Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Glass och golf

Publicerad 2006-06-29 21:26:09 i Allmänt,

Idag bidde det minigolf och glass nere i hamnen. Fler än vi som kom på den idèn =) Verkligen supernajs den här staden!! I helgen befinner vi hos mamma med sambo, ska fixa lite med bilen. Hoppas det kommer gå finemang lavemang. Men först en dags jobb till, får se vad som händer då. Tidningen ska ha in en artikel om cisterner igen, av vilken anledning fattar jag inte. Såg hur den ska utformar, och är lite tveksamt... Känns som om många kommer bli än mer förvirrade. Blir galen på denna cisterncirkus..... Men det blåser nog snart över.... Nåväl, nu ska det packas lite, sen godnatt....

Dagens bild är ett vattenfall från Norge... vackert...

81929-9

Energidag...

Publicerad 2006-06-27 18:44:14 i Allmänt,

Idag har varit en sån dag som suger energi ur en. Det tar mycket på den egna energin när det är en sån dag då man sitter i telefonen hela dagen. Började dagen med att åka på ett möte med en viss verksamhetsutövare, det var meningen att två till skulle delta, men den ena hade förhinder och den andra glömde... Så det bidde bara tu, men det gick ju bra det också. Det var ett bra möte. De är inte så poppis på kontoret, men jag känner att kontakten mellan oss fungerar bra. Vi hade en del givande diskussioner också utöver det vi egentligen skulle prata om, så det känns ju bra. Men det är svårt det där med att inte ta på sig för mycket, jag vill ju gärna stå till tjänst. Men då är det bra med en chef som man kan diskutera med och som är tydlig med vad jag egentligen ska och inte ska göra. Men det är väl erfarenheter det också.

Efter lunch så hade jag en hög med lappar med namn på folk jag skulle kontakta, mestadels avlopp. Och de frågar mycket och undrar en massa, det är ju inte alla som tycker att vi är världsbäst. Och att hela tiden bemöta vänligt och försöka få dem mer positiva tar på min energi, så är det. Men det känns ändå skönt att kunna lägga på luren och höra någon tacka för hjälpen. Så det är väl värt det, men idag blev det lite många såna samtal känner jag. I morse ringde också en kvinna som har problem med hyresvärden. Hon har bett oss kolla av några problem med standarden, hyresvärden är inte jätteglad på henne, så igår kom han med en uppsägning av kontraktet. Hon var ju såklart uppgiven, och då ringer de till oss och pratar. Hyresvärden hade också mage att säga att han kunde låta dem bo kvar längre om de drog tillbaka de trådar de lagt ut. Men de står på sig, helt rätt känner jag.... Man ska inte ge sig för utpressning... Ja du.... vissa dagar händer mycket, det är en del av tjusningen med det hela =)

Bokade biljetter till Nyköpings gästabud idag, det ska bli skoj att gå och se det med trevligt sällskap. Fick ytterligare två semesterdagar idag också, i slutet av augusti, så med helg blir det fyra dagar ledigt, skönt. Min semester närmar sig nu, det ska bli skönt. Hoppas det går bra att koppla bort jobbet. Men det ska inte bli några problem va =)

Dagens bild är från förra sommaren, tog den ute vid Bergahälla utanför Linköping.

81929-8

Midsommarfirande

Publicerad 2006-06-24 12:42:50 i Allmänt,

Glad midsommar, en gald och trevlig midsommar var vad det blev. Åkte till Gnesta och första hållplats var pappa med särbo. Meningen var att vi därifrån skulle åka vidare på en picknick med övriga för dagen deltagande. Men vädret skrämde visst, så det blev inställt. Men vi dukade upp picknick hos pappa, har man förberett så har man... Vi fyra gick sedan och kollade på midsommarfirandet som anordnades på området, för är det midsommar så är det. Det var ganska stilla där, men en stång såg vi i alla fall.

81929-5
Långsjön, platsen där firandet var. Några tappra som badade, det glittrade vackert på sjön.

81929-4
Långsjön igen.

81929-7
Stången är rest och barnen samlades för att dansa. Tanten med micken ville absolut att ALLA skulle dansa, när hon började springa runt bland åskådare så gick vi hemåt istället, tycker inte om sånt där tjat..

81929-6
För de som ville kunde man få prova på lite hästridning. Men då skulle man ha med sin föräldrer, jag frågade pappa, men han tog det visst på skoj ;)

Senare begav vi oss till syrrans familj, där fanns också lillebror och mamma med sambo. Sen fördrevs tiden på det trevliga vis som gör att tiden bara rusar fram =) Jag och min sambo spelade Pippispelet med den äldsta systerdottern. Det var ett roligt spel där man fick rita fräknar i ansiktet på varandra. Självklart passade jag på att göra riktigt stora fräknar i älsklingens ansikte ;) Minstingen kom ner också och ville titta på. Hon börjar bli stor hon också nu, han satt så duktigt och tittade på utan att riva hela spelet. Dock fick hon tag på fräknestiftet, hon ville ju också ha fräknar. Jag tänkte att det är ju inte så farligt, och lät det bero. Trodde också att det var något som lätt gick att få bort. När jag sen kom på att ta stiftet ifrån henne så hade hon målat sig ordentligt, och inga små prickar såklart, utan långa sträck... Hmm.... det kanske inte var så smart att låta henne ha den ;) Men hon var söt ändå *ler* Och det var ju inte jättelätt att få bort heller, man kan ju inte gärna dränka in hennes ansikte i tvål. Men till slut såg hon helt okej ut, men jag var ju inte jättepoppis hos henne längre.... Det fick bli morfar för hennes del. Men som tur är så är ingen av småtjejerna särskilt långsinta, så till slut kom hon till mitt knä och jag kunde pusta ut över att ha blivit förlåten =)

Senare så blev det sen sill och potatis och grillat, kvällen blev megatrevlig med en liten fest. Läste en kråkebok för barnen, det är verkligen mysigt att läsa saga för barn. Innan kvällen var slut satte vi i oss lite chips också, och det blev även en korv. Snacka om att jag blev mätt, först väldigt hungrig eftersom vi inte hade ätit mer än picknick och middagen blev rätt sen, sen proppmätt. Det är bra med balans i tillvaron *ler*

En lyckad dag alltså, vädret kunde ha vart bättre, men huvudsaken är ju faktiskt sällskapet =)

Myndighet eller terapeut?!

Publicerad 2006-06-21 17:52:41 i Allmänt,

Det är inte utan att man ibland funderar över vilken typ av verksamhet vi egentligen bedriver på jobbet. Oftast när telefonen ringer så är det ju någon som har ett ärende och vänder sig till oss för råd eller information. Men jag har också märkt att det kommer in en annan typ av samtal, folk som bara vill prata...Idag fick jag ett sånt. Hon presenterade sig och sa att det handlade om ett bostadsområde, ett nytt område i Nyköping som just nu håller på att bebyggas. Jag sa att jag jobbade med Miljö så Bygg kan jag inte så mycket om.

Men eftersom jag inte visste vem jag skulle koppla henne till så frågade jag vad det gällde. Och då började damen nästan gråta, och så iskall är jag inte så jag skickar en gråtande person till någon annan. Så jag lyssnade lite, och hon började klaga på det ena och det andra. Och jag förklarade att det nog inte är så mycket man kan göra, området är planlagt som nytt bostadsområde och har redan varit uppe för samråd. Och det förstod hon, men hon fortsatte ändå. Så jag insåg att det bara var att lyssna snällt och försöka muntra upp. Och det gick nog rätt bra ändå, för gråtrösten försvann. Men hon var ju inte nöjd, men insåg att det bara var att bita i det sura äpplet. Och hon avslutade ändå med ett skratt och "nästa gång det ska byggas något ska jag se till att vara mer på hugget direkt". Och hon nöjde sig liksom med att bara prata lite...

Tydligen så hade de som höll på att bygga huggt ner ett antal tallar för att förbättra utsikten ner mot fjärden, och det får de ju inte. Men hugget träd är hugget träd, sånt gör ju klart mig också upprörd.... Det är mycket man råkar ut för i mitt jobb, det är roligt att dagarna skiljer sig så pass mycket åt, det uppskattar jag! Södermanlands nyheter ringde idag också och frågade massa om cisterner, det är svårt att veta vad man egentligen kan säga. Så jag hänvisade henne vidare och hoppas att hon inte citerar mig ;)

Tydligen så kan man inte lita på det svenska sommaren i år heller. På morgonen när jag åker till jobbet är det alltid fint väder, så jag anpassar ju klädsel efter det. Och den senaste veckan har det vart så fint så jag har inte tagit någon jacka, och inget paraply heller. Men så igår spöregnade det på lunchen, vilket gjorde att jag inte kunde gå ut. Och idag när jag åkte hem kunde en jacka ha varit bra, men jag klarade mig ifrån de största skurarna i alla fall. Midsommarafton är det tänkt att vi ska kunna sitta på en filt, så hoppas det blir fint väder.... Men det är klart det blir =) Om inte annat så kommer ju de två solstrålarna Ida och Alva att delta, och nära dem saknas aldrig någon värme!

Puttar in en liten bild här också, det är på min fina blomma. Tycker färgen är så himla fin. Förvånande att den är rosa va ;)


81929-3
Stockholmo

Publicerad 2006-06-19 18:40:49 i Allmänt,

Eller inte stockholm, mer Kista. Det var målet för min färd igår. Det var relativt lugnt i storstan igår, behövde bara ta mig genom centralen och ner i tunnelbanegrottan. Kändes så, skulle med blåa linjen så då får man ta sig neråt ett antal rulltrappor. Tror jag hamnade i underjoden, som tur var fick jag komma tillbaks upp på jorden igen.

Åkte till Kista där jag har min kära vän boende just nu, hon bor i en galleria hon, eller husen ovanpå gallerian. Jag som klagar på att jag har för nära till affärer från jobbet, hon bor på dem... Alltid finns det dem som har det bättre, eh... menar väre ;) De har öppet till 21 varje dag dessutom... tur jag inte bor så... Vi åt lite tacos, det är verkligen gott det! Sen skulle vi ta en liten promenad, vi tänkte att vi skulle gå till Sundbyberg, för där fanns det en sjö, eller det var nog en vik till havet. Och den lilla promenaden tog oss dryga 2½ timme, det blev en rejäl bit det. Varmt var det, men det gjorde ändå gott. Det var en enorm backe vi skulle bestiga, det var jobbigt dock.

Men badande förortsbor är inte så kräsna. Om jag ska till beachen så vill man ju ha sandstran, och fri sikt till vattnet. Men det där var knas, det var en grässtrand och massor av vass som man inte såg över. Sen på ett fåtal ställen hade de röjt upp ett litet hål så ungarna kunde hoppa i. Det är annat än vad vi bortskämta lantisar är vana vid ;) Hade det superdupertrevligt igår, det är verkligen underbart med riktigt riktigt bra vänner som man kan prata och prata med, och det aldrig tar slut =)

Hemresan dock.... det var det värsta jag vart med om. Det började med att det var fullt på perrongen, ingen ovanlighet i sig. När man sen kom på tåget så översköljdes man av hetta. Trodde först det vara vanlig sommarhetta, men insåg snart att det inte var normalt. Svetten började krypa fram nästan direkt. Fick en plats i alla fall. Satte mig och tåget började rulla, det var bastuvarmt.... Så förklarade tågvärden att ACen på tåget var paj, men att de inte kunnat hitta ett annat tåg för alla var i bruk... Så det var runt 45 grader där, tänk er den värsta tågvärmen ni vart med om och gångra med tio... Ett proppfullt tåg utan AC:en är inte drägligt. Svetten rann och det kändes obehagligt, som tur var hade jag en dricka. Men den tog slut innan resan. 25 minuter kvar.... hade problem att andas. Kom på den brilljanta idén att om man går in i komatillstånd blir det lättare. Så gjorde mitt bästa för att helt enkelt klara läget.... Och jippi, jag kom fram till Nyköping. Underbart var det med frisk luft, tänkte på de stackarna som skulle sitta en timme till till Linköping... usch... jag funderade allvarligt på att gå av i vagnhärad.... då har det gått långt ;)

Men väl hemma så mötte ju världens bästa pojkvän mig =) Och efter en dusch och kaffe blev jag människa igen. Man klarar det mesta här i världen. Det är jobbigt den stund det varar, men nu är det ju över, och jag har inga men efter det =)

Och oj, vet ni vad som hände idag på lunchen? Jag råkade gå in på kappahl och köpa kläder ;) På torsdag ska jag skaffa pass tänkte jag. Meningen är att de ska ha kvällsöppet då, men det kanske räknas som dag före helgdag? I så fall stänger de 12, eller midsommarafton en helgdag????

Vackraste platsen i världen?

Publicerad 2006-06-17 19:48:26 i Allmänt,

Tills jag upplever annat, Geiranger i Norge är den vackraste platsen på jorden.... Titta på denna, kan du tveka om att jag har rätt? På vägen ner i dalen var detta, nere i dalen var det sedan otroligt, otroligt vackert... Resa i Norge förra året var verkligen en stark upplevelse... Tack mamma för att du kom med den goda idén!

81929-2

Köplust

Publicerad 2006-06-17 17:25:13 i Allmänt,

Jag tycker om att köpa saker, och ofta köper jag saker fast det kanske inte är jättenödvändiga. Men vissa saker blir man ju liksom kär i. Jag har en favoritaffär här i Nyköping som heter Confetti, där inne säljer de alla möjliga sorters prylar. Tavlor och prydnadssaker bland annat. Och de har altid så fin skyltning, så den kikar jag alltid på. Och under en tid så hade de jättefina kannor där, en underbar fin grön färg. Det sa bara klick mellan oss ;) Men jag har inte köpt dem, inte förrän igår.... Var inne och kollade och insåg att om jag inte köpte dem skulle jag ångra mig. Och det är ytterligare en bra sak med den affären, de byter ut sitt sotiment rätt ofta, och har inte jättemånga av allt. Så jag köpte dem, den ena till saft och den andra till mjölk. Mjölkkannorna vi har är lite för små för stora kalas, många vill ha mjölk i kaffet och en liten kanna räcker inte så långt, så det är ju jättebra. Kolla här nere på underverket, njutbara va? Och välkomna att komma och beskåda dem på riktigt!

81929-1

Tillbaks igen

Publicerad 2006-06-16 19:12:55 i Allmänt,

Sannerligen så var jag väl borta länge va ;) Men tänkte att nu när jag skrivit mitt första inlägg så måste jag ju skriva ett till, så att jag har skrivit mer än bara det första. Så att det är mer än bara en början.... ja, helt logiskt låter väl detta. Men kom på att jag har något jag vill berätta om. Igår hade vi en heldag med alla enheter som jobbar i våran organisation, lite bekantskap och på eftermiddagen en föreläsning. Denna hade jag tänkt delge.

Anders Haglund, framgångscoach tror jag han titulerar sig, var och föreläste. Språkade lite med honom under lunchen och någon frågade vad det skulle handla om. Han svarade "hur man får 4 timmar att verka som en kvart". Och jisses vad tiden flög förbi, älskade hans föreläsning, han sa så mycket tänkvärt. Det var roligt och träffande på samma gång, man gick verkligen in för att lyssna på allt han sa. Det var verkligen superbra!! Vägen mot att bli en bättre människa pågår. Eller åtminstone vägen till att lära sig att hantera livets utmaningar.

Det är nyttigt att få in lite nya tankar i huvudet ibland, människor fungerar olika, och det gäller att lära sig att läsa dem för att kunna hantera dem. i mitt jobb möter jag alla typer av människor, av en del får man utskällningar, andra är buttra, många trevliga och glada. Det är ju jättetrevligt att få ett samtal från någon som vill ha lite råd, och man ger dem det, och de blir så tacksamma. Men det är mindre trevligt att lyfta på luren och möta en person i andra änden som laddat hela förmiddagen för att tömma lite skit på mig. Ibland undrar jag hur folk tänker, vad ger dem rätten att vara otrevlig mot mig? Okej, jag kanske inte är så snäll när jag skickar brev med krav, men jag gör ju bara vad lagen och arbetsgivaren säger *ler* Men det är just såna människor som man ska lära sig att hantera. Eller det blir mest användbart på dem.

Vill man verkar man ju kunna styra och påverka hela sin omgivning, men det vill jag inte ge mig in på. Men att förbättra mig själv ser jag som en god investering. Kolla in Anders sida, då förstår ni nog bättre vad det handlade om . Men lova att ägna den sidan lite tid om ni går in där, för det är inte bara flum. Man kan välja ut det man tycker är bra, och låta resten vara. Det var en givande dag igår hur som helst, och jag har blivit nyfiken på att läsa lite böcker i ämnet. Det kan ju inte bli värre i alla fall =)

För några veckor sen var jag på en annan kurs, den handlade om hur man skulle hantera "besvärliga människor", det var också intressant. Mycket man kan applicera på verkligheten. Alla borde gå något sånt där med sitt jobb, jag tror många arbetsplatser behöver få in lite positiv anda. Mycket handlar om att det finns inga dumma människor, bara situationer som folk inte kan hantera, vilket gör att de ibland handlar lite tanklöst. Mycket av mina tankar är redan så, jag vill inte tro att människor är "dumma i huvudet", även om de ibland verkar vara det. Man ska lära sig att se signaler och på så sätt kunna bemöta dem rätt. Livet är intressant att leva =)

Vi fick ett mantra också att ha med oss i livet. Som man ska upprepa för sig själv då och då "hur gör jag när jag gör det bra". Hur gör du....? Värt att fundera på, för visst har du gjort något riktigt riktigt bra någongång? Hur gjorde du då? Och hur gör du?

Så då blev det så då...

Publicerad 2006-06-16 18:22:14 i Allmänt,

... att jag startade en blogg... Men det kanske börjar bli ute med bloggar nu? Eller så är det nu som alla börjar tröttna och lägger ner verksamheten. Och gissa vad jag gör då, jo jag startar en =) Egentligen gjorde jag det för två veckor sen, men det är först nu som jag kom på hur jag skulle logga in på den. Ibland tror jag bestämt att hjärnan befinner sig i en gråzon bortanför allt klartänkande. Börjat bli lite förvirrad sen jag började jobba, belastar väl min hjärna med för mycket nu kan jag tro. Men i jämförelse med min kära sambo så är jag nada förvirrad *ler*

Men jag vet i alla fall att det bara är 4 jobbveckor kvar för mig att jobba, sen blir det 3 veckor semester. Semester..... jag får betalt för att vara ledig. Det är väl aningen förvirrat ändå *ler* Men det ska bli skönt. I förrgår bokade vi en resa till Paris!! 7 hela dagar kommer vi vara där. Åker i slutet av juli, det kommer bli underbart!! Boendet blir gratis, Ragnar har en farbror där, så vi får inta hans plejs! Runt 700 kostade resan tur och retur.... 700 pix.... DET är billigt!! Skavsta är verkligen suveränt! Ser verkligen fram emot den resan, tänk så mycket vi kommer få se. Jippi!!!

Helgen här hemma blir jag ensammen hemma, får se hur jag klarar det. Ikväll blir det i alla fall en film, sen sova tidigt och länge. Morgondagen blir lugn. På söndag blir det stockholm för att hälsa på en finefinfin vän, skoj! Underbart att få ha henne som vän, hon är allt det där som en bra vän ska vara. Ska bli skoj att få se hur hon bor.

Japp, välkommen till min blogg då! Ska se om den kommer läsas, och om jag kommer klara att skriva här. Ska göra ett försök i alla fall, älskar ju att skriva. På återseende =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela