Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

How could Wii know?!

Publicerad 2009-01-30 12:16:09 i Allmänt,

Jag är lite klantig av mig, det är inget jag förnekar. Och det är nog inte heller något som överraskar min omgivning. Och om jag berättar för sambon att jag ramlade i mossen när jag var ute i skogen för att leta efter en plats att uträtta mina behov på så tycker han inte det är så konstigt. Eller då jag berättar att jag plumsade i dalälven när jag var lite för att jag fick för mig att försöka nå en gren som säkert var full av fiskedrag, det tycker han inte heller är så konstigt. Det är vardag för mig att klämma fingrar och slå i möbler.

Dock är det en sak som förundrar mig, som är väldigt komisk! På våran spelkonsol Wii så kan man göra sig en egen gubbe, en Mii, denna kan man göra ganska lik sig själv. Och när man spelar spel där man använder sin Mii så dyker oftast den andrer Miigubbe upp. När vi spelar Wii fit så väljer vi våra gubbar, och om R är ute och joggar så möter han ofta min Mii, och vice versa. Och nu till det komiska. Härmodagen när R var och joggade så närmade han sig min Miigubbe, och precis när han springer om henne så trillar hon!!!! Jag hade inte sett någon annan ramla där tidigare, och har inte sett det efter heller.... Så min fråga är, hur sjutton kunde spelet veta att det där var så pricksäkert det kan bli.....? Det kan man undra... Vi hade i alla fall väldigt roligt åt det hela =)

I morgon ska vi till Gnesta, det ska bli så kul! Först ska vi kika in hos pappa och se hur de har det i ombyggnaden, ska bli väldigt spännande =) Sen är det kalas hos lilltjejen som ju fyllde år igår. Det ska bli så kul att träffas igen, och underbart att träffa syskonbarnen också!

Hipp Hurra..

Publicerad 2009-01-29 12:11:30 i Allmänt,

.. idag är det Alvas födelsedag!! Vi kan inte fira henne idag, utan det blir först på lördag. Men hoppas att någon som läser detta idag och kommer träffa henne kan ta med en jättekram från mig och ge henne =)

Man vaknar till...

Publicerad 2009-01-26 10:04:57 i Allmänt,

Jag är hemma från jobbet idag och låg i sängen och hade nog somnat. Då vaknar jag till av "flyglarmet" och spärrar upp ögonen. Det är inte måndag och klockan är inte 15... därför borde de inte testa det nu. Tittade ut genom fönstret, men allt såg ut som vanligt. Tänkte att textTV eller TV kanske hade någon information, men inget på textTV och inget på nyheterna. Det var lokalnyheterna på fyran, och eftersom digitalTVn sänder TV4 Stockholm fick jag slå över till "vanliga" 4an. Men de pratade bara sport... Men så i slutet av programmet så sa programledaren, vi kommer fortsätta med rapporteringen från branden på Blue Moon Bar i Nyköping så fort vi vet mer.... Jag kände bara "nej..." Tittade på SNs sida och såg att larmsignalen hade sänts ut på grund av branden och att de som bor nära ska stänga ventilation och fönster, vi bor inte nära så det är ingen fara, däremot bor vi nära larmet märkte jag....

Hur som helst så är jag förbannad... Nyköping har drabbats av flera svåra krogbränder de senaste åren, två krogar har brunnit ner helt och har tvingats bygga upp hela sin verksamhet på nytt. Det är uppenbarligen någon som tycker att konkurransen är för hård. Blue Moon Bar har varit utsatta för hot och varningar om att de inte ska öppna, men ägarna har gjort det ändå och inte velat ge sig. Det hela började i julas tror jag, möjligen att det varit något försök innan, men det var några dagar efter jul som första attentatet skedde i alla fall. Man har liksom väntat på att något ska hända, spetsat öronen när nyheterna kommit och så vidare. När vi hörde om det efter jul blev vi inte förvånade, det kändes bara hopplöst och upprörande. De fick stänga och jobbade hårt med att kunna öppna igen, de ville inte ge sig.

Polisen hade inga bra bilder på de som utfört attentaten eftersom inte alla övervakningskameror varit på (smart..), men det fanns bilder. BMB öppnade i alla fall igen, några dagar senare skedde ett nytt attentat och nu hade man bättre bilder, och faktiskt greps några misstänkta. Men de är släppta igen eftersom man inte kunde hålla dem häktade eller något. Och nu i morse så var det alltså dags igen, och den här gången verkar det som om branden är så pass kraftig att den kommer förstöra... Det bor ju folk där också, varför ska de behöva vara rädda. Varför ska Nyköping ens behöva stå ut med detta? Det är ju för jävligt! Branden började vid åttatiden, bryr de sig inte ens om att det är folk ute längre eller? Man undrar bara vad det är som händer.... Man tycker ju att polisen borde kunna lista ut vem som är den stora hjärnan bakom det hela, för det är ju uteslutet att det är ett sammanträffande. Tycker så himla synd om ägarna, jag tänker på min oro för att något skulle hända, hur har då deras varit...

Bilderna

Publicerad 2009-01-24 17:37:46 i Allmänt,

Nu kommer bildena också, Ursäkta att det tog lite tid, men jag ville ha med en ny matta också ;)Sofforna!

Publicerad 2009-01-23 10:59:49 i Allmänt,

Sofforna är verkligen skitsnygga! Jag var lite nervös över det bruna eftersom vi bara sett en tygprov och inte en hel soffa med färgen. Men det blev jättebra! Det är en mysig brun och inte alls murrigt, dessutom är det vävt (eller något) så det blir ju även lite struktur i det hela. Det enda problemet är att tvåsitsen är större än den förra så det är inte helt optimalt med placeringen. Men vi sitter ju inte i den till vardags så det är egentligen inget problem. Dock har vi båda rusat in i soffan eftersom den inte står på samma plats som den förra ;) Men man vänjer sig nog snart.


Nu ska vi bara hitta en ny matta också, och gärna nya gardiner, men det är så svårt med gardiner tycker jag.... Och så nya kuddar som passar =) Ibland får jag lite dåligt samvete över allt vi köper, R har köpt Wii Fit i veckan också, så vi är rätt duktiga på att handla saker. Men samtidigt så känner jag att det är väl just nu som är tiden för oss då vi kan unna oss en massa saker och köpa både sånt man behöver och inte behöver. Vi har ju ändå ett visst sparande så det är ju inte direkt så att vi har slut på allt vi äger. När vi i framtiden  lever "svensson-liv" så kommer det ju bli andra rutiner. Så det gäller väl att passa på nu väl?! Dessutom tycker jag det är underbart kul att köpa saker till hemmet och förändra lite här och där. Det är ju det hela som gör att jag trivs så himla bra hemma ;)


Ikväll blir det date på kinarestaurangen, ska bli gott =) Sen är det hem till TV-soffan som gäller!

Flockbeteende

Publicerad 2009-01-21 14:59:57 i Allmänt,

På våran arbetsplats så är det en man på våningen ovanför som har med sin hund till jobbet. Det är världens sötaste lilla hund som är hur snäll som helst. Han följer alltid med husse ner vid fikat. Oftast så sitter han snällt och väntar, men ibland blir han lite rastlös och vandrar runt lite. Men han har en egenhet som är så kul att titta på. Han som har hunden med sig ska gå i pension till sommaren och de har redan nu anställt någon som ska ta över och de går parallellt, de delar dessutom rum. Och hunden följer inte med husse tillbaka upp förren hans ersättare också kommer. Husse försöker ibland att gå lite i förväg, hunden följer med några steg, men sedan står han envist och väntar in hela flocken. Sedan trippar han nöjt iväg. Det är väldigt roligt att se på =)

I morgon kommer förresten sofforna, det ska bli så kul!!

Nu är glada julen slut, slut, slut..

Publicerad 2009-01-20 18:12:00 i Allmänt,

I söndags kom jag mig äntligen för och städade ut julen. Lite tråkigt att ställa undan alla glada tomtar, men jag förstår att man inte kan ha dem året runt ;) Dock kom jag påen jättebra idé, att man kan ha gult glitter till påsk... Fast R tyckte inte att min idé var lika bra... Är inte karlar tråkiga så säg =)Vi är med i en stegräknartävling på jobbet. Jag tycker det är lite jobbigt eftersom den ska pågå i 3 månader. Men nu är det som det är. Man fyller i sina resultat och sen räknas lagets resultat ihop. För olika aktiviteter så finns det en omvandlingstabell som vi kan använda. Och 30 minuter på crosstrainern ger 6000 steg, så så fort maten sjunkit så ska jag trampla lite. Stegräknaren visar just nu ca 7000 steg, så det blir ju 13000 ihop =) Jag ska försöka börja jaga steg nu, förhoppningsvis så blir jag så träningsinriktad så jag kommer igång med träningen igen...! Det som är bra med att gymma hemma det är att man kan kolla på gamla TVprogram på datorn under tiden ;)

Ehrm... trött...

Publicerad 2009-01-20 12:02:57 i Allmänt,

Idag verkar det inte ens som om det blir ljust ute... Jag längtar verkligen efter våren, eller åtminstone lite ljus och sol på morgonen. Jag kommer inte upp ur sängen på morgon, men inser till slut att jag måste, så jag går upp. Sedan sitter jag på jobbet och skulle kunna somna vilken sekund som helst... Så snälla, snälla solen kom hit!!


Vi ser mycket film nu för tiden, jag har alltid varit en filmgalning. Och nu när vi provar på att få filmer direkt hem till brevlådan så blir det ganska många. Man lägger upp en önskelista och gör sedan prioriteringar, så det är alltid lite spännande vilken film man får. Igår kom i alla fall den andra Arn filmen, och jag var såklart tvungen att se den direkt. Jag gillade dem verkligen, dock önskar jag att det vart mer hollywood med starkare kärlekssenare och mer actionfyllda "krig". Men det kan man nog inte begära kanske ;) Hur som helst så greps man av storyn och man sögs in i handlingen. En del anmärkningar har jag på hur det hela utvecklades sig, men samtidigt förstår jag deras inriktning. Nu blir det lite kryptiskt, men jag vill inte förstöra det för er som inte sett dem men tänker se dem =) De är absolut sevärda!

Jag tar gärna emot filmtips förresten! Hemma just nu har vi "P.S I love you". Får se när vi hinner avverka den...

Trevligt med måndag igen... eller nåt..?

Publicerad 2009-01-19 10:41:27 i Allmänt,

Usch vad jag är trött på att min sömn påverkas av grannar. Jag har svårt att somna om jag störs av ljud, och jag vill helst ha helt tyst för att kunna sova. Tidigare har det varit grannar som haft fest till halv 5 alla möjliga dagar, även mitt i veckorna. De ovanpå har flyttat, så de slipper vi, två av de andra har R pratat med så de tänker sig förhoppnings för. Men nu har ett nytt fenomen uppstått. De nya grannarna ovanpå har en hund som de verkar lämna ensam för länge ibland. I alla fall så gjorde de det i natt, den satt och ylade från halv 10 till halv 4. Eller den kanske höll på längre för då la jag kudden över huvudet. Vet inte om det var det som gjorde att jag somande eller om den slutade då. Stackars hund och stackars mig... Vill ha en bostad utan grannar, vore så himla skönt. Vi ska bara ta oss i kragen och börja leta.


I övrigt har helgen varit najs. Hade besök av mamma och H-O i helgen och hjälpte dem bland annat med datorn. Eller R hjälpte ;) Sen rockade mamma på guitar hero och jag blev äkta imponerad! Kul med en mamma som är haj på TVspel =)

Den duktigaste av dem alla..

Publicerad 2009-01-10 17:10:33 i Allmänt,

.. idag måste ju vara jag =) Har dammat och dammsugit, till och med bakom soffan så att killarna som ska sätta ihop soffan inte får en allergichock ;) Så är badrummet fint och nästan helt rent. Köket är fixat och disken diskad, och tvätten tvättas och har hängts upp. Snacka om att det kommer bli skönt ikväll när man sätter sig i soffan och njuter av det fina hemmet =)

Har förresten kommit på att jag har en ny favoritfärg, mörkturkos! Jag har länge kollat på några koppar med fat på Indiska. Igår var jag in dit igen för att titta, och blev jätterädd när jag inte hittade dem! Men så såg jag att de hade flyttat på dem och att de nu stod i en hylla, fanns bara 4 koppar kvar. Så var jag på väg och gå, men kom då på att nästa gång kanske de inte finns kvar... Så om jag ska titta på dem fler gånger så är det nog bäst att köpa, så jag tog raskt de fyra sista kopparna och fat därtill. Och igår hade vi dem till fredagsfikat, de är så himla bra för man kan lägga sitt fikabröd på fatet bredvid koppen! Och dessutom är de så himla fina, kolla själva;Spelat igen

Publicerad 2009-01-09 12:25:30 i Allmänt,

Jag har haft så himla ont i handen ett tag på grund av att vi spelade massa guitar hero, det var dumt att fortsätta spela när handen värkte väldigt ;) I början hade jag ont när jag rörde den, så det gick ju bra att undvika smärta och jag vilade från spelet. Men så i början av veckan började jag få ont på en punkt i handen, och om jag skulle trycka ner ett dörrhantag eller bara kom åt den punkten med besticken så gjorde det så ont så jag skrek rakt ut. Jag brukar inte vara så knusslig, men det där gjorde riktigt, riktigt ont!! Men som tur är så har det så gott som gått över nu, tack och lov!

Så igår tog jag tillfället i akt och spelade lite mer ;) Fast mer förståndigt denna gång och bara någon timme... Jag tänkte att jag skulle försöka mig på nästa nivå nu istället, och hjälp vad det var svårt! Första låten jag skule testa gick inte alls, det blev bara pannkaka! Men sen tog jag fyra låtar som jag har bra kläm på i den enklare versionen. Och jag klarade faktiskt fyra stycken *stolt*. Det var väl inte med någon elegans kanske, men jag fick spela klart utan att jag blev avbruten och utbuad i alla fall ;)

Det är tur att det är ett jobb man har och att man inte pluggar längre. För jobbar man kan man göra vad man vill med gott samvete på fritiden, när man pluggade hade man ju jämt ångest för att man borde plugga ;) Enda nackdelen numera är att man inte gör den där städningen på detaljnivå som man gjorde varje gång man skulle plugga inför en tenta ;) Kylskåpet var till exempel alltid skinande rent då ;)

Matt och matta...

Publicerad 2009-01-09 10:44:50 i Allmänt,

Det bästa med att börja jobba igen är att det blir fredag på riktigt igen. Men det sämsta är ändå dessa mornar och tröttheten! Måndag och onsdag gick det bra, men igår och idag var hopplösa. Jag blir galen, vill sova, sova, sova! Hur ska jag orka HELA nästa vecka? Men nu märker man i alla fall att det blir ljusare och det är ju bra. Är pigg på kvällarna och somnar sent, så egentligen är det ju inte konstigt att jag är trött på morgonen. Tänk om man hade vart morgonpigg ändå, tänk så mycket enklare allt varit då...


Men fredag idag som sagt, och det betyder ju shoppingfredag! Ska se om det finns något roligt på rean. Nu har det ju visserligen blivit milt ute, men får köpa en mössa ändå, man vet ju aldrig när man kan tänka sig att behöva en..

I morgon är det exakt 8 veckor sedan vi beställde soffan, så enligt leveranstiden ska den komma då. Eller nästa vecka är ju mer relevant att tro. Hoppas den gör det för jag längtar efter den, hoppas den blir snygg hos oss bara. Det är ju sånt som är svårt att veta i butiken...

Får se om det blir en ny matta också. Jag är väldigt, väldigt förtjust i de lurviga ryamattorna som dyker upp i alla inredningsprogram, men de de använder är nog design och dyra, men det finns nog kopior. Men frågan är hur mycket "skräp" som samlas i dem. Förresten vill jag ha en sån där dammsugare som har skaft och är smidig. En dammsugare och en lurvig matta kanske ;) Men så finns det en matta på mio också som går i bege och olika bruna nyanser. Kan bli snyggt om någon av de bruna är likande den i soffan, eller så blir det för tråkigt. Hur ska man göra egentligen? Bryter man av med en helt annan färg eller är det bra att plocka upp färgen från soffan som återfinns i mattan? Dock inte som enfärgat då kanske?

I en annan del av Köping

Publicerad 2009-01-05 19:54:18 i Allmänt,

Till kaffet ikväll så satte jag igång DVDn med gänget från "en annan del av Köping", och när jag sett första avsnittet var jag bara tvungen att se nästa också. Tycker de är helt underbara, man blir så glad av det programmet, hoppas de kommer tillbaka i rutan igen =)

I morse var jag tvungen att ta mig ut i kölden, det är inte varmt när det är minus 12-13 grader... Bylsade dock på mig mycket kläder så jag klarade mig nästan hela vägen fram utan att frysa. Dagen på jobbet var lugn. För att muntra upp en kall dag så tog jag mitt julklappshalsband på mig, och det var så roligt för det vart uppmärksammat och berömt på jobbet =)

Jag hade planerat så bra idag, skulle gå på rean efter jobbet och hade till och med sagt till R att jag skulle komma senare. Men sen visade det sig att affärerna stängde tidigare... Inte tänkte jag på att det är trettondagsafton idag inte... En annan var ju tvungen att jobba heldag. Så det blev varken mössa, långkalsonger eller något annat. Får göra ett nytt besök på onsdag..

Arn

Publicerad 2009-01-04 15:25:21 i Allmänt,

Åh, vad Arnfilmen var bra igår! Hoppas verkligen inte att det är lång kö på nästa så vi får vänta en evighet. Men risken finns väl eftersom den inte varit ute på DVD så himla länge. Om vi hade haft den hemma hade jag nog satt på den direkt trots att klockan nästan var natt. Vi har lyckats med att vända dygnet, så vi sover länge och jag somnar sent. Får se hur det går i morgon när jag ska upp tidigt, men det är ju ledigt på tisdag så jag får väl ta igen mig då ;)

Det är 13 grader idag, hur kan det vara så kallt,,,,, hoppas det blir lite varmare till i morgon i alla fall! Annars vet jag någon som kommer sitta på jobbet och frysa...

Äntligen snö!

Publicerad 2009-01-03 18:49:29 i Allmänt,

Det blir verkligen skillnad när det kommer snö ,det bli liksom lite ljust och inte bara kolsvart! Vi har haft väldigt kallt väldigt länge nu, och igår sa jag att om det ändå ska vara så kallt så kan det väl komma lite snö också. Så i förmiddags så gjorde det det, och ganska mycket dessutom, så nu är det jättefint ute =) Visserligen är det lite för kallt för att jag ska gå ut frivilligt, men jag ska köpa en mössa på måndag så ska det nog gå bättre att komma ut och gå sen ;)

Ikväll blir det film igen. Vi fick en liten julklapp att vara med i en filmklubb två månader, igår kom första filmen som vi såg, en till finns hemma på lager. Får se om det blir den ikväll eller om det blir någon köpfilm vi inte sett ännu. Undrar om R är sugen på Arn ;) Jag är nyfiken på den, vet inte alls om jag gillar den, men är helt klart beredd att ge den en chans. Vi får se vad det blir, vi har ju Mamma Mia också som vi ännu inte sett. Hur som helst. filmblir det sen.

Idag satte jag förresten hela LaBamba på gitarr i Guitar hero. Visserligen på läget Easy, men det är jag stolt över ändå eftersom vi bara haft det en vecka hittills =)

God fortsättning..

Publicerad 2009-01-02 15:22:12 i Allmänt,

.. på det nya året önskar jag er alla! Själv njuter jag av en lång och skön semester, supernajs att vara ledig, men känns okej att det blir vardag på måndag igen.

Vi har ägnat mycket av vår lediga tid till att spela Guitar hero world tour. Vi fick för oss att köpa det, och jag ångrar det inte en sekund. Det är verkligen så himla kul! Jag spelar oftast gitarr och R spelar oftast trummor!! Något kul var det att spela det på nyårsafton, ju mer vin vi drack desto sämre blev vi på att tajma in tonerna rätt ;) Nyårsmiddagen var för övrigt väldigt lyckad. Vi hade en nyårsafton hemma i våran lugna vrå. Förätten blev toast skagen med egen skagenrör, väldigt gott! Varmrätt blev strutsfilé med gorgonzolasås och pasta, gorgonzolasåsen är något av det godaste jag vet, den blir liksom helt perfekt direkt, mums!! Till efterrätt åt vi gino med vaniljglass. Dessutom smällde vi i oss ost och kex och blandade nötter innan kvällen var slut. Summan blev, god mat, gott vin, gott sällskap och roliga TVspel =)

Julhelgen har vart alldeles perfekt, träffat alla kära släktingar och alla underbara syskonbarn, de kan konsten att förgylla livet de =) Fascineras fortfarande av Rs systerson i Skåne och hans språk. När han pratar med sin engelsktalande pappa så byter han till engelska för att sekunderna senare prata svenska med oss andra, det är verkligen roligt att studera! Och vilken fördel i livet killen kommer ha. Och så klart har jag busat och lekt en massa med honom också, roligt att vi är populära hos honom också =)

Hoppas ni har det bra där ute, här i lilla Nyköping leker livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela