Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Paradiset

Publicerad 2008-06-26 18:40:57 i Allmänt,

Igår var vi i paradiset. Vi var nere i hamnen och kollade på gamla bilar, temat var tyska bilar. Det är verkligen någost magiskt med bilar med glänsande lack och tuffa former, jag blev helt lyrisk! Och jäkligt sugen på att börja samla ;) Men det finns en bil som jag önskar mig mer än något annat, och det är en Ford Mustang, bild på den kommer nedan. Det är den absolut fränaste bil som finns! Och vinrött på bilar är helt otroligt snyggt! Här är lite bilder som R tog i alla fall.


Läcker som tusan!


Coolt blir namnet!


Vrålsnygg


Tuffaste bilen igår!


Bilden nedan och bilden ovan är min absoluta drömbil, så läcker så jag blir tokig!

Fräck!


Wow!


Jag älskar Corvetter och blir lika galen varje gång jag ser en!

Jag älskar verkligen snygga bilar =)

Blixtrar och dunder!

Publicerad 2008-06-23 12:45:53 i Allmänt,

Vilket jäkla oväder det var i natt! Var tvungen att peta på R så han kunde dra ur alla kontakter. Jag gillar inte åskan, eller mullrandet i sig är väl ingen fara. Men när det blixtrar i hela rummet och sen smäller så det känns som om hela huset skakar då tycker jag det är obehagligt. Då får jag lust att gömma mig under något bord som man kunde göra när man var liten. Men det var bara att vänta ut ovädret och regnet. 18 mm hade det visst kommit, och då tror jag allt kom på några minuter! Tror jag kände på mig att det var på gång, satt och lyssnade igår kväll efter mullrande, men hörde inget... Det blev lite dåligt med sömn i natt, den där jäkla fotbollen höll på till halv 12, dessutom vann fel lag, och sen vaknade jag av åskan och kunde inte somna om förren efter en timme eller så.... Fast är ändå inte så trött som jag borde vara, men börjar bli lite tung i huvudet... Blir tidigt i säng ikväll, det är ju fotbollsvila ;)

I övrigt har det varit en skön midsommarhelg. I lördags storstädade jag lägenheten och skurade till och med. Det behövdes verkligen! Jag är känslig mot damm, så när jag börjar nysa och konstant är täppt då vet man att vi slarvat med städningen... I söndags tog jag det däremot lugnt, det var skönt det! Och själva midsommarafton var väldigt trevlig! Jag satt och myste en hel del med I, hon är så supergo den tösen. Hon har ärvt knasanlagen, det är helt klart, hon är så himla rolig ibland, man funderar på vart hon får allt ifrån ;) Jag är verkligen superlycklig över att ha en så fin kontakt med henne, jag hoppas att det alltid kommer vara så. Men en dag blir hon väl tonåring och vill inte veta av sin moster ;)

Jag är på gång och ska framkalla den första omgången bilder från nya kameran, det ska bli spännande att se hur de blir.

Att ta en återställare..

Publicerad 2008-06-17 18:25:28 i Allmänt,

.. är ibland ett måste efter en arbetsdag. Men jag finner den inte i flaskan, utan för mig är återställaren just idag Jason Mraz med låten I´m yours. Jag tycker fortfarande att den är helt sjukt galet bra!!

Det finns två sidor med mitt jobb, ena sidan då vi möter människor som kommer till oss för att de efterfrågar oss, och då är det strålande med all positiv respons och möten. Men så finns det den delen som är påfrestande mentalt. Vi är egentligen en liten del av hela kommunens verksamhet, men det händer allt som oftast att vi blir hela kommunen och därmed ska vi stå till svars för allt...! Idag var vi på ett sånt möte. Ett gäng människor som har ett jättebra syfte, men självklart med undertonen, varför ska vi om inte kommunen.... Egentligen vill vi åt samma håll ,men mitt i allt sitter en person som hänger upp sig på felaktigheter, och mitt emot denna en samling politiker som inte kan ge besked eftersom de måste lyfta frågan först. Personen som ser felaktigheter vill ha sina svar nu, men kan ändå inte släppa alla saker som han anser att kommunen gör fel, trots att vi som tjänstemän flertalet gånger förklarar hur det egentligen ligger till... Ett sånt möte spänner man sig omedvetet inför, under mötet är det så mycket man vill säga men som man inte kan säga eftersom det är mycket som ligger hos politiken, samtidigt som man vet att det viktigaste är att de får säga sitt, vi kan inte gräva ner oss i alla frågor, allt ligger trots allt inte på vårat bord. På samma gång sitter man där som människa och vill lösa det på det enkla sättet utan ramar, men så kompliceras allt av formaliteter och ansvarsfördelning. Balansgången skapar kaos i huvudet.....

När man avslutar dagen med ett sånt möte och kommer hem så släpper spänningarna och jag känner mig helt tom i huvudet. Sedan får jag lätt flipp över att behöva diska lite kastruller, trots att det är ett litet problem.... Sedan går jag till soffan och lägger mig där med en huvudvärk och trötthet som jag aldrig tror att jag kommer besegra. Det är då jag inser att det finns bot mot allt. Tvingar mig upp från soffan, sätter på min absoluta favoritlåt, spelar den tre gånger i streck på väldigt hög volym och sjunger med så alla grannar som är hemma troligen hör. Sen plötsligt är huvudet klart igen och jag inser att när jag lämnar jobbet så lämnar jag jobbet, bara jag kommer ihåg att ta en återställare när jag kommer hem. Ibland blir det kaffe vid havet, ibland glass i hamnen och idag blev det musiken. Tack och lov att det finns vägar tillbaka till verkligheten =)

Drällkväll

Publicerad 2008-06-11 12:29:44 i Allmänt,

Igår efter jobbet så drällde jag runt på stan. Det är ganska skönt mellan 17-18, nästan inget folk. Igår var jag först till åhléns, gick länge och vred och tittade på saker. Hittade lite ljus på rea, en fin handduk till köket, en stapelhållare för toalettrullat och några små fina förvaringskorgar. Sen var jag till indiska och köpte koppen och kuddarna. Sen gick jag hem och placerade ut sakerna och sa inget till R när han kom hem.

Det första han såg var min nya kopp, det var ganska enkelt eftersom den stod på soffbordet. Men sen såg han kuddarna i soffan. Och idag kom ett mail då hade han sett de andra sakerna. Så jag tycker min karl är jätteduktig som ser inredning och nya saker ;)

Annars är det mest fotboll på kvällarna, försöker se båda matcherna varje dag. Några har varit tråkiga och då har jag tröttnat, men vissa håller väldig klass. Holland och Tyskland är mina favoriter så här långt! Sverigematchen igår var helt okej, klart enormt kul att vi vann. Men Grekland var enna riktiga tråkpellar, men skönt att deras spel straffade sig! Matchen i övrigt var inte den bästa, men om man kollade på matchen som var innan så var Sveriges match rena adrenalinet ;)

Ikväll blir det Tjeckien-Portugal, såg inte Portugals första match så det ska bli kul att se hur de spelar. Men den sena matchen hoppar jag nog, och det kan nog vara nyttigt för mig att komma i säng i god tid ikväll...

Vissa saker bara måste man ha!

Publicerad 2008-06-10 18:44:22 i Allmänt,

Som den här tekoppenOch de här kuddarnaKuddarna har jag gått och tittat på flera månader. Vet inte vad det är  med dem, men de är uppiggande på något sätt. Kanske är det där jag hittat glamouren jag saknar ;) Men är nöjd med mina inköp, indiska är en ganska trevlig affär!

För övrigt är veckans bästa nyhet att R har fått jobb! Vi är så otroligt glada! Visserligen ytterligare ett vikariat, men sånt kan ju leda till mer =)

Lindbacke

Publicerad 2008-06-06 19:53:13 i Allmänt,

Idag bestämde vi oss för att knata iväg till vårat närmaste naturreservat Lindbacke. Vi tog med termos och filt och gick förbi macken och köpte bullar. När vi hittat en skuggig plats tog upp vi muggarna för att hälla upp kaffe. Jag höll upp en mugg och tyckte att det rann dåligt så jag sa helt appropå och skrattade "tänk om ingen av oss kom ihåg att fylla i kaffe nu då". R hade nämligen hällt i en liten skvätt först som var kvar sedan morgonkaffet, så jag skojade om att det var det enda vi hade emd oss. Men skrattet fastnade i halsen då det visade sig att ingen faktiskt hade hällt på kaffet..... Det blev en liten skvätt, en varsin klunk visade det sig. R blev lite förnärmad och skulle gå hem och hämta kaffe, men jag tyckte att det skulle ta för lång tid. Så det blev lite mjölk och bulle istället, för mig räckte det gott eftersom jag egentligen inte var kaffesugen, men R ville gärna ha kaffe. Men jag tror han kom till ro till slut.

R satt sedan kvar i skuggan medan jag gav mig ut i backen och fotade. Det var inte så kul att vara naturfotograf idag, det var extremt varmt uppe på kullen i solen, men lite bilder blev det såklart. Här kommer ett smakprov.


Den här är från tomten i och för sig, ett träd/en buske som är riktigt fint då
det blommar!


Visst är detta en kattfot i sent blomningsstadie?


Blodrot
Gråfibbla


Nyponros


Tjärblomster


Jungfrulin (tack mamma)


Gulvial


Vacker vy över vidderna


Lärkträd

Hjälp mig gärna med blommorna om någon är fel eller om jag inte kunde =)

Dag med jobbet

Publicerad 2008-06-06 19:14:34 i Allmänt,

Igår var vi iväg hela förvaltningen till Norrköping för att ha en sån dag då alla samlas och lär sig nåt och sen har trevligt ihop. Förmiddagen började med två rätt tråkiga seminarier ;) Sen fortsatte vid med en till, men detta var betydligt bättre eftersom man själv fick välja en av tre. Det hade inget med vårat jobb att göra, kanske därför jag tyckte det var så intressant? Hur som helst, sen var det dags för lunch. Det blev pestobakad lax med potatis och dillsås, det var helt suveränt gott!! På lunchen hann vi även med en promenad kring industrilandskapet där vi höll till.

Efter lunchen blev det guidning i just industrilandskapet, det var trevligt. Perfekt väder dessutom! Måste säga att Norrköping är en grymt fin stad!! Efter rundvandringen blev det sedan fika och dags för tävling. Vi har en tävling som sker en eller två gånger per år som heter käppentävlingen. Det är ett vandringspris i form av en käpp. Det lag som vinner får ha käppen till nästa tävling och dessutom graverar man in sina namn på en bricka och sätter fast. Till detta hör även att det vinnande laget arrangerar nästa års tävling. Och tävlingarna är olika från gång till gång. I år var det inriktning konst.

Vi delades in i lag med cirka 4 i varje och skulle runt på 5 stationer i stan. Vid varje station skulle man svara på några frågor och dessutom måla ett bestämt objekt på varje ställe. Vid den första skulle man tex måla en del av strömmen, så fortgick det. Allt skulle vara på samma tavla. Jag avskyr att måla eftersom jag totalt saknar talang för det, men fick dra mitt strå till stacken. När vi sedan kom i mål så var det många väldigt fina tavlar, tänkte att våran var chanslös...

Det var sedan dags för middag. Den inleddes med rökt gravad lax....igen! Samma sak förra året... Jag tycker det är en jättekonstig maträtt. Laxen har konstig konsistens och smakar inte så gott... men vuxen och duktig som jag är äter jag det ändå, det gick ju ner iaf. Huvudrätten var betydligt godare, det blev oxfilé med råstekt potatis och pepparsås och grönsaker, smaskens!! Efter huvudrätten redovisades sedan tävlingsresultatet. Första delen var frågesporten, vårat lag hamnade på 3e plats så det var hyfsat. Men för att vinna var vi ju tvugna att slå ettan och tvåan i målning. plats 5,4 och 3 presenterades utan att vi nämndes, tänkte att då är det nog kört (vi var nio lag). Men sen visade det sig att vi kom tvåa, det var riktigt kul! Etta kom sedan ett lag som hamnat fyra i frågesporten, och det resulterade i att de vann allttihop och vi kom faktiskt tvåa! Kan tro att det var på håret. Nöjd med våran andraplats, rätt skönt att slippa arrangera nästa års tävling ändå ;)

Sedan blev det vit chokladpannakotta till efterrätt, gottgott! Sedan äntligen dags att åka hem ;) Men det var en trevlig dag, högst poäng fick vädret!

Varg och Kina

Publicerad 2008-06-04 12:06:55 i Allmänt,

Ikväll ska vi käka Kinamat och sen gå och se Varg på bio. Det ska bli spännande att se Stormare i en hel roll och inte bara en galning som är med en kort stund. Man får ju hoppas att den här filmen även ger honom långa roller i Hollywood. Fast det har ju blivit en liten grej det också, när han dyker upp i någon amerikansk film vet man att han är en galning ;)

Så himla skönt nu när man kan gå till jobbet på mornarna utan jacka! Hoppas att det inte kommer ett bakslag med kyla bara, för solen är så underbar =) Fast det är klart... lite regn åt bönderna kanske man får bjuda på..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela