Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Igen...

Publicerad 2007-05-30 18:57:44 i Allmänt,

I måndags var jag iväg på ett avlopp, det var rätt sent på eftermiddagen vid Lästringe. Själva besöket gick ju bra, när jag skulle åka så sa mannen som ägde huset att jag kunde fortsätta rakt fram och ta vänster i trevägskorsningen, på så vis skulle jag kunna komma runt. Min första tanke var "åk den vägen du kom, du vet att du alltid åker vilse". Men bilen stod inte så bra till och det var begränsningar med vändning. Så jag bestämde ändå att åka rakt fram. Höll på att missa den lilla korsningen, men svängde i sista sekund. Men jag kom rakt in på en gård kändes det som, hittade ingen väg, det kanske fanns någon? Men det var så fullt med bråte så jag såg ingen, dessutom gick det höns och pickade, så det kändes ju olämpligt att köra där. Så jag bestämde mig för att jag hade åkt fel, men det fanns ingen bra plats att vända, och jag ville inte gärna mosa höna, så jag bedömde att backa var kanske bästa lösningen, när jag backat en rejäl bit och insett att det var väääldigt långt att backa insåg jag att jag var tvungen att vända. Fick alltså åka tillbaka upp igen och trixa på en trång yta, men lyckades till slut vända bilen och köra därifrån, hoppas ingen såg mig!!! När jag kom tillbaka till korsningen så fortsatte jag på vägen jag svängt av från, för jag tänkte att det kanske kom en korsning till, men det gjorde det inte.... Så det var bara att vända igen och köra samma väg tillbaka. Förbi huset som jag precis vart vid för tio minuter sen ;) Varför utmanar jag ens mig själv för ;) Fällde ner solskyddet med förhoppningen att om han såg bilen skulle han inte se mig, som tur var hade han gått in.

Där kunde ju historien varit slut, men tyvärr inte. Jag skulle ju ut på stora vägen igen, och lämna landet. Som vägarna ofta är på landet så var den smal, slingrig och backig. Fick så ett möte ute på en raksträcka, det fanns ingen mötesplats så jag saktade in, men tyckte det ändå såg trångt ut så jag skulle köra ut till vägkanten och stanna. Och på ingen tid alls så hade vägen gått sönder, det var grusat och kanterna var inte så hållbara. Så jag körde helt enkelt av vägen, eller snarare så åkte de ena hjulparen ner i diket och de andra stod kvar, bilen lutade kraftigt mycket att jag blev riktigt rädd, trodde bilen skulle välta om jag gick ut. Damen som kört den andra bilen kom ut och typ konstaterade att jag inte skulle kunna komma därifrån. Och som tur var kom det en bil till, och i den bilen satt en man som ägde en traktor. Efter att han muttrat några ord åkte han för att hämta den, damen åkte och där satt jag.... Kändes rätt obehagligt, visste ju inte vad som skulle hända. Men bestämde mig för att sitta i bilen, och tiden jag satt där innan han kom med traktorn kändes som en evighet. När han kom fick jag ändå gå ur bilen. Och det fanns inget monterat drag, tur att han visste hur man gjorde. För jag hade ingen aning om att man skulle pilla bort en lucka under stötdämparen bak och sedan ta fram draget från bakluckan under reservhjulet... När det sedan var fast kunde han haka i bilen, jag satte mig i och la ur växel och handbroms, kändes olustigt.... men var ju tvungen att svänga. Samtalet var något begränsat, kan tro att han tänkte att fruntimmer inte ska köra bil ;) Men upp kom vi och bilen var på vägen, jag tackade jättemycket för hjälpen och fick ett mmm ;) Åkte därifrån lite skärrad, men stannade sen på en parkering och kollade så bilen var ok och till jag var lugn..... Det var ingen rolig upplevelse, tack och lov för traktormannen och att det var den tid på dagen då han antagligen kom hem från jobbet. Jag ska aldrig bo på landet tror jag ;)

Nu till något helt annat. Vi har haft två dagar med retorikkurs med enheten. Vilken bra kurs! Men vad nervös man blir av föredrag då, dessutom spelades det in och vi skulle kolla. Det var ju ingen som tyckte om det, men när vi kollade på filmen så syntes ju ingen nervositet. Jag vet ju att det går bra och att jag uppfattas som samlad när jag håller föredrag, varför ska man då vara så sketet nervös?? Det är något konstigt med det hela. Mycket nyttigt har vi fått lära oss =)

Inte ett så roligt jobb alltid..

Publicerad 2007-05-25 16:05:39 i Allmänt,

Usch vad det är jobbigt att göra folk upprörda. Och usch vad jag inte tycker om Naturvårdsverket som inte ger kommunen något stöd. Har haft en lång diskussion med två besökare som är tvugna att göra om sitt avlopp. Vi är inte överens, och det är inget kul att inte komma överens. Men jag måste stå fast vid de bedömningar vi gör... Men jag tror iaf att innerst inne så förstod de att de inte kan klandra mig som person, som myndighetsperson visserligen... Men det är inte jag som skriver lagar och regler... Hur som helst så tackade de när de gick... Men urk säger jag bara. Men får försöka koppla bort det, det är ju mitt jobb.... Och mitt jobb gör inte alltid människor glada. Nu ska jag shoppa så jag får upp humöret ;)

Mycket att göra, och så lite till...

Publicerad 2007-05-24 19:33:41 i Allmänt,

Just nu är det alldeles för mycket på jobbet. Folk ringer hela tiden och vill att jag ska komma ut, det är ju kul på sitt vis, för det är ju det jag uppskattar mest på jobbet. Men det funkar inte riktigt att bara vara ute på fält eller sitta i telefonen, det är massa annat som måste göras också.. I morgon har jag tre slutbesiktningar före lunch. Efter lunch är det lugnt ett tag, men vid tre har jag ett möte på jobbet. Och jag borde egentligen få iväg några brev och skriva lite tillstånd.... när får man tid för det? Måndag-onsdag nästa vecka är bokade med diverse, och känner jag till telefonen rätt så kommer den ringa massa så torsdag och fredag också kommer bli fulla... Men det är väl så det är, det är ju säsong nu... Känns bara lite frustrerande att känna att man inte hinner det man borde. Men tack och lov så börjar det en ny vikarie hos oss vid månadsskiftet, och det är tänkt att han ska jobba en massa med avlopp. Och det är meningen att jag ska ge lite av min avloppstid till honom så jag kan fokusera mer på annat. Så jag tror jag lämpar över en massa direkt ;)

Idag när jag kom hem lagade jag snabb mat, sen har jag legat i soffan och kollat på film, det känns så himla skönt! Klockan åtta är det lyxfällan, det tänker jag ocksaå se. Sen är det fredag i morgon, och även om jag har massa och göra så tänker jag gå hem klockan fyra, för man måste ta sig tid att vara ledig också... Sen är det äntligen helg!! Lördag blir en bra dag, den ska jag spendera med R, vi ska bland annat leta resväska och fika på stan =) Och sen är det söndag och då får jag träffa mammis =) Och så får jag träffar syster med familj =)

Igår var vi förresten nere i hamnen och åt glass, det är såååå gott på aktersnurran! Sen promenderade vi på "piren", det blåste rätt mycket, men det var bara skönt, för det vara varma vindar. Sommaren är på väg, det känns nu... Älskar att vara nere i hamnen, det är så skönt för själen. Nyköping är verkligen helt fantastiskt! Det är så vackert och lugnt här på nåt vis, och nära till natur och upplevelser. Jag önskar verkligen att vi får stanna här! När jag var liten så ville jag alltid bo i Nyköping när jag blev stor, och nu gör jag det.. och det egentligen bara av en slump... Är det inte konstigt hur livet är ibland?? Tack syster, det är ju din förtjänst att jag får vara här =) Så även om det är mycket på jobbet nu, och det känns som om man borde hinna mer än man hinner, så känns det bara så bra att vara där, för det är ju där jag vill vara =)

Nu vill jag att R ska komma hem från golfen någongång!

Ödsligt..

Publicerad 2007-05-18 14:33:16 i Allmänt,

Snacka om att det är folktomt på jobbet idag. Just nu är vi bara tre stycken hos oss. Och inte en kotte som ringer. Jag var på slutbesiktning på förmiddagen, och de var glada för att jag jobbade, men förvånade ;) Det blir så avslaget på jobbet en dag som denna. Fast man får ju mycket gjort!

Vi var och såg Spiderman 3 i onsdags, den var helt okej, men stundtals väldigt amerikansk. Det var en scen i slutet där spindelmannen skulle göra något stort, han svingade sig mellan byggnader och landade... precis vid USAs flagga, det var faktiskt lite väl ;)

Snart premiär för den nya pirates of the Caribbean filmen också, det blir nästa biofilm =)

Nu ska jag gå och fika, hör att det iaf är några där...

Potatisgubbe

Publicerad 2007-05-17 22:11:31 i Allmänt,

Världens knäppaste grej hände idag! När jag skulle skala potatis så hittade jag den här lilla filuren. Det ser ju verkligen exakt ut som en gubbe!! Och den är verkligen så, det är ingen som skurit i den!! Helt sjukt ju. Vi bara totalt förundrades över den. Hur är det möjligt liksom?? Han kom inte med i maten, utan den står i fönstret nu. Där får den stå ett tag =)

image61

image60

image62


I övrigt så har vi varit duktiga idag, vi tvättade alla restrerande fönster, så nu är alla rena! Och vilken skillnad det blir =) Jobbigt var det, men otroligt skönt när det är klart!!

Jag får allt skämmas lite...

Publicerad 2007-05-08 16:44:03 i Allmänt,

Igår var vi och hälsade på en kollega till R, hemma hade han dottern på tre år. Blev väldigt förundrad över en sak när vi var där. När vi skulle fika så frågade pappan dottern "vad vill du ha och dricka? Mjölk?". Varefter dottern svarar "Nä, vatten". Vatten.... det har jag nog aldrig hört ett barn som svarat då man frågat vad de vill dricka till fikat ;) I övrigt är barnet som alla andra barn.. Hyperaktiv då hon är trött men absolut inte vill sova. Helt otroligt söt är hon verkligen, stora blåa ögon, ett riktigt charmtroll =)


På tal om charmtroll så träffade vi våran skånska lilla favorit i helgen. Underbart söt, underbart charmig. Kunde förstås inte låta bli att busa lite med honom =) Numera tror jag att han känner igen oss då vi kommer. och jag tror han uppskattar oss liksom vi uppskattar honom! Efter förfrågan så fick vi en varsin kram då de skulle åka hem, och det är ju alltid ett gott tecken!


Skåne i övrigt var såklart underbart som alltid! Vi besökte bokskogen, precis rätt årstid, verkligen hur fint som helst! På tillbakavägen så råkade jag lura bort oss från stigen, så det blev riktigt snårigt. Jag tror jag blev förlåten av R till slut ;) Vad annat kan man väl göra än att skratta åt eländet ;)


På tal om att skratta åt saker. R sa igår att ibland reagerar jag inte som vanliga människor, och det håller jag verkligen med om. Det kommer liksom någon impuls i mig som gör att jag tänker helt åt fanders, eller inte alls ;) Måste bara berätta vad det handlar om, även om jag tycker mitt agerande var hemskt pinsamt. Men man får väl stå för vad man gör ;) Hur som helst så var vi och handlade igår, och använde oss som vanligt av självscanning. Allt gick fint tills vi kom till grönsaksavdelningen, jag tog lite potatis, vägde det och vände mig om till vagen som stod där. Scannade in varan och skulle lägga ner det i påsen, och upptäcker att det är ju inte alls våran vagn. En normal människa skulle väl ha reagerat med att ta bort varan från deras scanner. Men inte jag inte... efter att ha sett mig omkring och konstaterat att jag inte skulle hinna göra något mer obemärkt så skyndar jag mig till våran vagn. Scannar potatisen, lägger den i vagnen och sen nästan gömmer mig bland paprikan tills dess att jag kunde konstatera att jag inte blev upptäckt.... Hallå liksom, vad har jag för fel i mitt huvud?? Det handlade bara om 9 kronor. Men tänk om alla skulle hålla på sådär. Fast en sak lärde jag mig av det hela. Det är att man ska hålla koll på sin scanner så inte andra människor går och scannar in sina varor på den ;) Jag hoppas jag kan bli förlåten för detta.... Men ibland tänker jag inte särskilt rationellt. Tyckte bara det var så förfärligt pinsamt att använda fel scanner, och det skulle kännas ännu mer pinsamt att stå där och försöka ta bort det igen... Knäppskalle, det är jag det ;)

Brandrea

Publicerad 2007-05-03 19:05:41 i Allmänt,

För ett tag sen brann Jysk, vilket resluterade i att det luktar rök i de omkringliggande affärerna. Det i sin tur har lett till att försäkringsbolaget rear ut allt för halva priset. Nu är jag inte intresserad av Jysk, men BRIO butiken ligger precis intill, med inkluderat Panduro. Jag var där i förra veckan och köpte massa scrapsaker, och idag var jag där igen. Men visst är halva priset alldeles för billigt för att inte utnyttjas?! Stämplar, glitterlim och diverse brads och papper, härligt =)

Semestern!

Publicerad 2007-05-03 14:14:44 i Allmänt,

Jippi, nu är våran semester bokad =) Vi åker från Arlanda den 25e juni ner till Amsterdam, därifrån åker vi sedan tåg till Gronningen (eller hur det stavas). Där vistas vi en vecka, och under den veckan tänkte vi hinna med en dagsutflykt till Amsterdam. På söndagen åker vi sedan tåg genom Holland, Belgien och Frankrike, det ska bli väldigt skoj att se länder från ett tågfönster. Resan tar dessutom bara runt sex timmar. Ankommer till Paris gör vi mitt i natten, så vi tar oss till Rs farbror direkt. Sen stannar vi en vecka i Paris och njuter till fullo! Sedan flyger vi hem till skavsta och har en vecka ledigt på hemmaplan. Det ska verkligen bli så grymt kul! Jag älskar verkligen Paris! Och det ska bli skoj att besöka Holland också, nyfiken på Amsterdam. Någon som varit där?

Idag på lunchen skulle jag gå en promenad. Det blev åt ett håll som jag inte brukar promenera, men jag hade kollat på kartan och visste vilka vägar jag skulle hålla mig till. Men så när det blev dags att vända så ville jag ju inte gå samma väg, utan då gick jag istället på fina gångvägar. Och givetvis resulterade det i att jag inte alls kände igen mig. Jag har alltid trott att jag har dåligt lokalsinne, men jag börjar undra om det verkligen är så dåligt. För jag kommer ju alltid dit jag ska, har en känsla åt vilket håll jag ska. Det var jättefina områden jag gick i, visste inte att det var så fint i Nyköping. När jag sen var tillbaka på jobbet så kollade jag på kartan, och då visade det sig att jag faktiskt gått en perfekt promenad, gick en ring runt ett område utan att behöva gå samma väg tillbaka. Det blev den bästa alternativa vägen =) Så det kanske inte var så dumt ändå. Skönt väder är det verkligen ute! Har promenerat varje dag denna vecka, inte illa.

Snart fredag igen, ska bli skönt... även om jag inte jobbat så många dagar denna vecka ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela