Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Tillbaks efter helgerna..

Publicerad 2007-01-04 14:24:18 i Allmänt,

Nytt år och nya förutsättningar. Eller egentligen är de rätt lika, kommer dock få lite nya uppgifter på jobbet. Det känns kul! Plus att jag kommer få hjälp med inventeringsdelen, det känns också skönt. Alltid skönare om man kan vara två som får dela på det när det börjar bli lite hätskt.


Jul och nyår var underbara. Julen firades med familjen på liten ort (gissa vilken). De två medverkande barnen blev lite trötta av alla julklappar, men nu hoppas jag att de kommit till ro med dem. På juldagen for vi ner till Skåne så för mer julfirande.

 


Annandagen blev det sen firande med familj nr 2. Då stod Kalkon på menyn, tack för det! Är ju verkligen superdupergott!!! Då fick vi också träffa lille Skånestjärnan J. Han är verkligen härlig den killen =) Sedan blev det hemfärd eftersom R skulle jobba ett par dagar. På lördagen blev det sen skåne igen för att sova över där, så resan mot blekinge på nyår inte skulle bli så lång. På kvällen träffade vi skånestjärna J igen. Det busades så han storknade av skratt. Han hade tydligen inte kunnat komma till ro på en timme efter att vi åkt sen igen ;) Men det gäller att passa på när man inte träffas alltför ofta.

 


Nyårsafton inleddes med lunch innan bilresan skulle börja igen. Och lyckliga vi fick träffa J igen =) När vi sedan skulle åka mot Karlskrona totalstrejkade bilen. Tror nog aldrig något känts så hopplöst som då. R och J tittade på bilen och kunde ungefär konstatera ….. trasig. Tur att R har en pappa som kunde rycka ut. Och tack och lov för att han inte ger sig i första taget!!! Vi ville inte för nåt i världen missa festen vi sett fram emot. Hela Rs gamla gäng skulle ju samlas… Efter 1h och 20 min så var bilproblemet uppklarat. Nu om möjligt så längtar jag ännu mera efter den dagen vi kan ta lån och köpa en snäll bil ;) Men vi kom ju iväg, och det ska vi väl vara glada för. Sen har bilen fungerat bra, den är bra knepig den där….

 


Hur som helst, fram till festen kom vi ändå i god tid. Iaf ett par timmar före det var tänkt att middagen skulle börja. Hälsade på alla nya bekantskaper, ett mycket trevligt gäng!! Och fick så träffa Rs bästa vän med familj, och jag förstår att det är en bästa vän. Och så fick vi träffa deras dotter Ida också. Hon är drygt ett år och väldigt söt. Hon uppförde sig exemplariskt, var inga som helst problem för henne med mycket nya människor.

 


Menyn var vidsträckt, värdparet hade verkligen ansträngt sig för att fixa allt på bästa sätt. Passande viner till varje maträtt. Vi började med en soppa på kronärtskockor, den var himla god! Efter det så blev det grillspett med pilgrimsmusslor och tonfisk. Har aldrig ätit stekt färsk tonfisk förr, det var verkligen gott. Pilgrimsmusslor var också nytt och helt okej. Efter det så hade de läst på att man skulle rensa smaklökarna med något friskt, så då blev det knasigt nog efterrätt ;) Blev en lime och katussorbé, smakade bra det också. Sen blev det paus innan vi skulle inta de två huvudrätterna. Det blev först struts med rösti, och sedan fylld rostbiff med potatisgratäng, magnifikt gott! Fem rätter var sedan avklarade och två återstod. Efterrätten som var kokosglass med fruktkaka kom lite nära tolvslaget, så det hanns inte med riktigt. Och efterrätt nummer två skulle intas senare, men det blev inte så ;) Även om det var många rätter så var det lagom av allt, och man blev aldrig proppmätt utan mer lagom mätt. Så det var super verkligen!

Vid tolvslaget blev det skumpa och titta på raketer, jag ogillar egentligen att stå mitt i raketinferno, så vet inte varför jag gjorde det. Blev mest nervöst sammanbrott ;) Efter tolv blev det sällskapsspel, lika som bär. Det var riktigt skoj som partyspel på 10 personer =) Bortåt tre blev det sedan sovdags. Hemresan kändes lång men gick bra, och oj vad skönt det var att komma hem sen. Och nu längtar jag efter en lugn helg =)

Kommentarer

Postat av: Anneli

Publicerad 2007-01-05 22:01:45

Ja oj vad skoj vi hade, ja speciellt J! Han gillar verkligen sin morbror o moster! Tack för besöket!

Postat av: Josefin

Publicerad 2007-01-06 13:01:56

Och vi gillar verkligen honom =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela