Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Söt liten bäbis på besök!

Publicerad 2007-01-31 10:09:21 i Allmänt,

Det är två stycken på jobbet som fick en dotter för en månad sen. Och idag var det dags att visa upp den lilla. Och jösses vad söt hon är! Världens gulligaste näsa tror jag bestämt att hon har =) Det är svårt att låta bli att pilla på något så sött. Hon låg så fint i vagnen och sov. Våran ”mormor” här på kontoret försökte lite försiktigt att väcka henne för att se ögonen också. Men den lilla tösen ville absolut sova! Åh, hon är så söt så söt!

Det är babyboom här på jobbet. I maj kommer en bäbis till och till sommaren blir det en tredje. Det betyder ju att det blir visning av två bäbisar till i år ;)

Omstart

Publicerad 2007-01-29 19:29:07 i Allmänt,

Nu tar jag en omstart när det gäller träningen. Jag var väldigt duktig förut ett tag och orbitrekka 3 gånger i veckan. Men sen kom december och det blev så mycket att göra. Men nu jäklar tar jag nya tag! Syster utmanade mig, 2 gånger på orbitrek denna vecka! Det var en bra spark i baken start, nu inledde jag måndagen med ett pass =) Dessutom skrev jag ner vad jag uppnådde, så jag kan försöka bräcka det nästa gång. På så sätt kommer jag förhoppningsvis upp i mer tid också =) Nu är jag på G igen, det känns bra! Visst är amn trött när man kommer hem, men det gäller bara att ta sig i kragen. För det är skönt när man väl är i gång, och efter är man ju betydligt piggare! Jag ska komma ihåg det!

Och just ja, vi kom till Gnesta i helgen! Inget hade väl kunna hindra oss ;) Kalaset var kalas! Jag lekte med fyra barn och var i himlen typ ;) Det är kul och avkopplande att leka med barn, det är ett som är klart! I och A:s kusiner var där, och det tog inte lång stund att bli kompis med dem. Den minsta av dem är verkligen underbart söt hon också. Hon och A busade i sängen och bråttades så de blev rödblommiga, det var så himla gulligt!! Sötnosar =)Skitbilar!

Publicerad 2007-01-25 19:31:50 i Allmänt,

Jag orkar knappt med ordet bil längre.... Nu har dörrarna frusit fast på bilen, så nu kommer vi inte in i den. Jag är så trött på bilkrångel så det finns inte! Vi ska ju på kalas på lördag, och det längtar jag ju efter... Varför måste då bilen bråka? Ödets ironi eller? Ska man behöva sitta och hoppas på plusgrader och oroa sig för att man inte ska komma iväg? Jag orkar inte det...... *suck* Hoppas vi kan samåka med syster...

Skönt att det är fredag i morgon igen.....

Idag var på bio på jobbet. Vi såg Al Gores film en obekväm sanning. Säger bara en sak, se den!! Den var tänkvärd och skrämmande. Men mycket information, känner att jag vill kunna allt det där... Så får nog köpa filmen ;) Men se den!!!! SE den!!! Se den!!!

Vi måste sluta förstöra vår jord, det är ett som är säkert. Kanske är meningen att bilen ska stå där ute och inte funka. Men vi åker ju knappt bil, så då borde vi väl ändå kunna få åka de få gånger vi vill???

Jag tycker ju om vinter egentligen, men inte då bildörren sitter fast... eller då man halkar ute....

Var dum idag... jag skulle iväg och titta på en tomt för ett avlopp. Och så åkte jag fel, för att jag trodde att den vägen som var rätt var fel. Så då tog jag fel väg, trots att jag visste att det var fel. Ibland heter man verkligen Error i förnamn..... Så det slutade med att jag fick göra en krångelvändning i skogen igen. Är det nåt man blir bra på så är det snäva vändningar och långa backningar ;) Hur som helst... Jag var lite stressad när jag skulle ut mot stora vägen igen. Och då blir det alltid så att jag kör för fort ute i skogen på grusvägar. Men nu var det ju snöväg.... Så när jag närmade mig en snäv kurva kom jag på att jag körde för fort. Och sänkte hastigheten, för jag kunde ju inte tvärbromsa, då hade jag väl hamnat i skogen. Så jag tog kurvan i för hög fart. Bilen sladdade lite, men jag lyckades hålla koll på den. Tror det finns antisladd i den... Men det var läskigt.... så nu bannar jag mig själv och lovar att tänka efter före. Jag ska inte köra för fort, det gör inget om man blir fem minuter sen..... På stora vägar håller jag stenhårt på det där, men på skogsvägar är det svårare. Men från och med nu blir det hastighetsbegränsning där också. Körkortet är ju något av det värdefullaste jag har!!!!! Och jag ska ju vara rädd om mig =)

Bjudna på fest..

Publicerad 2007-01-23 13:36:10 i Allmänt,

Igår kom det ett brev från SN som det stog STURE skrivet på med stora bokstäver. Öppnade för att kolla vad det var. Det var en inbjudan till en restaurang här i stan för att välkomna SNs nya nöjesbilaga, STURE. Först log vi mest, för det stod så knäppt. Men sen bestämde vi oss för att det kunde ju kanske vara kul att gå. Det stod att jag hade blivit utvald och fick ta med en vän. Så vi anmälde oss till slut. Stod att vi skulle äta och dricka tillsammans medan vi väntade på Sture…. Det kanske blir skoj =) Om inte annat så får vi träffa lite nyköpingsfolk. Och blir det trist har vi ju i alla fall varandra ;) Nästa torsdag är det dags…

Fyndat!

Publicerad 2007-01-16 18:58:47 i Allmänt,

På vägen hem idag så drällde jag in i lite affärer. Det gäller ju att passa på när man ska vara ensam hemma på kvällen ;) Var in på Hemtex bland annat och gjorde fynd. De har 50% på allt i affären! Det är ju hur bra som helst, det gällde verkligen allt! Jag köpte två lampor att ha på fönsterbrädan. Eller det blir nog en på byrån i sovrummet och en i fönstret. De var väldigt enkla och stilrena, men verkligen helt perfekta! Så glad för dem. Fast jag har inte frågat om lov att köpa dem, så jag hoppas R gillar dem också ;) 149 för två =) Sen blev det två dukar också, fast den ena passade inte där jag tänkt. Men den kanske kommer till användning någon annanstans i framtiden, den var himla gullig i alla fall. Och kostade nästan inget, så det är väl okej att chansköpa då ;) Sen blev det en längre duk också till soffbordet, ska bli kul att lägga på. Snart dags att ta ner julgardinerna också, så är sugen på att köpa kappor till vardagsrummet, får bli Jysk när vi har bil igen. Eller så blir det gardinaffären i stan i morgon.... Tycker verkligen att det är superkul att göra det fint hemma =) 

Åhhhh.... jag är så himla glad över den här lägenheten och möblerna =) Jag är verkligen så glad =) Och glad för syrrans skull =)

I helgen ska vi förhoppningsvis till Linköping för bilbyte. Bilen ville starta idag, så snälla gör att det är torrt väder i helgen nu så den startar då också!!!

Nu är det tedags! Har avvecklat kvällskaffet och övergått till te istället, det är gott det också. Men framför allt trevligt =) Vi var ut idag och käkade lunch. Det blev raggmunk, har glömt att det kan vara så gott, mums!  

Ännu lever Polon

Publicerad 2007-01-12 15:21:36 i Allmänt,

Vi sålde ju våran gamla bil till Systers man. Och nu har han fixat den och fått den genom besiktningen. Han borde nog benämnas bilgeni ;) Tycker det är roligt att den ännu lever, man fäster sig nog ganska mycket vid sin första bil. Den har ju egentligen inte bråkat. Nu har vi också blivit erbjudna att köpa tillbaka den. Och jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle slå till. Vi har nog inte råd med så mycket mera bil än så. Och den känns lagom i nuläget.

Ett problem är bara saaben som ska tillbaka. Den vill inte starta och vi vet inte varför, den är bara knäpp.... Men vi får hoppas den kommer igång med batterihjälp eller så....

Har varit hemma två dagar nu. Har haft en jätteond och svullen hals några dagar, och lite förkylning med huvudvärk. Det börjar bli bättre nu, så till helgen är jag nog frisk igen. Men det känns som om det var bra att vara hemma, så det inte blev värre än det var. På så vis hoppas jag att det inte blir en sån långdragen historia. Och det verkar ju som om det lyckades.

Önskar er en trevlig helg! Det ska vi ha! Blir favoritkina ute i morgon och Gnesta på söndag.

Myndighetsperson..

Publicerad 2007-01-10 16:42:57 i Allmänt,

Vi har sen årsskiftet fått ett antal nya i organisationen. Idag var det rundvandring för en från en annan enhet. När de kom in till mig hälsade vi och jag berättade lite vad jag jobbade med. Personen som hon gick runt med (hennes chef). Fyllde i lite om avloppsinventeringen och sa att jag hade skickat ut en hel del förelägganden. Och det höll jag med om att jag har. Sen uttryckte hon mig som "en riktig myndighetsperson".... Hjälp.... vill jag verkligen vara det ;)

Hela världen?

Publicerad 2007-01-08 12:45:59 i Allmänt,

Nu när jag kom tillbaka efter lunchen så gick jag genom huvudentren till stadshuset. Då var det en samling knattar där, kanske 5-6 år. En av deras fröknar hade hämtat en stadskarta och visade upp den för barnen. Den här blir väl bra frågade han och visade barnen. Alla tittade nyfiken och studerade intresserat. Varav ett av barnen sen frågar "Är det där hela världen". Fröken sa att det var bara Nyköping, men kanske det är hela världen för dem ;) Tyckte det var så gulligt bara. Det såg säkert obegripligt ut för dem, därför trodde de säkert att det måste vara hela världen. Måste vara kul att vara dagisfröken och få så roliga och överraskande frågor. Fast det är klart..... jag får också överraskande frågor ibland ;)

Totalstrejk..

Publicerad 2007-01-06 18:45:48 i Allmänt,

Gissa vad.... bilen ;) Bilen har bestämt sig för helstrejk nu. Den har överhuvudtaget inte ens velat starta nu några dagar. Den får liksom ingen tändning. Kan ju bero på det fuktiga vädret. Den får väl stå och sura... Vi gick och handlade idag istället. Och det funkade ju det också. Vi tog med cykeln och satte kassarna på styret, gick fint det. Men det trista är att det fick bli Willys, gillar inte det så mycket. Men i fortsättningen kan vi handla nere på stan på det Ica som ligger där. Så det ordnar sig. Enda kruxet är återvinningen. De har tagit bort våran station, så vi har ingenstans att slänga det. Förut kunde vi ju ta det med till Ica Kvantum. Men det kanske löser sig det också. Folk klarar sig väl utan bil har jag hört ;)

Har gjort semlor som vi ska äta ikväll, det ska bli gott det! Sen ska vi göra en egen dvd-kväll. Jag beställde lite så jag har det mesta från Killinggänget. Så vi tänkte köra lite i manegen och nilecity, sen har vi köpt pang-i-bygget boxen så det blir lite av det också, helt perfekt =) Jag älskar dvd! Och så beställde jag sällskapsreseboxen, boxar är bra det!! Så det blir humorkväll!

I morgon är det söndag då ska vi göra inget! Ska ringa mammis, men det är för att jag vill =) Vi ska inte göra något oviljande!! Och skönt det var med sovmorgon!! Om en kvart är det Gadd på Tv, vi inleder med det..... Eller just det, det är ju lördag..... Då ska man ju ut på krogen.... eller inte typ va ;)

Förresten såg vi Göta Kanal 2 igår, den var över förväntan bra. Ville se den bara för att liksom. Det var fullt i salongen, har folk inget vettigare för sig än att gå på bio halv 7 en fredag ;)

Hoppas ni åtnjuter en fin helg!!

Ingen halvdag...

Publicerad 2007-01-05 12:59:45 i Allmänt,

... utan heldag. Känns taskigt att vi ska behöva jobba heldag när många andra har halvdag. Fast det känns ändå okej för mig, har ju aldrig upplevt halvdag ;) Jag brukar sluta 16  på fredagar, eftersom vi ändå stänger så dags den dagen. Men idag ska vi på bio efter att jag slutat, så då är det onödigt att gå hem emellan. Så därför sitter jag kvar till kvart i fem dessutom. Och dag före röd dag är det OB mellan 16-17, så jag borde väl vara kvar till fem kanske ;) Men kvart i får räcka, om man nu kan rapportera en trekvart, men det måste man kunna ju....

Äntligen fredag också, det ska bli så sknöt så skönt att vara hemma! I morgon är det maxxad sovmorgon =) Skönt!! Men eftersom jag är så trött på kvällarna så vaknar jag iaf relativt skapligt, och det är ju skönt. Ska se om jag ska scrappa lite i helgen, det var ett tag sen nu. Och jag har ju mycket nytt att använda =) Fick lite nya kort i morse också. Måste börja ta mer kort igen, vill ju ha lite att välja mellan.

Önskar er en trevlig 13-dagshelg!

Tillbaks efter helgerna..

Publicerad 2007-01-04 14:24:18 i Allmänt,

Nytt år och nya förutsättningar. Eller egentligen är de rätt lika, kommer dock få lite nya uppgifter på jobbet. Det känns kul! Plus att jag kommer få hjälp med inventeringsdelen, det känns också skönt. Alltid skönare om man kan vara två som får dela på det när det börjar bli lite hätskt.


Jul och nyår var underbara. Julen firades med familjen på liten ort (gissa vilken). De två medverkande barnen blev lite trötta av alla julklappar, men nu hoppas jag att de kommit till ro med dem. På juldagen for vi ner till Skåne så för mer julfirande.

 


Annandagen blev det sen firande med familj nr 2. Då stod Kalkon på menyn, tack för det! Är ju verkligen superdupergott!!! Då fick vi också träffa lille Skånestjärnan J. Han är verkligen härlig den killen =) Sedan blev det hemfärd eftersom R skulle jobba ett par dagar. På lördagen blev det sen skåne igen för att sova över där, så resan mot blekinge på nyår inte skulle bli så lång. På kvällen träffade vi skånestjärna J igen. Det busades så han storknade av skratt. Han hade tydligen inte kunnat komma till ro på en timme efter att vi åkt sen igen ;) Men det gäller att passa på när man inte träffas alltför ofta.

 


Nyårsafton inleddes med lunch innan bilresan skulle börja igen. Och lyckliga vi fick träffa J igen =) När vi sedan skulle åka mot Karlskrona totalstrejkade bilen. Tror nog aldrig något känts så hopplöst som då. R och J tittade på bilen och kunde ungefär konstatera ….. trasig. Tur att R har en pappa som kunde rycka ut. Och tack och lov för att han inte ger sig i första taget!!! Vi ville inte för nåt i världen missa festen vi sett fram emot. Hela Rs gamla gäng skulle ju samlas… Efter 1h och 20 min så var bilproblemet uppklarat. Nu om möjligt så längtar jag ännu mera efter den dagen vi kan ta lån och köpa en snäll bil ;) Men vi kom ju iväg, och det ska vi väl vara glada för. Sen har bilen fungerat bra, den är bra knepig den där….

 


Hur som helst, fram till festen kom vi ändå i god tid. Iaf ett par timmar före det var tänkt att middagen skulle börja. Hälsade på alla nya bekantskaper, ett mycket trevligt gäng!! Och fick så träffa Rs bästa vän med familj, och jag förstår att det är en bästa vän. Och så fick vi träffa deras dotter Ida också. Hon är drygt ett år och väldigt söt. Hon uppförde sig exemplariskt, var inga som helst problem för henne med mycket nya människor.

 


Menyn var vidsträckt, värdparet hade verkligen ansträngt sig för att fixa allt på bästa sätt. Passande viner till varje maträtt. Vi började med en soppa på kronärtskockor, den var himla god! Efter det så blev det grillspett med pilgrimsmusslor och tonfisk. Har aldrig ätit stekt färsk tonfisk förr, det var verkligen gott. Pilgrimsmusslor var också nytt och helt okej. Efter det så hade de läst på att man skulle rensa smaklökarna med något friskt, så då blev det knasigt nog efterrätt ;) Blev en lime och katussorbé, smakade bra det också. Sen blev det paus innan vi skulle inta de två huvudrätterna. Det blev först struts med rösti, och sedan fylld rostbiff med potatisgratäng, magnifikt gott! Fem rätter var sedan avklarade och två återstod. Efterrätten som var kokosglass med fruktkaka kom lite nära tolvslaget, så det hanns inte med riktigt. Och efterrätt nummer två skulle intas senare, men det blev inte så ;) Även om det var många rätter så var det lagom av allt, och man blev aldrig proppmätt utan mer lagom mätt. Så det var super verkligen!

Vid tolvslaget blev det skumpa och titta på raketer, jag ogillar egentligen att stå mitt i raketinferno, så vet inte varför jag gjorde det. Blev mest nervöst sammanbrott ;) Efter tolv blev det sällskapsspel, lika som bär. Det var riktigt skoj som partyspel på 10 personer =) Bortåt tre blev det sedan sovdags. Hemresan kändes lång men gick bra, och oj vad skönt det var att komma hem sen. Och nu längtar jag efter en lugn helg =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela