Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Paris - Dag 1 och 2

Publicerad 2006-07-29 21:33:10 i Allmänt,

Då är vi äntligen i paris, vilken stad! Gillar den redan skarpt mycket!! Vi började igår med avgång från skavsta, jag som inte flugit med så stort plan så högt förut tog åksjuketugummi, och det var nog bra, för jag kände av lite i huvudet emellanåt. Att lyfta var lite läskigt, men det gick bra. Uppe i luften sen var det underbart, det var bara när vi hamnade i luftgropar som jag mådde konstigt. Men satt och var nervös för landningen, men den var betydligt behagligare än starten =) Så kort sagt, flygningen gick bra. När vi landat på flygplatsen tog vi oss till lägenheten med buss, metro och spårvagn. Vi hade lite svårt att hitta, men det löste sig. Och väl framme var vi båda väldigt trötta, så det blev bara lite att äta och sen i säng.

I morse knatade vi iväg för att handla frukost, men bageriet var stängt. Så det fick bli i mataffären, som vi efter mycket om och men till slut hittade. Efter att vi var mätta och belåtna tog vi oss neråt staden för att åka upp i Eiffeltornet, tyckte det var bäst att passa på när vädret var så enastående vackert. Det tog sin lilla tid att komma upp, men vilken utsikt det var!!! Helt otroligt vackert!! Sätter in en bild på den som R tagit, fast det är inte från allra högst upp. Egentligen skulle vi haft mer på schemat, men jag hade ont nästan överallt, och efter allt köande så var vi för trötta för att orka mer. Så det blev att åka hem, men klockan hann bli mycket ändå. Det är lätt att stanna till på vägen när man ska någonstans i paris, det finns så mycket att se. Gillar atmosfären här i staden!!

Vi köpte oss lite vin i affären, och visst har jag förstått att det är sjukt billigt. Men det är ju dubbelt sjukt billigt, 27 spänn för en flaska vin, det är BILLIGT!!! Nu ska vi ha lite snacks och öl på balkongen, så får vi se vad vi hittar på till i morgon. Jag trivs verkligen i den här staden, får väl se om vi kommer hem igen ;) Fast klart vi gör, i Sverige finns ju alla vi tycker om =)

Njutningsfulla semesterhälsningar från J och R i paris!

81929-13

Så gott som redo!

Publicerad 2006-07-27 18:49:22 i Allmänt,

Jepp, nu är jag redo att åka till Paris. Fast helt redo blir jag när älsklingen också är det. Tar en liten paus i packandet, matlagningen och förberedande av blommor. Eller packningen kan jag nog inte göra mer åt idag. Och blommorna har jag radat upp på bordet, i morgon ska de få vattningssnören allihop. Hoppas att de klarar sig med det, fast det har alltid brukat gå bra. Och de har fått klara sig på det viset längre tid än en vecka också. Och maten puttrar snällt i ugnen, det blir kyckling idag, prima mat!! Sen en sallad till med äpple, rödlök, körsbärstomater, romansallad och rostad palsternacka i. Det blandar man sedan med senap, creme fraishe, mjölk och riven ost. Det ska bli spännande, men det smakade gott när jag smakade ;)

I tisdags var vi ju på smultronstället förresten, som vanligt väldigt gott. Och det var inte så farligt med folk heller. Men vi kom dit vid niotiden, så det kanske berodde på det. Men det var en underbart skön kväll, det är verkligen ljumma kvällar nu. Jag åt en grand Prix, en god glass. Och den var nog lagom också, för jag orkade faktiskt hela. Men till saken hör kanske också att jag var rejält hungrig! God glass och gott sällskap, perfekt!!

Igår sen, då var det ju Rs födelsedag. Jag åkte upp till stockholm, var där vid elvatiden. Gick sedan ner till området vid slotten och köpte biljetter till kvällens aktivitet. Gick sedan på stan och shoppade lite kläder, trevligt med lite nytt utbud. Det blev 3 tröjor, så nu har jag lite nytt till Paris också. Sedan vid tvåtiden gick jag till stadsbiblioteket för att se hur R har det på jobbet. När han sedan slutadet jobbet gick vi till Pizza Hut och åt middag, gottgott. Det visade sig också att jag hade valt ett bra matställe, R var mer än nöjd. Men servetriserna hade problem, vi fick vänta hur länge som helst på att beställa, och sen en evighet på att få betala. Så vi såg faktiskt till att de inte fick ett öre i dricks, ska man ge dricks så ska de förtjäna det, så det så ;)

Sen gick vi ner till Strömmenkajen för att invänta att klockan skulle bli 18. Då var det dags att åka en båttur, hade köpt biljetter till turen "under stockholms broar". Det var en resa på 1.45, en fin sådan. Fick lite info om stockholm och njuta av den vackra staden, det är verkligen en vacker huvudstad vi har! Jag tyckte det var dags att åka en turisttur på närmare håll =) Även det uppskattades. Sedan promenerade vi lite och hamnade på ett fik som hade öppet till 22, sånt gillar jag. En fika och sedan mot centralen och hem, hemma var vi igen vid 23 tiden, då var vi båda väldigt trötta och somande nog med en duns =) En bra dag var det.

Dags att titta till maten....

Fredagen närmar sig!

Publicerad 2006-07-24 14:39:55 i Allmänt,

Underbart, underbart, underbart det ska bli att få komma till Paris. Det verkar finnas så mycket vackert där, älskar att titta på vackra byggnader. Och speciellt kyrkor, väldigt fascinerad av sådana. I morgon ska vi åka till Söderköping och äta glass på smultronstället, det ska bli gott det =) Ska träffa en gammal vän och dennes sambo där också, ska bli trevligt! Och på onsdag bär det av mot Stockholm, på förmiddagen ska jag se om jag hittar något på rean. Sen vid två ska jag besöka älsklingens bibliotek. Därefter ska vi fira hans födelsedag. Med vad kan jag inte säga, eftersom det ska bli en överraskning för honom =)

Kommer skriva blogg i Paris också, så ni får gå in och titta då och då. Det finns en internetkoppling som vi kunde få använda, så då kan jag skriva ner vartefter och slipper mastodontskriva när vi är hemma igen.

Äter körsbär.... fast jag tycker det smakar som biggaroer. Tror inte de kan skilja på det i affären, känns som om de kallar allt för körsbär. Men är inte körsbär rätt små och lite syrliga? Dessa smakar som biggaroer, gott iaf =)

Om exakt en vecka...

Publicerad 2006-07-21 17:16:54 i Allmänt,

... åker vi till Paris, det ska bli fullkomligt underbart!! Läser reseguider just nu och väljer ut lite av det jag vill se. Vi ska vara där 7 hela dagar, men ändå kommer det finnas en massa som vi inte kommer kunna se, det är ganska imponerande. Just nu är det värmebölja i Europa, och 36 grader i frankrike häromdagen, hoppas verkligen att det blir behagligare till dess att vi kommer ner. Annars får vi väl lapa vatten i någon oas eller så ;)

Redan fredag, första veckan semester slut, om man bara räknar vardagar alltså. Har ägnat tiden till att bara ta det lugnt och vila. Det är konstigt hur trött man är när man är ledig, men det blir kanske lätt så, kan jag sova på morgonen så gör jag mer än gärna det. Kanske det behövs också, skönt är det iaf. Men har inte varit överens med mina kuddar på sistone, så idag gick jag och handlade mig en anatomisk kudde, eller hur det nu hette. Var halva priset, så det var ju juste. Provade den lite snabbt nyss, och det kändes skönt. De kuddarna jag har nu är alldeles för mjuka, det blir ju nästan som att sova på madrassen. Så nu hoppas jag att jag kan sova som den prinsessa jag är :)

Köpte åkskjuketuggummi idag också, känns som om jag kommer må lite konstigt när vi lyfter annars. Vet att när jag flög segelflyg så kände jag mig spooky när vi steg uppåt, så det kan ju inte skada att förebygga lite. Och eftersom jag har anlag för åksjuka så är det nog ett rätt klokt val. Det lär väl knappast vara så att något försämras iaf.  Köpte en skiva från 2005 med Andreas Johnson också, 39.50, som hittat. Och den verkar helt okej, en sån spelalyssnatrevligtskiva.

Ensam hemma nu i helgen igen, men det är ju snart söndag, och då får jag sällskap igen =) Man vänjer sig fort vid att vara sambo. Det är så mycket roligare när man är två. I veckan var vi och spelade lite minigolf, vi spelade med en av sambons vänner. Hitills har jag alltid kommit sist när vi spelat, även om det vart jämt. Men jag vill verkligen slå honom, så i tisdags hade jag laddat till max, och det räckte nästan... det blev lika. Så nästa gång tar jag honom =) Ledde ett tag, men så finns det vissa banor som jag bara inte kan bemästra, grrr....

Gästabud i lördags, det var en helt okej tillställning. Även om jag tycker det är lite klurigt ibland att höra vad de säger när de spelar musik samtidigt. Okej att det var en musikal, men det känns överflöd ibland att spela musik bara för spelandets skull. Roger från Icareklamen var med, han är grymt duktig. Dock fick vi inte se Göran Gillinger i en av huvudrollerna, de är visst två som byter av varandra. Men hade Göran vart med hade antagligen inte icakillen vart med, så då hade det troligen vart synd det också ;)

En exemplariskt trevlig helg hade vi med fint besök =) Alltid trevligt med långväga gäster, och kortväga också såklart! Nu hoppas vi bara snart att vi kan åka ner till Skåne för ett returbesök. Därnere finns det ju också en liten kille som vi gärna vill träffa mer =) Hörde förresten att huspriserna här uppåt är ganska låga *ler*

Får se om jag hittar någon bra film till kvällen, har det ju farligt tillgängligt genom boxen, fast jag tycker det är en helt okej lyx! Vi såg Kalle och chokladfabriken igår, en väldigt mysig film, tyckte absolut om den!! Och slutrepliken var den bästa i hela filmen, så klockrent vacker =) Ska inte avslöja den, men tänk på den om ni ser filmen.

Nu ska jag bara spela Zylom en liten, liten stund..... Fy på systrarna som skickade ut en länk dit. Det är extremt beroendeframkallande med såna spel ju :) Men jag har ju å andra sidan semester, så jag kan göra vad sjuttsingen jag vill, japp.

Svanar är vackra, bilden nedan tog jag på Trosa camping augusti -04

81929-12

Aj... aj... aj... medlidande!!!

Publicerad 2006-07-12 18:48:21 i Allmänt,

Uschi, uschi.... det är faktiskt synd om mig idag.... Det där bromsbettet har blossat upp rejält. Just nu är handen rejält svullen och det både svider och värker. Kan inte gå med handen rakt ner heller, för då gör det jätteont.... Bettet sitter precis vid tumgreppet, så jag har svårt att greppa med den handen. Var på apoteket idag iaf och köpte kortisonsalva och asolsalva. Det ena mot smärta och det andra mot klåda. Det hjälper iaf lite... Men asolsalvan svider istället, knaserier.... Hoppas det går bort snart....

Det blir hårda ord idag.... men jag hatar verkligen bromsar.... Det är inte kul att ha ett 6 cm i diameter stort rött uppsvullet märke på handen.... Jag läste på nätet om när man skulle söka läkare, och det var först om man kände något utöver bettet. Och det gör jag ju inte.... Så det är väl bara att vänta... Även om jag längtar efter en spruta eller vad som helst som bara kan trolla bort det...

Det var gubbens fel, han som jag besökte... han viftade nämligen bort bromsen när den satt på min hand.... Och det var säkert då den bet.... Så himla mysko att det dröjer så pass lång tid innan något händer. Det var först igår kväll som det blev jobbigt. Och idag har det bara blivit värre... Nä, han får inget tillstånd för sitt avlopp.... Det kan han glömma liksom ;)

Nåväl..... man får väl gilla läget eller något....

Lite av varje nu igen..

Publicerad 2006-07-11 19:47:57 i Allmänt,

3 dagar på jobbet, sen blir det semester.... Längtar!! Hoppas på kanonväder, men hur som helst ska det bli skönt med lite ledighet. Håller på att försöka jobba undan lite denna vecka, men det verkar snarare som om det blir mer än mindre ;) Var ute och kollade ett kommande avlopp i morse, det var mitt ute i skogen, så såklart att jag blev biten av en broms. Det ger konstiga bett, först blir hela handen röd, sen blir det en liten prick kvar som tycks klia i evighet. Och i morse glömde jag ta bort handen när jag stängde en dörr, så klämde ett finger där.... Verkar som om det hör till normaliteten att jag ska göra illa mig ;)

Var ett tag sen jag skrev nu, så det är lite saker som hänt här och var. Förra vecka skulle vi ut på picknick, men det blev inte så eftersom bilen läckte bensin. Efter många om och med kom vi iaf sen på att åka ut och köra upp lite bensin. Vi åkte till Oxelösund, det är fint där. Men det gick inte att hitta centrum, vi åkte mot centrum hela tiden, men plötsligt var man i ett återvändsgrändsområde.... märkligt. Och det dumma är att vi inte ens vet om vi nånsin hittade centrum ;) Men även om det inte blev någon picknick så blev det iaf fika vid kajen, där var fint. Sen åkte vi vidare mot Jogersö, som är ett stort badområde, och kanske camping? Så det blev en bra kväll till trots =)

Dagen efter så for vi ut i skogen, behövde bara åka en liten bit utanför Nyköping för att hamna mitt ute i djupa skogen. Lärdomen av det blev, glöm aldrig myggskydd när du ska ut i skogen... Men det var skönt med en skogspromiss.

I fredags var jag alldeles ensam hemma, var trött.... Men kollade iaf på en film på kvällen. och såklart så hittade jag en läskig film.... Men kunde iaf sova sen ;)

Lördagen bar med sig en tur ut till syrrans och hennes mans med fleras lantsälle, där är det riktigt riktigt najs!! Tyvärr så bestämde sig himlen för att öppna sig, men mellan blåst och regn var det fint. Söta, söta stora systerdottern var med också, så det blev mycket lek med henne. Hon är alltför söt hon. Och en tand har hon tappat, det är till att vara stora tjejen nu verkligen. Det helar själen att vara med henne, hon är en så fin tjej. Tyvärr var lillsyrran hennes sjuk, stackars kraken har vattkoppor :/

Söndagen sen blev det sooooooovmooorgon, underbart skönt!! Vackert väder var det... och sådana dagar ska ju utnyttjas, kände för att slappa lite. Så vi åkte och köpte mat och fika och packade picknickväskan och åkte ut till Stendörren. Det är ett naturreservat vid havet en bit utanför Nyköping. Där är verkligen vackert! Älskar det stället. Vi hittade en klippa till oss där vi hade det skönt i solen. Och vi adopterade en mås som vi gav pannkaka. Först tänkte jag ta den med hem, men sen kom vi på att vi får träffa den där istället, och den får komma och hälsa på oss också om den vill ;)

Jo, så det är fullt upp med att leva livet. Men det gäller att utnyttja kvällar och helger, för rätt som det är så är väl sommaren slut.... Men absolut inte än!! Onsdag, torsdag sen äntligen fredag!!! Semester... det känns helt sjukt underbart!! Och då kommer det underbara människor också som vi ska tillbringa helgen med... åh najs, najs najs!!

Idag blir det en björn på bild, kombineras bra med björnkramarna

81929-11

Blanda och ta

Publicerad 2006-07-04 21:40:28 i Allmänt,

Helgen som gick lagades det alltså bil. Mammas sambo är verkligen en klippa han! Tack vare honom är våran bil inte längre en bensinstinkande kärra, utan nu är den lite vänligare mot miljön ;) Härligt! Och nytt bensinfilter har den fått också, och putsade tändstift! Kanon verkligen!! Han är snäll han som hjälpte oss med det. Var en trevlig vistelse ute på landet, trivs där ute, det är så lungt och skönt. Lantligt liksom.... Så har jag fått klappa de fina hästarna också, de är nästan som två hundar de där. Två små krabater, eller de är låga mer, den ena är relativt jäkligt fet ;) Men charmiga är de. Den ena kollade mina fickor, men jag hade inget gott med mig. Tur var väl det, annars hade han säkert käkat upp mina byxor. Men alltså, bilen.... Nu går den betydligt bättre, hoppas den går igenom besiktningen nu.

Det hade visst varit ett rån idag inne på banken nere i stan, vid tvåtiden... men det märkte inte jag något av. Vi satt i möte då, så det kan väl ha varit därför som jag inte hörde några sirener. Såg inga rånare heller. Det var visst en kund som hade blivit nockad med en batong, men hur smart är det egentligen att försöka stoppa ett par rånare. Det ger ju knappast mycket, det är nog mest bara dumt... Man vet ju inte vad det är för idioter, de kan ju få för sig vad som helst.

I morse skulle jag åka ut på ett avlopp. Det var precis vid kommungränsen mot Gnesta, så jag hade en bit att åka. Skulle vara där vid tio, så jag fikade lite snabbt och gick ner mot garaget vid halv. Tog ett tag att komma iväg eftersom jag hade en annan bil än favoriten. Körde gasbilen, hade samma problem som sist, komma på hur man får in backen. Men kom på det, tur det ;) Den går bra, men den har lite taskig acc tycker jag. Åkte till en avfart som skulle ta mig mot Gnesta, men vet inte hur jag tänkte när jag glatt svängde ut på motorvägen och åkte mot Helsingborg.... Gnesta ligger ju inte söder om Nyköping, men det gör ju däremot Helsingborg.... Tog ett tag att koppla också, det var först när jag passerat Nyköping Ö som jag kom på att det var fel, så fick ta av vid nästa avfart, vända på lämplig plats och sedan åka tillbaka. När jag sedan passerade Nyköping C igen så var klockan lite mer än tio i tio... Så var det med att vara ute i god tid. Men det finns ju gas på bilen, så den kan man använda ;) Kom sent, men inte skamligt sent. Bad om ursäkt, men det gjorde inte det minsta, så det var ju bra... Men någongång vill jag ändå komma i tid till såna utfärder, tror jag ska klara det varje gång, men alltid kruxxar nåt. Det var trevligt med bilfärd, skönt med AC, nog bästa platsen i värmen. Jobbrelaterat i alla fall.

Läste på texttv att regeringen (eller nån), fått i uppdrag att utreda möjligheterna till att förbjuda tvättmedel med fosfat. I Norge har de hållt på länge med olika tester, så varför ska Sverige utreda på egen hand?? Kan vi inte ringa grannen och fråga istället? Det är ju så dumt så det är värt ett pris i dumhet eller nåt... Och så ska de väl utreda i ett år kan jag tro.... Vi har handläggningstid på 3 veckor, varför har de ett år typ?

I morgon ska vi ta med oss middagen ut i skogen, det ska bli najs. Gjort en tonfisksallad, gott!! Blev så mycket så vi hade kunnat ta med sällskap också.... Snart lördag, då får vi komma ut till syrrans sommarställe utanför Linköping, det ska bli trevlans! Vädret ska bli kanon, och då är det stället en plats man gärna, gärna är på....!!


Dagens bild blir på ett av mina älsklingsdjur, en gibbonapa... Denna från Boråsdjurpark.

81929-10

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela