Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Vänliga veckan?

Publicerad 2008-02-26 15:20:14 i Allmänt,

Jag har ju lärt mig att leva med att jag är lite vardagsklantig, så är det ju bara... För några månader sen skulle jag tanka mitt kontantkort på halebop. Men jag blandade ihop siffrorna och tankade en annan persons mobil. SMSade till henne, men hade ingen förhoppning om att få tillbaka dem, och krävde det inte heller. Inget hände och det blev bara en sån sak som jag rycker på axlarna åt.

I lördags skulle jag tanka min mobil igen, och kollade till och med en extra gång att jag skrev rätt nummer. Men det kom aldrig några pengar, så jag skickade ett mail till halebop och bad dem att kolla. Och det visade sig ju att jag hade tankat samma nummer som sist, alltså fel....!!!! Skickade ett SMS till den stackars personen igen att hon fått 100 spänn, och en liten antydan om att hon gärna fick återgälda, men krävde inget, tyckte det var mitt fel. Skickade samtidigt ett nytt meddelande till halebop och frågade om de inte hade någon drulleförsäkring för klantiga personer som jag ;) Eftersom de skrivit att de inte ersätter om man tankat fel, och det förstår jag.

Sen började vänliga veckan tror jag. Hon vars kontantkort jag tankat hörde av sig och sa att det var klart att jag skulle få tillbaka mina pengar, och att jag skulle fått det förra gången men att hon bara glömt det. Så den snälla människan satte in 200 spänn på mitt kort. Jag kollade saldot och såg att det fanns en extra hundring, funderade på vart den kom ifrån. Kollade på halebop om de hade något erbjudande att man fick en hundring extra om man tankade 200 eller så... Men de hade de inte. Så jag kollade om jag fått svar på min fråga. Och det hade jag. De hade inga såna försäkringar, men de hade iaf satt in en liten present till mig.... 100 spänn. Jag tror det är första gången jag tjänat 100 spänn på att vara klantig ;)

Dolda talanger...

Publicerad 2008-02-22 12:28:30 i Allmänt,

.. som jag inte visste att jag hade. Fast det säger sig ju självt, annars hade de ju inte varit dolda? Eller i och för sig, jag hade ju kunnat veta om dem, men inga andra =) Hur som helst, gissa vad inlägget handlar om? Bilen!!

R skulle ut med bilen i morse, så då tänkte jag att jag kunde passa på att åka med. Först blev det motorstopp i en korsning, men bilen kom igång efter att R micklat lite. Sen fick den stopp i en korsning till lite senare, tyvärr i en av de sämsta i stan. Vi insåg ganska snabbt att det var högst olämpligt att stå där, och skulle putta bilen över till andra sidan där det var en väg som inte många åker på. Och det gick fint, R puttade från sidan och höll i ratten och jag puttade bakom. Bilen kom över vägen, men det lutade, så bilen rullade, och rullade trots att ingen puttade. Och helt automatiskt så sprang jag ikapp bilen, öppnade passagerardörren, hoppade in i bilen och drog åt handbromsen, och den stannade så snällt. Kul att man kan göra något utan att tänka ;)

R fick igång bilen senare igen, och nu står den hemma. R har fixat lite till och just nu går den..... så hur länge varar det denna gång? Men det finns ju åtgärder på kö i alla fall ;) Men om inte nästa grej hjälper får det bli en verkstad, då lär det ju vara nåt mer än att bara saker behöver bytas och putsas...

R.E.M

Publicerad 2008-02-18 11:13:19 i Allmänt,

Det är helt underbart, en av mina största drömmar kommer bli verklighet. Vi ska se R.E.M live! Det är så stort så jag kan inte uttrycka min glädje stort nog! Jag har liksom velat se dem sen jag var 18 eller nåt... Det ska bli fantastiskt! 7:e september på Stockholm stadion gäller det! Ganska lång tid kvar dit förvisso, men vetskapen om att vi ska dit räcker för ett lyckligt liv ;) Däremot börjar det närma sig till våran Kent-konsert! 12 mars, så det är ju i alla fall snart, och i Nyköping dessutom!

Ikväll ska vi avloppsmuppar jobba över, har lite brev vi måste skriva och få iväg. Och då kom någon med idén att vi skulle göra det kvällstid... egentligen mot mina principer, men det får väl gå då... Vi ska i alla fall till Max och käka innan, så det är ju positivt!

Det har sina fördelar med jobb också, om några veckor ska vi på tredagarskonferens i Linköping. Två nätter på hotell (=2 underbara hotellfrukostar) och två middagar som bjuds. Samt en massa gott fika ;) Och just ju, sen blir det ju intressanta föreläsningar också =)

Förresten...

Publicerad 2008-02-16 22:06:52 i Allmänt,

Bilen startade inte i söndags när vi skulle åka och handla, så det slutade med att vi fick gå ;) Det är ju helt sjukt egentligen! Men efter lite rådfrågan på Mekonomen så byttes tändstiften, och nu spinner den som en katt igen... Hoppas det varar nu ;) Vi har väl snart bytt allt som går, typ.... Men allvarligt, hur otur kan man egentligen ha med bilar? I morgon ska vi ut och åka, får se hur det går...

Och ett förresten tilll... underbart väder det var ute idag. Eller ganska underbart. Solen sken ju iaf, och det räcker för att göra mig glad. Vi tog en promenad, lite kallt och lite blåst, men det gjorde ändå gott för själen. Är så glad att vi hittat en katt i området också, den är jättekelig och kommer direkt när jag ropar på den om vi ser den. Det är perfekt! Älskar ju katter, och har jag ingen egen så behöver jag i alla fall hitta en annan katt som jag kan få klappa och tycka om ibland =) Den är svart och vit, precis som katten "bäbis" i Borås.

Efter att ha sett kvällens..

Publicerad 2008-02-16 21:47:42 i Allmänt,

bidrag så tippade jag Sanna Nielsen och Johnson & Häggkvist vidare till Globen och Ola och Alexander Schöld till andra chansen. Blev ju bara två rätt där... Rognedal hade jag inte alls tippat, så det blev helt oväntat! Men kul, för den låten kan nog kanske bli något? Hade lite svårt att titta på dem, men lyssna var iaf bättre. Och Sanna hon var ju fantastisk! Vilken sångröst hon har!

Jag är en ond människa, men jag tyckte det var kul att se Carola "bara" komma tvåa ;) Det har liksom blivit för mycket på något vis, jag upplever henne som lite självgod, och då har jag väldigt svårt att att unna någon framgång. Ödmjukhet passar bättre på människor, precis som Sanna, som nästan började gråta när hon skulle sjunga sitt bidrag igen, det är på någotvis lättare att dela glädjen med en sån människa =)

Men jag saknar fortfarande låten som sitter som en smäck, som får ALLT annat att blekna... Men jag vet inte vem det skulle vara i år, The Ark är ju inte med liksom ;) Nej då, men ni förstår hur jag menar?

Varför kunde inte Andreas Johnson vara med på egen hand? Han är ju bra, vad tjänar han på att slå ihop sig med Carola?? Tror knappast det var till hans fördel i år... Synd att inte Olas låt var bättre, lyckades aldrig greppa den, trodde han skulle komma med en popdänga, hans låt kändes förvånansvärt grå... Lasse Lindh är ju bra på sitt sätt, men han gjorde liksom en Lasse Lindh, var inte så mycket mer med det. Bra på hans platta säkert, men inget man knockar med i melodifestivalen. The Nicole var bara konstigt, plus för henne att hon hade en show, även om den var dålig, men den låten var liksom väldigt dålig? Alexander gillade jag lite, lite Gessle och Jimmy Jansson, trodde mer på den, men Jimmy jansson fansen kanske sover i år eller så?? Andra Generationen sen... refrengen satte sig, men det är inget jag är tacksam över ;) Den var också rätt dålig, men säkert något man kommer digga till på radion framöver...

Sammanfattningsvis, kul med en skräll! Och kul för Sanna som sjunger så vackert =)

Och ikväll går...

Publicerad 2008-02-16 13:04:40 i Allmänt,

Carola & Andreas och Ola vidare? Sanna Nielsen och Lasse Lindh vidare till andra chansen? Om det blir på detta vis så har ju inte låten någon större betydelse, utan det är artisten. Men jag älskar ju tävlingen, så jag har gärna massa deltävlingar. Men det är ju egentligen lite onödigt ;) Det är synd att Andreas sjunger med Carola. Jag tycker Andreas är grym, men vill inte gilla Carola... vilket dilemma va ;) R är galen, han ska på bokcirkel ikväll så missar programmet, knäppskalle säger jag :P

Konsertplaner...

Publicerad 2008-02-12 09:17:23 i Allmänt,

R och jag har REM som gemensamma idoler, och de är verkligen STORA för oss. Ingen av oss har sett dem LIVE, och vi delar drömmen att se dem någongång. Och nu är de på gång med en ny platta, och jag har pratat och hoppats på turné, till och med så har vi kunnat tänka oss att åka utomlands för att se dem. JAg har gluttat på hemsidan för att försöka hitta datum, men det har varit tomt. Men så i morse så sa de på Rix att REM skulle komma till Stockholm i september!! Biljetter släpps på måndag och jag önskar och hoppas så innerligt att vi får några... Så snälla... om det finns rättvisa i världen..... Pleeeeeeese låt oss få biljetter!!

Magnus Uggla ska sluta blogga... jag som blvit en trogen läsare... Trist....

Grannar..

Publicerad 2008-02-10 14:14:53 i Allmänt,

.. ofta så önskar man att man inte hade några. I natt hade de fest till 4-tiden någongång. Och det var ingen lugn fest, de spelade extremt högt och så skrek de... Vi kunde knappt somna, jag lyckades nog halvsova vid tre, men R somande inte förren det var slut vid 4... Lite hänsyn får man väl visa? De hade tydligen fest förra helgen också, blir det samma sak nästa vecka så får vi säga till... Men vad gammal man känner sig ;)

Melodifestivalen är igång nu också, jippi!! Men det är liksom barnsligt lätt att tippa vilka som ska gå vidare. Amy var ju självskriven, egentligen trodde jag ju Christer Sjögren, men jag tyckte han var usel, så jag liksom hoppades att andra tyckte det också... Men så var det ju såklart inte. E-type borde gått vidare sitället, inte för att de var höjders, men ändå... det var en låt som inte var intetsägande ;) Får se vad det blir nästa vecka... Undrar om Carola vinner, hoppas inte... för i så fall behöver vi ju inte ha någon tävling de åren hon väljer att ställa upp. Om vi skickar henne i år kommer väl alla länder låta bli att rösta bara för att vi skickar henne igen... Men den stora frågan är, klarar sig Sverige till den stora finalen från kvalet? Är inte risken stor att det bara blir alla länder som heter Serbien osv?? Återstår att se.... Hur som helst så är det skoj att karusellen är igång igen =)

Barnglädje...

Publicerad 2008-02-07 15:01:47 i Allmänt,

Igår upplevde jag glädje på ett barns vis, det var en underbar känsla! Jag älskar hembakade kanelbullar, det är grymt gott, men framför allt så påminner det mig om min barndom. Så hembakade bullar är speciellt. Jag har en längre tid varit sugen på bullar, och sagt något till R att han kanske kunde baka det nästa gång han bakar. Och så igår kom jag hem helt ovetande, kände bulldoft och såg massa bullar på bordet. Jag blev så barnsligt glad så jag bara skrek "jaaaa" rakt ut och kunde hejda min glädje. Det är äkta barnglädje det. Underbart med överraskningar ibland!! Bullarna smakade såklart mums också!

Vi var till ikea och köpte lampor igår också. Det blev en att ha i fönstret och en att sätta bakom tvn. Tror vi får skämmas nu igen, men vi köpte samma märke som storasyster har bakom tvn. Fast inte en likadan, det var annat motiv på den, men den kommer ju få sin plats bakom tv-bänken som också är likadan ;) Fast igår när vi gick runt där så insåg jag att vissa handlar mycket på ikea, och med samma gener kanske det inte är så konstigt att smaken är rätt lika? Jag hoppas i alla fall att ingen blir arg ;) Fast det är ju som sagt ett helt annat utseende på den..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela