälpte min inte fullt ut. Men så för en stund sedan kom chefen förbi och sa att han nu förstod precis vad jag menade. Och att den ljudnivån inte var acceptabel, så han skulle fundera vad man kan göra åt det. Hoppas på bättring! För jag vill absolut inte vara tvungen att gå och säga till, det känns inte som min uppgift direkt... Vet ju hur man ser på en sån tjurpuppa ;) Men det känns bra att få bekräftat att jag inte är överkänslig och att man inte ska behöva acceptera vad som helst!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela