Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Semesterblogg 3

Publicerad 2007-07-10 19:08:42 i Allmänt,

På torsdagen var det sedan dags att göra en dagstur till Amsterdam, vi hade tur med vädret som var helt perfekt! Det första vi gjorde vid ankomst var att leta upp ett pannkaksställe, det är nämligen en specialitet i Holland att äta pannkakor med fyllning på (blir som en pannkakspizza). Jag tog en med ost och champinjoner på, det smakade otroligt gott. Det är nog något vi även kommer göra hemma framöver. Efter det var det dags för en kanaltur (se bilder från den nedan).

image88

image89

image90

image91

Jag tyckte verkligen om arkitekturen i Holland och det fick vi se många goda exempel på. Det fanns egentligen inte jättemycket att se, men det är alltid spännande att åka kanalbåt och ta del av en stads historia. Jag hade inte jättehöga förväntningar på staden eftersom jag hört från syrran att hon hade blivit lite besviken på den. Jag blev inte betagen, men det var skoj att vara där ändå.

image92

image93

image94

En konstig stad är det ändock, vi kom in i Red light district och såg en del av den otrevligare delen av staden. det var verkligen så att det fanns coffeshops (ställen där de röker gräs) överallt. Där fanns också affärer som sålde svampar och skyltfönster med kvinnor som sålde sig själva. Kändes lite olustigt så vi skyndade oss fort förbi de kvarteren. Även om man hört mycket så förvånas man ändå över hur öppet det är.

Vi vandrade istället vidare längs med kanalerna, R var extremt kaffesugen och vi letade efter ett vanligt café hur länge som helst. Till slut hittade vi en botaninsk trädgård (se bilder nedan), den visade sig vara en riktig lyckoträff. Var himla mysigt att traska runt där, dessutom hade de ett hus med fjärilar, jag älskar verkligen fjärilar!

image95

image96
Blomma för att glädje mamma!

image97

image98

image99

Efter det besöket begav vi oss tillbaka mot centrum igen för att äta middag och prova lite Hollänsk öl.

image100
En byggarbetsplats framför...

Kommentarer

Postat av: mam

Publicerad 2007-07-11 00:11:47

Tack! Jag blev glad du är så jätterar.

Postat av: Jeanette

Publicerad 2007-07-12 08:18:21

Den övre av fjärilsbilderna är helt fantastisk. Den bilden kan du göra en supersnygg tavla av!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela