Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Snart en scrappare?

Publicerad 2006-09-25 20:14:21 i Allmänt,

Hur kommer det sig egentligen att jag måste vara så klantig? Det hör ju till vanligheterna att jag tappar diverse saker i köket, så R lite lugnt undrar vad jag gör. Och vi konstaterar bara att jag gör det jag brukar, klantar mig ;) Fil i håret och på skåp och golv är heller inget ovanligt. Men igår slog jag nog ändå rekord. När jag var liten så slog jag i tanden så en bit lossnade, fick då plast på framtanden så det skulle se vanligt ut. Sånt har väl ett bäst-före-datum kan jag tro, för den har med åren nöts ner, men inte försvunnit. Men igår skulle jag dricka vatten, och på nåt sätt så smäller jag till mig själv med glaset rakt på tanden. Så det lossnar en flisa, troligen var det plasten, för det finns inget kvar av det nu. Först tyckte jag det syntes massor, men nu har det neutraliserat sig. Tror inte det syns så mycket nu. Filade bort det vassa med en nagelfil ;) Så nu ser det helt okej ut. Visst skulle man väl kunna be om ny plast, men det skulle kännas fåfängt, för det är väl få människor på jorden som har perfekta framtänder. Och skulle jag fixa med plast skulle det väl ses som ett skönhetsingrepp eller nåt ;) Så det får vara för nu. Säger tandläkaren något när jag går dit i framtiden så kan jag tänka på att fixa det då.

Längtar till helgen, ska åka till Gnesta då och prova på att scrappa med mina systrar. Känner mig förväntansfull, vart lite sugen. Men haft noll idé om hur man börjar, och vart man börjar. Så föreslår de att jag ska få prova på, utan att jag ens sagt något. Snacka om världsbästa systrar =) Får väl se om jag blir biten nu. Men jag har tänkt igenom det =) För det är något jag skulle kunna tänka mig att lägga lite tid och pengar på. Så får väl se om det är något för mig. Men det borde det väl kunna vara, för så olik mina systrar är jag iaf inte. nu gäller det bara att leta fram lite kort också.

Min fina nya mobil har kommit, är jättenöjd med den! Och har använt Orbitrek ett antal gånger nu också, det känns bra. Det är kul att träna på den, och så himla bekvämt att kunna gymma hemma.

Inget svar på R´s jobb idag... hoppas det kommer i morgon! De hade ringt chefen idag iaf. Hoppas, hoppas!!!!!

Var i Gnesta den helgen som gick, alltid, alltid lika trevligt. Äppelpeppelkaka och paj bjöds det på, mums, mums, mums!!! Kramade småttingarna också, det är alltid lika mysigt. Lillknasan är så gosig! Det är de båda, men den ena mer utpräglat =) Läste mamma Mu för dem igen. A satt och lyssnade på hela boken, det var mysigt! En varsin arm runt dem, och I fick hjälpa till och bläddra. Det var mysigt =)

En bild från Geiranger blir det idag =)

81929-53

Vecka, vecka

Publicerad 2006-09-21 19:17:16 i Allmänt,

UjUj, nu var det ett tag sen jag skrev. Inte så likt mig. Orbitrek har kommit och jag är jättenöjd. Telefonen är beställd och kan nog hämtas ut i morgon, hoppas jag. Ansökan till tjänsten är inlämnad, sista ansökan om en vecka. Hoppas verkligen att jag får den. Lite jobbigt att vi läser posten högt, då har jag ju fått höra att folk sökt den. Fast det verkar inte vara någon superhaj av dem jag hört. Flera verkar söka för att de måste eller något. Men de ska komma tre nya på livsmedel och två plusjobbare, då måste det väl ändå vara skönt att behålla mig istället för att anställa någon ny ;)

R har varit på intervju på Nyköpings bibliotek, besked nästa vecka. Så hoppas, hoppas att han får det! För jag vill verkligen, verkligen stanna kvar här i Nyköping och i denna lägenhet. Trivs kanon!!

I morgon är det äntligen fredag! Och sen kommer den ljuva helgen! Ska till Gnesta på lördag och träffa syster med familj, det längtar jag efter! Livet är najs, vore ännu najsare om vi fick positiva jobbesked =)

Vikariat!

Publicerad 2006-09-06 20:00:34 i Allmänt,

Det är en tjej på jobbet som ska ha barn och bara jobbar till årsskiftet. Alltså behövs en vikarie på jobbet. Det var en annan vikarie som blev erbjuden det, men hon fick ett fast jobb någon annanstans. Alltså ska vikarietjänsten utlysas. Idag kom chefen in till mig och sa att hon som hade slutat ju hade blivit erbjuden tjänsten. Eftersom hon vart där ett och ett halvt år så hade hon förtur. För tydligen är det så att har man jobbat mer än ett år så har man det. Så sa han till mig, men du har ju inte vart här ett år ännu. Och då måste tjänsten ut på intranätet och ams, men du är såklart välkommen att söka. Ville bara att du skulle veta hur tankarna kring detta har gått.

Det låter ju extremt bra! Jag ska såklart söka den, för det är liknade uppgifter till vad jag har nu. Och jag vill ju verkligen vara kvar där. Tycker mina chanser borde vara relativt stora, jag menar... det är ju perfekt. Min nuvarande anställning går ut vid årsskiftet. De behöver en ny, och jag kommer finnas på plats så jag kan börja ta över några veckor innan. Kan det bli bättre eller ;) Det kommer antagligen bli ett och ett halvt år eftersom pappan till barnet också jobbar hos oss och nog kommer vara pappaledig sen. Och jag har ju haft några av hans uppgifter nu när han vart pappaledig denna gången, så det ska ju inte vara några problem. Det enda kruxet är väl att det är just ett vikariat, men det är väl sånt man kan få i dagens läge. Man vet ju aldrig vad det kan öppna upp för framöver. Söka ska jag, och försöka få det ska jag =)

Nu är moblen beställd, borde komma inom några dagar. Bra! Trött på min plastiga!

Patrik bokad!

Publicerad 2006-09-04 18:49:03 i Allmänt,

Nu är två biljetter till Patrik Isaksson den 28e oktober bokade! Valde rad tre, så vi kommer sitta nära, tycker upplevelsen blir bäst då. Det ska verkligen bli skoj! Tror det kommer bli en kanonkonsert eftersom det nog verkligen är rätt lokal för honom. Speciellt kul också att R följer med, behållningen blir så mycket större då.

Igår vann R och deras lag serien i bangolf! Hurra, hurra för dem! Vi var ute på kvällen och firade med laget. Käkade gott på Oliver Twist. R och jag körde nykter linje, medan de andra ölade friskt ;) Men det var himla trevligt, vissa av dem var knäppare än andra, och sånt uppskattar jag verkligen!

Höst i luften, man känner att det är kyligare ute nu. Men jag måste säga att det känns riktigt friskt och skönt. Höstsolen är inte att förakta! Vi tänkte ta en liten höstpromenad ikväll, eller kallas det fortfarande sensommarpromenad? Ut och gå ska vi i alla fall, så fort R bara har kommit hem och fått i sig lite mat.

Förhandlingen gällande våra onsdagar har antagligen inte gått rätt till. Facket är inkopplat och är inte nöjda, så får vi se vad det leder till. Det är bra att det är någon som tar tag i det här, för jag tycker verkligen att det kunde ha kommunicerats bättre. Snyggt jobbat att det redan är annonserat, när inte sista ordet är sagt. Men jag antar att jag jobbar till 18 på onsdag? Men det betyder ju att jag slutar 16 på fredag. Men jobba 9 timmar, va på jobbet 10 timmar... det känns lååååångsamt...

Över våra huvuden..

Publicerad 2006-09-01 18:24:51 i Allmänt,

Ibland blir gränserna mellan chefer och anställda så otroligt tydliga.... Det har över våra huvuden bestämts att vi ska jobba till 18 på onsdagar. Och det är inte närmaste chef som bestämt, de får också bara finna sig i det. Utan det är någon några huvuden högra upp. Det ska öka tillgängligheten sägs det, okej det låter ju bra... Men det har inte ens tagits upp till diskussion, vi fick höra det ryktesvägen innan sommaren. Och har inte kunnat göra ett dugg. Det står inte med i vårat nya avtal om arbetstid, det har inte diskuterats med facket.... Det är bara bestämt... I vårat avtal står arbetstid 8-17.... Att vi jobbar till 18 på onsdagar står på hemsidan. Ungefär så har det gått till...

Jag är en av de få på miljöenheten som har möjlighet att vara kvar så länge. Men jag är det ju inte med glädje, jag vill hem och äta middag på rimlig tid. Det är ganska många småbarnsföräldrar hos oss, och deras barn måste hämtas på dagis kl 18, men det bryr sig ingen om?! Men det som är bra är att vi stänger 16 på fredagar. Men ändå, ska de som kan jobba vara kvar till 18 varje onsdag? Och de som inte kan aldrig? Vi behöver inte vara alla på plats, men vi ska kunna ha full service. Men problemet är att det inte finns någon på livsmedel som kan vara kvar, och jag kan då inte ett jota inom det området.... vad blir det för service? Personligen så tror jag att det kommer vara helt dött den extra timmen, för det är redan nu väldigt lugnt efter 16. Och jag menar vi har ju aldrig vart omöjliga, om någon bara kan träffa oss efter 17 så ordnar det ju sig.... Tycker det hela är en enda stor karusell, men det är väl bara att finna sig i det eller? Mina arbetskamrater har pratat med facket, som är upprörda, men som troligen inte kan göra så mycket.

Förstår verkligen inte chefer som sitter på pedistal och bestämmer. Vi är bara ett jobbigt bihang verkar det som. Bäst att inte ta upp det med de anställda, då blir det ju bara bråk. Och det orkar man ju inte med.... eller?! Men, men.... det är väl bara att köra på och se vad som händer.

Skönt med fredag, har bara jobbat 3 dagar denna vecka, men har längtat efter ledighet. Det är inte bra med semester, man får smak på livets goda ;) Har haft kaffevecka denna vecka, våran arbetsplats är lite föråldrad, vi har ingen kaffemaskin utan får själva brygga kaffe. Så två kannor kaffe skla man sätta på två gånger om dagen, plus att man ska sköta diskmaskinen. Det går bara att brygga en i taget, så det blir ju ett jäkla spring fram och tillbaka till köket. Länge leve kaffemaskinen ;)

Patrik Isaksson kommer till Nyköping i höst. Ska se till att få med mig älsklingen, det är nog lite för dyrt för hans smak, men jag får väl betala den del han inte vill betala då ;) Det är ju för trögt att gå själv. Det är en inomhusspelning med sittplatser, så det kan nog bli rätt mysigt =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela