Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Jag älskar sommaren!

Publicerad 2008-05-31 20:38:22 i Allmänt,

Idag åkte vi och handlade lite hamburgare och åkte ut till Stendörren. Det är verkligen fantastiskt där! Skönt att sommaren är här så man kan åka dit ut igen. Vi åt, solade och hade det bra. Och så tog jag förstås en del kort ;) Idag blir det många måsar.

image166

image167

image168

image169

image170

image171

image173

image174

image175

Dag 2

Publicerad 2008-05-30 19:31:27 i Allmänt,

Idag var jag ute och fotade lite mer. Dels provade jag med optisk zoom och dels med både optisk och digital. När jag använde den digitala så blev det oskarpt, jag vet inte om det beror på att det blir för hög upplösning eller om det går och få skarpt. Jag har egentligen inte lärt mig inställningarna man kan göra på egen hand, så det är säkert mitt fel. Men var lite nyfiken på hur nära man kunde komma. Får fortsätta att läsa i boken. Men hur som helst, eftersom ni skulle få följa min utveckling så lägger jag ut några från dagens experiment också. Men de första bilderna är med endast optisk zoom.

image160

image161

image162

image163

image164

image165

Kaja, Pilfink och björktrast tror jag mig veta, och en grönfink kanske?

Kan förresten konstatera att våra hängrännor verkligen behöver målas ;)

Kanske en vana?

Publicerad 2008-05-29 19:53:01 i Allmänt,

Jag hoppas ni har överseende med att det kommer bli en del bilder här framöver ;) Jag har äntligen fått min kamera och jag blippar för fullt. Känns som om det finns oändligt mycket att lära sig, men man får väl ta en bit i taget. Och om jag börjar lägga upp direkt får ni ju vara med under hela utvecklingen ;) En funktion som är ganska cool är att man kan lägga in födelsedatum på en bäbis, sen väljer man det alternativet varje gång man tar kort på bäbisen, och sen när man kollar på bilderna så står det hur gammal bäbisen var på den bilden. Är inte det assmart. Man kan lägga in två bäbisar, Torsten kommer få det hedrandet namnet baby 1 ;) När han kommer ut vill säga... Men jaja, här är i alla fall lite bilder.

image154

image155

image156

image157

image158

image159
Okej, jag kanske hade brist på motiv. Men jag gillar den ändå =)

Den har kommit!

Publicerad 2008-05-28 18:55:43 i Allmänt,

Kameran har kommit! Men jag har inte kunnat sätta igång den ännu eftersom batteriet ska laddas. Men den är fin! Har läst instruktionsboken, och det verkar vara grymt mycket man kan göra. Ska bli så kul att lära och prova =)

Blommor, vår och svalor!

Publicerad 2008-05-24 19:55:34 i Allmänt,

För det första så älskar jag alla saint paulier som blommor så vackert i våra fönster.

81929-149

81929-149

För det andra så tycker jag att syréner är så otroligt vackra och luktar så underbart gott! Och speciellt förtjust är jag i de lila.

image152

image153

Och för det tredje så tycker jag att det är helt underbart att våren är här!

Och för det fjärde så tycker jag det är helt fantistiskt att höra svalorna ute!

Är inte livet verkligen helt underbart =)

Smycken

Publicerad 2008-05-24 15:56:30 i Allmänt,

Om någon inte har förstått det så har jag en väldig förkärlek till smycken. Har väldigt lätt för att köpa både det ena och det andra. Och idag när vi var på stan så var det en affär som jag inte direkt lagt märke till förut som skulle stänga, så de sålde allt för 19 kronor styck. Självklart så blev det både det ena och det andra, för 114 kronor fick jag 3 halsband och 3 armband, inte illa va =) Och till Rs förvåning så blev det varken något rosa eller lila, utan allt gick i blått. Och det passar ju bra eftersom jag inte har så mycket i den färgen. Här är vad som inhandlades:

81929-147

Fredag!!

Publicerad 2008-05-23 12:29:43 i Allmänt,

Jippi äntligen! Efter jobbet ska jag klippa mig. De har börjat med en superbra grej, man kan boka tid via nätet, så nu slipper man ringa!

I morgon ska vi nog bara vara, fint väder utlovas så då kanske vi kan hitta på något skoj utomhus. Sen på söndag ska vi till lilla mamma, ska bli jättekul =)

Blööörk...

Publicerad 2008-05-21 17:05:42 i Allmänt,

Hur mycket ska man behöva ha i huvudet egentligen? Telefonen ringer konstant och jag blir bara mer och mer irriterad på min kollega som "är hemma av vissa orsaker". Jag anser inte att han skött sitt jobb. Han verkar spara allt i skallen och inget i det diaresystem vi har. Man känner sig rätt oproffisionell när man får sitta och fråga ut folk på telefonen vad de pratat om och vad han såg på besöket han gjorde på deras fastighet.... Jag känner att det får vara nog snart. Chefen vet hur han (inte) skött jobbet, men jag undrar om han har riktigt klart för sig vad det har inneburit för oss...

Jaja... ska gå hem och lämna jobbet några timmar nu. Men det är mycket nu..... är alldeles trött i skallen! Jag hoppas faktiskt att kollegan inte kommer tillbaka. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till honom längre. Men en fet jävla ursäkt får han faktiskt klämma ur sig!

Stockholm

Publicerad 2008-05-20 19:18:03 i Allmänt,

Var ju uppe i storstan på kurs igår. Kurslokalen låg mitt emot Panduro, tror ni att jag kunde låta bli att springa in där eller? Icke sa nicke, såg till att rusa dit på lunchen, så kan det gå ;) Men det var nog tur att jag inte hade så mycket tid på mig, då hade jag nog köpt lite allt möjligt där inne... Tur att man inte har en sån stor Pandurobutik här i stan!

Ikväll blir det till att hålla gluggarna öppna ändå till 23, det är ju schlager som hägrar, och det bara måste jag ju se! Det bästa med att alla får kvala är att man får se ännu flera skitskitlåtar ;)

Och ikväll är det säsongsstart för Gossip girls på femman igen, det ska bli kul =) Det är min tonårsserie nu när Gilmore girls är slut ;) Man måste ha någon såndär serie att följa...

Min kamera ska komma nästa vecka, hoppas den gör det, längtar =)

Dagens middagstips

Publicerad 2008-05-18 17:01:54 i Allmänt,

Fläskkarré, potatismos, gurka och majs. En något mer lättlagad middag idag alltså, men minst lika god. Slog till på riktig frysmajs, det är verkligen underbart gott! Konstigt att det är så mycket godare med frysmajs än burkmajs...

image146

Äntligen gör jag något vettigt!

Publicerad 2008-05-18 14:01:49 i Allmänt,

Idag gjorde jag äntligen något vettigt med mina pengar! Läste på aftonbladet om hur de har det i Burma, det är ju fruktansvärt! Ofta så läser jag bara, men nu såg jag för en gångs skull till att få arslet ur vagnen och försökte hjälpa. Röda korset är ju en bra organisation, så det fick bli till dem jag skänkte lite pengar. Nu får man ju bara hoppas att hjälpen får göra nytta och inte bara vara outnyttjad. Men röda korset gör ju tydliga uttalanden om att hjälpen faktiskt når fram, så det känns ju som om man får lita på det då.

Hoppas det går bra för R i Mjölby idag, ska bli skönt att få hem honom igen. I morgon är det en mardrömsmorgon igen med upp halv 5, blääää..... Men det blir bara en gång denna gång, så det ska väl gå bra. Dessutom ska det bli skoj att gå kursen =)

Dessa underbara helger!

Publicerad 2008-05-17 17:58:20 i Allmänt,

I morse tog jag en sån där lååååång sovmorgon igen! Det är alltid extra skönt att sova när det är mulet och regnigt ute. Då känns det som man kan ligga kvar i sängen utan dåligt samvete! R är i Mjölby i helgen och golfar, så jag kan dessutom göra precis vad jag vill när jag vill, skönt emellanåt. Men ärligt talat så föredrar jag helgerna tillsammans, det är alltid roligare att vara två.

Jag har inte gjort någon nytta direkt, bara slackat. Däremot har jag lagat en lång och god middag, det händer ju inte så ofta längre att jag lagar mat eftersom R gör det på vardagar. Dagens middag blev köttfärslimpa med oliver i och med klyftpotatis och fetaoströra till. Gott, gott! Blir matlåda till tisdag också =) På måndag är det kurs i sthlm igen, får se om det blir någon god lunch som bjuds då. Det är alltid ett lotteri sånt där, ibland är det supergott, och ibland bara väldigt märkligt ;)

image145

Igår var vi riktigt strula på affären. Vi visste att vi hade 688 på icakortet och 25 extra med en bonuscheck. Så vi tänkte att det skulle räcka. Eftersom vi självscannar så hade vi koll på att pengarna skulle räcka. Och det sista vi skulle köpa var glass som det var 10 kronor rabatt på. När vi sedan skulle betala så skulle pengarna räcka ganska precis. Men rabatten på glassen gick inte in så det fattades 6 kronor. Den stackars personalen som skulle hjälpa oss kunde få ihop någon förklaring, och R var väldigt envis eftersom vi behövde rabatten för att inte behöva betala med vanligt kort. Hon försökte med att vi redan utnyttjat rabatten eller tagit fel vara, men vi visste ju att vi var berättigade rabatten. Och det insåg hon också efter ett tag, men hittade ingen förklaring, så det slutade med att hon fick längga in den manuellt och vi kunde betala med ICAkortet. Vi lyckaeds alltså få ihop det med 4 kronor kvar på kortet, rätt snyggt jobbat ;) Vi funderade på när vi gick därifrån om hon kanske trodde att det var våra sista surt förvärvade slantar ;) Men glassen smakade extra gott sen när vi hade fått jobba lite för den. Det är världens godaste glass, Hägen-dazs!

Lyssnar på mitt favoritradioprogram Christer i P3 nu, härligt att man kan lyssna på program i efterhand på deras hemsida!

Lyckliga kor och en sorgsen svan

Publicerad 2008-05-15 13:07:06 i Allmänt,

I morse så visade de från en gård där de släppte ut kossorna för första gången i år. Det är verkligen som i arlareklamen att de studsar hoppar och romar och ser överlyckliga ut. Det är så underbart att se att ett djur kan bli så galet lycklig! Jag blir också jätteglad av att se dem, man förstår nog inte riktigt hur underbart det måste vara för dem.

En annan djurhändelse som är av motsatt håll har också hänt. Det finns ett svanpar som håller till nere vid Nyköpings hus. Jag har länge tänkt att jag ska fota dem, men tänkte vänta tills kameran kommit. Men det har varit något jag tyckt ska bli kul att fota, jag är nämligen väldigt förtjust i svanar. Tycker att de är ett av de vackraste djuren vi har. Men i början av veckan hände något hemskt! Svanhonan hittades halshuggen i dammen. Det är ju helt fruktansvärt! De säger att det kan vara en räv, men när det är i stan känns det ju troligare att det är en människa. Men hur sjutton kan man göra något så hemskt? Och det känns ännu tråkigare att det är just en svan eftersom de håller ihop livet ut. Nu är det osäkert om han kommer söka en ny hona. Troligast är att han bli kvar i dammen ensam och försvarar sitt revir. Så det kommer nog bara vara en svan där framöver. Och eftersom jag känner medlidande för djur lika lätt som för människor så är jag sorgsen över att han misst sin livskamrat. Stackars svanen.... Men det verkade som om de hade lagt ägg i alla fall, så förhoppningsvis klarar han dem. Men det blir självklart inte lätt det heller eftersom ett svanpar brukar turas om med ruvning och matletande... Hoppas han stannar kvar och inte flyger ut i världen som den "olycklige svanen"....

Omedelbar kärlek!

Publicerad 2008-05-14 18:39:34 i Allmänt,

Det händer inte så ofta nu för tiden att jag faller pladask för en låt med en artist jag inte känner igen sen tidigare. Men första gången jag hörde Jason Mraz med I´m yours så föll jag verkligen pladask! Och jag kan lyssna på den hur ofta som helst! Spana in denna länken, jag har blivit beroende ;)

http://www.text.nu/musik-video-lyrics/jason-mraz-im-yours.html

Jag tycker låten är så bra så jag tänker köpa hela skivan. Har inte hört något från den och låten kanske är den enda av sitt slag på skivan. Men ska man finna nytt får man väl chansa ibland. Hittade inte låtarna som downloads så jag kunde tjuvlyssna, men jag tar chansen. Om inte annat så får jag en dyr singel ;)

Snart är det dags för hockey, jag har slarvat lite i år när det gäller VM, men ikväll ska jag skärpa mig!

Mittwoch

Publicerad 2008-05-09 12:39:04 i Allmänt,

I onsdagg var vi alltså på Mittwoch/nyköpings teater och kollade på Lasse Lindh och Edith Backlund. Edith kände jag bara till en låt med, så det var en överreaskning. Och tjitt vad bra hon var! Både R och jag var överens om att vi vill köpa skivan bums! Så det var skoj! Sen var det Lasse, jösses vilken liveartist han är! Teatern är rätt liten och artisten kommer väldigt nära publiken, och det gillade han skarpt och utnyttjade till max. Han går verkligen in i sina texter och kan gripas av den känslan han hade när han skrev låten, det var ganska häftigt att se! Han hade en jäkla energi och superbra kontakt med publiken, så det var verkligen helt suveränt bra!!

Idag hade jag en underbar förmiddag, eller det dröjde ett tag innan den blev det i och för sig. Jag har fått ta över ett ärende från en kollega, och det var inte jätteklart vad som sagts, och det han sagt var egentligen inte okej. Så jag hade bokat tid med entreprenör och fastighetsägare för att resonera lite. Och det kändes inte så kul att försöka reda ut vad de sagt och så vidare. Men så kommer jag ut och allt går hur bra som helst, blir bjuden på kaffe i solen och vi kan resonera oss fram till en bra lösning som alla var nöjda med. Kändes så jäkla skönt i bilen tillbaka sen =)

Dock är jag ju lite allmänt sinnesförvirrad nu för tiden så jag hade inte fått med mig lappen där det stod vilken väg jag skulle ta. Men jag tänkte att det går väl bra jag ska ju förbi Opeeby, så jag valde väg 53 och inte 52. Det dumma med Oppeby är ju att det delvis även ligger längs väg 52, men skylten visar mot väg 53 (för det är där samhället är). Och allmänt sinnesförvirrad så åker jag väg 53, trots att jag ska till Stigtomta och vet vart jag ska åka. Men eftersom jag inte är alltför smart alltid så tar det givetvis en evighet innan jag kommer på att jag sitter och åker till Råby och inte Stigtomta. Så det blev till att ringa och säga att jag skulle bli lite sen, men som tur var så gjorde det inget eftersom en av de jag skulle träffa också skulle bli sen.... Men ändå ;) När jag sen berättade det för min kollega som också är i min ålder så var hon ganska förstående, för det hände henne också ibland.. En tredje kollega som är i 50-årsåldern blev nog lite road av att höra det. För han trodde inte att sånt hände förrän man kom upp i hans ålder.... Men förvirrad kan man nog vara hur ung eller gammal man än är ;)

Nu känns i alla fall livet toppen, vädret är underbart och våren är så jäkla vacker! Det är den här tiden på året man längtar till hela mörka vintern =)

Helgen

Publicerad 2008-05-06 12:20:51 i Allmänt,

Vilken underbar helg vi hade i Skåne! Bokskogen var verkligen fantastiskt vacker, det var en uppfriskande promenad som vi tog. Och på förmiddagen hann vi följa med till lekparken och leka lite med J också. Han höll full fasrt hela besöket där, tror vi hade lika roligt allihop ;)

På söndagen blev det sedan dags för kalas och kalkon, kalkon är alltid lika otroligt gott =) Jag lekte mycket med J, fick honom till och med att sitta stilla i mitt knä och bygga pussel =) Han är en mysig liten kille, när vi sedan skulle åka hemåt så fick vi en varsin rar puss.

En kort beskrivning på en helg, men jag tror det räcker för att ni ska förstå att vi hade det väldigt bra!

Ikväl ska jag prova på att baka dumlekakor, det är min tur att bjuda på fika på mötet i morgon, så jag hoppas att de blir bra. Annars får jag väl springa och köpa något istället, då har jag ju i alla fall försökt att baka ;)

I morgon kväll sen så ska vi besöka Nyköpings teater. Det blir en konsert med Lasse Lindh, kul att han kommer tillbaka eftersom vi aldrig kom iväg förra gången han var här. Det ska bli kul att se honom. Musikklubben som håller till där firar två år, så det blir nog en bra kväll. Det skulle visst vara lite stå-up också, samt en sångerska som jag inte känner till. Ska bli spännande att se hur det ser ut där inne!

Lugnare på jobbet nu också. Men trots att det numera är ljust på mornarna så är jag megatrött när jag ska gå upp. Borde kanske försöka komma i säng tidigare, men det är inte det lättaste att komma i säng före tio. Sen drar klockan iväg och hon blir ofta 11 innan man kommer igång och ska somna. I och för sig 7 timmar då, men det kanske inte är tillräckligt. Men ikväll är det House på Tv, det kollar inte jag på, men R gör, så jag brukar gå och lägga mig någongång efter nio då =)

Valborg

Publicerad 2008-05-02 09:59:50 i Allmänt,

Årets valborg firade vi med att gå ut och äta. Vi provade ett nytt ställe som vi inte varit på förut. Jag provade till och med ny mat ;) Det blev Renkalv, kanongott kött verkligen! Maten var suverän, men tyvärr var portionen för liten. Vi hade eventuellt tänkt att gå till vallarna sen och kolla på elden, men det var alldeles för kallt så vi körde förbi med bilen bara. Det räckte gott och väl det ;)

Nu blir det att jobba några timmar till 14:30 innan vi åker till Skåne. Det ska bli jättekul att komma ner och träffa alla och se på våren =) Och försås extra roligt att leka lite med buskillen =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela