Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Paris dag 5

Publicerad 2006-08-02 21:23:39 i Allmänt,

Tisdagen i Paris besökte vi bland annat två kyrkor, först ut var Sainte-chapelle. Till och med för att gå in där måste man genomgå en säkerhetskontroll. Det är väldigt mycket vakter överallt här, de står utanför de flesta sevärdhter, och ofta även inne. Det är till och med så att de går inne i köpcentrumena och viftar bort en om man sitter och vilar på en trappa. Man får väl inte förstöra helhetsintrycket eller nåt ;) Men kyrkan då, den var enastående!! Fönstrena utgjorde olika berättelser från moseböckerna. Men solljuset genom dem tog det nästan andan ur en. Kyrkan såg ut som ett sagoslott eller något, man förstår inte riktigt att det är på riktigt.

81929-32

81929-23

Vi gick sedan till Notre dame för att titta på den. Den hade vi sett kvällen innan med nattbelysning, så vi visste redan innan att även det var en fin byggnad. På kvällarna lyses också Eiffeltornet upp, det hade vi också passat på och se dagen innan. Vi hade till och med sån tur att vi såg tornet en heltimme, då blinkar nämligen byggnaden i tio minuter... Men nedan alltså Notre dame. Bilderna är från tre olika sidor.

81929-33

81929-26

81929-24

Efter att sevärdheterna var besökta begav vi oss vidare ut till en av öarna och tittade i lite affärer. Det var en trevlig gata vi hamnade på med mycket speciella och orginella varor, smyckor tittade jag på en hel del. Det fanns en del som stack ut, men hittade inget jag tvunget ville äga. Men det är alltid mysigt att titta. Vi avslutade med att handla bakverk på ett bageri som vi sedan avnjöt vi floden.... Det är lätt att njuta i Paris!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela