Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Blodsockernivå..

Publicerad 2008-08-28 18:55:08 i Allmänt,

Det är jobbigt när man går från en låg blodsockernivå och fort upp till hög. Idag blev eftermiddagen förstörd för att jag inte hann äta lunch. Jag var ute i fält och vi hann inte få i oss någon mat förrän klockan vart två. Att inte äta något mellan 7 och 14 är inte helt bra för mig... Eller kanske inte för någon? Direkt efter att jag hade ätit så fick jag extremt ont i huvudet, jobbade någon timme efter det men fick gå hem och lägga mig. Har nu vilat en timme och är nu snurrig och hungrig istället. Jag vet ju exakt vad jag inte ska göra, men ibland kan man liksom inte styra, och det känns liksom bara så irriterande. Jag orkar inte laga någon mat, men måste fixa laxen som är tinad. Så jag äter väl lax och grönsaker till middag... suck...

Tänk om man var skalman och hade en mat- och sovklocka. Sen när matklockan ringde kunde man bara plocka fram lite käk ur skalet, vore ju grymt juste ;) Dessutom har jag ett projekt som måste slutföras ikväll, hoppas jag piggnar till efter lite mat. För jag vill verkligen ha den saken klar ikväll...

Tur att...

Publicerad 2008-08-27 11:48:12 i Allmänt,

.. det finns politiker som vet vad politiker kan bestämma och inte =) Och tur att vi har en sån bra chef som tar tag i saker och informerar instanser högre upp. Kanske blir det en lösning på det hela, det vet vi i början av nästa vecka. Så jag ser i alla fall positivt på att det akuta kan lösas. Sen finns det ett problem i botten som troligen inte kommer lösas förrän det blir ändring i ledet. Men det är smällar man få ta?

Det sjunkande skeppet?

Publicerad 2008-08-26 16:01:21 i Allmänt,

Idag har det varit en väldigt konstig dag på jobbet. Har till och med blivit beordrad av chefen att ha telefonen avstängd för att vi inte vet hur vi ska svara på frågor. Politikerna som vi arbetar "för" tog väldigt konstiga beslut igår. Vi ifrågasätter starkt hur en grupp personer kan sitta och besluta om saker och om hur vi ska arbeta när de egentligen inte vet någonting om det hela... Det har liksom kommit smygandes att det varit något på gång, och igår kom bomben. Tidigare har de fokuserat på andras arbetsuppgifter, och nu har det blivit våran tur att bli utsatta för dårskap. Det är under väldigt märkliga arbetsförhållanden vi arbetar just nu.


Men vi får väl avvakta och se vad som händer. Men nu har vi i alla fall kommit fram till att vi måste göra något, annars kommer alla ha brutit ihop inom några månader. Men det är tur att det finns chefer som oroar sig för arbetsmiljön och stödjer oss i detta. Och på måndag börjar våran nya chef, tycker det är så otroligt tråkigt att hon ska behöva komma in mitt i allt detta. Det viktigaste för mig just nu är att komma ihåg att de beslut som har tagits är politiska, fortsätter de på den linje de börjat så kommer det bli väldigt många upprörda på landsbygden. Men det är inte mitt fel och jag ska inte ta skiten, det får de göra själva. Jag ska bara göra som de säger, men inte på något sätt som jag inte kan stå bakom, alla "tvivelaktiga" beslut får de själva ta.


Vi får ligga lågt några dagar och samla oss kring detta tror jag. Sen är det dags att koppla in fack med flera för att få någon slags vett i det hela...


Igår kväll pratade jag lite om en "karriär" som jag skulle vilja testa. Men då var det mest lösa drömmar. Nu plötsligt sitter jag och letar på nätet om det finns något sätt att man kan slå sig in på den banan. Jag tycker det skulle vara kul att få göra röster till tecknade filmer eller liknande, till och med kul att läsa in informationstexter eller vad som helst. Tecknade filmer kanske blir svårt, men åt det håller vore intressant. Häromdagen satt jag även och tänkte på att en liten inredningsbutik vore skoj, jag som älskar prylar och fina möbler. Tyvärr finns det redan en sån butik här, men jag kanske skulle försöka köpa den eller något ;) Samtidigt så känner jag en skyldighet och en vilja att hjälpa till att få det här skeppet flytande igen. Så jag ska nog kämpa ett tag först. Men jag kommer nog helt klart att snegla mer åt andra håll framöver ;)

Filminspelning

Publicerad 2008-08-25 12:46:20 i Allmänt,

Då och då så kommer ett filmteam från tyskland hit och barrikerar hela torget. Idag är det dags igen. Det är lite ofattbart hur populära de där Inga Lindström är i Tyskland, och i Sverige anar vi inget ont ;) Kanske lika bra att man inte sett något av det... Jag var ute en sväng på lunchen och såg hur de stängde av all trafik för någon minuts filmsekvens. Nyköpingsbor är sedan tidigare sura i bilen, inte blev det bättre av att de fick stå och vänta en minut heller ;)  Filmteamet måste betala bra för att få filma här...

Hej Filip!

Publicerad 2008-08-23 12:11:38 i Allmänt,

Namnet som testas.. Skulle inte ha något emot att kalla min systerson för Filip, för det är ett av mina favoritpojknamn =)

Hej Emil..

Publicerad 2008-08-19 16:47:24 i Allmänt,

Idag när jag tittade på bilden på min systerson så tänkte jag "Hej Emil". Se det som ett tecken syster ;)

Helt underbart!

Publicerad 2008-08-17 14:04:30 i Allmänt,

Gårdagen blev verkligen superlyckad, hade det så kul med mina två favorittjejer. De var exalterade redan när jag kom för att hämta dem, det tog inte många minuter att komma iväg. De var ute när jag kom, A sprang direkt fram till bilen och studsade, sekunderna senare sprang hon in och hämtade sin lilla resväska och drog den efter sig fram till bilen och ställde sig att vänta. När jag sen aldrig kom sprang hon tillbaka in och sedan ut igen med väskan, hon var helt klart redo för cirkus ;) Under bilfärden hade de som vanligt massor att berätta, I bubblade på hela resan och A fick då och då en syl i vädret hon också =)

När vi kom hit så undrade jag om jag skulle fixa maten direkt, och det tyckte de var en bra idé. Och tur var väl det, för jag har väl aldrig vart med om en middag som tagit längre tid att avsluta ;) De hade givetsvis mycket kvar att berätta och när man berättar något så måste man visst stå på golvet och visa allt med yviga rörelser, och så måste man ju visa alla nya små sår, och varje sår har sin egen långa berättelse ;) Och mitt under maten kommer man på att man ska på toaletten, och om den ena försvinner så dröjer det inte länge förren den andra är inne på toaletten och underhåller. De är verkligen härliga de där två! Jag var dum nog och ställa fram en hel ask körsbärstomater, I var helt galen, hon käkade nästan upp allihop! Men som tur var lyckades jag tjata i henne lite mat också ;) När vi äntligen hade ätit klart så skulle jag röja upp lite medans de lekte en stund, direkt när jag var klar kom A instudsandes och undrade om jag var klar nu. Jag svarade att jag var det, varpå hon börjar storflina och säger "kan vi åka till cirkusen nu dååå?!". Förklarade att det fortfarande var lite tidigt. Så vi satte oss i soffan och läste en stund.

Det mulnade på lite och blev lite skumt inne, så det kanske inte var supersmart att sätta sig att läsa då. A somnade ju snart mot min arm. Och så började det hällregna ute! Insåg att klänningarna de hade på sig inte var det bästa klädvalet, men som tur var hade de extrakläder med sig, I kunde ju byta om, men A sov sött i soffan... Försökte peta och ruska, men hon sov... Så det var bara att bära ut henne i hallen och ställa henne på golvet, och då vaknade hon faktiskt, och några sekunder senare var hon klarvaken igen, tur var väl det. Tror orden cirkus och åka nu gjorde susen! Trots att de tog på sig jackor och fick ett paraply lyckades de bli ganska blöta på vägen till bilen, men det var ju inte kallt så de tyckte nog inte att det var så farligt. Jag visste inte riktigt om man kunde parkera vid cirkusen eller om vi skulle behöva gå så vi åkte i ganska god tid, men det fanns ju gott om parkeringar och det var inte så många där före oss. Så jag föreslog att vi skulle vänta en stund tills det regnade lite mindre. De tyckte att det lät bra, i ungefär en minut, då började A hoppa igen och ville ut ur bilen. Så vi hoppade ut i vattenpölarna, men livet lekte för dem ändå, de såg ju det stora cirkustältet =)

Vi kom in på området och gick fram till godisvagnen, de hade redan bestämt sig för popcorn och tittade inte ens åt godiset. Så det blev popcorn och läsk. Vi kunde gå in i tältet och vänta, först satte vi oss på bänkarna men jag funderade över om Alva skulle se då, så till slut flyttade vi fram oss satte oss vid några stolar allra närmast, och det var lyckat för då blev de ju involverade i vissa uppträdanden. Väntan är inte lätt för barn, men det var faktiskt I som frågade mest hur lång tid det var kvar. Popcornen började gå åt innan det hela börjat, och de försökte komma överens om att de skulle spara, men A tyckte det var så gott så hon glömde det hela tiden ;) Men det var nog lika bra för när det väl började sen så hade de inte så mycket tid kvar för att äta de popcorn som till trots fanns kvar. Djuren var såklart populärast, men de skrattade mycket åt clownerna. Och A var helt fascinerad av ett balansnummer som kombinerades med lite clownkonster, jag tyckte också att det var himla kul, och han var riktigt skicklig. Men stackars A blev superkissnödig och det verkade vara kris, frågade flera gånger om vi skulle gå, men hon ville inte missa något. Och jag fick lita på att hon skulle säga till om det verkligen, verkligen blev kris, frågade massa gånger också men det verkade ok. Men till slut blev det paus.

Och vi gick ut för att leta efter toalett, men det fanns inga, så det fick bli en liten plätt bakom några husbilar, men det gick ju bra det också. Och jisses vad A var kissnödig... I passade också på och tyckte det var jättekul ;) Andra delen av cirkusen var också jättekul. Det var så roligt att titta på A och hennes inlevleseförmåga. Hon stundtals hoppade på stolen och hela hon log. Och när det blev discomusik började hon ryckas med i takten, och så klappade hon med och lyckades med att prickade takten, ganska imponerad av hennes taktkänsla måste jag säga! Det avslutande numret blev elefanten, jisses vilken elefant! Den vägde 4 ton och var 3 meter hög, det var imponerande, har aldrig sett en sån stor elefant. Båda barnen hade stora ögon, men I lyssnade noga när de berättade lite om den. Det var häftigt!

När det sen var slut så verkade de jätteglada båda två och sa att de tyckte det var jättekul, och jag höll med, det var en cirkus både för vuxna och barn. När vi satt i bilen undrade jag om de var hungriga, I var lite hungrig sa hon, och A lite. Så jag undrade om vi skulle äta lite mackor innan jag skjutsade hem dem, I tyckte det lät bra medans A ropade från baksätet "MacDonalds!", jag tyckte inte att det var en sån bra idé, och som tur var höll I med mig eftersom hon bara var lite hungrig. Så vi åkte till macken och köpte mackor, men vad är det för sätt att placera glassboxen precis innanför dörren, det var ju det första A såg, och ville ju genast ha en jordgubbsstrut, men jag lyckades undvika det också och vi gick mot brödhyllan. Och på lagom A höjd så står det smörgåsrån, A kände ju igen förpackningen och ögonen lyste medan hon uttalde ordet smörgåsrån med en magisk känsla. Men den manövern lyckades I med då hon förklarade för lillsyrran att det blir man ju inte mätt på. I tog mackorna i baksätet och A började öppna medan jag maktlös satt fram och körde, hon hade plötsligt blivit jättehungrig och snart mumsade de bröd i baksätet, vad gör man liksom ;)

Och jag hade visst inte lärt mig så mycket från tidigare på dagen eftersom jag fortfarande trodde att det skulle gå ganska snabbt att äta lite mackor och dricka oboy. Jag hade visst inte insett att oboy dricker man inte, det äter man med en liten sked.... ;) Man känner sig verkligen tjatig när man måste uppmana om det ena efter det andra ;) Hade bara skinka och ost hemma och frågade A om det var något av det hon tyckte om. Hon funderade lite och tittade sedan på mig och frågade "eh... har ni något annat pålägg". Gick till kylskåpet men hittade bara marmelad, "ah, marmelad" ropade hon och det verkade ju som om det var det godaste hon visste. Och speciellt morotsmarmeladen, men när jag sen skulle lägga det på mackan så sa I att jag bara skulle ta lite för A hade aldrig smakat det förut.... Jisses...

Till slut åkte vi i alla fall mot Gnesta igen, jag trodde de skulle somna rätt snabbt, men de bubblade på. De valde ganska konstiga samtalsämnen, men de verkade trivas där bak med varandra så jag lät dem hållas. I Gnesta skulle vi svänga förbi stället där syster höll till så hon fick säga godnatt. Och det första I berättar både för sin mamma och sin pappa är att hon såg en 3 meter hög elefant och att hon sen hade kissat på en bräda, ibland är det underligt vad det är för saker som kan göra dagen för ett barn ;)

Men vi hade det sååå bra, och det var så kul att jag fick låna dem igår =)

Mumsig mat

Publicerad 2008-08-15 18:46:42 i Allmänt,

Ikväll är jag ensam hemma så då passade jag på att äta riktigt gott. Räkorna var superdubergoda =) Och mango är en av mina favoritfrukter. Riktigt gott var det. Och det ser ju gott ut också..

Lika förväntansfull är jag..

Publicerad 2008-08-15 09:45:46 i Allmänt,

Har precis vart iväg och köpt biljetter till en cirkus i morgon, ska ta med mina systerdöttrar på den. Det ska verkligen bli superkul, jag är nog minst lika förväntansfull som de ;) Men framför allt ska det bli kul att ta hand om dem hela dagen och dela upplevelsen. Man känner att de börjar bli stora när man kan åka och hämta dem med egen bil och de gärna vill följa med =) Cirkusen verkar vara bra också, de har till och med en elefant. Kollade upp så att elefanten verkar ha det bra, och det verkade han, så det är ju skönt. Han är tydligen en av de största, spännande!

Väderspänningar

Publicerad 2008-08-11 19:53:23 i Allmänt,

Just nu längtar jag efter ett spöregn eller ett åskväder. Jag känner mig helt groggy och huvudet gör ont och jag mår illa. Rätt säker på att det är vädret. Det behövs något ute som lättar upp luften och även något som lättar upp mitt tryck. Det är jättekonstigt men det känns liksom som om jag hamnar i något vakuum. Ett trist sätt att ägna en kväll. Men nu känns det lite bättre än det gjorde nyss i alla fall. Vi får se om det kommer något oväder eller ej....

LillPutte på väggen

Publicerad 2008-08-08 15:54:00 i Allmänt,

Inte kunde jag väl låta bli att skriva ut en bild på lillen heller ;) En bild sitter hemma på kylskåpet och en åkte upp på väggen här på jobbet, behöver något uppiggande där bland allt tråkigt ;) Om datorskärmen blir tråkig att titta på så behöver jag bara titta strax bakom och titta på världens sötaste bäbis =) Nu är det inte så länge kvar tills jag får träffa honom i verkligheten!

Lille Plutten

Publicerad 2008-08-07 19:01:30 i Allmänt,

Idag kom ett mail med ett underbart innehåll, en bild på lilla bebbsingen. Ojojojoj, så sötesöttingen man kan vara =) Ska träffa honom på lördag, längtar mig galen!! Ska bli helt underbart! Jag älskar det här med att vara moster =)

Hoppas dessutom kunna gå på cirkus med de andra två syskonbarnen inom en snar framtid, det skulle vara så kul att hitta på något med dem =) Och hoppas att de vill följa med mig ;)

Det är tur att det finns så många lyckokorn i tillvaron när det finns så många puckade människor i vardagen =) Man kommer ganska snabbt underfund med vad som är viktigt i livet. Det är oviktigt med idioter och att lägga energi på dem, men det är viktigt och värdefullt att lägga energi och kärlek på släkt, vänner och familj =)

Jag är så glad! Jag har längtat så mycket efter Torsten, och nu är han här och jag ska få träffa honom snart också =) Och så är jag så himla glad för syrran och hennes mans skull =) Jag är glad, glad och lycklig helt enkelt =)

Och när det gäller jobbet så är jag glad att jag har så bra arbetskamrater nära mig, känns så skönt att veta att vi håller ihop i vått och torrt och att det alltid finns någon att vända sig till. Att grubbla i ensamhet är jobbigt, men det behöver man aldrig för det är bara att vräka ur sig till någon och så blir allt så mycket enklare plötsligt =)

Nu får det vara nog...

Publicerad 2008-08-07 15:22:43 i Allmänt,

Upptäcker mer och mer skit här på jobbet. Den allmänna inställningen är att de andra tycker att vi på miljö är för "hårda". Men det finns ju ändå en lagstiftning som måste följas, och vad det står i den borde de också ha lite koll på. Åtminstone så borde de tycka att det är bra att vi kollar upp saker och ting. Idag var jag ensam från oss på fikat och fick höra gnäll om en en tank som ställts upp utan tillstånd och att vi på miljö tänkte sätta sanktionsavgift på det. Då säger en chef på en av enheterna "eh, nu får de väl skärpa sig....!!" Herregud, man blir ju alldeles häpen! Informerade kollegan som har hand om det och hon rusade iväg med lagstiftningen till en av gubbarna som är värst... Det kan de gott ha ;) Men det funkar ju inte att de ger sina egna besked till folk. Tänk om jag skulle säga till någon som ringer att det är klart att de kan bygga till lite utan att söka bygglov, det är det ju ingen som behöver veta. Eller att ja ni måste ju tyvärr ringa byggavdelningen och få tillstånd, de är så byrokratiska där. Hur låter det liksom? Sen kan man ju fundera över hur korrekt det är av dem att strunta i sin egen lagstiftning då och då, känns väl lite som om de har fel jobb då..!

Jag har ingen lust att ha delat fikarum, har god lust att stänga av dem från vårat plan så kan de fika någon annanstans ;)

Svårt för en del människor..

Publicerad 2008-08-06 15:30:30 i Allmänt,

Jag tycker mig i normalfallet ha en ganska stor acceptans för olika personligheter. Och det är sällan jag retar mig på en och samma person jämt. Men tyvärr så finns det en gubbe här på bygget som jag har j****t svårt för. Han är en riktig översittare och säger ofta "men riktigt så är det ju inte". Blir tokig på människan, jag lägger inte tid på honom, men om han sitter vid samma bord vid fikat och kör sitt race mot någon annan blir jag uppretad. Igår var han inne hos en kollega och jag hörde deras samtal, jag blev tvungen att skriva ner några fula ord på ett papper för att göra mig av med lite aggressioner. Han tycker att vi på våran enhet jobbar med skitsaker och att han gör allt bra, ändå jobbar vi inom samma organisation.... Snyggt värre... Han kan väl tycka vad han vill, men han behöver ju inte ständigt komma med hintar. Och väldigt ofta så råkar han spilla galla om något till någon annan precis när han går förbi i korridoren. Vilket sammanträffande liksom... Han är en gnällgubbe och en gubb*****!

På samma gång bli jag ännu argare för att han inte kan bestämma sig för att vara otrevlig jämt. Igår var han inne hos mig i ett ärende, och då kostade han på sig att skoja lite. Och jag som är väluppfostrad log ju och var trevlig.... Usch vad jag har svårt för honom! Men man behöver ju inte tycka om alla människor, men det är jobbigt att flera gånger i veckan träffa en person som man retar sig på...


Ikväll blir det nya Batmnafilmen, den ska tydligen vara bra.... Ska bli skoj med bio =)

Hovdala slott

Publicerad 2008-08-05 19:30:33 i Allmänt,

I söndags var jag iväg en sväng till Hovdala slott medan R hade tävling. Tog såklart även lite bilder.¨

Jippi!

Publicerad 2008-08-04 22:06:35 i Allmänt,

Torsten har kommit =) Jag är så otroligt glad! Och helt underbart ljuvligt glad för de nyblivna föräldrarnas skull! Grattis till dem/er, och grattis till mig som blivit moster igen. Och grattis till tredje syrran som blivit moster för första gången. Grattis världen! 

Jag är världens gladaste moster!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela