Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

*pust pust*

Publicerad 2007-09-28 17:21:24 i Allmänt,

Vi skulle köpt en bil om några timmar.. Men vi ska inte ha den! Säljaren blåljög för oss och vi gick på det.... Som tur var så involverade sig syster och hennes man. Och fick reda på att saker nog itne riktigt stämmer, hur som helst är frågetecknen för stora.... Och som syster sa, 12000 ska man inte spekulera om. Vi väntar på en bättre bil istället, och så får vi utgå från att allt säljaren säger är lögn! Tur att vi inte köpte bilen, vi kanske hade lärt oss av misstaget (om det var ett), men skönare att lära sig av det innan man gör det! Usch, tänk om vi köpt bilen och så hade det visat sig att den bråkade som våran gamla... surt sa räven... Jag vill nog inte ha en Polo, tankarna på dem är så kassa ;)

Det känns faktiskt skönt nu att det blev som det blev! Vi får klara oss utan bil ett tag helt enkelt, och vara lite mer tålmodiga... Japp... tur man har syskon och att de har sina gubbar!

Nu ska vi ha en trevlig kväll, och i morgon blir det scrapping i linköping, längtar!!!!!!

Han med bilen skulle ringa sen, om jag inte var så feg så hade jag haft god lust att ställa honom mot väggen. Fast vad ger det mig egentligen? Vi snälla människor säger nog bara att vi inte vill ha bilen längre, att vi fått fram uppgifter som inte stämmer mot det han har sagt. Och att det är ointressant att göra affärer med någon som man har tappat förtroendet för. Och att han får äta blodpudding ikväll föär våra pengar får han inte (sista meningen säger vi nog inte) ;)

*host host*

Publicerad 2007-09-25 13:08:56 i Allmänt,

Nu är jag sjuk igen... Jag kommer ihåg en gång för många år då jag sa till min bäst äldsta syster att jag aldrig är sjuk, och att det var så himla skönt. Och att jag då fick som svar att "vänta bara tills du börjar jobba". Och det stämmer så jäkla bra! Förra året gick rätt bra, men i år har jag vart sjuk jättemycket! Problemet med mina förkylningar är att de sätter sig på stämbanden. Jag får extremt ont i halsen och tappar rösten... Det går ju inte jättebra att jobba med det jag gör då.. Hoppas chefen hörde vad jag sa imorse när jag ringde och sjukanmälde mig, lät som om jag hade ätit en ask med tavelkritor typ...

Tur att jag blev sjuk nu i alla fall, om jag nu skulle bli sjuk snart alltså... Då hiner jag bli frisk till helgen!! Då är det äntligen dags at träffas och scrappa igen! Ska bli skoj!

Gå på Bröllop

Publicerad 2007-09-22 18:08:11 i Allmänt,

Den 17 november ska vi på bröllop i Tyringe i Skåne! Det ska bli jätteskoj! Det är två vänner till R, och såklart även mina numera, som ska gifta sig. Det blir ett kyrkbröllop, så det ska bli spännande! Festen kommer hållas på Tyringe kurhotell så man kunde få boka rum med rabatterat pris, kostade bara 500 för ett dubbelrum per natt. Så vi slog till och bokade två nätter, känns skönt att vakna på plats redan på lördagen. Så tar jag ut kompledigt på fredagen efter lunch, och R pluggar ju så det är inga problem. Det ska verkligen bli hur kul som helst! Enda problemet är ju såklart vad jag ska ha på mig.... men på två månader ska jag väl lyckas hitta något får man hoppas!

Idag var vi och åt på Kinarestaurang, det är verkligen så himla gott! Sen fick vi en promenad till affären eftersom vi är billösa. På måndag åker R till Katrineholm och tömmer bilen, sen kommer skroten och hämtar den, så slipper vi mer problem med den. Bilen vi skulle ha kollat på igår var redan såld, kännsa som om man måste tälta utanför bilfirmorna för att vara först på en bil... Känns lite jobbigt hela grejen med att köpa bil, men jag hoppas vi hittar någon snart!

image134
Ford Mustang GT, en sån vill jag ha ;)

Surt sa räven...

Publicerad 2007-09-20 19:29:55 i Allmänt,

Idag hade vi bestämt oss för att åka och kolla på en bil i Bergshammar. Det var en liten bil som inte var alltför dyr och inte hade gått så långt. Den har dessutom legat ute på nätet en vecka i alla fall. När vi kom dit så gick vi runt för att se om vi hittade den, men vi såg deni nte, så vi gick in för att fråga. Han som jabbade var inne på kontoret med några kunder, så vi ställde oss och väntade. När han kom ut så frågade vi efter bilen, varav han berättade att han precis sålt den! Så pekade han ut genom fönstret och vi såg bilen åka iväg på vägen!!! Händer sånt andra än oss ens?? Vi tittade på andra bilar, men hittade inget intreesant....

Så vi åkte tillbaka till stan och skulle kolla på en bil som låg lite närmare oss. Vi kikade på den och hörde lite med Rs pappa, när vi sen skulle gå in och fråga om den såg vi hur en person låste dörrarna, det visade sig att de stängt för några minuter sen! Men den bilen känns inte så intressant längre, den hade haft 16 ägare på 16 år... känns väldigt mycket! Men nu tror vi att vi hittade en bil till som kan vara av intresse, en Skoda Felicia från -96, den ska vi försöka kolla på i morgon. Och förhoppningsvis får vi med oss våran vän M som nog kan hjälpa oss lite att kolla på saker. Hoppas att den bilen är bra, och att den finns kvar. Känner mig stressad över situationen, vi kan ju inget om bilar och vet inte vad som är bra och inte... Dessutom vimlar det inte av bilar i våran prisklass. Vi vill inte köpa privat, för då känns det lite som om man kan åka på vad som heslt? Men vi ska ju inte köpa första bästa bara för det. Önskar bara att någon kunde komma med värsta fyndet till oss ;)

I morgon är det redan fredag, känns skönt, blir en lugn helg! Igår blev det en lång arbetsdag, jobbade 8-19.30... Så idag tog jag en kort arbetsdag 9-16, kändes ganska lagom ;)

Sista rundan

Publicerad 2007-09-11 19:00:56 i Allmänt,

Idag var jag ute på min sista badrunda, det blev en lång tur. Hade tur med en vacker höstdag idag också =) Det enda tråkiga är att det finns så många kalhyggen, det är synd att det blir så med skogen... Men nu börjar löven verkligen bli lite gula på träden, så fint så fint =) Jag lägger upp lite bilder som jag tog. Nu är kvaliten fortfarande inte den bästa eftersom det är taget med en mobilkamera...

81929-125
Västra Kovik

81929-124
Som ovan

81929-123
Som ovan

81929-126
Tunabergs kyrka, tycker den är så himla söt!

image127

image129
Tunaberg

image130
Nävekvarn

image131
Som ovan

image132
Sibrobadet

image133
Som ovan

Trasig bil...

Publicerad 2007-09-11 09:57:52 i Allmänt,

Våran bil har bestämt sig för att lägga av, eller ja... Den la av i fredags och nu är den på en verkstad i katrineholm. Lite osmart att ha den där? Tyvärr hade vi inget val eftersom den pajjade där. Så nu väntar vi på besked från verkstan om vad det är för fel. Ett mirakel ska väl till för att vi ska lägga pengar på att laga den. Känns som om den går på sista versen. Dessutom ska den besiktas på onsdag, och det vore ju trist om den inte skulle gå igenom då. Får se om det blir till att kolla efter ny bil istället. Men inte jättelägligt eftersom vi kommer ha lite mindre att röra oss med under hösten nu. Men, men... det är väl såna oförutsedda saker som händer..


Härommorgonen hände en rolig sak, som kunde blivit trist. Jag berättade för R och frågan som Zlatan får av Filip och Fredrik. Och sa att "Så frågade de honom vad han trodde att medelåldern skule vara om 100 000 år". Vi skrattade lite åt hela grejen, känns som om det blev så överdrivet i tidningen. Så frågade R "Men vad svarade han då". Och jag sa något i stil med "Det vet jag inte och det intresserar mig inte heller". Så hörde jag ett mutter från köket "Men förlåt då...." Som tur var förstod jag direkt att R trodde jag svarade spydigt på hans fråga, och att han inte förstod att det var vad Zlatan svarade. Det hade ju kunnat bli hur dumt som helst ;) Nu skrattar vi åt det, men jag hade jättedåligt samvete över att han trott att jag var så himla dryg :/

Vackra sörmland!

Publicerad 2007-09-08 12:56:24 i Allmänt,

Den här veckan har jag varit ute och åkt i kommunen en hel del. Har varit och besökt badplatser för att plocka ner skyltar som informerar om algblomning. Igår tog jag några bilder med mobilen! Badplatserna ligger ju såklart öde så här års. Så det var underbart att stanna en stund och njuta av tystnaden och blicka ut över hav eller sjö. Det är verkligen otroligt vackert här!

81929-119
Här var det helt knäpptyst!

image120
Här var det ganska tyst, bara några röster i vassen. Antar att de gick på sörmlandsleden, fast jag hoppas de var på torra land ;)

image121
Dessa två tog jag på hemvägen då jag körde gamla vägen. Det är uppe från en höjd där det är en otrolig utsikt från vägen! Precis så här vacker ska hösten vara =)

image122

Tack för att ni var så snälla och skrev kommentarer. Jag går igenom dem nu, så kolla efter svar =)

Är det redan dags för höst?

Publicerad 2007-09-04 18:50:31 i Allmänt,

Tycker hösten kommer för tidigt, är inte alls beredd på att det blir så kallt. Det var så skönt när man kunde gå ut utan att frysa, nu är det plötsligt kyla i luften, burr!! På ett sätt gillar jag hösten, på ett sätt inte. I måndags när jag var ute och åkte till badplatser och hämtade skyltar så gillade jag hösten. Det var otroligt vackert vid havet, solen blänkte mot vattnet och det blåste sköna vindar, då var det vackert! Sådana höstdagar hoppas jag att vi får många. Men när det blåser kallt och regnar, då gillar jag inte alls hösten. I alla fall inte om man vill vara ute. Om det regnar och blåser en lördagskväll så är det positivt, då kan man tända en brasa och massa värmeljus och kolla på film! Film och mys gillar vi nämligen här =)

Jag vill ha en höstjacka, det är för kallt på mornarna med sommarjacka. Har det kommit höstjackor än? Men jag hittar ju aldrig något, så när jag hittar höstjacka är det väl lagom dags för vinterjacka ;)

Jag börjar oroa mig lite för hur tiden ska räcka till resten av året. Jag ska ut en massa på inspektioner i höst/vinter, och skriva rapporter till dessa. Dessutom ska vill hålla infomöten igen, och det är mycket jobb med dem. Det är redan september ju... Men jag hoppas att det ska hinnas med bättre än jag tror, annars får det väl vänta tills i januari. Men frågan är om jag är kvar då? Vet inte hur det blir med jobbet, men vill verkligen vara kvar! Fast jag vill ju ha fast tjänst, känns som om det räcker med vikarie nu. Men om någon månad blir det medarbetarsamtal, så får se vad vi pratar om då.

Ikväll börjar visst idolsäsongen, kommer ju inte kunna låta bli att titta på uttagningarna, men tycker det är så jobbigt med alla som inte är bra.... Och house ikväll också, skönt, då får man sova i soffan igen nån timme varje tisdag ;)

Förbipasserande

Publicerad 2007-09-03 12:44:19 i Allmänt,

Idag på förmiddagen var jag ute och åkte för att plocka ner lite skyltar vid badplatser. På vägen tillbaks mot stan ser jag en man stå och vinka. Och på vägen ligger en annan man med hjälm på sig. Och vid vägkanten står en mobed och bakom dem en bil. Stannade bilen och klev ur, kände mig ganska darrig. Mannen på marken försökte röra sig och man hörde att han hade ont. Men han blödde iaf inte. Ambulans var tillkallad och någon pratade lite med mannen på marken. Så jag blev dirigerad att köra vidare... Jag gjorde bara som jag blev tillsagd och åkte, kändes inte som om jag kunde göra så mycket. Men så här i efterhand känner jag ju att jag skulle stannat. Men man är inte förberedd på sånt mentalt, så jag var bara helt ställd. Körde vidare med hjärtat i halsgropen. Mötte sedan ambulans och brandkår. Läste nyss på SN att han hade blivit omhändertagen och det verkade som om det inte var någon fara. Troligen benbrott. Men fy så läskigt det var!!

Båtfärden

Publicerad 2007-09-02 14:32:49 i Allmänt,

Har ju inte skrivit om båtresan till Åland ännu heller! Den var mycket lyckad. Det var ju en bit att ta sig till Grisslehamn, men det kändes ändå inte så förfärlig långt som det nog egentligen är. För at tkompensera att vi drar upp medelåldern på konserter så kompenserade vi med att dra ner den på båtturen ;) Direkt när vi kom ombord på båten så skyndade vi oss mot matsalen, vet inte varför men mamma hade sagt att vi skulle en trappa upp direkt till buffén. Så vi stod där nästan först i kön och väntade troget ;) När vi var inne så fanns det ju hur mycket gott som helst att äta, vi åt så vi bler mer än rejält proppmätta!!!

Framme på Eckerö så gjorde vii nte så mycket mer än att gå av båten, gå till ett hus och stämpla biljetten och sen gå på båten igen, kändes ju som en något onödig procedur... På hemfärden gick vi en runda i taxfreen, det blev lite godis och en likör. Vi hade tur med vädret så vi kunde sitta ute och lapa lite sol också. Men sen träffade vi på några farliga typer, enarmade banditer. Det är väldigt lätt att fastna där. Som tur var vann jag en del, så jag gjorde inte slut på så många tior. Men det känns ju inte helt tryggt att vinna 50 kronor, och några minuter senare har man spelat bort dem alla. Men det man inte hade innan kan man ju inte förlora ;) Och hur ofta händer det att man spelar på såna. Så det var ju ingen fara, men jag förstår ju att det finns de som blir beroende av de där maskinerna.

I det stora hela var det en grymt trevlig båttripp! Och väldigt billig! Bussen tur och retur stockholm-grisslehamn kostade bara 60 kronor sammanlagt. Och maten på båten med dricka gick väl på 200, det känns nästan oförskämt billigt =) Men vi gillar ju lågprisflyg och lågprisbåtar ;)

Extas!

Publicerad 2007-09-02 14:20:33 i Allmänt,

Konserten i fredags var verkligen helt otroligt bra! Började ju väldigt lovande när Ola kom in och sa att de skulle göra kvällen magisk, eftersom det var sista konserten på turnén. Och publiken var med från första början. Det var så himla bra! Men det känns alltid så tomt sen när det är slut. De höll bara på 80 minuter typ, men jag hade kunnat vara kvar två timmar till känns det som. Fast jag förstår om de blir trötta, Ola var helt hes inför sista låten. Sista låten på nya skivan är en jättefin ballad, där det är mycket sång, väldigt finstämd. Det är en av mina favoriter. Förra konserten så spelade de inte den, men så såg jag ett klipp från en anna konsert, och då spelade den. Så jag verkligen hoppades att vi skulle få höra den! Och det fick vi! Ola ensam på scen med en gitarr, det var magiskt!! Jag längtar redan igen tills nästa konsert med dem! R undrade om vi började bli för gamla, för det såg ut som om vi drog ner medelåldern! Men det blir man väl aldrig heller =) Eller vad säger du mamma ;)

Igår var det också kalas hos syrran, det var såklart supertrevligt! Och som vanligt så busade jag med de små så jag blev alldeles slut ;) Busar man med den ena i knär dröjer det inte många sekunder innan man har båda där. Och I börjar bli så stor nu så det är rena styrketräningen att se till så hon inte slår i huvudet när hon slänger sig bakåt. Men det är väl skoj att de litar på sin moster ;) Jag har mina knep för att få lite bekräftelse på att jag är omtyckt. I åt dumlekolor som en galning, och när hon kom med den 5e inom några minuter så viftade hon med den och sa "Dumlekola, som jag tycker så mycket om". Då var jag självklart tvungen att ställa frågan "Men vad tycker du bäst om då, Dumlekola eller J******?" Svaret levererades med ett stort leende och utan tvekan "J******!!" Tur att hon gav det svaret ;) Maten igår var så himla god, och jag fick med mig lite hem också, så det blir mums att få äta det igen!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela