Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Avtal skrivet!

Publicerad 2007-11-30 19:27:01 i Allmänt,

Nu är avtalet med arbetsgivaren påskrivet, så nu är jag fast anställd från första januari. Känns helt underbart =) Och idag är det fredag! Och i morgon är det kalas! Och på söndag är det pyntning! Har satt upp ljusstaken i vardagsrummet, plus att vi har en röd stjärnlampa där. Så det är mysepyseljus där =)

Livet är helt underbart!!!

Amelia

Publicerad 2007-11-29 12:15:26 i Allmänt,

Snacka om att vissa tidsskriftbolag är nitiska. För ett tag sen (jag tror några månader, så troligen ett halvår) så ringde någon från Amelia. De hade ett erbjudande som de inte tyckte jag kunde tacka nej till. Men eftersom jag redan har två tidningar så känns det inte som om jag hinner med en tredje. Så jag sa det, och de förstod. Men så började de ringa igen för några veckor sen, ofta på dagtid så det var alltid R som tog det. Och jag sa att jag inte ville ha tidning, så det kunde han hälsa dem. Om jag inte vill ha en sak så brukar jag be R tacka nej direkt..

Men så igår ringde Amelia igen, men jag ville inte ta det eftersom det precis då var ett inslag på TV där en arbetskamrt var med. R sa att jag inte ville ha tidningen, men det gick visst inte för sig, jag var tvunget att säga det personligen... Eh... varför liksom? Men tjurig som jag är så bad jag R ta telefonnumret (antog att det var omöjligt, men ändå..) Och givetvis, så kunde man ju inte göra. Om de nu har rätt att störa mig så kan jag väl i alla fall få bestämma när? Men visst, jag kan ta det nästa gång och tacka nej personligen. Har god lust att fråga vad jag skrev på för avtal när jag tog tidningen för ett tag sen. Att de har rätt att tjata hur mycket de vill? Och att jag personligen måste tacka nej...?

Tiden räcker inte till?

Publicerad 2007-11-28 16:39:01 i Allmänt,

Men allvarligt talat, hur kan det ha passerat ytterligare en helg sen jag skrev sist? Jag kämpade på med helgen trots en liten förkylning. Lördagen tillbringades i Stockholm med två goda vänner, vi var ute och käkade lite och åkte sedan hem till den ena. Alltid lika supertrevligt att träffa dem. Men jag är glad att jag inte längre är en del av pluggvärden ;) När jag var på väg hem så fick jag ett SMS från R, våran bil hade lagt av... Känns det bekant eller? Vad är det med våra bilar egentligen... Och våran stackars vän M fick rycka ut och bogsera. Men för att vi inte bara ska ses när något krånglar så har vi i alla fall bjudit in honom på middag nästa fredag, det ska bli kul.


Söndagen blev det pepparkaksbakning, grymt goda pepparkakor! Minsta systerdottern dök upp en stund också. Och jag såg givetvis till att få baka lite med henne ;) Hon är så go och rar. Och nu börjar också hon bli en stor tjej, jätteduktig på att baka. Och hon lyssnade på mig när jag sa att hon skulle vara försiktig i närheten av varma plåtar. Så mysigt när man känner hur hon slår armarna runt benen på en, eller då hon letar reda på min hand för att världen just då är lite för stor för en som är liten ;) Mycket kakor blev det hur som helst. Och i morgon ska vi baka lussebullar, fast då blir det hemma =)


På fredag ska jag skriva avtal med chefen, och i morgon får äntligen mina arbetskamrater veta det hela också. Lovliiiiii =) 

Helger..

Publicerad 2007-11-23 18:42:44 i Allmänt,

Vad är det egentligen som händer med helger? Det känns alltid som om de är bokade. Men det är så mycket man vill göra. Jag ser fram emot den här helgen, samtidigt som jag längtar efter att sova bort en förmiddag. Men det får bli till nästa helg. I morgon ska jag till stockholm och träffa två kompisar från gymnasiet, det ska bli grymt kul! Den ena av dem träffar jag lite då och då, men den andra blir det bara någongång om året, så det ska bli kul att ta ikapp lite!

Och på söndag ska jag till Gnesta och baka pepparkakor, kul, kul!! Tyvärr ska R till Borås och kan inte komma med, men jag får klara mig ändå ;) Det känns som om det kommer bli en helg då vi går om varandra. Ikväll har han bokcirkel med gamla kollegor, medan jag är hemma, i morgon åker jag till stockholm och han är hemma. På kvällen är vi båda hemma iaf, sen på söndag åker jag till Gnesta, och han till Borås, och när jag kommer hem är jag ensam hemma till måndag kväll. Byte i bregottfabriken ;) Fast när jag är ensam så kan jag ju spela schlager ;)

Informationsmöten och jobb..

Publicerad 2007-11-23 18:37:33 i Allmänt,

I torsdags förra veckan och i förrgår så höll jag och en kollega informationsmöten ute på landet för massa fastighetsägare där vissa kommer bli tvingade att göra om sina avlopp. Förra vecka gick rätt okej, det fanns de som var frågvisa, men de gick inte så hårt oss. Men i onsdags så blev vi verkligen påhoppade, chefen var med och han blev än mer ansatt. De hittade en punkt att trycka på, det var några frågor vi inte kunde svara på rakt upp och ner, sen spann de vidare på det och gick in för att sätta dit oss. Det var lite tufft... visserligen var det bara 3 av 30 som gick på oss, men det räcker för att man ska känna sig rätt liten. Men som en annan kollega sa, de var 3 tuffa, men ni är också 3 tuffa. Och det stämmer nog, visst var det jobigt för stunden, men det är ändå en så kort tid, och det går faktiskt rätt bra att släppa det sen. Men jag jobbade 8-22 i onsdags, och trots att jag började 9 dagen efter så var jag helt slut. Jag fick inte så mycket gjort, så jag tog ut lite flex och gick hem vid ett. Sen blev det sova lite och kolla film och TV resten av dagen och kvällen. Kvicknade till framåt sjutiden. Så det är ingen lek med så långa arbetsdagar... Men tacken för det hela blir ju två kompdagar att ta ut, så det är ju inte fel =)

På jobbet ska jag börja med lite miljötillsyn, och just nu är det bilverkstäder som gäller. Idag skulle jag ringa dem och boka tid för inspektion. Jag ringde ju med samma inställning som jag gör när jag ringer någon som ska inrätta ett avlopp, glad och öppen för förslag. Men problemet är ju att de inte är så intresserade av att vi ska springa där och glo och gnälla, för det är väl inställningen, så det blev att vara tråkig myndighet och föreslå en tid som de mer eller mindre bara accepterade. Men som tur var fanns det vissa som önskade mig hjärtligt välkommen, en kille skulle fixa kaffe och tyckte det skulle bli spännande. Han var ny och verkade väldigt intresserad, så det ska bli kul att komma dit. Får se hur det blir på de andra ställena. Men jag börjar med att vara snäll och trevlig, så får vi se om det blir tjurigt eller inte ;)

Bröllopet

Publicerad 2007-11-23 18:25:10 i Allmänt,

Förra helgen åkte vi ner till Skåne för att gå på bröllop, närmare bestämt till Tyringe. Två av Ragnars, och såklart numera även mina, vänner som skulle gifta sig. Vi åkte ner redan på fredagen för att vara utvilade till festdagen. Hotellet var ganska öde så här års, personalen hade lagt fram nycklar, så inte ens de fanns på plats. Var lite mysigt att strosa omkring på ett tomt och öde hotell =) Vi gjorde oss lite te och tog lite kakor, bra service fast det inte fanns någon personal. Sedan gick vi till rummet och kollade på idol, lagom sysselsättning. Lördagmorgon träffade vi i alla fall två andra som bodde på hotellet, och brudgummen dessutom. Efter lite lunch senare fram på dagen var vi tillbaka för att fixa i ordning oss. Jag hade kommit på den lysande idén att köpa en locktång, så jag var riktigt frustrerad på mitt hår innan jag fick ordning på det. Man måste vara bra korkad om man äger både en plattång och en locktång, känns rätt typiskt för en velig själ som jag ;)

När vi äntligen var färdigklädda åkte vi till kyrkan, som låg i en liten by utanför Tyringe. En jättefin kyrka, verkligen på landet med en bondgård bredvid. Kyrkorna i Skåne är i allmänhet väldigt vackra, tycker om det lite "platta" utseendet. Inne i kyrkan hälsade vi på lämpliga offer och slog oss ner på en bänk. Många ansikten vi inte kände igen, men de flesta av deras kompisar har vi träffat tidigare, så det var relativt många bekanta ansikten. Ett förtiotal var vi kyrkan. Vigselakten var jättefin och brudens klänning var otroligt vacker! Vacker solosång och lagom längd. Éfter riskastning och gratulationer åkte vi tillbaka till hotellet för att delta i själva festen. Middagen innehöll mycket vett och etikett, det är inte alls min stil, så jag kände mig inte helt bekväm, men det är bara att göra så gott det går. Många tal blev det! Maten var helt otroligt god!! När middagen äntligen var avklarad ;) så blev det presentöppning och lite mingel och kaffe. Sen var det dags för nästa del som inte heller är min stil... findans... som tur var så höll det inte på så länge ;) Framåt halv tolvtiden så började folk plötsligt knoppa av, när en började så fylldes det på rätt fort. Brudparet hade på inbjudan uppmanat om att festen gärna fick pågå fram till småtimmarna. Men klockan 12 så var det bara jag och R, brudparet och ytterligare två vänner kvar. Men vi satt uppe ett par timmar till och pratade, och det funkade ju det med. Så betyget på det hela blev självklart gott, trevliga människor och vackra dekorationer och god mat =)

Helgen som gick..

Publicerad 2007-11-12 19:24:00 i Allmänt,

Var i Gnesta i helgen, hälsade på syster bland annat, trevligt, trevligt =) Det blev väldigt mycket systerdotter I, hon var väldigt Jossig hon! Underbart! Är så mysigt att vara med henne. Hon är så lätt att ha att göra med, man kan sitta på hennes rum och rita ena stunden, och nästa sekund så busar vi och vrider oss i skratt. Hon är så duktig, hon satt och sydde fast knappar, sen skrev jag ord på tre bokstäver som hon kunde läsa, många ord klarade hon, andra klarade hon med lite hjälp, jag är imponerad! Och skriver gör hon massor, och otroligt fina bokstäver!

Hon kan ju kläcka ur sig så roliga saker ibland. Vi var på hennes rum, så kom hennes farmor in och sa något. Minns inte vad det handlade om, men det lät ungefår såhär,
farmor säger: -......... den fick jag när jag fyllde 50.
Systerdotter I tittar på sin farmor och säger - 50..... vad gammalt.
Tur att farmor tycker mycket om sitt barnbarn ;)

Nästa lyckträff kom när vi skulle åka hem. Jag satt hukad på golvet och I framför. Jag hade tagot på mig jacka och halsduk. Eftersom dragkedjan på min jacka är trasig så stack halsduken fram några knappar ner där den tog slut. I tittade på mig och sa "men vad är det här" och pekade på min halsduk. "Det är ju min halsduk" svarade jag. Varav I säger "Va....? Har du halsen där nere". Sen ler hon lite klurigt och vi skrattar. Hon är verkligen härligt knäpp ibland ;)

Var till skokanonen nu ikväll och letade skor till bröloppet på lördag. Och döm om min förvåning när jag hittade ett par finskor med lite klack, fast inte för smal klack, utan en bred klack som jag kan gå på, och som dessutom inte satt för hårt över foten! Så när är kläder och skor köpta, presenten också, och hotellet bokat och semester från fredaglunch beviljad, så vi är redo för fest =) Det ska verkligen bli superskoj!

Och ikväll blir det jordnötsringar och fotbollsgala för oss =) Men först ska jag kolla på sjukhuset på trean. Jag vet inte varför jag fascineras så av sjukhusserier, men det är spänning och allvar i ett. Tycket det är så fantastiskt att se vad mycket man göra, om man är en bra doktor vill säga (inte skitdoktor som det finns några här i landet). Jag börjar bli ett riktigt proffs på hur det funkar på sjukhus och vad man kallar olika saker. Häromdagen när vi var ute och åkte mötte vi en ambulans utan sirener, och då bara kom det ur mig "den är iaf inte ute på ett prio-ett-larm. R undrade lite stilla vilken planet jag var från ;) Men har lärt mig att det finns tre typer av larm prio-ett-två-och tre, prioettlarm kräver alltid sirener, men är det ett priotre så behövs de inte, då är det någon som behöver komma till sjukhus och under behandling, men där läget inte är akut. Tänk så mycket det finns att lära ;) Men ett tag när jag var liten så ville jag bli ambulanssjukvårdare. Jag fascineras fortfarande över deras yrke, men det skulle nog vara för tufft...

Brandlarm

Publicerad 2007-11-09 15:09:59 i Allmänt,

Jäkla liv det är på brandlarmet här... Men hur reagerar man egentligen? Jag satt på rummet, hörde det gå igång. Funderade på vad andra gjorde.... Satt kvar, kollade ut och såg att några hade gått ut. Gick in til grannen och vi bestämde att vi går väl ut då. Väl ute så var det bara att gå in igen, kommundirektören hade gett ok.

Nu tystande det! Hoppas jag inte fick hörselskador bara.....

Tiden som flyr..

Publicerad 2007-11-08 19:02:54 i Allmänt,

Hjälp vad tiden går fort! Häromdagen upplyste syrran mig om att jag inte bloggat på en vecka, jag hinner visst inte ens med mitt liv ;) I helgen var vi ner till Skåne! Det var verkligen jätteskoj! Lördagseftermiddagen tillbringade vi hos Rs syster, megatrevligt att vara där på besök =) Och det blev givetvis massa lek och pusskalas med J. Han är så söt och go den lillen killen =) Även han börjar bli stor nu, tror inte ens han behövde tänka efter nu vilka vi var. Och innan vi åkte hem på söndagen så blev det Ms goda kalkon, det är nog bland det godaste som finns!!

Idag på jobbet så fick jag ytterligare en påminnelse om hur bra jag har det på mitt jobb ibland. Vissa dagar är det jobbigt och massa att göra och med huvudvärk som följd. Och ibland hinner jag inte ens med att ha rast. Men idag var jag ute och åkte båt. Det var en man som skulle bygga en stuga på en ö och ville ha ett avlopp, så vi skulle åka ut och kolla läget. Igår snöade det och var hemskt ute, så jag såg inte fram emot båtresan. Men det var ju en kanondag idag, och båten var en täckt båt. Så det blev en trevlig båtur i Oxelunds skärgård =) Grymt härligt!

Det är väl så gott som klart attjag får mitt vikariat förlängt ett halvår nu, men jag hoppas på ännu bättre besked. Vill ha fast, och det finns en liten chans att det kan bli så, så hoppas hoppas på glada besked om några veckor!!

Nu blir det många hopp mellan mycket här, men igår var jag och klippte mig. Fick en sån bra frissa som gav tips och var trevlig utanatt vara påträngande. Jag kände mig trött på mitt hår, och hade väl tänkt att klippa mig lite mer än vanligt. Men nu blev det ganska mycket mer än vanligt, och det känns jättebra! Numera slutar mitt hår precis vid axlarna =) Känns mycket mer lätthanterligt nu! Hon fick till värsta frissan med lockar. Jag gjorde det rakt idag, men ska prova med lockar i morgon. Coolt om man kan variera det på ett enkelt sätt =)

I övrigt så är det lungt och skönt hemma men mycket och fullt upp på jobbet. Om en vecka ska vi ha informationsmöten igen, hoppas det blir lugnare än förra året, men jag känner mig tryggare nu. Och som tur är har jag ju min kära arbetskamrat med mig, så det kommer nog gå bra. Chefen kommer vara där också, så om det blir besvärligt får väl han ta över frågorna....

Så vankas en helg igen. I morgon är det mysfredag igen med Taco och vin, mums, mums, mums!! Sen på lördag blir det Gnesta. Tupperwarepartyt som inte blev av sist. Men innan det fika med lillebror och en påhälsning hos syrran, ska bli så skoj! Ska ju träffa stålkvinnan liksom ;)

För att sammanfatta livet just nu. Visserligen är det mycket att göra på jobbet, men jag mår jättebra ändå, för det finns så mycket fint i livet som väger upp när det kan kännas jobbigt =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela