Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Helt underbart!

Publicerad 2008-08-17 14:04:30 i Allmänt,

Gårdagen blev verkligen superlyckad, hade det så kul med mina två favorittjejer. De var exalterade redan när jag kom för att hämta dem, det tog inte många minuter att komma iväg. De var ute när jag kom, A sprang direkt fram till bilen och studsade, sekunderna senare sprang hon in och hämtade sin lilla resväska och drog den efter sig fram till bilen och ställde sig att vänta. När jag sen aldrig kom sprang hon tillbaka in och sedan ut igen med väskan, hon var helt klart redo för cirkus ;) Under bilfärden hade de som vanligt massor att berätta, I bubblade på hela resan och A fick då och då en syl i vädret hon också =)

När vi kom hit så undrade jag om jag skulle fixa maten direkt, och det tyckte de var en bra idé. Och tur var väl det, för jag har väl aldrig vart med om en middag som tagit längre tid att avsluta ;) De hade givetsvis mycket kvar att berätta och när man berättar något så måste man visst stå på golvet och visa allt med yviga rörelser, och så måste man ju visa alla nya små sår, och varje sår har sin egen långa berättelse ;) Och mitt under maten kommer man på att man ska på toaletten, och om den ena försvinner så dröjer det inte länge förren den andra är inne på toaletten och underhåller. De är verkligen härliga de där två! Jag var dum nog och ställa fram en hel ask körsbärstomater, I var helt galen, hon käkade nästan upp allihop! Men som tur var lyckades jag tjata i henne lite mat också ;) När vi äntligen hade ätit klart så skulle jag röja upp lite medans de lekte en stund, direkt när jag var klar kom A instudsandes och undrade om jag var klar nu. Jag svarade att jag var det, varpå hon börjar storflina och säger "kan vi åka till cirkusen nu dååå?!". Förklarade att det fortfarande var lite tidigt. Så vi satte oss i soffan och läste en stund.

Det mulnade på lite och blev lite skumt inne, så det kanske inte var supersmart att sätta sig att läsa då. A somnade ju snart mot min arm. Och så började det hällregna ute! Insåg att klänningarna de hade på sig inte var det bästa klädvalet, men som tur var hade de extrakläder med sig, I kunde ju byta om, men A sov sött i soffan... Försökte peta och ruska, men hon sov... Så det var bara att bära ut henne i hallen och ställa henne på golvet, och då vaknade hon faktiskt, och några sekunder senare var hon klarvaken igen, tur var väl det. Tror orden cirkus och åka nu gjorde susen! Trots att de tog på sig jackor och fick ett paraply lyckades de bli ganska blöta på vägen till bilen, men det var ju inte kallt så de tyckte nog inte att det var så farligt. Jag visste inte riktigt om man kunde parkera vid cirkusen eller om vi skulle behöva gå så vi åkte i ganska god tid, men det fanns ju gott om parkeringar och det var inte så många där före oss. Så jag föreslog att vi skulle vänta en stund tills det regnade lite mindre. De tyckte att det lät bra, i ungefär en minut, då började A hoppa igen och ville ut ur bilen. Så vi hoppade ut i vattenpölarna, men livet lekte för dem ändå, de såg ju det stora cirkustältet =)

Vi kom in på området och gick fram till godisvagnen, de hade redan bestämt sig för popcorn och tittade inte ens åt godiset. Så det blev popcorn och läsk. Vi kunde gå in i tältet och vänta, först satte vi oss på bänkarna men jag funderade över om Alva skulle se då, så till slut flyttade vi fram oss satte oss vid några stolar allra närmast, och det var lyckat för då blev de ju involverade i vissa uppträdanden. Väntan är inte lätt för barn, men det var faktiskt I som frågade mest hur lång tid det var kvar. Popcornen började gå åt innan det hela börjat, och de försökte komma överens om att de skulle spara, men A tyckte det var så gott så hon glömde det hela tiden ;) Men det var nog lika bra för när det väl började sen så hade de inte så mycket tid kvar för att äta de popcorn som till trots fanns kvar. Djuren var såklart populärast, men de skrattade mycket åt clownerna. Och A var helt fascinerad av ett balansnummer som kombinerades med lite clownkonster, jag tyckte också att det var himla kul, och han var riktigt skicklig. Men stackars A blev superkissnödig och det verkade vara kris, frågade flera gånger om vi skulle gå, men hon ville inte missa något. Och jag fick lita på att hon skulle säga till om det verkligen, verkligen blev kris, frågade massa gånger också men det verkade ok. Men till slut blev det paus.

Och vi gick ut för att leta efter toalett, men det fanns inga, så det fick bli en liten plätt bakom några husbilar, men det gick ju bra det också. Och jisses vad A var kissnödig... I passade också på och tyckte det var jättekul ;) Andra delen av cirkusen var också jättekul. Det var så roligt att titta på A och hennes inlevleseförmåga. Hon stundtals hoppade på stolen och hela hon log. Och när det blev discomusik började hon ryckas med i takten, och så klappade hon med och lyckades med att prickade takten, ganska imponerad av hennes taktkänsla måste jag säga! Det avslutande numret blev elefanten, jisses vilken elefant! Den vägde 4 ton och var 3 meter hög, det var imponerande, har aldrig sett en sån stor elefant. Båda barnen hade stora ögon, men I lyssnade noga när de berättade lite om den. Det var häftigt!

När det sen var slut så verkade de jätteglada båda två och sa att de tyckte det var jättekul, och jag höll med, det var en cirkus både för vuxna och barn. När vi satt i bilen undrade jag om de var hungriga, I var lite hungrig sa hon, och A lite. Så jag undrade om vi skulle äta lite mackor innan jag skjutsade hem dem, I tyckte det lät bra medans A ropade från baksätet "MacDonalds!", jag tyckte inte att det var en sån bra idé, och som tur var höll I med mig eftersom hon bara var lite hungrig. Så vi åkte till macken och köpte mackor, men vad är det för sätt att placera glassboxen precis innanför dörren, det var ju det första A såg, och ville ju genast ha en jordgubbsstrut, men jag lyckades undvika det också och vi gick mot brödhyllan. Och på lagom A höjd så står det smörgåsrån, A kände ju igen förpackningen och ögonen lyste medan hon uttalde ordet smörgåsrån med en magisk känsla. Men den manövern lyckades I med då hon förklarade för lillsyrran att det blir man ju inte mätt på. I tog mackorna i baksätet och A började öppna medan jag maktlös satt fram och körde, hon hade plötsligt blivit jättehungrig och snart mumsade de bröd i baksätet, vad gör man liksom ;)

Och jag hade visst inte lärt mig så mycket från tidigare på dagen eftersom jag fortfarande trodde att det skulle gå ganska snabbt att äta lite mackor och dricka oboy. Jag hade visst inte insett att oboy dricker man inte, det äter man med en liten sked.... ;) Man känner sig verkligen tjatig när man måste uppmana om det ena efter det andra ;) Hade bara skinka och ost hemma och frågade A om det var något av det hon tyckte om. Hon funderade lite och tittade sedan på mig och frågade "eh... har ni något annat pålägg". Gick till kylskåpet men hittade bara marmelad, "ah, marmelad" ropade hon och det verkade ju som om det var det godaste hon visste. Och speciellt morotsmarmeladen, men när jag sen skulle lägga det på mackan så sa I att jag bara skulle ta lite för A hade aldrig smakat det förut.... Jisses...

Till slut åkte vi i alla fall mot Gnesta igen, jag trodde de skulle somna rätt snabbt, men de bubblade på. De valde ganska konstiga samtalsämnen, men de verkade trivas där bak med varandra så jag lät dem hållas. I Gnesta skulle vi svänga förbi stället där syster höll till så hon fick säga godnatt. Och det första I berättar både för sin mamma och sin pappa är att hon såg en 3 meter hög elefant och att hon sen hade kissat på en bräda, ibland är det underligt vad det är för saker som kan göra dagen för ett barn ;)

Men vi hade det sååå bra, och det var så kul att jag fick låna dem igår =)

Kommentarer

Postat av: mammis

Publicerad 2008-08-17 21:47:38

Tack Josefin! Mycket underhållande.

Postat av: Jessica

Publicerad 2008-08-18 21:19:41

Åh så underbart roligt skrivet. Jag kan precis se buslopporna framför mig och känner så väl igen alla små egenheter de har för sig som gör att allting tar en sån förbaskad tid längre än vad man trodde. Tack underbara syster och moster för den dag du gav barnen igår!kram från Jessica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela