Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Dan före dan före dopparedagen!

Publicerad 2006-12-22 22:59:33 i Allmänt,

I morgon är det lördag, och sen är det julafton =) Längtar!!! Vi sitter och väntar på att det ska bli rymdlandning. Det ska bli spännande! Jag vet hur jag kände när jag kom tillbaka till Nyköping från Paris, tänkt hur de måste känna att komma tillbaka till jorden liksom... Det måste ju vara helt enormt! Det är lite häftigt att vi haft en svensk långt där upp nu. Det finns nog inte ord för honom att beskriva allt det han sett. Sånt man alltid drömt om att se liksom. Eller jag har det i alla fall, det måste ju vara världens häftigaste grej att se jorden från rymden!!

Julförberedelserna är snart klara nu, det är väl bara kvar att göra Jansson, det blir i morgon det. Vå råkade förresten äta skinkmacka idag ;) Vi var tvugna, för skinkan vi köpt skulle nog inte hålla sig annars ;) Det är verkligen så enormt gott!!!

Har julledigt nu, eller semester som det heter när man är vuxen... Var så skönt att ligga i sängen i morse och låta bli att gå upp! Hade visst pratat i sömnen i natt igen. Fast nu har R lärt sig att inte svara.... Och då gick det bra. Hade i och för sig bara sagt god morgon nu, fast vid midnatt då... Undrar varför jag börjat med det. Helt knäppt ju... Dessutom drömmer jag rena rama långfilmerna om nätterna, kommer ihåg det mesta och det är avancerade och detaljerade historier. Fast jag har nog alltid kommit ihåg mina drömmar rätt bra....


Nu är det bara en kvart kvar tills sändningen börjar.....

Förvirrad

Publicerad 2006-12-18 16:40:05 i Allmänt,

Kom på en sak till jag måste berätta. Brukar ha min klocka på 6.15, även om jag sällan kommer upp då. Men i fredags vaknade jag till vid fem i halv sju och tittade på klockan och sen på R och sa att den inte hade ringt. Han hävdade bestämt att jag slängt mig på den och stängt av. Men jag trodde tydligen inte på det, utan kollade om den var trasig. Tröck massa gånger på knappen, men radion startade inte. Så jag sa till R att klockan var sönder. Han tyckte det verkade konstigt, så vi bestämde att jag skulle försöka igen när jag var lite mindre förvirrad. Och mycket riktigt, på kvällen kollade jag klockan igen och den fungerade ju som den skulle. Knepet var att trycka på ONknappen istället för OFFknappen ;) Vet inte hur jag hamnar i de där förvirrade tillstånden när jag nästan sover ;) Saker blir liksom självklara då. Jag trodde ju att jag slagit sönder klockan, och det verkade logiskt då. I vaket tillstånd inser man ju att det inte är så troligt ;) Jag borde få sova längre på mornarna... helt klart...

Inte så många dar nu...

Publicerad 2006-12-18 16:22:18 i Allmänt,

Måndag idag, bara några dagar till på den här arbetsveckan. Tror jag kommer vara ledig på fredag, chefen är lite seg med att bevilja det i systemet. Men han har muntligen sagt okej, så då ska det väl vara okej. Ska verkligen bli extremt skönt med julledigt, det behövs i mörkret.

 

Det känns segt att jobba just nu. Lite jobbigt med allt som händer hela tiden som man ska reda ut hit och dit. Men håller på att avsluta en del såna ärenden nu, känns skönt om man kan avverka dem innan det blir ledigt. Men de tycks dyka upp nya hela tiden. Men för det mesta flyter det ändå på problemfritt. Men visst finns det stunder då man undrar om det är så att man är en elak människa bara för att man kräver vissa saker av del ute på landsbygden. Men jag kommer nog fortsätta att hoppas och tro att det jag gör ändå är rätt. Och det tycker väl allmänheten också, så länge det inte drabbar dem… eller kostar pengar….

 

Är glad att infoträffarna är över för den här gången, för där har det funnits tillfällen då vi blivit ifrågasatta ganska hårt… Och man kan inte låta bli att fråga sig själv när man kommer hem från dem om man kanske är elak… Men som tur är försäkrar R mig om att det är rätt, trots allt. Tur det finns människor som är tacksamma för det vi erbjuder också =)


Helgen som gick var verkligen jätteskön. I lördags handlade vi de sista julklapparna, så nu är det bara full fart mot julen som gäller. Granen ska kläs på onsdag, okej att det är några dagar för tidigt. Men vi måste kompensera de dagarna vi inte kommer vara hemma ;) Hittade en megabra sak på ICA, de sålde julskinka i skivor. Så det köpte vi, så nu kommer vi kunna äta lite skinkmackor hemma också. Längtar efter dem!!! Och alla tomtar är framme nu, det känns så trevligt så =) Har pippi på värmeljus, så så fort jag får tillfälle så tänder jag massa, massa, massa ljus. Det går åt många ljus, men Eldorados värmeljus är både billiga och bra, så det är lugnt. Det är fördelen med den mörka årstiden, att man kan tända ljus =) 


Längtar hem nu, det bästa med en arbetsdag är när den är slut ;) I morgon ska vi åka iväg alla i organisationen till Stjärnholm, där blir det först en förmiddag med lite info och sånt. Sen blir det jullunch, det hoppas jag blir gott =) Vi blev bjudna på jultallrik på Nyköpings hus i förra veckan, den var okej men absolut inte enastående. Så jag hoppas på julbordet i morgon.

 


Längtar tills julafton. Det ska bli så kul att träffa alla igen. Tänker på familjemedlemmarna mina, önskar att det inte vore så krångligt för vissa och inte så kämpigt för andra. Vill att allt ska ordna sig till det bästa. Man önskar verkligen att man kunde sudda ut alla problem här i världen, speciellt dem som drabbar de nära och kära.

 

Nåväl…. Slutföra arbete nu…

Avskedsfest

Publicerad 2006-12-08 10:42:00 i Allmänt,

Igår kväll var det avskedsfest för en person från en av de andra enheterna. Hon har bestämt sig för att gå i pension nu. Kommer bli tomt efter henne. Hon har ett underbart skratt som hörs långväga. Ler alltid när jag hör det =) Sånt skapar tomrum. Sen är hon väldigt bra på det hon gör, så det känns lite tråkigt. Men festen var hur trevlig som helst. Vi började med en tipspromenad, med frågor relaterade till henne (och en till som också avtackas) såklart. Måste säga att det blev med chansningar ;)


Väl framme där vi skulle vara blev det glögg och pepparkaka. Sen stor buffé med hur mycket gott so helst! Inte klokt vad festfixarna hade fixat. Efter det blev det sedan efterrättsbuffé med massor av goda tårtor att välja på, gott gott gott!! Så nog blev man mätt, fast jag överåt inte, har lärt mig att lagom smakar alltid bäst. Tillsammans med detta blev det också trevligt umgänge med arbetskamrater. Det är inte klokt vad trevliga folk är på det här stället. Sammanhållningen är verkligen kanon. Även om fikastunder och kaffe skapat en del turbulens på sistone. Men på tisdag kommer kaffemaskinen, äntligen!!! Då slipper vi förhoppningsvis jakten på kaffe ;)


Idag ska jag ha medarbetarsamtal med chefen. Vet inte riktigt vad vi ska prata om. Mycket av det står att man kan prata om har vi redan diskuterat under min intervju. Men det jag framför allt vill ta upp är mina framtida arbetsuppgifter. Så det blir nog lite att prata om i alla fall.

Skönt att det är fredag idag!! Har haft grymt svårt att komma upp på morgonen i ett par veckor nu. Kommit till jobbet runt kvart i nio istället för åtta. Har haft som ambition att komma upp kvart över sex, nog blivit snarare runt sju… tur det finns flextid i alla fall. I natt var jag så trött så jag vaknade inte ens av att Rs klocka gick igång vid halv 4. han skulle se rymdsvensken. Märkte inte heller när han gick upp eller när han kom tillbaka. Brukar iaf vakna till, men jag var totalt i sömnens klor. Skönt det på så vis, men känner mig ändå trött idag också. Somande ändå strax efter elva och vaknade kvart över sex och gick upp vid sju. Räcker inte det med sömn då? Som sagt, skönt med helg! Och ikväll kommer Rs föräldrar, det ska bli så kul att få hit dem!!

Currylinjer..

Publicerad 2006-12-07 12:59:44 i Allmänt,

Vi har ju flyttat in i nya lokaler på jobbet. Och med oss följde en äldre dam från en av de andra enheterna. Hon har i dagarna vart runt i folks rum och letat currykors. Chefen och hon möblerade om totalt inne hos honom, för han hade möblerna på fel plats. Ytterligare ett rm har omöblerats. Vissa kollar för säkerhetsskull, andra för att andra gjorde det ;)

 

Hon hade igår vart inne hos en kollega och kollat hans rum. Hans min var obeskrivlig sa hon, det syntes att han inte trodde ett dyft på det där. Men hon upplyste ändå om att han borde flytta datorn och platsen han satt på. Men nej, det skulle han inte… för det där var ju bara humbug. Men senare när hon gått tillbaka till sitt rum hörde hon skrapet av möbler som flyttades inne i hans rum… för säkerhetsskull kanske ;) Hon har inte vart och kollat hos mig, känns inte som någon idé heller eftersom det inte går att möblera på så många andra sätt. Lite roligt ändock vilken kalabalik två pinnar kan bidra till =)

Avloppsrens...

Publicerad 2006-12-06 13:19:58 i Allmänt,

Vi har under en längre tid fått en plaskdamm framför duschen efter varje gång vi använt den. Så i fredags fick vi äntligen tag på vaktmästaren så han kunde rensa avloppet. Och duschen fungerar bra nu, och vi slipper plaskdamm. Men fy vad det luktade illa där några dagar. Men det mystiska i det hela är att avloppet till tvättstället istället började fungera sämre. Det rann knappt undan alls. Funderar nästan på om han spolade ner allt äckel i handfatet för att bli av med det? Hur som helst. Igår när jag städade badrummet så tröttnade jag på det och kröp ner på golvet och började skruva bort röret och den pluppen som sitter under röret. Och började plocka ut det ena efter det andra. Borde nog inte ha långt hår ;) Hade lite problem att få ihop det igen sen, men det ordnade sig. R stod bakom och titta och sa ”sånt där kan inte jag”. Jag som alltid har rensat tvättställsavlopp själv, det kanske egentligen inte är meningen ;) Men är man rörmokaredotter så är man. Hur många gånger har jag inte suttit på taostolen och tittat på när pappa har rensat avlopp. Det bästa sättet att lära är nog att börja att beskåda som barn =) Interaktivt lärande… Avloppet då… fick bort massa äckel, men det rinner ändå inte helt bra. Men lite propplösare borde göra susen.

 

Som kontrast till grovjobb hemma så måste jag ju säga att jag även fått upp gardiner hemma. Fållade upp 4 till sovrummet, det var inte roligt till en början. Men lika kort som mitt tålamod är lika stark är min envishet. En rätt bra kombination. För även om jag ibland är beredd att kasta saker till fanders, så vägrar jag ändå att göra det. Har jag gett mig in i något så ska jag klara det. Och det gjorde jag ju, stolt efter det =) Okej, det blev inte perfekt. Men man måste ändå få några år på sig att öva innan saker kan bli perfekta =) fint är det hur som helst!

 

Jättefint hemma nu, trivs så otroligt bra där! Och julklappar har jag börjat inhandla, det är väldigt lätt att köpa till barnen. Någon sak till, sen får jag ge mig. Nyköping är en bra stad, hittar hur mycket som helst här. Vore skönt om julklappsinköpen kunde bli klara så vi slapp åka iväg en helg… Insåg igår att det inte var så länge kvar att jobba nu innan julledigheten. Kommer vara ledig 21 dec till 2 jan, ska bli skönt. En jultallrik och ett julbord ska vi bli bjudna på, inte fel =)

Besök av KR

Publicerad 2006-12-01 13:41:56 i Allmänt,

Hade just högt besök inne på rummet. Nytillträdde kommunalrådet var runt och tittade i våra korridorer och hälsade och pratade lite med dem som var inne. Det känns ju ändå som en snygg gest. Beskrev lite vad vi jobbade med, och det lät nog ändå som om han stödde våra idéer. Så förhoppningsvis så omkullkastar inte det nya styret hela vårat arbetsfält ;)

 

Men det känns faktiskt viktigt att de vet någorlunda vilka vi är. För vi jobbar ju ändå på uppdrag från politikerna. Även om det visserligen är så att Miljönämnden ger oss våra uppgifter. Men det måste ju godkännas och förankras högt upp. Så jag måste säga att jag uppskattade helt klart att han tittade förbi. Den förre såg man inte mycket av, vet knappt om han visste att vi fanns som organisation ;) Nej då, så illa var det nog inte. Men han började inte heja på oss när vi mötte honom i huset förrän det började närma sig valet. Det säger väl ett och annat det.

 

Ska bli spännande att se vad som händer i kommunen nu. Vi kommer ju få n helt ny Miljönämnd som ska ta ställning om vad som ska prioriteras i vårat arbete. Vi får hoppas att några bekanta ansikten blir kvar. För det blir väl svårt att sätta in dem i vårat arbete om det inte finns någon som har bra koll. Synd att vi förlorar nuvarande ordförande, han har ett intresse och anstränger sig verkligen för att hänga med i svängarna. Så hoppas det blir någon lika kompetent den här mandatperioden…

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela