Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Paris dag 4

Publicerad 2006-08-02 20:59:26 i Allmänt,

Måndagen i Paris tillbringande vi mestadels på Champ-Elysees. Men först tittade vi på lite sevärdheter, första anhalten blev Pont Alexandre III, som sägs vara Paris vackraste bro, och jag förstår varför. Bilden nedan ger en bild av hur det ser ut, men som alltid så är allt vackrare i verkligheten. Det var pelare med guldklädda statyer på varje sida, och hela bron var smyckad med guldfärg, vackert i solen var det verkligen!

81929-22

Vi gick sedan vidare och tittade på några palats, nedan är en bild på Grand Palais som är ett stort palats, här syns en del av det.

81929-21

Vi gick sedan in mot Champ-Elysees för att titta i affärer. Och titta var verkligen vad vi fick göra, för det mesta kostade hur mycket som helst. Men det är ju kul att titta lite i fönstrena till de affärerna som man inte har råd att shoppa i ;) Och om jag hade råd så skulle jag vilja ha en märkesväska, för det finns verkligen de som är ursnygga! Ibland vill man verkligen vara miljonär ;) Vi fortsatte gatan ner tills vi kom till Triumfbågen. Trafiken där var verkligen kaotisk, poliserna stod i gatan och visslade med pipor och viftade med armarna, folk kör som galna, men det går ändå bra.... Man förundras, och där kör R:s farbror....

81929-20

När vi insåg att vi inte kommer kunna köpa något på den gatan så åkte vi till ett köpcenter, Hallarna, där fanns många, många, många affärer... Tyvärr hittade jag inte så mycket att handla. Men vi var inne i en disneybutik på Champ-Elysees, det var trevligt ;) Blir nog till att åka tillbaka dit och handla lite där, det fanns en figur där som jag nog måste köpa till en av systerdöttrarna =)

Dagen avslutade vi med att äta lite kinamat och sedan leta upp ett trevligt ställe vid floden där vi kunde ta en öl. Tittade på båttrafiken och alla människor som spelade boule, det är mycket liv och rörelse här även på måndagskvällar, trevligt. Och som vanligt var vi stuptrötta då vi kom hem.... Men en bra dag var även det..

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela