Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Chokladskum!

Publicerad 2007-10-31 12:22:23 i Allmänt,

Något av det godaste jag vet är chokladskum. Ni vet sånt skum det blir på den varma chokladen när man tar den ur en "kaffeautomat". Den största njutningen av den koppen är absolut skummet! Ska ätas med sked =)

Ingen reklam tack!

Publicerad 2007-10-28 17:34:24 i Allmänt,

På våran dörr har vi en skylt som snällt och vänligt talar om att vi inte vill ha någon reklam. och det brukar vi inte få heller, så det är ju bra det. Men förra lördagen så missade reklamutdelaren det. Vi satt i godan ro i soffan då vi hörde en duns på mattan i hallen. Jag gick för att kolla vad det var..... reklam?! Normala människor skulle säkert bara låtit det vara. Men eftersom jag troligen har en mindre defekt i hjärnan så reagerade jag på ett annat sätt. Satte mig på mattan och samlade ihop reklamen (efter att ha snott åt mig några tidningar jag ville ha). Öppnade brevinkastet från insidan och började stoppa tillbaka reklamen. Tänkte att den som lagt det där kanske skulle se på vägen ner att vi inte skulle ha, och då ta det fort igen och tro att han inte stoppat in det ordentligt. Men reklamutdelaren var snabbare än jag tänkt och kom tillbaka rätt fort. Så när jag satt där och försökte få ut reklamen  genom inkastet så kände jag hur någon tog emot det på andra sidan och drog upp det igen... Hoppas verkligen inte att personen såg mig genom inkastet ;) I så fall måste han ju trott att jag var helt störd ;)

Omtanke!

Publicerad 2007-10-28 17:27:15 i Allmänt,

Det är bra konstigt i den här världen ändå. Hur kommer det sig att folk som redan har det jobbigt ska få det mer jobbigt? Är det inte bättre att de får slippa det jobbiga helt istället? Jag hoppas på snar bättring för personen jag tänker på! Omtankar finns i massor!

Råttatouille

Publicerad 2007-10-23 14:16:03 i Allmänt,

Igår var vi på bio igen, känns härligt med såna avbräck i vardagen! Vi såg Råttatouille, den senaste filmen från disneyPixar. Den var såklart jättebra, undrar om jag någonsin kommer tycka en sån film är dålig ;) Och den var så himla snygg! Handlingen utspelade sig i Paris, och man kände ju igen sig. Det var ganska coolt att se staden animerad =)

Nästa biofilm på tur blir 1408, en film som är baserad på en historia skriven av Stephen King. Vissa av hans filmer brukar kunna vara rysliga. Hoppas han har fått vara med och bestämma, då brukar det kunna bli läskigt =)

Grannfejder

Publicerad 2007-10-19 15:40:35 i Allmänt,

Jag är väldigt fascinerad av ett program på trean som heter Grannfejden. Inte för att de lyckas lösa fejderna, men över allt man kan bråka om. En stor del av anledning till varför jag tycker det är så intressant är också för att vi i våran yrkesroll råkar ut för liknande fejder och ofta ska försöka "lösa" det på något vettigt sett. För er som inte sett programmet kan jag berätta att de åker runt till olika ställen i Sverige och försöker lösa långvariga tvister eller bråk mellan grannar med hjälp av professionella medlare.


Det är skönt att kunna titta på när andra försöker lösa saker, medan man själv kan sitta och kolla och peka ut folk som störda eller dumma i huvudet. När vi blir inblandade får man ju aldrig göra en sån bedömning, allt ska tas på allvar hur befängt det än kan vara. Det är inte klokt vad folk kan gå på varandra. Det är inte ovanligt att folk hämnas för något genom att anmäla dem till oss. Så det är inte helt svårt att känna igen verkligheten i programmet.


Men i det programmet som det var sist så handlade det mer om personagg än bråk om tomtgränser och sånt. Och det programmet gjorde mig verkligen arg. En familj hade flyttat till en liten ort i Dalarna, en sån riktigt idyll, och den här familjen "passade inte in". De två tonårspojkarna hade piercingar och såg "bråkiga" ut. Så de fick såklart skit för allt som hände i byn, vad de var skyldiga för vet jag inte, men det var attityden folk hade. Den ena killen hade tex. blivit misshandlad av en bybor, han som gjort det blev sedan fälld med böter. Då samlar alla idioter ihop pengar så böterna ska kunna betalas, och det gör det genom att sätta upp en lapp på affären "Hjälp oss att samla in pengar så XX kan betala sina böter. XX gjorde bara det alla andra önskar att de gjort mycket tidigare". Och det var många som samlade in, hur är man funtad då egentligen? Allt hade lett till att grabbarna bara satt hemma och inte vågade titta på folk ens. De blir ju inte mindre struliga av en sån behandling?!


Hur som helst så kom medlarna in i bilden och skulle försöka lösa det hela. Den yngsta av grabbarna var med på mötet. Efter diverse diskussioner så kom förslaget att grabben skulle följa med på en tur med bärgningsbilen, för att de på så sätt skulle skapa någon slags relation, vilket skulle leda till att grabbarna antagligen inte skulle ge sig in på bärgningsgubbens gård mer. Och det lät ju som en bra idé, så när någon av medlarna frågade grabben om han skulle vilja göra det så log han osäkert och sa ja. Hans ögon sa däremot "ja, ja, ja det vill jag". Men några månader senare när medlarna skulle följa upp det hela så hade han inte fått följa med. Gubben skyllde på tid, men jag tror bara han var en idiot. Han hade ju verkligen fått chansen nu. Så istället kom de fram till att båda grabbarna skulle titta förbi honom i verkstaden när de fick lust. Och det blev ju båda jätteglada för, så jag hoppas verkligen, verkligen att det blev så.


Det säger verkligen så mycket om att man inte ska döma folk efter deras stil. Jag tror att de hamnade i någon ond cirkel. Det fanns ingen som trodde gott om dem eller att de var värda något, så då blev det helt enkelt lättast att leva efter det. Jag tror att det hade vart svårare för dem att förstöra för andra om de som de förstörde för var några som gav dem en chans och trodde på dem. Då hade de nog tänkt efter innan de gjorde någon besviken. Men nu hade alla bestämt sig, de hörde inte hemma där.... Det krävs inte så mycket från en själv att ge dem en chans, det kanske är just det som de behöver. Hoppas det ordnade sig för dem, för det gjorde så ont att se hur de blev behandlade och hur kuvade de hade blivit. Och varför skulle grabbarna som "förstörde" vara sämre än idioterna i byn som betedde sig så??

Tjejen med järnkoll...

Publicerad 2007-10-18 12:13:30 i Allmänt,

.. det är bara att inse att det är sån jag är. Att jag uppfattas som strukturerad har jag förstått sen länge. Men sen jag började jobba så har jag insett några saker till. Fast det är bra saker, och jag vet ju också att de stämmer, men jag har nog inte tänkt på att det blir väldigt tydligt för alla andra. För det första är jag väldigt noga med tider, börjar mötet halv så är jag där halv, om inget oväntat händer såklart. Och det tycker jag inte är så anmärkningsvärt. Men för ett tag sen när vi alla var på en kurs så blev jag några minuter sen, för att jag var slö mest... Och när jag kom in så kommenterar någon "åh vad skönt, där är du, vi blev nästa lite oroliga, du kommer ju aldrig försent". Och alla nickade instämmande, det kändes ganska kul att höra. På så sätt blir man väldigt lätt ursäktad om man faktiskt blir sen någongång.

Ytterligare en sak har jag märkt, men det har vart på den senare tiden. Om någon på jobbet undrar vart någon är så frågar man mig. "Du som har stenkoll på allt, vet du var X är"? Och nästan alltid så vet jag ju. Brukar börja dagen med att kolla igenom telefonlistan för att se vilka som är borta. Fast det är nog mycket för att jag är extremt nyfiken ;)

Men ska väl vara glad för att jag inte uppfattas som en tankspridd slarver ;) Visst händer det att jag får leta som en tok efter saker. Men oftas vet jag vart jag har mina grejer, och när jag inte längre vet det så ser jag till att städa upp lite. Sen att jag har ett bra minne hjälper ju till en del =)

I övrigt går det bra på jobbet just nu. Dagarna går så himla fort, känns som om helgen kommer lagom snabbt =) Och det är ingen som ringt och skällt på mig på minst en vecka iaf ;) Och de besök jag haft har vart folk som man kunnat föra en bra diskussion med. Är inte det toppen ;) Man önskar att det alltid gick så bra, men då och då kommer perioder då det känns som om alla tycker vi är idioter, då är det mindre kul, men då är det tur att man har kollegor!

I helgen kommer mamma med sambo till oss, det ska bli så jättekul att ses! Längtar mammis =)

Mera nöjen!

Publicerad 2007-10-12 09:14:37 i Allmänt,

Ikväll ska vi till Culturum och kolla på Fredrik Lindström. R fick biljetter från sina arbetskamrater när han slutade. Det ska bli roligt att se vad han kommer hitta på. Hon brukar ju kunna vara ganska underhållande emellanåt. Sen kommer han ju från Eskilstuna också, och då blir det väl ännu lite roligare ;) Vet inte så mycket vad det kommer handla om, så vi går dit ganska förutsättningslöst, så det är inte svårt att göra oss nöjda tror jag!

Tycker veckorna går så snabbt hela tiden, nu är det fredag igen! Vilket givetvis är jätteskönt! Det finns nog få saker som jag uppskattar så mycket som sovmornar =)

Börjar känna mig lite tryggare..

Publicerad 2007-10-10 19:17:00 i Allmänt,

.. när det gäller anställning efter nyår. Det verkar allra troligast att jag får vara kvar på jobbet även efter nyår, till att börja med som vikarie för en annan kollega. Men chefen har vart inne och pratat om fast tjänst. Nya bestämmelser gör att de kan bli tvugna att erbjuda mig fast tjänst efter två år som vikarie, vilket då skulle innebära att jag får fortsätta även efter nästa vikariatperiod, men då som fast.

Det kan också vara så att de gamla reglerna med tre år gäller för mig, men då pratade han om möjligheten att ha mig som vikarie ett visst antal månader nästa år, och sen kanske jag kan få fortsätta med någon annan tjänst om det finns pengar, och då blir det automatiskt fast tjänst vid nästa årsskifte, i och med treårsregeln.

Men för att allt ska gå i lås så krävs det att KS tar ett beslut i ett ärende som blir till våran fördel, samtidigt som det krävs att våran nämnd skjuter till extra pengar för att jag ska kunna vara kvar framöver. Så jag hoppas just nu på många saker! Verkar det rörigt? Det är nog lite rörigt hur som helst... 

Men den uppfattningen jag har är i alla fall att chefen försöker att behålla mig, och det känns ju nog så bra =) Dessutom var en kollega in till honom innan allt drog igång och frågade honom rakt ut att "J blir väl kvar här? Hur ska det annars gå med inventeringen? Det är ju hon som har koll på allt". Och det är ju bra att han får singnaler från andra också om att jag behövs ;) Jag anser ju det själv också, att det vore ytterst korkat av dem att göra sig av med mig. Så jag håller en tumme stenhårt! I början av november kommer jag troligen veta precis hur det blir!

Det skulle vara så skönt att få en fast anställning. Just nu känns det alltid så konstigt när vi pratar om framtiden på jobbet. Jag vill ju veta att jag är kvar på arbetsplatsen så att jag kan engagera mig starkare i långsiktig planering och löneförhandlingar bland annat! Dessutom är det ju en trygghet i sig att veta att man har ett jobb som varar!

Sammanträffande..

Publicerad 2007-10-10 14:11:23 i Allmänt,

Ibland sker saker som får en att börja fundera över sannolikheter. För ett tag sen när vi var några på jobbet som hade varit iväg så var mina arbetskamrater vänliga och körde hem mig. När vi stannade utanför vårt hus så utbrast en kollega "men jag tror att jag har en kompis som har bott här". Dessutom trodde hon att det var exakt den lägenheten som vi bor i också..


Och igår kom hon in till mig och sa att det var verkligen så, hennes kompis hade bott där vi bor nu! Hur stor är sannolikheten för det liksom ;) Hennes kompis hade då undrat om vi hade kvar den oranga tapeten i hallen och vardagsrummet. För tydligen hade de fått välja tapet, och då var det inne med färg så de tog en orange. Fastighetsägaren hade sen ångrat sig att de fått välja ;) Men vi har ju bara den kvar i hallen, tur det! Jag tycker det är snyggt på några väggar som det är nu, men hela vardagsrummet i den färgen hade nog blivit för mycket! Men ett roligt sammmanträffande var det!

Listerine

Publicerad 2007-10-09 12:45:13 i Allmänt,

Jag var på apoteket och köpte Listerine, som är munsköljmedel. Den är jättestark! Syster har tidigare skrivit om den på sin blogg, att det är så starkt som det verkar i reklamen! Man skule ta 4 cl i munnen och gurgla i 30 sekunder. Jag antar att de menar att man ska skölja, för gurgla verkar ju lönlöst... Så jag gjorde som man gjorde i skolan när fluortanten kom... Men för det första var 4 cl alldeles för mycket, hela munnen blev ju full.. så jag fick spotta ut det. Och inte klarade jag 30 sekundert heller! Typ kanske fem ;) Men det kändes bra... Men jag tror jag har lite känslig mun, jag måste till och med ha en mildare tandkräm. Men om jag använder det duktigt så kanske jag blir härdad sen? Kanske jag till slut kan klara 30 sekunder... får väl se. Men för 17, det borde väl räcka med det man klarar?

Var till Gnesta i helgen och hälsade på syster med familj ett tag. Det var fler barn där så det rådde febril aktivitet. Så jag avvaktade lite med att tigga kramar ;) A tjattrade ju som vanligt, men hon hade ingen ro så jag fick ingen kram direkt. Men när jag efter en stund passerade köket och hon satt på soffan och tittade på när de stora tjejerna lekte så fick hon syn på mig. Hon hoppade ner från soffan, jag fortsate in i vardagsrummet men vände mig om, och då såg jag lilla A titta sig omkring tills hon fick syn på mig. Då kom hon rusande och hoppade upp i min famn. Jag stod och höll henne och hon satt knäpp tyst knäpp stilla och höll sina armar hårt om mig. Det är bland det gosigaste som finns att få kramar av henne. Man känner sig verkligen omtyckt när hon gör så =)

var på hockey också med brorsan, Gnesta förlorade med 10-0, så jag vet inte varför han tyckte att jag skulle kolla på den matchen ;)

Myspace.com

Publicerad 2007-10-06 16:34:26 i Allmänt,

En ställe på nätet som är sååå bra =) Där kan man lyssna på mycket bra och även hitta nytt! Just nu diggar jag Mange Schmidts "giftig", den är gryymt svängig! Sen har jag lyssnat lite på Lasse Lind, han kommer nämligen hit till stan på onsdag. Visst är det någon av er som har koll på honom? Jag har för mig att jag hört en skiva med honom... Kanske att vi tar och går på det. Är på teatern så det blir en sittkonsert, det ska tydligen vara väldigt mysigt där. Får se hur det blir... kostade bara 120 spänn, så det är ju himla billigt...

Weeping willows

Publicerad 2007-10-05 09:46:20 i Allmänt,

Igår var vi på Culturum och kollade på Weeping willows. Ett väldigt proffsigt band med en superbra sångare! Spelningen innehöll många lugna låtar, lite lagom tempo för en sittande konsert. Glad över att vi fick höra deras megahit "touch me". Jag har inte så stor koll på allt de gjort, men jag gillar musiken så det gjorde inte så mycket =)


Skönt att det snart är helg igen! I morse var det rätt trögt att komma upp. Jag har köpt nya lakan i satin som vi bäddade med igår, så gissa om det var skönt! Men i morgon blir det chans till sovmorgon igen!


Ikväll ska vi make-uppa bilen. Först ska den få en lyxtvätt, sen ska vi fixa några mindre lackskador och polera kofångaren. Och förhoppningsvis hinner vi städa den också. Snart så är allt super med den =)

Önskar er alla en trevlig helg!

Bilägare igen!

Publicerad 2007-10-01 12:29:46 i Allmänt,

Igår hände saker i en väldans fart. Satt och kollade igenom mailen och tips av bilar jag hade fått. Så föll ögonen på en söt liten bil, en Renault Twingo. Den skulle kosta 15000, men numera vet vi att man kan pruta på allt ;) Så R ringde för att höra om den fanns kvar och om vi kunde få komma och kolla på den. Och den fans kvar, den tillhörde ett dödsbo så säljarna gjorde väldigt klart att de ville bli av med den fort! Så vi bestämde tid för att kolla på den ett par timmar senare.


När vi kom dit så gick vi ett varv runt bilen och tittade, den såg fin ut, och lagom liten. Killen som visade oss den gav oss nycklarna och vi bestämde att vi skulle ta en provtur. Det var ett hål på ljuddämparen, det hade vi fått veta, så vi visste att det skulle låta lite. Vi hoppade in i bilen, killen som visade bilen gick undan. Vi funderade över om han inte tänkte följa med, men det ville han inte... Så vi fick åka iväg själva, efter att ha träffat honom några minuter, kändes lite konstigt ;) Men det är ju kul att folk litar på oss. Oljudet gjorde ont i öronen, men den var super att köra, trots att den är rätt liten så kändes den rymlig, och jätteskön att sitta i! Motorn var lite trög, men man kan ju inte begära alltför mycket.


Vi åkte tillbaka med bilen och sa att ljuddämparen behövde bytas nu, det var ganska överhängande. Vi diskuterade lite om hur vi skulle göra, vi kom mer eller mindre fram till att de skulle fixa det. Vi kikade lite till på bilen och såg en repa, men det var inget som syntes alltför mycket. I övrigt var den superfin. Vi gick in för att kolla på papprena på bilen. En annan spekulant var sugen och på gång under kvällen, så vi ville inte riktigt avvakta heller. Så vi diskuterade om priset kunde sänkas om vi själva bytte ljuddämparen, och han var ed på det direkt, de ville inte ha så mycket med bilen att göra tror jag. Så vi ringde systers man och hörde vad han trodde. Långt samtal med många tips, säljaren gick och trampade, han ville verkligen sälja den.


Vi hade fått tips om att kamremmen kunde behöva bytas snart, och tog upp det med säljaren. R föreslog rakt ut att vi kunde ta den för tolv. Säljaren skrattade till samtidigt som han drog en lättnadens suck och sa att han tänkte gå med på det för att få bli av med bilen och kunna åka hem. Han hade ingen lust att gå och vänta på nästa som skulle komma 3-4 timmar senare. Så vi bestämde att vi fick den för 12000, plus att tanken var full, så det blev ju 11500 då! Bilen är från -96 och har gått 10000, och den står nu hemma hos oss som våran! Det känns verklgien underbart! Dessutom visade det sig att vi har så vi kan ordna med våra gamla däck, super!


Men det är inte slut där, senare kom vi fram till att bilen har kamkedja och inte behöver bytas förrän efter 25000 mil!!! Vi har ju gjort världens kap! Och vi anser inte att vi lurat honom, det måste ju ändå ligga på honom att ta reda på saker om bilen, eller kolla upp, så vi är extremt nöjda! Ljuddämparen kommer kosta cirak 800, så det blir ju inte så dyrt!!!


Fasen vilken tur att vi inte köpa någon annan bil innan =) Nu har vi en blå fin bil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela