Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Mitt-i-veckan-besök

Publicerad 2007-03-28 20:26:55 i Allmänt,

R har en arbetskamrat M som bara bor några hus bort från oss, och ikväll hade vi bjudit hem honom och hans dotter på 3.5 år. Himla trevligt det är med besök alltså! Och lilltjejen fann sig direkt balnd leksakerna, det är ju skönt det att det kan komma barn hit utan att de behöver känna sig uttråkade eller bortkomna. Himla söt tjej, om I:s storkusin har stora ögon så hade den här tjejen ännu större ögon =) Men vi kanske satte ribban för högt nu, bjöd på storfika med kakor från kalaset, så mycket fika har vi ju inte alltid hemma ;) Tydligen så hade M sagt att de skulle hem till oss och fika idag, så tjejen hade inte velat ha någon middag. Och när M sa att hon borde äta eftersom det inte blev något annat så hade hon svarat "Joho, det blir ju fika sen". Barn är allt bra klyftiga de ;)

Löneförhandling..

Publicerad 2007-03-28 16:44:35 i Allmänt,

Igår hade jag mitt första lönesamtal någonsin. Och jag gick faktiskt därifrån nöjd, inte över lönen, för den pratade vi absolut ingenting om, men över samtalet. Löneförhandlingen i den här kommunen går till så att arbetsgivaren och medarbetaren betygssätter sig utefter vissa kriterier. Sen ska man jämföra och se om man är helt överens. Vårat fack är inte så pigg på idén, och inte de som jobbar här heller. Och det förstår jag eftersom vi egentligen inte alls har någon möjlighet att påverka lönen, kanske med några hundralappar, men inte i den mån som vi borde få för att få upp lönerna här.

Men eftersom jag är nogrann av mig så hade jag såklart gått igenom allt väldigt noga, och skrivit ner hur jag gjort min bedömning. Och det var ett bra sätt, för på så vis höjde jag några bedömningar som chefen gjort, eftersom det handlar om att komma överens om en gemensam bedömning. Men det var sällan vi var överens, och vi hade ju bedömt utifrån lite olika utgångspunkter, vilket egentligen är rätt dumt, bedömningen ska väl ändå ske på lika grunder??

Jag passade på att ifrågasätta lite och poängtera att det fanns vissa brister med det där dokumentet, och det fick han ju hålla med om, eftersom han inte kunde försvara det rakt av. Men jag tycker det är våran rättighet att ifrågasätta, och det verkade ändå okej att jag gjorde det. Och jag tror vi båda var nöjda. Jag tycker det är bra att få veta vad som förväntas av mig och vad jag behöver tänka extra på, det är ju bra med tips. Och är jag kvar till nästa löneförhandling har jag ju guldläge, eftersom jag tog reda på vad jag skulle göra för att bli utmärkt ;) Men så mycket till löneförhandling var det nog ändå inte. Men det var skönt, för det vill jag absolut inte vara med om ;) Dessutom har jag pengar så det räcker och blir över ;) Men självklart anser jag att vi ska ha lika betalt som övriga i landet med liknande arbete...Vi satt i två och en halv timme, de andra har suttit drygt en timme. Men det är bäst att passa på ändå... dessutom hade ju jag inget underlag att utgå ifrån.


Min hals är verkligen ingen kul grej. Den svullnar väldigt lätt upp. Tvä nätter i rad nu har jag haft himla ont, det gör ont nu också men inte lika mycket. Hoppas det går över snart, i övrigt känner jag mig ju frisk...

Nervös...

Publicerad 2007-03-20 19:49:45 i Allmänt,

... inför lördagens buffé. Så himla svårt att veta hur mycket man ska göra. Men har suttit och räknat och försökt tänka fram, antagligen kommer det bli för mycket mat. Eller för lite, fast det borde det ju inte bli. Hur som helst ska vi ju ha fika också, och om det blir för lite får vi väl fika direkt efter då ;) Men det blir i alla fall mat först, sen fika. Så ni vet hur ni ska planera magen ;)

Min födelsedag på lördag ska vi fira med att äta ute. Det blir qvarnen, det ska bli spännande, vi har inte ätit där förut. De har riktat in sig på lokala specialiteter, så får se om det blir stigtomta struts ;)

I lördags var vi ju i Stockholm och kollade in Orup och Lena. Det var himla roligt, de är roliga ihop de två. Sen har de en del bra låtar också. Det var en trevlig tillställning =) Vi kom rätt tidigt till stan, så vi passade på att äta på Max innan, gott, gott!! Och efter showen käkade vi på Pizza Hut, mums mums! Kan tyckas mycket kanske, men jag tyckte det kändes bäst att äta innan också. Vi är så hungriga av oss, och jag tycker inte om att vara hungrig ;) Vi undviker det gärna eftersom vi har en tendens att bli rätt griniga om vi blir för hungriga ;) Hur många gånger skrev jag egentligen hungrig nu ;) Nu är jag i alla fall mätt (1,64), men det beror inte på lördagens mat. Vad invecklat det blev nu.... Kort sagt, lördagen var kanon!!

Skulle kolla efter byxor idag, men hittade inga bra. Jobbigt det där med att hamna mellan två storlekar... Och som vanligt när jag ska kolla på byxor på kappahl så går jag därifrån med tröjor istället. Jag vet inte varför jag köper tröjor, det är ju inte direkt så att jag har brist på det ;) Men det kommer så många nya hela tiden, och jag tycker verkligen om deras tröjor =) Så det blev två svarta idag, svarta har jag inga sen förut, se det kan kanske ursäktas ;) Men varför inte passa på att köpa kläder när man ändå har råd =) Det är ju kul att ha att variera med.

Jag har tagit ut kompledigt två timmar på fredag, så håller jag på att samla flex så jag ska kunna sluta vid lunch, så på det sättet tänker jag försöka hinna med att förbereda det som förberedas går till på lördag.

Nåväl, måväl...

Bomb?

Publicerad 2007-03-13 14:39:12 i Allmänt,

En liten titt på aftonbladets webtidning gjorde att jag såg att man spärrat av centrela delar av Gnesta på grund av en misstänkt bomb. Dessutom hade banken rånats i samma veva. En tanke flög genom mitt huvud "vad är det för Pucko som fösöker råna banken i Gnesta? Där har de ju aldrig några pengar"... Undrar om han fick något med sig? Troligen så är det nog inte en bom som ligger i den misstänkta lådan, men man vet ju aldrig. Hoppas de blir av med skiten snart.... Tycker för övrigt att det ofta står om än det ena eller än det andra om Gnesta i aftonbladet..

Är hemma från jobbet idag, har så himla ont i halsen och är lite hostig. Hoppas det går över snart. Det är så vackert väder ute idag, solen strålar och det ser riktigt skönt ut. Och igår när vi gick hem från jobbet så såg det verkligen vårigt ut nere på stan. De hade sopat bort allt grus, och det ger effekt direkt.... Härligt!

Rubrik..?

Publicerad 2007-03-08 10:16:17 i Allmänt,

Nog för att det är skönt med omväxling i vardagen, men det är tusan så skönt att komma hem igen! Har varit i Linköping två dagar på en träff för avloppsfolk, det innebar även en övernattning på en av stadens hotell. Men jag sov inte så gott, täcket och sängen var världsklass, men kuddarna var alldeles för mjuka. Hade tre kuddar i sängen men det dög ändå inte ;) Har vant mig vid min hårda, den är verkligen underbart skön.


Men trots detta så sov jag inte gott i natt heller, eller fram till halv 4 sov jag gott, men sen var det rätt omöjligt att sova igen. Känns som om det har varit så varje natt nu väldigt länge, vaknar vid fyra halv 5 och kan inte somna om igen. Tänker för mycket på jobbet och kan inte koppla bort det igen. Funderar på att börja jobba klockan 6 på mornarna snart igen ;) Hoppas att jag kan börja sova snart igen, för jag är så extremt trött på kvällarna. Ska vi se Tv efter nio så får jag välja bort lite, för jag måste slumra lite... Men på lördag blir det sovmorgon! Älskar att sova på helgmornar!


I helgen som var var vi nere i Skåne och firade Rs syster och barn. Två kalas i samma alltså. Jag är i allmänhet förtjust i barn, men mina syskonbarn och Rs syskonbarn är såklart mest omtyckta =) Och av någon anledning så har jag väldigt lätt för att bli "accepterad" av småttingar. R undrade hur jag gör för att alla barn ska bli så förtjusta i mig ;) Men jag tror det är för att jag tycker det är roligt att leka och gärna kravlar ner på golvet där de befinner sig. Men det är inte bara jag som är förtjust i Rs systerson, han är visst förtjust i mig också. Han startade ett riktigt pusskalas, vet inte hur många pussar jag fick, han är riktigt go han =) Tror det var för mitt hår, han klappade och klappade på det, kanske ovanligt med blondiner i skåne ;)


I helgen blir det ett nytt kalas, då är det stora tjejen som blir sex år. Hoppas hon kommer gilla presenterna och att ingen köpt likadant. Den ena vet jag att hon kommer bli glad för, för just den sa hon uttryckligen att hon ville ha, bara hon inte sagt det till fler..


Nåväl, dags att plöja igenom det som samlats på skrivbordet....

Hallå liksom...

Publicerad 2007-03-01 18:49:41 i Allmänt,

I morse fick jag besök på kontoret av en gräventreprenör. Jag har träffat honom antalet gånger och pratat i telefonen med honom otalet gånger. Så vi är ganska välbekanta med varandra. Men han kom in på kontoret och vi skakade hand som man alltid gör. Och han sa "hej", och jag sa också "hej", men la till mitt namn. Varav han tittade på mig och frågade "sa du .......?". Ja svarade jag, för jag tänkte att han frågade för att vara säker på att han visste vad jag hette. Han skrattade lite och sa att han presenterade sig inte för han trodde att vi var ganska välbekanta vid det här laget. Det är ungefär då jag hajjar grejen, jag hade sagt mitt namn helt automatiskt.... Var inte menat att presentera mig.... Ursäktade mig med att det var något som tydligen kom automatiskt. Men det tyckte ju han var bra iofs ;) Men kände mig lite dum ;) Det är nog bäst att jag aktar mig för att skaka hand med bekanta, hur pinsamt kan inte det bli att presentera sig för någon man redan känner *Ler* Om jag inte ser upp kanske jag börjar svara hemma i telefonen med för och efternamn och sen Miljöenheten... Eller nåt?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela