Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Snörvel, snörvel

Publicerad 2008-11-26 16:30:21 i Allmänt,

Åkte på en rejäl förkylning och är hemma och snorar idag. Jobbigt att nysa hela tiden och att ständigt ha rinnande näsa och tungt huvud. Men förhoppningsvis så är jag inte så himla sjuk till helgen i alla fall.

På väg till jobbet har jag länge tittat på fina paketinslagningar i ett skyltfönster. Och igår när jag gick hem så gick jag in och tittade närmare. Pappret de använt kostade mycket för väldigt lite. Så jag tog med mig idén och gick till Clas ohlson och köpte papper för 10 kr istället, man får inte vara dum ;) Det blev visserligen inte så manligt paket, men jag hoppas mottagaren har överseende med det. Resultatet blev i alla fall såhär:

Fånga dagen: del 1

Publicerad 2008-11-19 17:29:20 i ,

Idag när jag öppnade dörren ut till världen och stängde den till det gråa kontoret så fick jag en överraskning. Det var vitt ute och snöade, jag hade inte en aning om det och blev så himla glad. Plötsligt blev allt så mycket ljusare och luften så underbart frisk och kall. Jag stegade ner på trottoaren och lyssnade till ett av de underbaraste ljuden jag vet; knarret av snö under skorna. Jag fortsatte att gå mot gågatan och fick då ytterligare en glad överraskning. De hade hängt upp adventsbelysningen och det var så otroligt vackert att se alla lamporna och all den vackra snön. Promenaden hem var underbar. Väl hemma så tittade jag ut på baksidan och kunde inte låta bli att säga; "Jag älskar snö, det gör jag verkligen".

Så vintern; välkommen till mig, må du stanna och bjuda på snö som varar =)

Ny kategori

Publicerad 2008-11-19 17:22:27 i Allmänt,

Idag när jag skulle gå hem från jobbet så gäspade jag så jag trodde käkarna skulle gå ur led. Var så otroligt trött så jag trodde jag skulle somna på stubben. Men så när jag kom utanför dörren så fick jag se någonting som gjorde mig så otroligt glad. Och med ett leende började jag gå hemåt, såg då ytterligare något som gjorde mig ännu gladare. Och plötsligt var jag inte alls trött längre.

När man promenerar så hinner man tänka så mycket, så även idag. Så under min promenad hem så funderade jag på två ord som mamma kommenterat ett av mina inlägg med "fånga dagen". Det var precis det jag hade gjort, och så kom jag att tänka på hur viktigt det är att ta vara på de små ögonblicken. Precis som min syster också hade tänkt på i ett av sina blogginlägg, att de det fina även i de små stunderna. Så därför bestämde jag mig för att skapa en ny kategori i bloggen. "Fånga dagen", där ska jag skriva ner dessa stunder som kan göra en grå dag vacker. Och det är den delen jag vill minnas med dagen, inte allt annat som bara flyter på och tröttar ut...

Vattenläcka

Publicerad 2008-11-18 12:41:44 i Allmänt,

I morse vaknade vi kl 5 av något konstigt ljud igen, vi har inte lyckats identifiera vad det var. Hur som helst tyckte jag att jag ändå kunde gå på toaletten när jag ändå var vaken. Jag märkte att det kom dåligt med vatten och gick till R och sa att det nog var något fel på det. Försökte somna om igen men Rs klocka ringde ju snart, han gick upp och kunde konstatera att det inte fanns något varmvatten. Jag försökte sova men kunde inte koppla av så jag gick upp och tappade upp massa kallvatten ifall det skulle vara så att allt vatten försvann. Varken jag eller R kunde duscha i morse, och vi som båda två gärna alltid vill duscha varje dag. R kunde duscha på jobbet men jag fick tvätta mig med lite kallvatten. Som tur var så kunde jag i alla fall rädda håret med en plattång ;) Och lyckligtsvis så ser det inte smutsigt ut, även om jag tycker det känns obehagligt...

Hur som helst så har det blivit en stor vattenläcka och nästan hela stan är drabbad. Men det verkar som om det kommer vara fixat till ikväll i alla fall, men att missfärgningar kan förekomma. Fast vi hade varmvatten som såg bra ut precis när jag skulle gå, får se hur det verkar ikväll. De har i alla fall lyckats leda vattnet en annan väg, så det är ju positivt. Stackars arbetana som måste vara ute i ruskvädret, tur det finns såna hjältar som rycker ut =)

Favoritplatser

Publicerad 2008-11-18 09:09:59 i Allmänt,

Igår stannade jag till vid en av mina favoritplatser på vägen hem efter ett ärende. Utsikten är så vacker där, och igår såg jag den i skymningen. Knäppte en bild med mobilkameran;

Helgen

Publicerad 2008-11-17 19:29:38 i Allmänt,

Har haft en underbart skön helg (som redan har passerat och en måndag också dessutom). I lördagskväll blev det två filmer. Först blev det Stephen Kings "The Mist", det var mycket specialeffekter och det var en film om konstiga varelser som var riktigt bra gjord, det är alltid kul =) Gillade allt utom slutet. Sen såg vi en österrikisk film som hette "hotel", den var inte så bra. Men jag hade läst om den innan att "först händer ingenting... sen ingenting och sen är filmen slut", ungefär så var det faktiskt ;) Fast när man väntade sig det så funkade det ändå... Den hade också knasslut! Men det viktiga är att man har det mysigt. Tände en massa ljus överallt!

På söndagen tog vi det lugnt och spelade TVspel, det är verkligen megakul att spela på Wiin tillsammans! Sen ville jag åka till Mio och titta på soffor. Vi har pratat lite om att köpa nya, men inget konkret direkt. Dock har jag kollat runt en del och visste att det fanns ett erbjudande på Mio. Så vi åkte i alla fall och kollade på soffor, provsatt en massa och hittade till slut två som vi gillade. Och efter att ha provat dem ett tag var vi överens om att vi gillade sofforna som det var erbjudande på mest. Och det råkade visst bli så att vi köpte dem =) R tycker det är väldigt roligt att jag säger "bara titta" och att det sen blir köp, men jag tycker man ska slå till när det känns rätt, och man har råd förstås. Men nu får vi glömma det hela ett tag eftersom det dröjer 8 veckor innan de kommer!!!! Ska de bygga dem helt från grunden kan man undra... Vi tog hemkörning också. För 200 spänn kör de hem sofforna och bygger ihop dem dessutom, det är ju perfekt =) Och för ytterligare 200 så tar de med sig de gamla... Sofforna ser i alla fall ut så här;





Det är en 2-sits och en 3-sits. Vi tyckte det blev bra så, man måste ju inte ha Divan bara för att det är inne, dessa är praktiska, snygga och sköna. Fast vi köpte dem i mörkt brunt, det är lite 70-talstyg, men ljuva 70-tal eller =) Längtar efter dem! Och något som är bra med dem är att det finns en lila kudde på hemtex som är som gjord för att passa i den soffan. Jag har vridit på den hur länge som helst men inte köpt dem eftersom vi inte behöver den. Men nu kommer vi ju behöva den ;) Tänk vad livet vore enklare om jag inte var så ruggigt förtjust i piff och pynt! Fast tråkigare kan jag ju tro... Men säg den heterosexuella man som går och drömmer om ett par ljuslyktor i några veckor och sen blir lycklig och glad då han bestämmer sig för att köpa dem. Han kan nog uppskatta dem på plats, men skulle aldrig komma på att köpa dem? Jag kanske har fördomar, men köper han dem är det enbart för att han tycker att de är praktiska ;)

Hur som helst, nya soffor kommer sitta fint. Vi har ju faktiskt bara begagnad, begagnad soffa, på tiden att vi köper en egen ihop =) Tjejen i butiken frågade vad VI hette i efternamn, så vi antog att man i vanliga fall är gifta då man köper soffa ihop ;)

Nu ska jag se sjukhuset, hoppas ni har överseende med stavfel och sånt eftersom jag inte hinner kolla det!

Snygga reflexer

Publicerad 2008-11-15 15:54:33 i Allmänt,

För några veckor sedan pratade jag med R om att jag tyckte att det borde finnas snygga reflexer, som man kunde ha på sig som en brosch eller så. Och att nog fler skulle använda dem då. Jag tror inte att han såg det som ett lika världsligt problem som jag ;) Men i alla fall så sökte jag på nätet men hittade mest folk som hade samma åsikt, men inget ställe där man kunde köpa lite roligare reflexer. Men så häromdagen när jag läste i en av de bloggar jag brukar läsa så var det en tjej som faktiskt hade en snygg reflex som hon hade köpt på guldfynd, så igår gick jag dit för att kolla och hittade dessa fynd;







Så nu har jag tre fina reflexer som gör att jag syns bra i mörkret =)

Ikväll ska vi hyra en skräckis, min längtan efter läskiga filmer är alltid stor i dessa mörka tider! Jag tror nog att vi ska försöka ta oss till videobutiken för en gångs skull. För det mesta köper vi filmer, eller hyr på TVn, men jag saknar ett besök i en riktig videobutik, så det får nog bli så ikväll =) R Jobbar idag så jag är ensam i residenset ett tag till.

Gick inte upp förren kvart över 12 idag, är ju som värsta tonåringen ;) Men jag behöver verkligen sova på helgen, det tar så mycket på mina krafter med vardagar i veckorna. Fast i morse vaknade jag vid sextiden av att våran störda granne sprang i trappen och pratade för sig själv, sen slamrade de och slog i dörrarna och jag vete i 17 vad de höll på med... Sen kunde jag inte sova på ett tag för att jag var nervös över vad som skulle komma näst, men R sov vidare som vanligt.... Sen vaknade jag vid 8 då R skulle upp, och sen vaknade jag någongång under morgonen av att den galna grannen höll på och skrek igen... Sen vaknade jag med ett ryck vid tio när R skulle säga hej då, så det var egentligen inte förrän dess som jag fick två timmar bonussömn igen =) Men det är så skönt att ligga kvar i sängen och halvsova och känna att man faktiskt både FÅR och kan =)

I onsdags var jag så trött så jag nästan var helt utmattad. Det blir liksom så mycket att jobba till 17, gå hem fixa mat och äta, klockan blir ju halv 7 innan man blir ledig. Sen är det alltid massa som ska göras med tvätt och plock och sånt... Men i torsdags tog jag ledigt från bestyren efter jobbet och struntade i att laga mat. Spelade musik hela kvällen och låg i soffan och sjöng, då kom jag ihåg att det faktiskt ligger mycket sanning i det där att när man sjunger så utlöses det samma saker som när man skrattar, så jag blev pigg och glad och kände mig som en ny människa med nya krafter igen. Men var ändå tvungen att sova massa idag ;)

Tänk vad skönt det vore med 6 timmars arbetstid istället för 8.... =)

Paris

Publicerad 2008-11-12 12:22:52 i Allmänt,

Härom veckan så längtade jag till Paris, så då tänkte jag att jag kunde kolla på lite satelitbilder därifrån. Men nu när jag gjort det så längtar jag bara dit ännu mer. Önskar att jag hade ett andra hem där eller något. Det är något väldigt speciellt med staden. Även om storstadspulsen är för intensiv ibland och jag inte förstår språket så är det så underbart där.

Visserligen har jag åkt på problem med magen vid båda besöken, och visserligen har jag fått stressflipp båda gångerna, men dragningskraften dit finns ändå. Det är så mycket som är så fantastiskt där, alla kyrkor och byggnader som man blir totalt hänförd av. Alla vackra parker där det går att finna lugn. Floden och alla vackra broar, och det magiska i ögonblicken då man ser på ett upplyst eiffeltorn eller Notre Dame, det är saker som etsar sig fast och som jag vill uppleva om och om igen.

Tror bestämt att det är dags att uppleva våren och körsbärsträdens blomning där... En resa till våren kanske, men med hotell denna gång =) Men till våren är det ju en evighet... får gå hem och kolla på lite bilder och filmer istället ;)

Men man kanske kan åka dit över en dag, skavsta ligger ju alldeles bakom knuten ;)

En byråkrat som kan tänka..

Publicerad 2008-11-07 14:06:42 i Allmänt,

... blev jag omnämnd som idag, alltid något ;) Men fy vad jag avskyr ordet byråkrat.... Det var en man som ringde och hade laddat upp med en massa "påhopp". Jag lät honom prata ur sig det han gått och tänkt på och sa sen att det inte alls fanns någon anledning till att vi skulle agera på det viset han befarade. Då tog han ett nytt andetag och hurrade för att det fanns en byråkrat som kunde tänka... Han kallade det även för ljuv musik, och det förstår jag. Men det är inte så lätt alla gånger. För det mesta så brukar det gå att komma fram till en lösning med upprörda människor, men ibland måste jag tyvärr vara hemsk för att jobbet kräver så. Då får man försöka förklara anledningarna så gott man kan och lyssna på deras argument. Men idag kunde jag vara en snäll byråkrat, det är alltid trevligast =)

Härliga blandningar!

Publicerad 2008-11-07 12:08:49 i Allmänt,

Det finns både för och nackdelar med en kaffeautomat på jobbet. Nackdelen är att man ibland kan få kaffe som smakar apa utan att någon egentligen vet varför. Men troligen är det när det blir sorts kaffe i den.

Men fördelen är att man kan få nästan vad som helst ur den! Ibland tar jag en kopp choklad, och det är så gott. Eller ja, skummet är så gott ;) Numera gör jag alltid en egen blandning vid lunchen. En liten mugg vanligt kaffe med espresso choc i. sedan en skvätt mjölk i! Det blir mycket godare än vanligt kaffe det =)

Underbart med fredag idag! Blir alltid så glad när fredagen kommer. Men kan inte fatta hur fort tiden går egentligen... Ikväll blir det Idol som vanligt. Tror jag ska rösta på Alice idag, tycker att hon är helt underbar, men förra veckan så åkte hon ju nästan ut. Sen ser jag fram emot den vanliga adrenalinklicken Kevin. Han är helt otrolig den gossen, han vill verkligen på popidol han, och jag anser att han redan är en, en riktig proffsig kille. Sen blir man så himla glad av att höra honom prata, han ler med varenda ord och jag tror han lycklig varende sekund i sitt liv, sådan glädje sprider sig vidare =)

Den nya Bondfilmen fick ju väldigt dålig kritik, men det är ju ändå en Bond så jag vill nog se den. Någon som sett den och vill ge ett utlåtande? Ska se om jag kanske får med mig R på bio på söndag, var länge sedan vi var iväg nu...

Hoppas ni får er trevlig helg! Flera av er får jag ju träffa i morgon. Och längtar speciellt efter att få träffa Filip i morgon =)

Dagens tips

Publicerad 2008-11-04 21:18:54 i Allmänt,

Det kanske blir lite PRO-varning på detta, men här kommer i alla fall ett tips. Såg världens smartaste sätt att äta en kiwi på, man skär av en liten bit på ena sidan och sätter den sedan i en äggkopp, megasmart...



Igår kväll var jag och några kollegor på en butik här i stan och hade kortkväll. Så det blev lite julkort gjorda. Det var verkligen superkul att träffas några stycken efter jobbet och pyssla lite. Vi var tre som gjort lite innan och tre nybörjare. Nybörjarna blev lite bitna av det hela tror jag, så förhoppningsvis fortsätter de så vi kan ses igen och hitta på något. Roligt med något annat än det vanliga efter jobbet. Men jag hade så mycket intryck med mig hem, och hann inte riktigt varva ner innan jag skulle sova tror jag. Sov dåligt i natt och det bara flög runt bilder och liv i huvudet på mig, konstigt när det blir sådär. Men desto skönare att sova i natt kanske =) Usch, det är verkligen träligt att gå upp på morgonen... Det är sanslöst vad jag är morgontrött nu för tiden *gäsp*gäsp*

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela