Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Spindlar

Publicerad 2007-07-30 18:54:44 i Allmänt,

Kan inte förstå varför jag tycker det är så otroligt obehagligt med spindlar. Jag är mindre "rädd" nu än när jag var yngre, men jag är långt ifrån lugn. Jag skulle vika en handduk, och då såg jag en stor grön spindel med långa ben krypa där. Jag blev helt stel och stod och kippade efter andan några sekunder, tycker de är så otroligt äckliga! Men jag klarade att samla mig och gå och hämta flugsmällan, det blev mos av den. Så ursäkta om det regnar i morgon ;) Usch, blä, jag hatar spindlar!!!

Grattis hunny!

Publicerad 2007-07-26 11:06:16 i Allmänt,

Idag fyller min darling år, hipp hurra för honom =) Den luringen var med i tidningen i morse, med intervju och allt. Och han hade inte sagt något. Så när han satte sig med mig vid frukosten även fast han redan hade ätit tyckte jag det var lite skumt. Läste tidningen i godan ro som jag brukar, och R satt där tålmodigt, var trevligt =) Så när jag kom till familjesidan läste jag som vanligt alltid den högra sidan först, vet inte varför, men jag läser alltid till höger först i en tidning... Så han trodde jag skulle missa honom, men så kikade jag på familjesidan, och där var en STOR bild och en intervju med R =) Det var jätteskoj!! Modigt =) Fast man kunde tolka det som om jag också jobbade på Culturum, men det må va hänt. Det var en trevlig överraskning!

Vi ska fira med middag ute ikväll, det ska bli både skönt och trevligt att komma ut bara vi =) Får se om det blir att sitta inne eller ute..

Fast för dopning?

Publicerad 2007-07-25 19:08:46 i Allmänt,

Nämen.... har tävlande i Tour de France testats positivt för dopning??? Det kan inte vara sant? Näää.... det är det väl inte? Inte dopar cyklister sig väl? Jag är verkligen helt bestört... trodde inte det kunde hände sånt...

Det mina vänner, det var ett litet exempel på vad ironi är ;) Varför inte göra det lagligt att dopa sig i cykeltävlingar? Alla gör det ju ändå, typ...

Rara människor!

Publicerad 2007-07-25 18:59:40 i Allmänt,

Vad underbart det är med trevliga människor. Det har börjat en ny tjej hos oss, jag blir så glad av att prata med henne. För hon liksom ler med varje ord hon säger, det är lite svårt att förklara, men hon förmedlar liksom glad stämning. Sen verkligen superlyssnar hon på allt man säger och verkar så genomäkta trevlig! Det roliga med det hela är att hon är kompis med en annan tjej på jobbet, som just nu är mammaledig, och hon är precis likadan. Diggar verkligen den typen av människor =) Jag vill verkligen få stanna kvar på mitt jobb framöver, trivs så himla, himla bra där!!

Sova?

Publicerad 2007-07-23 11:10:21 i Allmänt,

Jag kan inte alls sova på kvällarna just nu, jag blir inte ens trött. Det är både för- och nackdelen med den här årstiden. Eftersom det är så ljust på kvällen är det så mycket man vill göra, dessutom verkar hjärnan vara inställd på semester och sova lite längre fortfarande. Så när morgonen kommer har jag god lust att sova ett par timmar till.... Idag är det dessutom regnrusk ute, det gör sitt till. Är megatrött.. Får hoppas jag är trött ikväll så jag somnar tidigt och sover ända tills klockan ringer... Har vart mycket i helgen, fast det har varit skoj. Men även om det är skoj så är det inte vila ;) 20 minuter kvar till lunch, får se om det väcker mig lite..

Ommöbleringen

Publicerad 2007-07-22 13:21:24 i Allmänt,

Då var det klart, snacka om effektivitet. Möblera om ett rum per helg eller så ;) För er som är nyfikna lägger jag in några bilder. Men de flesta av er får ju se det till helgen.

81929-111
Taget från dörröppningen från köket. Bokhyllorna står alltså på den väggen som är mot vardagsrummet.

81929-109
Denna är också tagen från dörren från köket. Fåtöljen står i hörnet vid fönstret.

81929-110
Datorarbetsplatsen. Om man sitter här har man skrivbordet bakom ryggen.

Det skumma med det hela är att rummet nu känns jättestort, knäppt egentligen ;) Men vi är himla nöjda!

Snabba bud!

Publicerad 2007-07-21 10:55:11 i Allmänt,

Igår gick det verkligen undan. På morgonen när jag gick till jobbet var allt som vanligt. Men på kvällen hade vi plötsligt köpt databord och möbler ;) Jag beskrev för R hur jag tänkt på att vi kanske kunde göra, och han sa direkt att det lät jättebra. Så vi kollade lite på ikeas hemsida, och så undrade jag hur länge de hade öppet. R kollade och vi såg att de hade öppet till åtta, klockan var då sex. Jag ville ju absolut åka direkt, och R känner mig rätt väl nu så han vet att om jag vill ha något och vi bestämmer oss för det, då vill jag åka och köpa det direkt. Och an ville också, så vi gjorde oss klara och åkte till Linköping. Vi km dit halv 8, men hade god tid på oss ;) Vi hade nog lite tur där också, för jag skulle ha ett hyllplan också att sätta ovanför, och det sprang vi bara rakt på, helt perfekt! Vi hittade det vi skulle och åkte sedan hem. Lika ivriga båda två så började vi med att plocka ut bokhyllorna och flytta dem, sen satte vi ihop datorbordet också. Klockan var tjugo i två då vi gick och la oss, jag var inte så trött, men vi behövde sova. R skulle spela golf idag och M kommer till mig, så vi kunde inte vara uppe till ottan. Annars hade vi nog vart det ;) Men det blir nog bra, vi borde hina klart ikväll =)

Möblera om

Publicerad 2007-07-20 17:28:28 i Allmänt,

Idag på jobbet fick jag en idé om att göra om i datarummet. Jag vill ha ett skrivbord där jag kan scrappa, då blir det lättare om man har sina saker tillgängliga. Så jag tittade på ett anant bord till datorn, så tar jag skrivbordet. Nu har jag mätt lite och tänkt, och insett att det funkar ju. om vi flyttar bokhyllorna och flyttar datorn till motsatt rum så får jag plats att scrappa. Det blir saker runt alla väggar, men det är ju ändå ett hobbyrum. På så sätt kunde ragnar och jag sitta i samma rum, han vid datorn och jag scrappa. Snart får jag sälja idéen till ragnar, hoppas han inte kommer på något som säger att det inte skulle funka... Åh, jag vill göra om NU! Och åka till IKEA NU ;)

Skulle till Allsången..

Publicerad 2007-07-18 09:50:37 i Allmänt,

Igår när jag satt och tittade på allsången så dök Mr Café Norrköping upp där, med ett helt Cittragäng. Och när vi tittade lite närmare på dem såg vi att det var ju alla de som dök upp på vårat lunchställe igår, lite lustigt. Tydligen så var den äldre väderfarbrorn med också, fast det såg inte jag....

Hmm... vem ska vi koppla till?

Publicerad 2007-07-17 15:42:39 i Allmänt,

Ibland undrar jag vad växeln sysslar med. Det händer titt som tätt att jag får samtal som jag inte alls ska ha. Och ofta när jag förklarar det så brukar personen i andra änden svara nåt i stil med "ja det fanns visst inte så många inne så då kopplade de väl till dig då". Brukar sluta med att jag hjälper till med något jag inte ska hjälpa till med, fast jag råkar kunna det kanske. Eller att jag letar i telefonboken efter någon som faktiskt kan svara på frågan. Och om personen inte är där brukar jag ge ett telefonnummer, och det blir de ju glada för. Så varför kan inte växeln göra det likaväl? Händer ju att folk blir lite irriterade när de förstår att de bara blev kopplade vart som helst. Och det förstår jag att man blir. Om jag ringer en växel och blir kopplad så förutsätter man ju att den personen man blir kopplad till kan hjälpa till liksom?? Visst kan jag skicka tillbaka dem till växeln? Fast hur glada blir folk då liksom, särskilt om de sen blir felkopplade igen... Så jag försöker nog hellre hjälpa dem. Fördelen för mig i dessa situationer är ju iofs att då blir de jättetacksamma för att jag hjälper till. Så samtalen är ju för det mesta väldigt trevliga... Det är speciellt på eftermiddagar och inför storhelger som jag får såna samtal, verkar som om de har snabbknapp till mig om alla andra i kommunen gått hem.... eller nåt ;)

Världens bästa pojkvän!

Publicerad 2007-07-17 13:55:37 i Allmänt,

Som ni kanske vet är jag helt besatt av The Ark, och kan se dem flera gånger under samma konsertsommar om det är möjligt. Och nu såg jag att de ska spela i Norrköping sista augusti, och jag vill ju så gärna se dem. Men R var lite tveksam eftersom vi redan sett dem i sommar. Men nu verkar det som om han vill följa med mig i alla fall =) Världsbäst ju!!!

Rapport

Publicerad 2007-07-17 09:14:49 i Allmänt,

Vi var och hälsade på syster med familj i deras sommarstugan ett par dagar förra veckan. Vilket superhärligt ställe! Det var verkligen enormt rofyllt och vackert där! Vädret var faktiskt rätt bra, så vi gick ner till sjön. R och I badade, men resten av oss avstod. Jag lyckades med bedriften att få ett bromsbett igen. Den här gången på benet. Det är inte klokt vad de betten blossar upp för mig. Det blev några dagar med massa salva. Nu är det bara lite rött, men har slutat klia, skönt! Läste att man kunde ta receptfri alergitablett mot klådan, och jag tror faktiskt att det hjälpte.

Ute vid stugan spelade jag också Yatzy med barnen, en prövning för tålamodet men det var enormt kul. I har extremt tur med tärningarna, och är dessutom väldigt skärpt, så hon vann såklart! Det var extra kul eftersom I fick en knäpp när vi spelade, hon är helt knäpp den tjejen, men det tillhör hennes charm =) Vi skakade tärningarna i en burk, A och jag spelade i lag så hon slog dem åt oss. Samtidigt som vi spelade drack barnen läsk. A hade lagt 4 tärningar i burken och jag skulle lägga i den sista, men helt plötsligt hade jag lagt den i A:s läskglas istället. Jag fick lång haka, och tjejerna också, sen började vi storskratta alla tre. I tyckte det var otroligt roligt =) Härligt att skratta med dem!

Vi satt sedan ute hela kvällen och njöt av att vara mitt ute i skogen. Vi drack vin och hade det himla trevligt! Tack för att vi fick komma =) Dagen efter grillade vi lite korv och jag hjälpte mina kära syskonbarn med deras korvar. Jag vet ju att de inte gillar senap, men eftersom jag gör det så råkade jag ha på senap på A:s korv. När hon såg vad jag gjorde sa hon helt coollugnt och förvånat "Nä.... bjäk".. Det var en ovanlig reaktion från den damen, det normala hade väl vart ett högljutt nej eller något ;) Fick sedan torka bort senapen. När jag sedan gjorde exakt samma sak med I:s korv så tyckte de såklart att det var jätteskoj. Det är bara att konstatera att de har en knasmoster ;)

Tillbaka på jobbet igen, känns lite trögt men man är ju snabbt inne i rutinerna igen. Ganska skönt att här är rätt så lugnt än så länge. Tror inte växeln har märkt att jag är tillbaka, skönt så man kan jobba lite ;)

Espressomaskin

Publicerad 2007-07-15 20:25:24 i Allmänt,

Idag när vi hade handlat så ville R förbi OnOff innan vi åkte hem, det var något han skulle kolla på. Så vi åkte dit och det visade sig att det var Rea. R tittade på det han skulle medans jag gjorde det jag alltid gör i Reaaffärer, kollade runt. Och så hittade jag en espressomaskin för 448 spänn. Det var för billigt för att vi inte skulle köpa, så det blev en. Det är verkligen himla gott det! Vi har ju inte så stort kök, men ställde den ovanpå skåpen så det funkar ju. Så nu kan vi dricka espresso hemma också =)

Semesterblogg 4

Publicerad 2007-07-10 19:26:13 i Allmänt,

Fredagen bjöd även den på dåligt väder, men vi begav oss ändå ut och gick i lite mer affärer. Men vi blev inte ute så länge, vädret var helt enkelt för kass. Det blev rätt mycket leka med lilltösen (I) istället. På lördagen var det riktigt fint och vi gick iväg allihop till parken. Det var en stor och fin park och I blev alldeles till sig när hon fick springa i gräset. Tyvärr så skaffade hon sig en fläskläpp efter att ha slagit en volt över ett litet staket. Hon har ingen vidare koll på vad som är farligt... Men det gick rätt bra trots allt. Vi besökte också pannkaksskeppet och provade mer pannkaka, gott det också!! Vi hade en grymt trevlig vecka i Holland och vi har umgåtts mycket med Rs vän och sambo med barn. När vi skulle åka iväg på söndagen var I inte ett dugg med på noterna. Hon ville absolut inte säga hej då, även jag tyckte det var lite jobbigt... Vi hade ju hunnit bli ganska fästa vid varandra. Det är smickrande att komma ner för trappan på morgonen och mötas av en liten tjej vars hela ansikte lyses upp. Och det första hon gjorde varje morgon var att ta oss i handen och säga "leka leka". Så nog saknar både R och jag henne! Men lyckligtsvis så får vi träffa henne igen i augusti, hoppas hon blir likaglad över att se oss då =)

Lägger in lite fler bilder från Gronningen nedan:

image101

Holländarna är helt galna när det gäller att cykla, här syns en liten del av alla cyklar som stod vid stationen! Det var helt enormt verkligen!!

image102
Järnvägsstationen, ett otroligt vackert hus!

image103
Jag älskar rosa blommor!

image104
Från en närbelägen park

image105
En grymt charmig cykel!

image106
Jag ville ha den, men R sa att jag inte fick, så han tog bara ett kort ;)

image107
Universitetet

image108
Teatern

Det var allt från Holland, Paris kommer senare =)

Semesterblogg 3

Publicerad 2007-07-10 19:08:42 i Allmänt,

På torsdagen var det sedan dags att göra en dagstur till Amsterdam, vi hade tur med vädret som var helt perfekt! Det första vi gjorde vid ankomst var att leta upp ett pannkaksställe, det är nämligen en specialitet i Holland att äta pannkakor med fyllning på (blir som en pannkakspizza). Jag tog en med ost och champinjoner på, det smakade otroligt gott. Det är nog något vi även kommer göra hemma framöver. Efter det var det dags för en kanaltur (se bilder från den nedan).

image88

image89

image90

image91

Jag tyckte verkligen om arkitekturen i Holland och det fick vi se många goda exempel på. Det fanns egentligen inte jättemycket att se, men det är alltid spännande att åka kanalbåt och ta del av en stads historia. Jag hade inte jättehöga förväntningar på staden eftersom jag hört från syrran att hon hade blivit lite besviken på den. Jag blev inte betagen, men det var skoj att vara där ändå.

image92

image93

image94

En konstig stad är det ändock, vi kom in i Red light district och såg en del av den otrevligare delen av staden. det var verkligen så att det fanns coffeshops (ställen där de röker gräs) överallt. Där fanns också affärer som sålde svampar och skyltfönster med kvinnor som sålde sig själva. Kändes lite olustigt så vi skyndade oss fort förbi de kvarteren. Även om man hört mycket så förvånas man ändå över hur öppet det är.

Vi vandrade istället vidare längs med kanalerna, R var extremt kaffesugen och vi letade efter ett vanligt café hur länge som helst. Till slut hittade vi en botaninsk trädgård (se bilder nedan), den visade sig vara en riktig lyckoträff. Var himla mysigt att traska runt där, dessutom hade de ett hus med fjärilar, jag älskar verkligen fjärilar!

image95

image96
Blomma för att glädje mamma!

image97

image98

image99

Efter det besöket begav vi oss tillbaka mot centrum igen för att äta middag och prova lite Hollänsk öl.

image100
En byggarbetsplats framför...

Semesterblogg 2

Publicerad 2007-07-10 18:37:25 i Allmänt,

På onsdagen var det tillräckligt fint för att gå ut. Vi besökte en av stadens kyrkor och passade på att gå upp i tornet och njuta av stadens utsikt. Det blåste rejält och det var rätt jobbigt att ta sig upp, men utsikten var underbar (se bilder).

image75

image76

image77

image81

image82


På nervägen så slockande lamporna som lyste upp trappavsatserna, så det blev bäckmörkt eftersom det inte fanns några fönster. Jag såg stundom inte ett jota, men som tur var så kom det lite personal som kunde lysa med sina mobiltelefoner. Så det blev ett riktigt äventyr det! Resten av dagen gick vi affärer och passade även på att njuta av goda mackor och bakverk.

image83
Ett charmigt hus från 1600-talet.

image84

image85
Diggar dekorationerna ovanför fönstrena.

image86
Kanalerna kantades av kanalbåtar.

image87
Gatan vi bodde på.

Semesterblogg 1

Publicerad 2007-07-10 18:17:13 i Allmänt,

Första dagen i Gronningen regnade det. Men det gjorde inte så jättemycket eftersom vi var trötta efter resan. Vi började med att ta oss till Arlanda, väl där hade vi mycket tid att fördriva och passade på att äta lite lunch. Det regnade när vi satt och väntade på att få komma ombord på flyget. Men lagom till start så klarnade det upp, så vi fick se vackra vyer över Sverige. Molnen blev dock ganska täta sen så det blev mest moln som vi fick se. Men vi hade fått se så pass mycket, så vi var glada ändå. Flygningen gick bra, för att inte riskera att bli flygsjuk så tog jag ett åksjuketugummi innan.

Vid ankomst till Amsterdam var det dags för lite mat igen, för enkelhetens skull blev det Burger King. Så tog vi oss vidare mot Gronningen, väl framme kunde vi konstatera att resan tagit oss 12 timmar från dörr till dörr, och det kändes i kroppen. Dagen efter ankomst regnade det alltså, så vi var bara ute en liten stund för att handla lite. Både jag och R blev väl bekanta med värdparets dotter på 1,5 år. Hon visade sig vara ett riktigt charmtroll som gillade oss från första stund. Så det blev en del leka, läsa och kramas med henne under semestern där.

SkäpJos..

Publicerad 2007-07-10 17:32:09 i Allmänt,

Alltså jag förstår inte varför jag ska drabbas av tusen saker. Om jag gick till en doktor så skulle han nog titta lite snett på mig och undra om jag är hypokondriker ;) Jag har ont i min fot, det är upp och ner med den, ibland bättre och ibland sämre. Men det är nog inte så konstigt att det inte blir bättre, eftersom jag inte vilat den. Men nu har jag tagit det lugnt ett dygn, plus att jag nu lindat den enligt systerns instruktioner, det känns bättre det =) Knät hade jag ont i förra veckan, men det är nästan så gott som bra nu. Men så har jag ont i ena axeln, antagligen för att jag burit ryggsäck för mycket. Igår kunde jag inte lyfta den rakt upp, eller ens ta på mig jackan utan att det gjorde grymt ont. Nu är den bättre, men jag kan fortfarande inte röra mig obehindrat. Och igår så blev jag dålig i magen av något, men det var bättre i morse, men nu är det lite sämre igen, men det beror nog på att jag åt gammal korv, så det går säkert över snart. Och förut idag när vi var nere på stan så skulle jag lägga något i bakluckan, och då slog jag huvudet i den, så det gjorde duktigt ont. Dessutom så slog jag i armen i något igår ;) Men annars är det bra alltså ;) Men är det inte lite väl mycket? Jag och R skojade igår om att jag kanske borde läggas in för en helrenovering ;) Men vad 17, humöret är på topp! Så jag klarar mig allt, men det börjar bli lite segt nu det här med att vara mest skräp...

I övrigt så önskar jag mig fint väder i morgon! I så fall ska vi åka till syster med familj och hälsa på i sommarstugan. Vi ska ha trevligt och vi ska även sova kvar ute i skogen, blir nog supermysigt! Ser jag grymt fram emot!

Sista semesterveckan nu, sen blir det att jobba ett tag innan det blir ledigt igen. Men det känns inte ångestfylld, semestern har varit kanon och avkopplande till max! Dessutom har vi massa lediga dagar kvar =)

Håll koll på bloggen framöver, har planer på att lägga in lite semesterbilder och text därtill!

Middagskryssning på Seine

Publicerad 2007-07-06 11:36:33 i Allmänt,

Igår hade vi en helt otrolig kväll. Vi var på en middagskryssning på Seine. Vi hade bokat så vi skulle få sitta på en plats nära fönster. Ville man ha eget bord vid fönster så fanns det en prisklass högre som man kunde få betala. Men så när vi kom dit så blev vi placerade precis vid fönstret och vid ett eget bord, helt perfekt! det kunde ha blivit bättre, vi behövde inte sitta mitt bland alla, utan det blev lite mer avsides. Och maten var helt underbar!! Vi fick en krämig pumpasoppa som förätt, och det var nog något av det godaste jag någonsin ätit!!! Resten av måltiden var också helt underbar! Vin till maten ingick dessutom, snacka om att det var värt pengarna!!

Och utsikten var ju underbar! Det finns så mycket vackert i Paris, båten gick förbi alla sevärdheter längs floden. Eiffeltornet såg vi många gånger, man kan inte se sig mätt på det upplysta tornet. Det är vackert så det förslår!! När vi kom in mot kajen igen så var klockan elva, så då kom vi precis lagom för att se tornet blinka och glittra, det är såååå vackert!! Det var absolut en kryssning som kommer vara ett minne för livet =)

Sen har jag en liten undran till er som läser detta. Är det någon som har erfarenheter från ond fot till följd av att man trampat snett? Jag har haft ont i foten hela veckan, till en början trodde jag det berodde på skor. Men när jag började tänka efter så fick jag en minnesbild av att jag trampade snett då vi gick till tåget i söndags. Det händer att jag gör det då och då, så därför reagerade jag inte nämnvärt. Men på tåget sen så hade jag väldigt ont i foten. Sen dess har jag haft svårt att gå. Har haft ont under foten och på sidan av foten. De första dagarna gjorde det ont bara av att sträcka ut oten, har varit svårt att gå, både med och utan skor. Sen gör det liksom ont när jag rör på tårna, så jag misstänker ju starkt att det inte är på grund av några skor. Ibland är jag verkligen trög när det gäller att förstå att jag kanske gjort illa mig eller så ;) Det kanske inte har varit supersmart att gå maxxat och dessutom gå upp för alla trappor till triumfbågen, men det pasar liksom inte med vila nu ;) Men nu kan jag i alla fall gå på foten utan att det gör jätteont hela tiden, nu har jag mest ont på sidan av den, och när jag sträcker ut den. Så snart ska den vara hel bra hoppas jag. Men är det någon som känner igen det jag beskriver? Eller är det kanske så att jg gått för mycket bara??

Ytterligare en hälsning

Publicerad 2007-07-02 22:50:50 i Allmänt,

Men idag kommer den från Paris! Det är inte klokt vad jag gillar den här staden, bara av att vara här så blir jag så himla glad =) Idag när vi skulle gå till mataffären och vi såg Eiffeltornet bortanför broarna fick jag en sån glad känsla i mig. Så glad så jag till och med hälsade på det. Men det symboliserar verkligen Paris! Egentligen är ju det här en storstad som är för stor för mig, men det gör liksom inget med alla människor, det är ju så det är. Idag har vi inte vart iväg så långt, vi var vid en park/skog inte alltför långt bort härifrån. Det var rätt skönt att se lugnare delar av staden, att det finns såna platser i en storstad är rätt häftigt. Vädret här är kanon, lagom varmt. I morgon ska vi verkligen ner och göra city. Vi har skaffat tunnelbanekort, så nu kan vi åka vart vi vill och se vad vi vill när vi har lust. Känns skönt att inte behöva gå så mycket, det gjorde vi nog mycket sist ;) Upp på triumfbågen ska vi nog i morgon, sen blir det nog en titt på tornet på nära håll, och diverse "småsaker" som vi inte såg sist. Lite konst ska vi nog hinna med också. Det känns så kuuuuuuul att äntligen vara här igen =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela