Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Dagens tillhåll...

Publicerad 2008-07-28 23:33:33 i Allmänt,

... stendörren! Vad är väl bättre då värmen hettar än att ligga på en klippa vid havet! Så underbart skönt! Jag köpte en tidning med bilaga för att läsa, och det första jag gör när vi kommer fram är att slänga bilagan i vattnet. Vi lyckades dock fiska upp den, men det är verkligen så typiskt mig, kan inte förstå varför jag måste göra såna saker hela tiden...

Idag var det så varmt så till och med jag som är en badkruka badade, det var verkligen jätteskönt! Tidningen sa att det var 21,5 grader i vattnet, och det stämde nog. Klart kallt i början, men då man väl var i kändes vattnet ljummet. Dock var det lite läskigt eftersom det var så djupt och det bara fanns vissa ställen man kunde stå på för att inte behöva simma hela tiden. Men det gick väl bra det också, eller ganska bra, jag fick två stora rivsår på foten och ett på benet från några vassa stenar. Och det sved ju inte direkt mindre med saltvatten i såret. Men det var hur som helst underbart skönt där ute, och att bada var mer än najs! Och synen ut över klipporna där är ju världsklass! I morgon är det vilodag och på onsdag blir det båttur till Grisslehamn, fint väder utlovas så då blir det nog mer solvistelse =) Sommaren är väldigt mycket underbar!

Parken zoo och äventyrsgolf

Publicerad 2008-07-26 15:40:58 i Allmänt,

Igår hade vi en riktig kanondag i Eskilstuna! Vi var på parken zoo, vilken underbar djurpark!! Tror att de ändrat lite sen jag var där sist, för då minns jag det inte alls som så överväldigande. Men det var så otroligt kul att gå omkring där, massa djur som de inte har på kolmården och väldigt trevligt uppbyggt! Jag är verkligen jätteglad för att det blev parken zoo istället för Kolmården. Eftersom det var så varmt så var det inte heller så mycket folk där =) Tog en del bilder och tänkte dela med mig av några.


Gibbonapa är mitt absoluta favoritdjur, tycker att de är så otroligt
vackra. Dessutom himla fascinerande att titta på.






Det ser ganska soft ut att vara apa!




Den vackra vita bengaliska tigern.


Tänk den som kunde få en kram av den här röda pandan =)


Tidernas tuffaste apa!


Vackra färger på denna fågel!


Krokodilskräcken..


Han dricker vatten och det både ser och lät gott!


Väldigt nöjd med denna!


En sandkatt. Han sprang omkring innanför en glasruta, så kom
det in en tjej på ett år och var väldigt intresserad. Katten också
för den hoppade med sidan mot fönstret hela tiden och villa puffa
på lilltjejen. Så nog inte helt olik en vanlig katt...


Gillar färgerna i bilden.


Getter..... önskar fortfarande att jag skulle kunna ha det hemma
någon gång. Det är något särskilt med dem. Min vana trogen så
gick jag in till getterna på barnens zoo, det var inga barn där så
jag fick alla för mig själv. Satte mig ner på marken och lockade
på dem. Efter en stund kom det en ganska står killing och började
puffa på mig, jag klappade och klappade och han tyckte det var skönt,
till slut började han krafsa på mitt ben med sin fot och snart hade han
funnit sig tillrätta nära mig. Det var mysmys =)

Ett superlyckat zoobesök alltså! Det blev mycket dricka och glass, men vi hade det bra i värmen. Det var hemskt varmt, men ändå riktigt skönt!! Efter det så åkte vi och spelade lite äventyrsgolf, det var också riktigt kul! Det var väldigt jämt men slutade med att jag slog R med 62-64, ni förstår kanske att jag blev lite stolt ;)

Bilderna från semestern ligger som ett bildspel och visas när vi ses för dem som är intresserade, dem orkar jag inte lägga upp här...

Snart är det kväller och då ska vi ut och käka på restaurangbåten, det ska också bli himla trevlans!

Bokperiod

Publicerad 2008-07-22 19:46:32 i Allmänt,

Så här en bit in på semestern så har jag fastnat i det ljuva nöjet med läsning. Hittade en bok av Brian Freeman som jag läste ut på några dagar för att den var så ruggigt bra! Det var länge sedan jag hittade något som jag inte kunnat släppa, det är en härlig känsla. Och när den var slut hoppade jag på nästa, en bok jag fick låna av syster, den verkar också bra, så det blir nog mycket läsning i veckan kan jag tro!

Men i morgon blir det Trosa och på fredag Eskilstuna där vi ska gå på djurpark och sedan spela äventyrsgolf, det ska bli najs!

Annars så går de flesta av mina tankar till Torsten just nu, längtar verkligen efter att han ska komma ut så jag får hålla i lilla bebbin =) Och om jag längtar.... kan just tänka mig hur mycket syrran måste längta då ;)

På nåt sätt så mycket I...

Publicerad 2008-07-20 16:21:34 i Allmänt,

Jag tittade precis på lite filmer som jag tagit på mina systerdöttrar. Och på en så hoppar de studsmatta, I sjunger en liten sång där texten lyder "jag grillar kött och jag äter kött".  På något vis så känns det verkligen så mycket som I som gärna gnager på köttben...

Positiv feedback

Publicerad 2008-07-02 14:08:51 i Allmänt,

Kom precis att tänka på att jag hoppas att våran kommande nya chef är lika bra som våran förra på att ge positiv feedback. Det är verkligen jätte betydelsefullt när han kommer in och uttrycker något positivt om någonting som man gjort. Det är verkligen inget som jag vill vara utan i framtiden. Men som tur är finns det även kollegor som visar uppskattning =)

Det är förresten klart med ny chef, det blev en kvinna. Många har jobbat med henne tidigare och alla tror att det kommer att bli bra. Så det ska bli spännande att träffa henne i höst!

När någon vandrar vidare..

Publicerad 2008-07-02 10:26:48 i Allmänt,

.. är det så svårt att förstå. För ett par månader sedan fick en man inom organisationen en hjärtattack, det var en allvarlig sådan med ett långt hjärtstopp. Dock kom han in på sjukhus snabbt och de fick igång hjärtat, men sedan dess har han legat i respirator. Han arbetar inom en annan enhet, så vi är inte direkta kollegor, men man träffar ju alltid honom när vi har gemensamma träffar. Han är en trevlig man som alltid varit väldigt aktiv, en sån man alltid betraktat som välmående. Så himla snäll och alltid glad, en person man inte behöver känna särskilt väl för att veta att man tycker om.

Jag har funderat en del på hur det varit med honom, men på något vis har man hunnit förbereda sig på att han kanske inte kommer vakna. Och om han skulle ha gjort det skulle det antagligen vara med hjärnskador. De senaste dagarna har jag börjat fundera på om han lever, så någonstans i bakhuvudet var jag beredd. Och igår så gick han vidare till ett liv bortom vårat, jag hoppas han har det bra där. Det känns så konstigt allting, jag kände honom inte så väl så jag är inte direkt ledsen. Men han har ju varit en existerande människa som jag pratat med en del, så det känns tomt. Overkligt att jag aldrig kommer prata med honom igen, eller ens träffa på honom i något sammanhang. Tankarna går till hans familj och hans närmaste kollegor, det var egentligen inte dags för honom ännu, men jag tror nog att de har hunnit förbereda sig de också. Men det gör nog inte saken lättare.... Må han leva i lycka uppe i landet långt borta!

Bara 3 dagar kvar

Publicerad 2008-07-01 16:19:40 i Allmänt,

Bara 3 dagar kvar innan semestern, det känns helt ljuvligt bra! Och just nu är det ett väldigt flyt på jobbet så de sista dagarna känns inte ens sega och tunga =) Trevliga och snälla människor som ringer, de är nöjda och glada då vi pratat klart och förhoppningsvis tycker de att det går att prata med myndigheter efter att de pratat klart med mig ;) Dessutom har jag haft sällskap ute på fält eftersom vi introducerar en ny vikarie, hon är supertrevlig, ambitiös och duktig. Så till och med såna besök som man annars skulle oroat sig lite för känns lättare eftersom man har stöd med sig ut. Tänk om det alltid var så lätt och roligt att jobba! Känns ju bra att det är just inför semestern också, då går det förhoppningsvis lättare att komma tillbaka sen också.

Det sägs ju att värmen ska komma tillbaka snart också, skulle ju vaara perfekt. Visserligen tycker jag ju att det varit bra väder, men det skadar ju aldrig med riktig sommarvärme lagom till semestern. Allra bäst just nu är helt klart jordgubbar, det är ju så galet gott!


Auf wiederhören...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela