Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Bilägare igen!

Publicerad 2007-10-01 12:29:46 i Allmänt,

Igår hände saker i en väldans fart. Satt och kollade igenom mailen och tips av bilar jag hade fått. Så föll ögonen på en söt liten bil, en Renault Twingo. Den skulle kosta 15000, men numera vet vi att man kan pruta på allt ;) Så R ringde för att höra om den fanns kvar och om vi kunde få komma och kolla på den. Och den fans kvar, den tillhörde ett dödsbo så säljarna gjorde väldigt klart att de ville bli av med den fort! Så vi bestämde tid för att kolla på den ett par timmar senare.


När vi kom dit så gick vi ett varv runt bilen och tittade, den såg fin ut, och lagom liten. Killen som visade oss den gav oss nycklarna och vi bestämde att vi skulle ta en provtur. Det var ett hål på ljuddämparen, det hade vi fått veta, så vi visste att det skulle låta lite. Vi hoppade in i bilen, killen som visade bilen gick undan. Vi funderade över om han inte tänkte följa med, men det ville han inte... Så vi fick åka iväg själva, efter att ha träffat honom några minuter, kändes lite konstigt ;) Men det är ju kul att folk litar på oss. Oljudet gjorde ont i öronen, men den var super att köra, trots att den är rätt liten så kändes den rymlig, och jätteskön att sitta i! Motorn var lite trög, men man kan ju inte begära alltför mycket.


Vi åkte tillbaka med bilen och sa att ljuddämparen behövde bytas nu, det var ganska överhängande. Vi diskuterade lite om hur vi skulle göra, vi kom mer eller mindre fram till att de skulle fixa det. Vi kikade lite till på bilen och såg en repa, men det var inget som syntes alltför mycket. I övrigt var den superfin. Vi gick in för att kolla på papprena på bilen. En annan spekulant var sugen och på gång under kvällen, så vi ville inte riktigt avvakta heller. Så vi diskuterade om priset kunde sänkas om vi själva bytte ljuddämparen, och han var ed på det direkt, de ville inte ha så mycket med bilen att göra tror jag. Så vi ringde systers man och hörde vad han trodde. Långt samtal med många tips, säljaren gick och trampade, han ville verkligen sälja den.


Vi hade fått tips om att kamremmen kunde behöva bytas snart, och tog upp det med säljaren. R föreslog rakt ut att vi kunde ta den för tolv. Säljaren skrattade till samtidigt som han drog en lättnadens suck och sa att han tänkte gå med på det för att få bli av med bilen och kunna åka hem. Han hade ingen lust att gå och vänta på nästa som skulle komma 3-4 timmar senare. Så vi bestämde att vi fick den för 12000, plus att tanken var full, så det blev ju 11500 då! Bilen är från -96 och har gått 10000, och den står nu hemma hos oss som våran! Det känns verklgien underbart! Dessutom visade det sig att vi har så vi kan ordna med våra gamla däck, super!


Men det är inte slut där, senare kom vi fram till att bilen har kamkedja och inte behöver bytas förrän efter 25000 mil!!! Vi har ju gjort världens kap! Och vi anser inte att vi lurat honom, det måste ju ändå ligga på honom att ta reda på saker om bilen, eller kolla upp, så vi är extremt nöjda! Ljuddämparen kommer kosta cirak 800, så det blir ju inte så dyrt!!!


Fasen vilken tur att vi inte köpa någon annan bil innan =) Nu har vi en blå fin bil!

Kommentarer

Postat av: Pokerstar

Publicerad 2007-10-01 12:40:32

Jahapp "intressant läsning"
grattis till nya bilen!

Postat av: Martin

Publicerad 2007-10-01 21:05:42

Grattis! :) *kram*

Postat av: Marianne

Publicerad 2007-10-02 07:13:30

Grattis! Ska bli kul att få välkomna er hit i den nästa gång! (Bloggen verkar vara välbesökt)
Kör försiktigt!

Postat av: mam

Publicerad 2007-10-03 22:58:32

Det andas så mycket glädje om bloggen så av hela mitt hjärta hoppas jag att den bilen kommer att skänka mycken glädje. Å inga bekymmer. Kör försiktigt och Grattis till "lilla Blå".

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela