Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Andra chansen..

Publicerad 2007-02-28 18:28:46 i Allmänt,

Till helgen är det ju som bekant för andra chansen i Nyköping. Sta´n satsar stort runt det och har smällt upp värsta tältet på torget där det kommer ske aktiviteter hela veckan. Det är en jäkla volym, så under senare delan av eftermiddagen lyssnade jag på Linda Bengtzings soundcheck. Hon körde såklart "värsta schlagern", men Markoolio var inte med så Rickard Herrey (som sköter snacket hela veckan) ryckte in istället. Eftersom de fortfarande höll på när jag gick hem så passade jag på att glutta på dem (man måste ju ta chansen och titta på kändisar). Sen skickade jag ett SMS till mina systrar att vi har Rickard på torget ;)

Nyköping är helt otroligt, det snöar idag också. Känns som om det snöat varje dag i hur många veckor som helst nu. Men jag tycker det är behagligt, det blir inte lika kallt ute heller. Men det värsta är ju att det som kommer ner ska börja smälta sen också. Bara det går fort så... det värsta som finns är när det smälter och fryser om vart annat så allt blir is. Just nu är det inga problem att ta sig fram smärtfritt. Men jag druttade förra veckan. Det hade kommit massa nysnö och jag gick på ett ställe där det var glansis. Tjoff så låg jag på marken, det går verkligen fort. Men det var bara lite ont som gick över fort, men det är ändå läskigt tycker jag.

Ikväll är LOST tillbaka, R och jag är så gladast!! På tisdag ska jag iväg till Linköping på konferens, det ska bli spännande. Jag är kanske lite insnöad, men vi ska på "Avlopp och kretslopps" konferens och jag tycker det ska bli jätteskoj! Det händer verkligen mycket inom det området just nu, och jag tycker det är så kul =) Idag ringde en grävare mig också och ville att vi skulle träffas i morgon. Jag har haft en hel del diskussioner med honom om hur han får göra och inte, och han har nog tyckt vi är väldigt besvärliga ;) Men idag ringde han och sa att han ville komma upp och visa mig något nytt som han hittat, för nu hade han börjat bli riktigt intresserad av det här. Det är kul när det finns såna, och inte bara de som muttrar över att de inte får göra som de alltid gjort. Så får se vad han hittat på... Men hur som helst, det blir övernattning i Linköping också, aldrig fel att bo på hotell och få god frukost! Scandic frimurarhotell, bra???

Deltävling 4

Publicerad 2007-02-24 18:54:56 i Allmänt,

Redan deltävling 4, det är inte klokt vad tiden går..... Men här är kvällens tips:

Till final: Magnus Uggla, Sanna Nielsen
Till delfinal: Andreas Johnson, After Dark

Det kändes svårtippat ikväll, men jag brukar ju sällan tippa full pott, men rätt bra koll ändå =) Har iaf lyckats pricka i de fem varje gång, tror jag? Men förra gången blev jag paff, att inte Nanne gick vidare då... Men jag tror jag gillar den andra låten ikväll; Emilè Azar. Får se om jag gör det vid framträdandet. förresten så verkar det vara balladernas år i år, så Sarah Dawn Finer går säkert vidare ;) Men den lät fin, den kan ersätta Andreas..... Om två veckor är det dags för final, då gäller det att ha mobilen laddad så vi kan rösta fram Ark ;) Under veckan blir det festligheter i stan, får se vad som står på schemat. Kanske det finns något melodifestival på torget som man kan kolla in..

Igår var vi en tur till Gnesta och träffade syster med familj, det var väldigt trevligt =) Vilken energi det är i de två små där, helt otroligt. Alltid så mysigt att komma dit och A hoppar och studsar och ropar våra namn :) Förundras över hur mycet de orkar äta, grönsaker kan de tydligen äta i oändliga mängder. Det var bra fart i dem rätt länge, men så sa det poff och de blev kanontrötta och somnade nästan direkt. Om två veckor får vi komma tillbaks igen, då blir det 6årskalas, men först blir det 2årskalas i Skåne till helgen.

Hockeykväll

Publicerad 2007-02-22 16:30:29 i Allmänt,

Igår var vi på hockey, det var ju trevligt i sig. Men det var en riktig sopmatch, NH spelade inte bra, inte motståndet heller. Men det blev i alla fall en pinne. I morgon gäller vinst för att de ska gå vidare till Playoff, vi får hoppas att det går bra.


Bredvid mig så satt det en liten pojke, han kanske var fyra år någonting. Med honom var hans mamma och lillasyster. I första pausen så gick mamman iväg med flickan, och bad pojken vakta hennes väska. Det gjorde han så snällt, jag tyckte det var lite konstigt att hon lämnade honom, men tänkte att de kanske brukar göra så. Och det gick ju bra. I andra pausen hände samma sak, jag vill inte lägga mig i hur andra tar hand om sina barn, så länge det inte går någon nöd på dem, men det kändes ju ändå konstigt. Men den här gången gick det inte lika bra. Strax efter att mamman gått så började pojken storgråta, krama mammans jacka och i gråten säga "mamma, mamma". Jag kände mig totalt villrådig, jag kan trösta barn jag känner, men barn jag inte känner är ju en annan sak.


Satt där en stund och hade ont i själen, för det är ju alltid jobbigt att se ledsna barn. Men til slut kunde jag inte bara sitta där och se ut som om allt var som det skulle. Så jag tittade vänligt på honom och sa "hon kommer snart tillbaka ska du se". Jag vet inte om det berodde på att jag lugnade honom, eller om jag skrämde honom, men han slutade i alla fall att storgråta. Men det kom ändå en och annan tår.


Han satt hela tiden och titta åt hållet de skulle komma från, och det dröjde jättelänge. Men till slut kom de, mamman såg ju att han hade gråtit och tröstade honom. Vet inte om han sa något om läskiga tanten (jag) ;) Men under restrerande tid så sneglade han ibland på mig med sina stora bruna ögon. Om han var rädd så var han i alla fall inte så rädd så han flyttade sig ;)


Men lämnar man verkligen ett sånt litet barn ensammmen bland en massa okända människor i en så stor ishall? Kan ju föreställa mig hur det kändes för honom när han satt där alldeles ensammen. För mig kändes det i alla fall helt fel...

Drömmen om sommaren..

Publicerad 2007-02-20 19:16:17 i Allmänt,

Har redan börjat drömma om vad vi vill göra i sommar. Helt klart är att vi vill ner till Holland och Paris. R har sin närmaste vän i Holland för nuvarande, skulle vara kul att åka ner och hälsa på honom och hans lilla familj. Ta oss till Amsterdam, och sedan ut på landsorten, eller vart det nu ligger där de bor ;) Holland känns rätt anonymt, så det skulle vara kul att få se det. Och Amsterdam vore ju inte fel. Sen har vi då staden som ligger sååååå nära mitt hjärta, Paris!!!! Blev verkligen totalt uppslukad av den staden. Och så bor ju Rs farbror kvar där ett tag till, så det känns som om man bör passa på. Vi har hört oss för och han tror absolut att det går att ordna! Jag längtar verkligen tillbaka dit! Och vårt andra besök kommer i så fall att gå i njutandets tecken, nu har vi ju sett allt liksom ;) Fast Versailles är klart kvar att se. Okej vi har inte sett allt, men väldigt mycket ;) Och det känns som om Paris ska man uppleva med picknick och vin också =) Åh, jag hoppas verkligen att vi kommer dit igen!!!

Nu börjar jag längta efter vår och sommar. Tänk glass i hamnen, promenad runt Nyköpings hus (är ett gammalt medeltidsslott för er som inte vet), strosa i hamnen, åka ut till havet och andas salt. Picknick på klipporna vid stendörren, besök på djurpark, skogspromenader (utan mygg), bokläsning ute i friska luften, en öl i kvällssolen..... åhhhh.... sommar, sommar, sommar!!! Och ute är det snö ;) Visst är det vackert med snö och vinter, men inget kan ju slå sommaren! Men faktiskt så är ju februari snart slut, sen blir det mars, och hux flux så kommer tussilagon =)

Inhandlade en ny skiva idag, absolut schlager!!! Så nu blir det schlager på tisdagskvällarna när R jobbar kväll ;)

Om några veckor fyller äldsta systerdottern sex år, kan knappt tro det. Hon börjar verkligen bli stor nu, sex år är ju stora damen! Och det märks faktiskt att hon börjar bli "stor" nu. Det är ett helt annat sätt som man pratar med henne på nu. Det blev så påtagligt sist vi var där. Då satt hon och spelade på sitt Tvspel, och jag dit för att säga hej då och att vi snart ses igen och att hon skulle ha det så bra. Och när jag gick till soffan för att krama om henne så sträckte hon ut armen och så fick jag en sån där go och vänskaplig "halvkram", med ena armen om halsen liksom, och kind emot kind. Den kändes så "vuxen". Den sa liksom alla orden på en gång "det var kul att träffas, jag vet att vi ses snart igen, det ser jag fram emot, men jag blir inte ledsen för att ni åker, för jag vet att vi alltid ses igen, ha det så bra, jag tycker om dig". Och sen var det ett hej då i all enkelhet, det var så rart =) Goa, goa, goa I!

Att hon fyller sex år betyder att det var sex år sen hon föddes. Jag har en sån klar bild i huvudet om hur det var. Mamma, J4 och jag hade varit och handlat. Så när vi kom hem kom pappa upp från källaren och sa "R ringde, de har fått en dotter". Jag minns det så tydligt. Jag ville dit bums, men det gick inte, klockan var sen. Så vi fick vänta ett helt dygn, hjälp vad jag var nyfiken! Sen nästa kväll for vi iväg (visst var det så?). När vi kom fram till sjukhuset så tog vi oss upp till BB-avdelningen, men dörren var låst!!! En glasdörr var det, så vi såg men kunde inte ta oss in. Jag kommer inte ihåg hur vi tog oss igenom, men jösses, mamma hade ju blivit mormor, klart det gick ;) Vi andra väntade medan mamma gick och letade upp J1, sen kom de gåendes i korridoren med en vagn med en sån "glassäng" i, och där låg hon, det finaste jag nånsin sett! Bäbisar var nåt helt nytt i min tillvaro, så jag trodde ju att hon var av glas. Tittade och tittade och strök hennes kind, och mitt mostershjärta slog ut i full blom =) Sen dess har jag följt hennes framfart, är så glad att jag fått se den lilla bebbin växa och bli stor. Så mycket har hon gett mig, så mycket har hon förändrat min syn på livet. Och för alltid kommer hon ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta.... Och nu fyller hon alltså snart sex år....

Men det finns ju faktiskt en krabat till som har en speciell plats i mitt mostershjärta, lilla A. Minns även hennes ankomst. J1 ringde mig och sa att de hade fått en liten A, blev lite förvånad eftersom jag absolut trodde att hon skulle heta Ella. Men blev alldeles varm, och såklart ville jag ju se henne direkt. Men hon kom på en torsdag så jag fick vänta en hel vecka, och det var nog den längsta vecka jag vart med om, tror nog inte jag tänkte på så mycket annat än A då ;) Så när det äntligen blev dags så ankom jag med bussen, när jag kom fram til ldem så var jag alldeles anfådd, men var inte medveten om det.... Tror heller aldrig att jag tagit mig upp så fort för alla de backarna förr ;) Med ett sånt mål i sikte tar det inte många minuter ;) Kommer ihåg först anblicken, hon hade precis ätit och låg över J1s axel och var bedårande!! Och även hennes framfart har jag fått följa, och den har vart livfull ;)

Tror bestämt att jag är en av de två lyckligaste mostrarna i världen!!

Nu blev det två långa berättelse här, och ett långt inlägg. Men det är en bra kontrast mot de korta som vart den senaste tiden. Nu blir det strax strykning och Jeopardy, men först Björn shifs och "värre framåt natten". Ska leta fram någon favoritschalger också och spela för grannarna ;)

Och kom ihåg, det är alltid mycket roligare att skriva då man har små fotspår lämnade i kommentarsbåset =)

Deltävling 3

Publicerad 2007-02-17 17:51:32 i Allmänt,

Ikväll är det dags igen.... Tipset:

Direkt till final: Nanne Grönvall och Magnus Carlsson
Till Andra chansen: Båda idolkillarna, Måns och Sebastian

Då får vi se vilka av dessa tre som är rätt ;)

Dagens middag

Publicerad 2007-02-17 17:24:11 i Allmänt,

Vi hade tänkt att göra honungsglaserad kalkonfilé idag, på rotfruktsbädd. Men det var visst inte det lättaste att få tag på det. Men som tur hittade vi något som hette kalkonstek, så vi tog det istället och skivade upp och glaserade. Det var kalkonlår, men det var lika gott det! Smakade verkligen bra, och ett gott vin till, och chokladmousse till efterrätt. Blev en alla hjärtans dag i efterskott =)

Tyngd...

Publicerad 2007-02-15 18:29:40 i Allmänt,

Nyköping.... lugna tysta Nyköping.... har hamnat i fokus av en anledning som man kan vara utan. Hur kan något sånt här få hända?! Det är ju fruktansvärt.... Hoppas att personen som gjorde det aldrig någonsin mer få se dagsljus... En mörk håla med endast bröd och vatten resten av livet, det kunde han gått ta.... Vi hade möte när det kom tre polisbilar svischande förbi utanför fönstret. Vi förstod att något hade hänt, men inte ens i sin vildaste fantasi..... Usch, usch, usch!!

Och dubbel tragik! Johanna Sällström har lämnat jorden. Det känns jättetråkigt! Jag har blivit helt uppslukad av Wallanderfilmerna sen hon började vara med, tycker hon är så himla bra. Och sen verkade hon vara en så fin människa.... Världen fattas nu en bra skådespelerska... 

Tack och lov!

Publicerad 2007-02-12 16:34:37 i Allmänt,

Glädjande nog har mannen jag skrev om tidigare nu fått hjälp. Det känns ju bra för många parter. Skönt att veta att det ändå finns en fungerande vård i Sverige…

Vilken kväll!

Publicerad 2007-02-11 11:36:07 i Allmänt,

Vilken schlagerkväll det var igår! Jag var alldeles speedad när det var slut ;) The Ark var ju så bra! Och marie Lindberg helt otrolig! Vilket mod hon har! En helt vanlig människa som sätter sig på en pall inför 4 miljoner och spelar sin låt... Och som aldrig uppträtt inför stor publik förut! och så gjorde hon det så klockrent! Det var verkligen underbart att hon gick till final! Det var precis som i filmen "livet är en schlager". Och det kusliga var ju också att Regina Lund var med i samma tävling ;)

Mitt tips sprack lite, men jag tror Regina hade gått till andra chansen om hon inte hade haft röstproblem. Men det var helt klart rätt finalister igår!!!

Idag är det Anja som gäller! Ska hålla tummen om en halvtimme! Ska bli spännande att se hur det går!! Och ikväll blir det slottsstek, det är ju så himla gott =)

Deltävling 2

Publicerad 2007-02-10 16:55:53 i Allmänt,

Kvällens tips:

Till final: The Ark (mina ständiga favoriter) och Jimmy Jansson (han går alltid vidare på något vis)
Till andra chansen: Marie Lindberg (en vild chansning kanske, men hon är okänd, och har en underbar röst, det kan vara hennes vapen. Jag hoppas faktiskt hon får åka med lite till på karusellen). Regina Lund (eh... typ?)

Det var svårt idag känner jag, har Lustans lakejer fortfarande fans som röstar? Kan de vinna nya? Gillar andra generationer Rydé och Thureson? Kan Cosmo4 och Jessica Andersson överraska? Jag är väldigt osäker på detta, men det är ju inte hela världen om jag tippar fel ;)

Och så beror ju mer på framträdande som sagt, men jag tippar just nu som ovan. Så vi får se vad det blir. Snart ska vi äta Canneloni, mums vad gott det är!! Är megahungrig!!

Säkerheten..

Publicerad 2007-02-09 12:37:30 i Allmänt,

Det har uppstått en ganska obehaglig situation här på jobbet. Det finns en man som jobbat här tidigare men numera är pensionär, han har varit här rätt mycket till och från eftersom han fortfarande har en del konsultverksamhet. Och det har inte varit några problem med det. Men nu i veckan skedde en förändring, jag hörde honom i måndags stå och prata om betendeterapi och sånt med våran chef. Att han nu kunde säga ifrån och numera kallade sig för ett smeknamn som han aldrig tidigare gjort. Och när han gjorde det så förändrades han sa han, allt lät väldigt konstigt. Men jag har inte åsikter om sånt utan tänkte mest att alla får ju välja sin väg.


 

Men nu har det visat sig att han inte alls går på någon terapi, utan att det snarare slagit slint i huvudet på honom. Han har varit här hos oss några gånger och vart aggressiv mot vissa kollegor för att han anser att vi gjort fel i olika saker. Det var till och med en som fick en utskällning för att hon enligt hans mening vart för hårs mot ett företag som han är konsult till. han har tidigare haft kort så han kunnat komma in till oss, och kunnat koden, men kortet har fått spärras och koden är borttagen. Så nu ska han inte kunna ta sig in till oss. Men han kommer ändå till huvudentrén och ringer och vill vi ska möte honom. Så chefen har fått springa och styra bort honom. Det har gått relativt bra, men det är ju inte okej att vi skå gå runt och vaka och vara oroliga. Det hela känns väldigt olustigt.

I eftermiddag kommer han dessutom gör ett nytt försök. Då ska vi nämligen avtacka en pensionär, och det har han fått reda på och tänker vara med. Men förhoppningsvis kommer det finnas hjälp till oss på plats, finns tydligen ett team som man kan ringa. Så det ordnar sig nog, om inte annat så är vi ju många. Och de flesta vet nu om att han inte ska släppas in. Olustigt är ordet. Hoppas att han kan få hjälp. Jag har inte jobbat med honom, men många av de andra har det och det är klart att det inte är kul för dem…. Nu förstår man särskilt hur viktigt det är med låsta dörrar och att vem som helst inte ska kunna ta sig in…

Dagens lunch!

Publicerad 2007-02-06 18:16:34 i Allmänt,

R och jag var på Värdshuskompaniet idag och käkade lunch. Som för övrigt var det stället som vi åt på då jag var på intervju för lite mer än ett år sen. Till saken hör också att natten efter att vi ätit där så brann stället. Vilket ledde till att de fick hålla stängt i ett år. Men så runt lucia öppnade de igen, och R och jag var där och åt då, precis ett år efter första besöket. Och tack och lov så brann det inte den gången ;) Det är tur det, för det är ett bra lunchställe! Och det var det jag skulle komma till, dagens lunch var nämligen strutsgryta och potatis. Jisses vad gott det var! Köttet var verkligen perfekt mört! Det var enbär i och en gelé till, åh! det var verkligen såååååå gott!!!

Melodifestival!!

Publicerad 2007-02-03 13:17:33 i Allmänt,

Idag är det äntligen dags för första delfinalen! Jag är helt melodifestivalsgalen! Det är verkligen en höjdpunkt under året då det äger rum! Upplägget som det är nu är en given succé för en sån som jag =)

Har precis lyssnat igenom alla låtar. Och av vad jag hörde nu så tippar jag Anna Book till final, vem det blir mer är lite svårare. Tror det kan bero mycket på framträdande. Har hört att Elin Lanto ska ha ett bra nummer, så jag tror nog på henne. Men Uno och Irma kan också ha en chans... Jag personligen har alltid gillat Stefan Andersson, och det är en bra låt. Men absolut inte melodifestivalkategori.... Ska det vara ballad så blir det Tommy Nilsson, för han hade en mäktig ballad.... Andreas Lundstedt är lurig, vet inte om jag gillar den.... Men det är ju Andreas och det är musik som låter som dagens så mitt tips ser ut som följer.....

Vidare till final: Anna Book och Elin Lanto
Till andra chansen:  Andreas Lundstedt och Irma&Uno

Jag ska väl inte gardera mig ;) Men Andreas Lundstedt kan helt hamna utanför (eller gå till final) och Tommy Nilsson till andra chansen... Hmm, jag garderade mig inte ;) Får se om jag ändrar mig efter att ha sett det ikväll.... Det brukar bli tydligare då.... Men det känns inte helt givet faktiskt... Men första startfältet brukar vara klenast ;)

Festen..

Publicerad 2007-02-02 11:09:43 i Allmänt,

Festen igår var trevlig, men vi kände inte en kotte där. Men vi hade i alla fall varandra! När vi kom dit bjöds det på bubbel, som faktiskt smakade gott ;) Brukar inte tycka om sånt annars. Sen kollade vi in stället lite och satte oss sedan ner för att äta lite snacks ;) Sedan blev det en enkel buffé med lite tacochips, grönsaker, ost och korv med diverse dipsåser. Det smakade bra =) Till det så bjöds man på ett glas vin eller en öl, så jag tog ett glas vitt vin som smakade bra.

 
De hade ett tv-spel för visning som gick ut på att man skulle spela på en gitarr med knappar som motsvarades av det som kom fram på skärmen. Lite svårt att förklara, men det gick ut på att man skulle spela en förvald låt, och inte fick spela för mycket fel. Det satt vi och kollade på när folk spelade, det var rätt skoj. Men R ville absolut inte spela, fegt va ;)  


Vi köpte oss en varsin drink också, jag vet inte vad den hette. Men R beställde något fruktigt och det fick jag också, smakade läsk ;) Sen kom då tidningen, som var anledningen till det hela. Lite tunn, men en trevlig bilaga ändock. Det är ju bara en lokaltidning, men det blir nog bra med den framöver =) Efter uppdruckna drinkar så var klockan jättesen som typ kvart i elva ;) Så då begav vi oss hemåt. Det var en lagom lång fest. Åldersgruppen var runt 23 tror jag, eller 25? Svårt att bestämma, undrar hur de gjorde sitt urval…

 

När vi sen kom hem så kunde jag ju inte somna, det är väl nackdelen med alkohol. Men bortåt halv ett sov jag nog, men dumma jag vaknade som vanligt vid tio över fem. Men känner mig ändå pigg idag, så det är väl ingen fara skedd =) Men det var ett trevligt initiativ från SN tycker jag =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela