Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Beställd!

Publicerad 2006-08-30 18:03:44 i Allmänt,

Nu har jag beställt den! En Orbitrek från tvins.se blev det! Spännande!! Lita knasigt att jag bestämmer mig för att skaffa den här typen av träningsmaskin, och så har syrran precis köpt en.... Utan att jag ens anade något. Men det var ju perfekt, nu kunde jag prova deras först innan jag beställde en egen =) Nu är det bara att vänta på att den ska komma. Det ska bli så kul att komma igång med lite träning. Skönt att kunna bedriva den hemifrån, det blir ju aldrig av att man beger sig till ett gym. Men har man en maskin hemma så funkar det bra som pepp, använder man den inte så får man iaf dåligt samvete av att se den ;) Men jag är säker på att den kommer användas. Är ju suveränt att kunna använda den samtidigt som man kollar på TV, det ultimata ;) Vill den ska komma nu!

81929-51

Har hamnat i funderingstankar på shopping nu känns det som. Behöver en ny mobil, den jag har tappar baksidan hela tiden. Har hittat en som ser söt ut, ska kolla på expert i morgon hur den ser ut. Funktionen är verkligen jätteviktig för mig vi val av ny telefon ;) Men ett mobilköp får nog bli lite längre fram tror jag. Kan ju inte köpa Orbitrek och mobil samma månad ;)

81929-52

Bio

Publicerad 2006-08-29 17:33:24 i Allmänt,

Igår var vi på bio och såg Offside, den var riktigt rolig den! En äkta "må-bra" film. Tycker att Jonas Karlsson är en strålande skådis, jag har inte sett något med honom som jag inte gillat. Han har talangen att kunna spela allt bra. Den rekommenderas varmt om man vill se en film som man ler och skrattar åt, och engageras i. Filmen handlar om ett litet fotbollslag i en liten ort. Det var verkligen träffsäkert gjort. Har vart en del på lokalfotboll i mina dagar, och allvaret finns där också. Det är inte bara viktigt att ha kul, det är viktigt att vinna också ;)

81929-50

Haft en liten minisemester nu, har vart himla skönt. Kräftskivan i helgen var underbart skoj som alltid!! Skulle åka hem ensam på söndagen, klockan drog iväg och det hann bli skymning. Lagom tils jag kom iväg så öppnade sig himlen. Vägen mellan Gnesta och motorvägen till Nyköping är inte kul att köra i mörker. Och när regnet dessutom hällde ner var det riktigt obehagligt. Jag såg bara några decimeter framför bilen när det var som värst. Fick rikta in mig på att följa vita linjer, jag var faktiskt rätt rädd där jag satt som jag trodde "ensam i hela världen". Men så kom det en bil, och såklart skulle den ligga jättenära mig. Eftersom jag inte såg så bra så körde jag rätt sakta, och det gillade inte han. Så jag fick hans lysen i ögonen, vilket gjorde att jag såg ännu sämre och fick köra ännu saktare. Blir så trött på hänsynslösa bilister..... Det var riktigt skönt när jag väl var hemma igen!!

Idag var jag och hämtade våra Pariskort, mycket bra bilder =) Anlitade fujudirekt nu igen, postfoto som vi hade sist har tydligen problem. Så mitt första intryck av dem är väldigt negativt! Så det får bli fuji, den här gången fick vi bra bilder av dem. Ska se om jag kan scanna in lite bilder endera dagen.

Solong!

Snart är det lördag igen...

Publicerad 2006-08-22 18:50:21 i Allmänt,

När jag gick hem idag så var det massa fotbollskillar längs hela gågatan. De sålde lotter till fördel för en fotbollsklubb som har stor jubileumsfest på söndag. En sak störde mig... Jag har jobbat hela dagen och vill helst bara komma hem och gärna vara i fred på vägen. Men artig som jag är så svarade jag dem alla. De hälsade och jag hälsade tillbaka, sen frågade de om jag ville köpa en lott. Och jag svarade vänligt "nej tack, det är bra". Två av killarna sa "okej, tack" och det var inte mer med det. Men några blev skitsura. De kan väl inte begära att alla ska köpa lotter eller? Jag svarade snällt och vänligt nej tack, då ska de väl inte bli sura heller?? Sånt stör mig, såna där påhoppare får faktiskt lära sig att ta ett vänligt nej....

Idag var jag inne en sväng på nya kappahl, de håller på och bygger om och ska öppna på torsdag. Det såg ut att bli jättefint! Fick en lapp med 25% rabatt som gäller då,  så jag spanade in ett par byxor som jag ska dit och prova då ;)

Ikväll är det premiär för Gilmore girls igen, jaaa =) Så nu kan R spela dataspel en gång i veckan igen *ler*

Snart är det lördag igen! Längtar! Det ska verkligen bli kul med den traditionsenliga kräftskivan!! Lite rädd för hur magen ska reagera bara, men utgår från att det går bra. Annars är det väl smällar man får ta. Och sen är jag ledig måndag, tisdag också, jippi!!

Förresten, om det är någon som vill ha middag så finns det här.... Det märks att jag kommer från en stor familj, för det verkar som om jag alltid lagar MASSOR av mat ;) Men det ska ju räcka till två, plus två matlådor, så det blir ju iaf en del, men inte hur mycket som helst. Och just nu äter jag mycket mindre också, men det känns rätt bra. Fast lite trist är det att stå och laga mat varje dag som är jättegod, och sen bli mätt hur fort som helst. Men det är nog inte farligt att minska på matintaget...

Jag är lite sugen på att köpa en sån crosstrainer, eller trappmaskin som jag vill kalla det ;) Men runt 4000 går en sån på. Det känns som rätt mycket, och jag vet inte om jag vill köpa en begagnad, ska man köpa en ska det nästan vara med garanti. Men det skulle vara så skönt att ha en träningsmaskin hemma, som man kan träna på då och då, det är nog lättare att det blir av då. Ska fundera lite till, och fundera på om vi har någonstans att ha den, det är ju bra också... Den kan ju inte stå undanställd, för då används den inte. Den ska stå framme och ge dåligt samvete, eller något *ler* Jag har ju egentligen råd, men 4000 är rätt mycket pengar..... Hmmm.... vet inte vad jag tycker. Men har velat ha en ganska länge, så det är ju iaf bestående. Vad tror ni?

81929-49

Fredagkväll

Publicerad 2006-08-19 12:54:48 i Allmänt,

Igår fick Nyköping fint besök. Syster med familj kom hit, det var så trevligt att träffa dem igen =) Ida blir glad i smyg till en början, det är alltför sött det ;) Och Alva blir nästan fjantigt glad och sitter och klappar moster *ler* Mysiga barn! Vi åkte ner i hamnen för att äta på Lotsen, jag hade kollat upp menyn, men inte hur dags de öppnade. De öppnade inte förrän 18, men vi beslutade att vi kunde vänta. Och det var nog tur det, för jag åt en helt underbart god pastarätt! När vi skulle sätta oss så satte sig Alva i mitten på bänken, och jag satte mig bredvid. Och Ida visste inte vart hon skulle sitta.... Syster sa att jag nog fick sitta mellan barnen, och att det inte är lätt att vara moster. Men en sak är säker, det är LÄTT att vara moster =)

Sedan lekte barnen lite på en konstig klätterställning och vi åkte hem hit för lite kaffe och en trevlig kväll. Jag gav barnen en varsin present, de har visserligen inte fyllt år eller så, men ibland hittar man saker som man verkligen vill ge dem. Och det var nog en bra idé, Alva fick en Pippi och utropade "pippi, pippi, pippi". Och Ida fick en gosedjursNemo som hon kramade om med ett stort leende. Lite senare när jag frågade om hon blev glad för den berättade hon en fin historia. Hon hade längtat efter en sån Nemo, för på andra dagiset hade de en sån. Men på det nya fanns det ingen, så hon hade verkligen längtat efter en sån. Men när jag sen skulle berätta det för J1 så sa Ida att de inte alls hade en sån på förra dagiset, att hon bara hittat på. Vart får hon allt ifrån ;) Men det var ju en fin historia iaf som gav svar på min fråga.

När de sedan skulle åka hem, så kramade jag barnen en massa. Och Alva ville ha puss, och fick några. Och hon tyckte jag skulle pussa Ida också, men Ida sa att hon inte ville ha någon puss, och då behöver man ju inte. Men sen när de gick ut genom dörren och sa hej då så dröjde sig Ida kvar utanför. Jag är lite trög så jag fattade inte riktigt, J! frågade om hon ville ha en kram till innan de gick, Ida nickade och jag kramade henne igen. Men hon var fortfarande lite dröjande vid dörren, men sa inget. Och då föll poletten ned, så jag frågade om hon ville ha en puss iaf?! Då nickade hon och fick en puss, sen studsade hon nerför trappan och var Idaglad igen. Sötbarn!!

Väldigt trevligt att de kom hit! Nästa helg är det kräftskiva, det ska också bli riktigt, riktigt skoj!! Förresten, SN skrev inget av det jag sa, det var bra det =) De valde att referera labass istället, och det var ju bra!

81929-48

Fredag e.m..

Publicerad 2006-08-18 16:15:35 i Allmänt,

Tänk att man kan engagera sig så i några radiopratare. Varje vardag mellan 7 och 8 brukar jag lyssna på Rix MorronZoo. Och under en tid har Gert Fylking varit väldigt hemlighetsfull och berättat att han haft möten med personalavdelningen. Självklart blir man nyfiken, och idag skulle vi få veta vad det handlade om. Jag lyssnade spännt för att inte missa det. Och strax innan 8 avslöjades hemligheten. Först lät det som om han var sjuk, men det visade sig vara tvärtom. Karln ska bli pappa! De andra programledarna blev eld och lågor, och jag blev lite rörd ;) Nu vet jag, så nu kan jag koppla av =)

SN ringde till mig på jobbet idag. Vi är väldigt få på plats så jag försökte så gott jag kunde. Får se om det blir någon notis, bara hon inte skriver alltför mycket av det som jag sa. Det är inte lätt med nya områden alla gånger. Men jag tror deras jornalister är rätt snälla i allmänhet, hoppas.

Egentligen borde jag inte skriva nu, jobbar. Men det är ju fredag och ganska lugnt, så tar några minuter. Vill sluta för dagen nu! Syster med familj kommer nämligen, vi ska börja med att äta lite mat nere i hamnen. mys! Ska bli underbart att krama småttingarna, har längtat efter dem!

Gegga!

Publicerad 2006-08-16 17:58:49 i Allmänt,

Idag har jag varit och klöffsat runt i lera, blöt lera så det blev gegga ;) Men hade stövlar så det var bara uppfriskande för själen! Var ute för att kolla en placering av ett enskilt avlopp. Det är en av alla postivita saker med mitt jobb, att man får komma ut lite. En dag med en resa är mycket roligare än en innedag på kontoret.

Men när jag kom ner och skulle åka iväg med bilen hade personen före inte tankat upp den. Policyn är att aldrig lämna den med mindre än kvarts tank, men jag såg senare en ursäkt så det hade väl sin förklaring. Men jag hann inte tanka innan, så jag åkte ändå. Skulle inte åka jättelångt, och mätaren var inte ens på rött. Men det är intressant med moderna bilar, när bensinlampan började lysa så visades det också i displayen hur långt till man beräknades kunna åka på det som var kvar i tanken. Det var en praktisk finess! Men också lite farlig kan jag tro ;)

Men jag klarade mig fint på den sprit som fanns fram och tillbaka. Men jag blev ju tvungen att tanka. De andra två bilarna har jag tankat, varav en är gas. Men konstigt nog hade jag inte tankat denna förr, trots att det är den bilen jag bokar om den är ledig. Och man får ju skämmas, men vad jag strulade med tanklocket. Först fick jag inte upp luckan, eftersom jag hade låst bilen, och då låses den också. Men det ordnade sig. Men sen fick jag inte upp locket inuti, vred och vred men det gick ju inte. Men där kunde jag ju inte stå, så..... (skäms) jag fick köra och parkera och läsa i instruktionsboken... Och min hårfärg till ära hade jag skruvat medurs istället för moturs.... Hmmm.. men nu kan jag tanka alla tre tjänstebilar iaf =) Livet är en lärdom, enklast är ju om man får använda tändningsnyckeln tycker jag ;)


Det är rätt intressant på jobbet nu, vi är inte så många på miljö. Alltså får vi ta hand om alla samtal och ärenden som kommer in. Jag har fått en del nya ansvarsområden över sommaren, och det har funkat bra. Men självklart så flyter det inte bara på, utan vi fick in analyssvar om otjänligt vatten både i ett utebad och en inomhuspool. Som tur var fanns det en tjej på livsmedel som jag kunde rådgöra med när det gällde bassängbaden. Jag kan ingenting om hur man sköter en sån anläggning, eller jag kunde inget, nu har jag lärt mig lite. Det är skoj när det är lite utmaningar, men samtidigt känner man sig helt borta ibland, men det går ändå.


Men nu är det bara 2 dagar till som jag är helt ensam inom avlopp (normalt är vi 4). Det ska bli skönt att kunna bolla med andra igen, och fråga när man är osäker. Men det är nog nyttigt med sommar, det breddar ju mitt kunnande =)


Snart är maten klar, har gjort fylld frukostkorv idag. Det är en klassiker sen barndomen, det ska verkligen bli gott det!

81929-47

Hällregn

Publicerad 2006-08-14 19:05:33 i Allmänt,

Är klart bättre i magen, men det är visst inte helt bra. Det var två dagar som gick som gjorde att jag trodde mig vara frisk. Men så kom det tillbaka igen, taskigt. Men nu har jag inte ont som förut iaf, det är bara magen som inte återfått balansen än. Men det kan ju ta tid, så det är väl bara att ha tålamod. Men orkar inte så mycket mat, äter mindre än normala fall. Men har åtminstone börjat äta mat, så det är ju positivt. Ska bli skönt sen när allt blir som vanligt igen, det är verkligen inte kul med en mage som krånglar.

Igår var vi iaf iväg och grattade mamma på födelsedagen, det var mycket trevligt!! Fick goda bullar och god tårta, mums! Men magen började krångla lite, så var lite nertrubbad. Men det var jätteskoj ändå =) Vi var också iväg och åt Chinamat sen, smarrigt! Tack så hjärtligt för det! Det gick rätt bra att äta, fick matknip mitt i middagen, men vilade magen lite så gick det över sen, skönt det. Kunde till och med åka hela vägen hem utan att jag behövde gå på toaletten ;)

Men vad det regnade när vi åkte hemåt, det vräkte ned!! Det var väldigt mycket regn som kom på en gång där! Mycket trafik åt andra hållet var det, vi åkte till det som andra åkte bort från. Så det var rätt lugnt på våran sida av vägen. Och i morse kom det en riktig störtskur igen, åskade lite också. Men det klarnade upp igen.

Längtar efter mina syskondöttrar, inte träffat dem på en månad nu. Längtar massor efter att krama dem båda! Saknar deras underbara kramar! Hoppas på att kunna få till ett möte inom en snar framtid. Fast först måste de komma tillbaka från semestern såklart, och landa lite.... Fast de åker båt ;)

Hemfärd!

Publicerad 2006-08-10 19:03:34 i Allmänt,

Lördag och dags för hemfärd, vi tog en rejäl sovmorgon, det var skööööönt! Åt lite frukost och begav oss till mataffären. Vi var ju tvugna att handla lite dricka med oss hem, så det blev saft och läsk såklart ;)

Sätter in några bilder på hur det har kunnat se ut från balkongen. Rs farbror är verkligen berikad med en underbara lägenhet!

81929-44
 
81929-46

81929-45

Vi gav oss iväg mot den plats varifrån flygbussarna skulle avgå i ganska god tid, eftersom vi hade blivit rådda till det. Och tiden behövdes på flygplatsen, för det var ganska segt att checka in. När vi sedan skulle passera säkerhetskontrollen så pep det om R. Trodde inte att jag skulle få med mig honom hem, men de släppte honom till slut, tur det!

Flygningen sen blev underbar, nu var jag inte så nervös eftersom jag visste vad som väntade. Lite läskigt då och då, men endast korta stunder. Resten var njutning bland molnen, vi fick ju se solnedgången, det var verkligen vackert!! När vi sedan närmade oss Sverige hade det blivit mörkt och vi fick se en del städer upplysta, också det var otroligt fint!! Och när vi närmade oss Nyköping kände jag ett lyckorus, hemma, hemma, hemma!!! Åh älskade säng vad jag sov gott den natten =)

Helt underbart, otroligt, sagolikt vacker har våran Parisresa varit. Ett minne som kommer vara livet ut. Jag älskar den staden från botten av mitt hjärta. En storstad, men ändå en kontrollerad storstad om man vet vart man ska söka lugn. Vi kommer återkomma dit, för Paris har fångat mig för alltid. Så glad att vi kom iväg, så underbart tacksam till G och T att vi fick låna lägenheten. TACK! TACK! TACK!Paris dag 8

Publicerad 2006-08-10 18:49:45 i Allmänt,

Fredagen var också en dag med mycket i planerna, men redan på morgonen kände jag att vi skulle få sålla lite, får jag började må knasigt då. Vi började med att kolla på resterna av en gammal romersk arena, det var ganska häftigt. Vi gick sedan vidare till en trädgård: Jardin des Plantes. Där stekte solen så det blev en snabbtitt på blommorna. Men R fångade min favoritblomma på bild, som ett träd: Hibiskus. Såna vill jag ha hela trädgården full av =) En knasig drake blev det också, jag tror den var gjord av enbart återvunnet materia, typ aluminiumburkar och sånt, rätt imponerande.

81929-38


81929-39

Mitt humör hade nog påverkats av både det kommande magonda och för lite sömn under en längre tid. Så utan anledning var jag på väg att börja grina flera gånger. R undrade om vi skulle åka hem, men våran sista dag så ville jag verkligen inte det. Vi hade gått ganska mycket så vi satte oss ner och tog det lugnt istället, det var ganska behövligt. Och när R övertalat mig om att äta lite kände jag mig mycket bättre, humöret blev stabilt. Det är konstigt hur man inte kan styra sig ibland, i såna stunder förstår man hur det kan vara att att vara barn. Vi letade sedan upp Panthéon och beundade dess storslagenhet.

81929-41

Vi gick sedan mot nästa trädgård: Jardin du Luxembourg, vilket ställe! Det var en underbar plats! Förstår varför det är Paris populäraste park, här rådde lugnet och folk var totalt avkopplade. Det räckte med att komma in där så föll man in i lugnet, precis vad vi behövde. Folk var förälskade överallt, många satt och läste, låg och sov. Vi kom fram till en liten sjö, som var en slags fontän. Där kunde man hyra en liten segelbåt som man satte ner i vattet så den kunde beblanda sig med andra båtar och änder. Vi satte oss på kanten och tittade lite, det var en väldigt populär aktivitet. Var några svenskabarn där också som hyre sig en båt. Från parken kunde man också se Palais du Luxembourg.

81929-42

Vi gick vidare och tittade på det mest bisarra konstverk jag någonsin sett. Det var en svensk konstnär som skapat detta.

81929-43

Det var nästan äckligt. Dagen blev inte alltfö sen utan vi började så småningom dra oss hemåt för att fixa lite mat. Vi trodde vi skulle äta biffgryta, när det var klart märkte jag att det inte var biff. Trodde det var lever... så R gick och kollade på förpackningen och upplyste mig om att det var njure..... YECK! Tur att jag inte var så pigg så jag var så hungrig, för hur vuxen jag än försökte vara kunde jag inte äta eländet. Det smakade egentligen inte jätteilla, men det var äckligt.... Men jag äter inte njure!! Maten var nästan på väg upp, så jag la ner projektet och åt ris. Tyckte det var ganska kul att vi köpt njure. Vi som gått in för att inte beställa nåt äckligt på restaurang, så går vi till affären och köper det själva ;) R åt duktigt och sa till och med att det var gott, tror han hade en skruv lös ;) Men mamma jag håller med dig, njure kan man inte äta!!!

Sen blev det att packa lite, för nu närmade sig hemfärden. Och det kändes så skönt. Jag längtade hem och kände mig nöjd med våran Parisvistelse, en fröjd att kunna känna att man sett allt det man verkligen ville se, och att det var dags att bege sig hemåt.....

Paris dag 7

Publicerad 2006-08-10 18:24:41 i Allmänt,

Nu är jag så pass pigg att jag kan skriva om de återstående dagarna i Paris. Men först, tack för er omtanke för mig när jag vart dålig. Den är alltid guld värd!!

Torsdagen i Paris började med att vi begav oss till Montmartre, det ligger lite i utkanten av Paris och ska höra till de mer romantiska delarna. Det är ju också där som Moulin rouge finns. Vi följde en promenad i guideboken som skulle föra oss runt i stadsdelen, en trevlig promenad. Men det är mycket backar, så det blev lite svettigt att gå uppåt, uppåt i värmen, men fint var det =) Vi gjorde dock en avstickare från den tänkta promenaden för att besöka Sacré-Coeur, det var en vacker kyrka där den låg uppe på toppen.

81929-34

81929-35

Skyarna var som ni ser ganska regntunga, och det hann komma ner innan vi kom upp. Tyvärr finns det alltid folk som passar på att utnyttja turister, så även här. Det kom fram en kille till mig och var på mig som en igel om att jag skulle stanna "just one minute". Men jag vägrade, dels för att jag ville äta den mat jag hade med mig, men främst för att jag vägrar lyssna eller stanna för såna. Och han gav till slut upp, men gick då på R istället. Jag gick bort och satte mig på en bänk och tänkte väl att R skulle komma snart. Såg hur de båda stod och argumenterade, jag bet i min macka och väntade. Men det gick lite för lång tid och jag såg att R uppgivet började rycka på axlarna och ta fram pengar. Jag skyndade mig dit för att gemensamt försvara våra ägodelar. Men när jag kommit fram hade killen redan fått lite pengar, jag visste inte hur mycket och försökte febrilt få reda på det medan ilskan i mig växte. Killen fick extremt bråttom iväg och tittade inte ens på mig. Jag var på väg att sno hans keps för att på så vis kräva våra pengar tillbaka, men jag visste inte hur mycket det handlade om och ville veta det innan jag gjorde något som jag kunde riskera en snyting för. Men det vara bara 1 euro visade det sig, han hade gjort ett "lyckoarmband" till ragnar fast han sagt att han inte skulle betala något för det. Det gör mig så arg att man inte kan få vara ifred, jag var riktigt sur på det där gänget. Och det var tur att de inte pratade svenska, får då hade jag sannerligen börjat bråka med dem. Man beter sig inte hur som helst. Men jag lugnade mig till slut.

Upp till kyrkan gick vi istället, och där uppe var det lugnt också skönt. En vacker utsikt bjöds vi på.

81929-36

Vi var aldrig in i kyrkan, det kostade lite för mycket, dessutom hade vi redan sett så mycket enormt vackert i kyrkvärd, så jag tror vi hade en viss mättnad när det gällde hänförelse ;) Promenaden fortsatte sedan gata upp och gata ner. Sedan tog vi Metron in mot de centrala delarna igen för att åka lite kanalbåt, det kändes som om det var ett bra val att göra det ganska sent på resan, för då kände vi igen det mesta och kunde åka med utan att fota, det var lite speciellt ;) En mysig båtfärd blev det.

På vägen dit blev vi dock attackerade av ytterligare två armbandsgörare, R röt åt dem att vi inte skulle ha något. Och vi fick nog en ganska grov svordom som svar.... När vi sedan skulle åka båten så skulle vi bli fotade, typ 5 ggr... Ganska trötta var vi i det laget. När vi sedan var vid eiffeltornet och tiggarna dök upp med sitt "do you speak english?". Då kände jag verlkligen för att ställa mig och skrika rätt ut "VI VILL VARA IFRED". Det blir rätt påfrestande i längden, man blir nästan folkskygg för man tror att alla vill åt ens pengar eller sympati...

Efter båtturen tänkte vi titta på några fler saker, men vi hade lite bråttom så det fick bli en snabb marsch mot Domen, den är verkligen vacker den också.

81929-37

Vi hade nämligen bråttom för att vi skulle under kvällen prova ett entrecoteställa som är väldigt omtalat. Och ville man säkert ha plats var det bra om man var där lite innan de öppnade för kvällen. Så vi skyndade oss för att bli några av de första i kön. Det var lite roligt när de frågade om vi var icke rökare eller rökare och vi sa icke, då fick man sitta på övervåningen i ett ganska litet rum. Medan övriga trängdes i det stora rummet på nedervåningen, men det var bara skönt =) Maten var väldigt, väldigt god, och deras egen sås var verkligen outstanding! De ville såklart hinna ha många gäster eftersom det var kö utanför, så det gick undan att äta. Beställa efterätt och betala fick man göra på nolltid. Det kändes helt perfekt, tycker det brukar vara jobbigt att vänta. Nu var middagen avklarad på en timme. R och jag har ju snart vart tillsammans i 2 år så långa middagsdejter behöver vi inte längre ;) Men det var väldigt mysigt och trevligt. Rekommenderas!

Sedan for vi hem om avnjöt lite balkong innan det blev dags för nattslumringen.

carro, carro, carro!!

Publicerad 2006-08-08 21:38:46 i Allmänt,

Vilken tjej Carolina Klyft är! Hennes ärevarv efter guldet var helt underbart att se. Vilken hyllning! Och det förtjänar hon verkligen! Hon är en enastående idrottsperson och människa, hon verkar så väldigt mån om andra. En förebild för unga idrottare, helt klart! Hon gör mig tårögd. Henne vill man bara ge en STOR kram. Så tack Carro för det TVögonblicket!!!

Och Emma Green kvalade till höjdhoppsfinalen, tillsammans med Kajsa såklart. KUL =) Höjdhopp är så spännande! Längtar efter finalen! Måste se när den går....

Ont det gör ont..

Publicerad 2006-08-07 20:43:37 i Allmänt,

Min mage är verkligen katastrof! Det här är bland det jobbigaste jag vart med om... Gårdagen var nog värst. Idag har jag inte haft någon feber iaf, och har kunnat tänka klart. Men magen gör både ont och behöver toabesök stup i kvarten. Köpte vätskeersättning på apoteket, det rekommenderas att man tar sånt eftersom man förlorar både näring och salter. Men har inte kunnat äta annat än youghurt och nyponsoppa, känner mig hungrig men tugga på något tar emot. Så flytande får det bli... hungern går dessutom över rätt fort. Men dricker mycket iaf.

4 dagar är max man ska gå med lös mage, så är det inte bra på onsdag får det bli vårdcentralen, eller sjukhuset. Men det hoppas jag att jag slipper. Önskar en enda sak just nu, att bli av med detta!!!!!

Snart hemresa

Publicerad 2006-08-05 15:22:49 i Allmänt,

Strax är vi klara så att vi kan ge oss av, det blir tidigare än halv 5 eftersom tips kom om det. Tack för det =) Jag hoppas hemresan kommer gå bra, jag har gått och blivit sjuk på något vis. Har väldigt ont i magen och lite ork. Inatt så kändes det som om jag hade någon slags frosa, fick klä in mig i täcke och filtar. Och just nu känns det snarare som om jag har feber. Man kanske inte ska gå så mycket på offentliga toaletter i en storstad. Men nu har jag vart dålig i två dagar, så jag borde väl bli frisk snart tycker jag....

Kan inte använda mobil...

Publicerad 2006-08-04 21:55:52 i Allmänt,

Min telefon har blivit knasig och vill att jag ska ange min PUKkod. Eftersom jag inte har den så fick jag beställa den. Därmed kommer jag inte kunna läsa eller skicka sms förrän den har kommit. Kan väl på tisdag kan jag tro. En upplysning till er som brukar skicka =)

Trötter idager

Publicerad 2006-08-04 20:32:50 i Allmänt,

Det tar verkligen på krafterna att vara på semester. Vet inte hur många mil vi gått den senaste veckan. Mina fötter värker så jag knappt kan ta mig hem på kvällarna ;) Tur jag har R som kan hjälpa mig. Verkar inte som om jag har världens bästa skor eftersom jag får blåsor. Det kommer bli lagom att åka hem i morgon, känner att jag behöver vila lite =)

Idag har min mage varit knas och jag har vart alldeles för trött, så krafterna räckte inte så långt. Men vi tog mycket vila idag, så det blev skönt det. Var bland annat i Paris populäraste park, trots att där var mycket folk så var det väldigt lugnt. Folk är så avslappnade här, det märks om inte annat på stolarna, för alla är väldigt mycket tillbakalutade.

I morgon går flyget vid 21, och vi ger oss väl av vid halv fem. Får se om jag skriver om de sista dagarna i Paris då. För just ikväll tror jag inte att jag orkar. Men det kommer mer bilder och text här, så småningom =) Nu ka vi snart äta middag, fast utan vin ikväll.... dricker jag mer vin så tror jag att magen ger upp :)

Paris dag 6

Publicerad 2006-08-02 21:32:08 i Allmänt,

Onsdagen var Mona-Lisas dag! Först började vi dock med att vandra runt lite i kvarteren kring Louvren. Där såg vi bland annat en vacker trädgård. Vi gick också förbi ett ställe där det stod en ferarri, R och jag kom överens om att vi ska köpa den någongång ;)

81929-30

återigen ägnade vi oss lite att titta på saker som vi inte har råd att köpa. Vi skulle med enkelhet kunna spendera en miljon på en dag här i Paris! Ingången till Louvren syns nedan, tyvärr kunde vi inte fota Mona.Lisa, men nu har vi sett den. Det kändes ganska häftigt faktsikt!!

81929-29

Njutning var det.... Det finns många vackra bakelser och tårtor här. Idag köpte vi en chokladbakelse som bara var sååååååå god!!!

81929-31

Behöver jag säga att vi älskar paris ;)

Paris dag 5

Publicerad 2006-08-02 21:23:39 i Allmänt,

Tisdagen i Paris besökte vi bland annat två kyrkor, först ut var Sainte-chapelle. Till och med för att gå in där måste man genomgå en säkerhetskontroll. Det är väldigt mycket vakter överallt här, de står utanför de flesta sevärdhter, och ofta även inne. Det är till och med så att de går inne i köpcentrumena och viftar bort en om man sitter och vilar på en trappa. Man får väl inte förstöra helhetsintrycket eller nåt ;) Men kyrkan då, den var enastående!! Fönstrena utgjorde olika berättelser från moseböckerna. Men solljuset genom dem tog det nästan andan ur en. Kyrkan såg ut som ett sagoslott eller något, man förstår inte riktigt att det är på riktigt.

81929-32

81929-23

Vi gick sedan till Notre dame för att titta på den. Den hade vi sett kvällen innan med nattbelysning, så vi visste redan innan att även det var en fin byggnad. På kvällarna lyses också Eiffeltornet upp, det hade vi också passat på och se dagen innan. Vi hade till och med sån tur att vi såg tornet en heltimme, då blinkar nämligen byggnaden i tio minuter... Men nedan alltså Notre dame. Bilderna är från tre olika sidor.

81929-33

81929-26

81929-24

Efter att sevärdheterna var besökta begav vi oss vidare ut till en av öarna och tittade i lite affärer. Det var en trevlig gata vi hamnade på med mycket speciella och orginella varor, smyckor tittade jag på en hel del. Det fanns en del som stack ut, men hittade inget jag tvunget ville äga. Men det är alltid mysigt att titta. Vi avslutade med att handla bakverk på ett bageri som vi sedan avnjöt vi floden.... Det är lätt att njuta i Paris!

Paris dag 4

Publicerad 2006-08-02 20:59:26 i Allmänt,

Måndagen i Paris tillbringande vi mestadels på Champ-Elysees. Men först tittade vi på lite sevärdheter, första anhalten blev Pont Alexandre III, som sägs vara Paris vackraste bro, och jag förstår varför. Bilden nedan ger en bild av hur det ser ut, men som alltid så är allt vackrare i verkligheten. Det var pelare med guldklädda statyer på varje sida, och hela bron var smyckad med guldfärg, vackert i solen var det verkligen!

81929-22

Vi gick sedan vidare och tittade på några palats, nedan är en bild på Grand Palais som är ett stort palats, här syns en del av det.

81929-21

Vi gick sedan in mot Champ-Elysees för att titta i affärer. Och titta var verkligen vad vi fick göra, för det mesta kostade hur mycket som helst. Men det är ju kul att titta lite i fönstrena till de affärerna som man inte har råd att shoppa i ;) Och om jag hade råd så skulle jag vilja ha en märkesväska, för det finns verkligen de som är ursnygga! Ibland vill man verkligen vara miljonär ;) Vi fortsatte gatan ner tills vi kom till Triumfbågen. Trafiken där var verkligen kaotisk, poliserna stod i gatan och visslade med pipor och viftade med armarna, folk kör som galna, men det går ändå bra.... Man förundras, och där kör R:s farbror....

81929-20

När vi insåg att vi inte kommer kunna köpa något på den gatan så åkte vi till ett köpcenter, Hallarna, där fanns många, många, många affärer... Tyvärr hittade jag inte så mycket att handla. Men vi var inne i en disneybutik på Champ-Elysees, det var trevligt ;) Blir nog till att åka tillbaka dit och handla lite där, det fanns en figur där som jag nog måste köpa till en av systerdöttrarna =)

Dagen avslutade vi med att äta lite kinamat och sedan leta upp ett trevligt ställe vid floden där vi kunde ta en öl. Tittade på båttrafiken och alla människor som spelade boule, det är mycket liv och rörelse här även på måndagskvällar, trevligt. Och som vanligt var vi stuptrötta då vi kom hem.... Men en bra dag var även det..

Paris dag 3

Publicerad 2006-08-01 09:30:46 i Allmänt,

Söndagen i Paris blev en lång dag. Det var många kvarter som vi tänkte hinna se. Det var visst inte det ffrämsta turistkvarteren, för det var rätt lugnt med folk där. Men himla fint, var bland annat de judiska kvarteren.

Där såg vi bland annat det moderna operahset. Det stod vi dessutom och letade efter, tills vi i9nsåg att vi stod precis vid det. Det är svårare att hitta de moderna byggnaderna tror jag... Vi såg också det som kallas för ett av världens vackraste torg, på det torget lägger jag in en bild. Det var väldigt vackert med inramningen av husen.

81929-17

Vi var också inne och köpte en parisnalle i en nalleaffär. Där fanns alla möjliga sorters nallar, både dyraoch inte så dyra. Vi hittade en som vi tyckte mycket om.

Söndagen blev passande nog en kyrkdag, vi var inne i många vackra kyrkor. Det fanns helt otroligt vackra glasfönster i dem.  Nedan är en bild på kyrkan St-Gervais-St Protais, den var ganska mäktig där den stod.

81929-15

Mitt emor kyrkan låg stadshuset, Hotel de Ville, den var vi inte in i, men den var otrligt vacker den också. Ett enormt hus verkligen!! Det som syns är bara ena sidan, det forsätter sen med samma storlek på fyra sidor, så då kan ni kanske föreställa er... Under dagen kom det också en rejäl regnskur, men som tur var så fann vi ett regnskydd, det såg ut som om himlen öppnade sig.

81929-16

Vi fortsate sedan in i i nya kvarter, där såg vi återigen flera kyrkor. Den nedan är en av paris vackraste, St.Eustache. Och den var verkligen vacker. Den låg också väldigt vackert med inramningen av en fin trädgård.

81929-14

Dagen avlsutade vi sedan i operakvarteren där vi bland annat tittade på den gamla operan. och den byggnaden var verkligen magnifik!! Mycket mycket mer såg vi, men allt ryms inte här. Vi gick och vi gick, så det var nog inte så konstigt att jag var helt slut i ben och fötter när vi kom hem. R fixade mat medan jag rasadde ihop på sängen ;)

81929-18

Men efter middag får amn alltid nya krafter, så vi orkade sitta på balkongen och dricka vin oc titta på den vackra utsikten och alla båtar som passerar förbi. Så även om vi är väldigt aktiva så glömmer vi iinte bort att ha semester. Men det är ju det där med att man gärna vill passa på att se så mycket man kan. Så vila får vi väl göra när vi börjar jobba igen ;)Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela