Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Nya saker

Publicerad 2007-04-26 19:56:02 i Allmänt,

För ett tag sen var jag inne i en skoaffär och kollade på ett par Eccosandaler som jag ville ha. Men det blev inte att jag provade båda den dagen, sen blev det sämre väder och kändes inte så angeläget med sandaler längre. Men nu har det ju blivit fint igen, och åter aktuellt. Så idag hade jag bestämt att jag skulle gå och prova skorna på lunchen. Och när jag kommer dit så står det i fönstret att det är 100 kronor rabatt på alla Ecco skor torsdag-söndag, snacka om flyt att jag väntade =) Så idag köpte jag nya sandaler! Dessutom så hade de ett par andra snygga och supersköna Eccoskor som det var rea på, så jag passade på att köpa dem också =) Så nu har jag två par nya skor, härligt! Och när jag ändå var igång så gick jag och köpte mig ett par nya braller också. Har jag sagt att jag fick lön idag ;)

Idag när jag stod på torget och väntade på R så blev jag så sugen på Kinamat, så vi gick dit och käkade idag. Smakade gott det =) Är proppamätt fortfarande! Härligt att det är fredag i morgon! Fyra dagars ledigt, jippi!

Tradera

Publicerad 2007-04-24 19:28:55 i Allmänt,

Vad roligt det är med auktion på nätet =) hade bjudit på en del scrapsaker, eller papper var det just nu. Och det var tydligen en till som ville ha. Men är nöjd med resultatet, förlorade några och vann några, så det blev bra =) Tur att jag inte vann alla auktioner ;) Praktiskt med samma människa som sålde också, då blir det ju inte jättedyrt med frakten.

Jag var faktiskt upp 10 i sex i morse, men usch vad trött jag var sen ända fram till kafferasten 9.15. Var väl okej att gå upp tidigt, men nästa gång jag ska det så ska jag inte vara uppe till elva kvällen före. Får inte glömma bort att sömn är behövligt ;)

Najs väder det har varit idag. R och jag var som vanligt, eftersom det är tisdag, ute och lunchade. Sen tog vi en prommis längs ån, det är verkligen fint nu när träden börjar komma igång. Tycker våren är helt underbar, njuter till fullo av att följa vägen mot sommar!

Träningsslarv

Publicerad 2007-04-23 19:01:38 i Allmänt,

Har börjat slarva med träningen igen, eller det gick snarare utför sist jag var sjuk. Men nu har jag bestämt mig för att ha fasta tider istället och se om det går bättre. Ska gå upp 10 i 6 tisdagar och torsdagar så jag hinner innan jobbet, sen får det bli på söndagarna också. Känns som om det blir så sent på kvällarna, men om jag tar det på mornarna så har jag ingen ursäkt ;) Dessutom sover jag ändå inte så bra efter fem på mornarna, så jag kan väl lika gärna gå upp då. På så vis får jag dessutom tid att försöka träna med gummiband och boll (för styrka och balans) någon kväll i veckan. Och så kryddar vi det med kvällspromenader då det är fint väder. Det låter ju helt perfekt det =) Tänker inte ge mig, jag ska komma in i en bra träningsrytm igen. Nu satsar jag dessutom lite hårdare också ;)

Nu ska jag åka och hämta Darlingen på jobbet, sen ska vi åka och handla, tänk så spännande va ;)

Reflexer..

Publicerad 2007-04-21 17:38:50 i Allmänt,

Reflexer är alltid bra att ha när man är ute när det är mörkt. Men en annan typ av reflexer kan ibland vara opassande. Planterade om en vass blomma idag, den har jättelånga taggar och man aktar sig noga för den. Men nu var jag tvungen att ge den en ny kruka, det gick bra eftersom jag var försiktig och höll den med en handduk. Men när jag nästan var klar och höll på att trycka till jorden så tippade den... Och vad gör jag... jo självklart fångar jag upp den. AjAjAj!! Fick dra ut några längre stickor ur handen, och det var väl bra att de var långa. Värre är det med de små. Tog ut en nyss som hade borrat sig in... Känns som om jag har en i tummen också, men har inte sett någon. Kanske bara gör lite ont från när jag blev stucken eller så? Men nu tänker jag inte plantera om den blomman på ett tag. Kunde inte plantera om alla blommor idag, har för få stora krukor. Men det blir väl så, om man hela tiden behöver större så måste man köpa... Mindre krukor har jag gått om. Saknade bilen idag, hade gärna haft den hemma och åkt och köpt ;) Men det är ju inte akut direkt. Min cykel har punka, så den kunde jag inte ta. Funderade på att låna Rs cykel och stå och trampa, men kom på att det var en dålig idé i och med blåsten. Så får bli fortsatt plantering nästa vecka.

Är nästan frisk nu, bara lite hostig fortfarande. Men den ger sig nog säkert den med. Fem dagars jobb nästa vecka, sen blir det fyra dagars ledigt. Har tagit kompledigt på valborg, ska bli skönt =) Hoppas det fina vädret kommer tillbaka då igen!

Helomvändning

Publicerad 2007-04-21 13:01:06 i Allmänt,

Nu plötsligt så ska det bli ett förbud mot fosfater i tvättmedel. KemI vågade inte ställa ner foten och rekommendera det. Så regeringen måste ha tagit det på alldeles egen hand ;) Men det blir bra det, finns ingen anledning till varför vi ska ha såna tvättmedel. Det vi använder är fosfatfritt, och det fungerar utmärkt. Speciellt bra blir det för alla bäckar och åar ute på landsbygden som nu slipper en del av utsläppen från alla hus som inte renar sitt avlopp tillräckligt ;)

Har nu bokat två biljetter till Melody Club och The Ark i Oxelösund den 17e juni, det ska bli så grymt skoj! Hoppas nu bara att inte 2500 personer hann före att boka ;)

Hej igen!

Publicerad 2007-04-19 15:42:27 i Allmänt,

I någon vecka nu så har grannens bil stått utan däck på parkeringen. Under bilen ligger 4 hjul för att hålla upp den. Bilen står alltså ute i regn och rusk utan hjul... Först trodde jag att de hade lämnat däcken på verkstaden för att behålla fälgarna (eller vad det heter), och sätta vinterhjul istället. Men det tar ju inte en vecka... När jag sa till J2 i lördags att jag tyckte det var ett konstigt sätt att byta däck på så undrade hon om det kanske inte vart någon som hade snott däcken.... Nu börjar jag fundera på om så kanske är fallet ändå... För inte ställer man väl en bil på det viset? Jag skulle iaf inte få för mig det, kanske i ett garage, men inte på en parkering väl??

Igår kon äntligen våran nya hårddiskinspelare, vad skönt det ska bli att slippa krångliga videoband. Nu är det bara att spela in och sen hitta det lätt som en plätt igen =) Våran beställning från Ginza kom också, jag passade på att köpa alla Melody clubs skivor. Det är ett sånt band jag alltid gillar, men inte äger en enda skiva av. Det är rätt konstigt egentligen. Och eftersom skivorna var rätt billiga slog jag till, håller på att lyssna igenom dem, låter väldigt bra, kommer nog bli flitigt spelade! Fick en trevlig överraskning i tidningen i tisdags också, Ark och Melody club ska komma till hamnfestivalen i oxelösund i juni!! Det är ju underbart! Nu måste jag bara hitta vart de säljer biljetterna, vill absolut inte bli utan! Hoppas att kunna se Ark åtminstone två gånger i sommar ;) Stockholm och Eskilstuna ligger också bra till, men vi får se hur det passar i schemat. Annars får vi väl ta en långväga utflykt ut i sverige =)

Har åkt på en förkylning nu igen och vart hemma några dagar. Förstår inte varför jag plötsligt blivit så vek. Envis hosta och en ömmande hals med stundom feber och ont i skallen. Men nu känns det som om jag börjar bli bättre, bara väldigt slemmig fortfarande... Hoppas att det är bra med förkylningar för i år sen!! Men det är ändå svårt att koppla bort jobbet. Igår morse kom jag på att det hade ringt någon och sökt mig i måndags, men att jag inte fick tag på personen sen. Så jag skyndade mig att maila en kollega och be henne ringa upp honom, men han hade redan vart inne så det behövde jag inte tänka på sa hon. Så när jag var inne på mailen så läste jag några, och kunde inte låta bli att svara på ett brådskande. Och i morse var jag där igen och kikade, det ska man inte när man är sjuk. Men svårt är det.... men i morgon ska jag dit igen, så då får jag läsa så mycket mail jag vill ;)

Blir ensam hemma hela helgen. R ska till Borås och golfa. Var länge sedan jag vart ensam hemma en hel helg, får se hur jag klarar det ;) Tycker det är rätt tråkigt att vara ensam. Men jag ska nog plantera om lite blommor, så tiden ska nog gå att fördriva.

I morse var det ett väldigt tutande på brandbilar, gick upp för att se om jag såg något, men inget. Men så såg jag på textTV att det brann borta på Gumsbacken, men det var bara ett lager, så Panduro har nog klarat sig ;)

Välkommen The Ark!

Publicerad 2007-04-11 19:26:43 i Allmänt,

Idag släpptes The Arks nya album, så gissa vad jag hade på dörrmattan när jag kom hem =) Givetvis så har jag sett till att den kom hem signerad idag!! Spelat den hela kvällen, och den är så bra! Det känns så skönt att veta redan innan att man kommer gilla en skiva. Spelar liksom ingen roll vad de gör, jag gillar allt!! Deras turnéplan är på väg att bli klar, så det ska bokas konsert =)

För övrigt har jag ägnat kvällen till att sortera bland mina scrapsaker. Vi ska ha scrapdag på lördag, så måste ha koll på allt ;) Det är en del av nöjet att köpa nytt och sortera in. Jag har mycket nytt sen jul bland annat som jag inte hunnit använda ännu, så det ska bli skoj. Dessutom har jag fått massa inspiration från scraptidningen, så jag längtar verkligen! Så ska det bli kul att få umgås med mina underbara systrar =)

I morgon ska jag åka iväg till Kolmården på kurs, den är egentligen för grävare, men kontorsråttor är också välkomna så jag ska dit och kolla in vad de lär ut för något. Blir nog intressant, men läskigt att åka själv och vara ensam bland en massa grävgubbar ;) Får hoppas att det kommer någon mer inspektör från någon annan kommun. Hur som helst så tror jag det blir lärorikt...

Picknick igår, snö idag..

Publicerad 2007-04-09 14:57:39 i Allmänt,

Märkligt väder vi har, i morse när vi vaknade var det en massa snö ute... vad ska det vara bra nu för då?? Blir bara en massa blask. Men det måste väl vara en sån snöperiod innan det blir vår på riktigt?!

Igår var vi iaf ute vid stendörren och grillade. Det var mysigt, det var lite kallt, men inte för kallt. Solen var framme mestadels och det var vackert som vanligt där ute. Vi gick över några hängbroar och såg en udde som verkade mysig, så vi tog oss ut dit. Sen när vi kom dit så visade det sig vara exakt sammaplats som vi var på sist.... märkligt... Vi gjorde grillspett och grillade, smakade supergott! Vi hade sällskap av en fin Kanadagås, som inte var speciellt folkskygg, han kom nästan lite väl nära ibland när han klafsade runt på klipporna. Vi gav hon lite gott, och jag fick för mig att ge honom en kakbit när han simmade i vattnet. Så jag hivade iväg den med full kraft "dunk" sa det, träffade den stackaren rakt på ryggen ;) Det lät rätt kul, och såg rätt kul ut, men stackars gåsen kanske tyckte det var pinsamt ;) Årets första picknick igår alltså.... och idag snö....

Blodsocker i berg-o-dalbana

Publicerad 2007-04-03 18:54:46 i Allmänt,

Jag är ganska beroende av att äta på vissa tider. Om jag gör avsteg från det så märker jag det direkt, får ont i huvudet och känner mig allmänt snurrig. Sen när jag ätit säger det pang och jag blir megatrött, sen kommer huvudvärken igen. Det är ju vanligen inga problem, för då kan jag själv bestämma att äta frukost klockan 7, äta frukt halv 10, äta lunch halv 12, äta frukt halv 3 och sen middag vid sextiden. Men så kommer dagar som man inte alls kan bestämma själv. Idag var en sån dag. Vi var med på ett hörn i en utbildning för avloppsentreprenörer.

Det skulle börja vid 9, så halv 9 var det regestrering och kaffe. Det serverades macka till, men jag var inte så hungrig eftersom jag ätit frukost rätt nyligen, så jag tog ingen. Det ledde ju till att jag inte heller fick frukt halv 10. Först klockan 11 blev det en bensträckare och jag kunde äta en banan, men då var jag redan megahungrig så det var kört redan då typ ;) Hungrig och huvudvärk... Kvart över tolv bröt vi för lunch, vilket är sent för mig. Och det var söliga med maten så den kom inte förrän 10 i ett, och då var jag inte så hungrig längre. Sen fortlöpte dagen med huvudvärk. Vid halv 4 blev det kaffe med fika, blodsockret rusade självklart upp igen... Men man klarade sig ju en halvtimme eller så.

När jag väl var hemma så var jag tvungen att lägga mig en stund, och när jag reste mig kändes världen snurrig, jag var inte så hungrig, men lagade ändå mat, och det var faktiskt gott. Och nu med en kopp te känner jag mig äntligen som en människa igen. Det är inte bra att rucka på sina rutiner ;) Jag vet ju när jag måste äta för att funka normalt, och när jag inte kan påverka det så blir det inte alls bra. Men jag tror inte det är några problem så, men det är ju klart jobbigt ändå....

Snart påsk, jag längtar såååååå mycket efter ledigheten! Det ska bli superskönt!!!

Vår, vår härliga vår!

Publicerad 2007-04-01 18:25:07 i Allmänt,

Vi har precis varit ute på en långpromenad, det är verkligen ett underbart vårväder idag! Det är knoppar på buskarna och någon blommande buske såg vi. Fåglar som sjunger och sol som värmer, det är ju verkligen njutning på full effekt det =) Härligt att gå så långt så man känner att man är trött i benen när man kommer hem. Vi tycker om att gå promenader vi, och särskilt under den tiden av året då det är fint väder! Så nu kommer det bli en massa knatande igen.

Igår var ju in till Stockholm och hälsade på en god vän. Det är verkligen skönt att Nyköping inte har sama tempo som Stockholm. Jag blir alldeles trött på alla människor, vill kunna gå utan att krocka med folk hela tiden. Så det är särskilt skönt när man kommer hem till Nyköping och typ ser en människa mellan tåget och hemmet ;) Men det var verkligen jättetrevligt att hälsa på M =)

Snart en ny arbetsvecka igen, skönt att det bara är fyra dagar. Sen blir det ledigt fyra dagar, det ska verkligen bli jätteskönt!! Hoppas att det blir fint väder på tisdag, för då hade vi tänkt åka till Stendörren och grilla lite =) Vet inte om man får grilla där?? Men de borde ju ha färdiga grillplatser tycker man? Annars får vi väl stanna utanför reservatet och grilla då ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela