Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Årets första..

Publicerad 2008-04-30 09:51:32 i Allmänt,

.. glass på aktersnurran blev det igår. Det var vackert väder så vi tänkte att vi skulle se om de öppnat i hamnen ännu, och det hade de =) Det är verkligen supertrevligt att sitta där och äta glass, sen gör de världens godaste våffla till. Jag brukar egentligen äta glass i bägare, men där tar jag alltid i våffla eftersom de är så otroligt goda. Så nu kan väl verkligen säga att det är vår eftersom vi redan hunnit med picknick och aktersnurran!

Jippi

Publicerad 2008-04-29 21:10:56 i Allmänt,

Nu har vi bokat allt boende inför semestern, det ska bli jätteskoj =) Vandrarhem i Gesunda till att börja med, fast du finns dusch på rummet så det är juste! Sen blir det en lägenhet i Åre och till slut en stuga utanför Söderhamn. Så då provar vi alla möjliga boende. Ska bli roligt med en semester i Sverige!

Kameratankar

Publicerad 2008-04-27 15:20:14 i Allmänt,

Idag har jag äntligen tagit mig tid och satt mig ner och kollat på digitalkameror och läst tester hit och dit och kollat på testbilder. Tack vare min kära syster så fick jag en startpunkt, och eftersom jag vet att hon inte nöjer sig med tillräckligt utan är noga med detaljer så lyssnar jag uppmärksamt på hennes råd. Men jag måste givetvis göra mina egna bedömningar också för att hitta det som just jag vill ha. Har hittat en kamera nu som jag blivit förtjust i, den verkar ha mycket finesser men verkar samtidigt vara så pass enkel att förstå att det även går att ta bra bilder utan avancerade inställningar.

Längtar efter en bra digitalkamera så jag kan fördjupa mig i fotokonsten =) Och det känns som om kamera är den kommande "lyxen" som jag kan lägga lite sparpengar på =)

Härlig är helgen!

Publicerad 2008-04-26 18:10:41 i Allmänt,

Vad underbart skönt det är med helger! Gårdagskvällen var verkligen supertrevlig. Vi käkade lite, gick en långpromenad (som på den gamla goda tiden) och pratade till långt in på natten. Vid halv 2 tror jag vi gick och la oss, fast jag lyckades inte somna förrän bortåt två. M skulle med en buss halv 10, så det blev till att gå upp halv 9, just då var jag rätt pigg. När hon åkt så funderade jag på om jag skulle gå och sova igen, men det kändes lite onödigt så jag kollade på TV till elva istället. Men det resulterade bara i att jag var tvungen att lägga mig i  sängen sen och halvsov till strax före ett. Och det var väl inte världens smartaste drag eftersom jag vaknade med blodsockret nere i knäna sen. Lyckades dock irra mig in i duschen och sen äta lite lunch, och med en kopp kaffe på det så kändes det bättre sen.

Eftersom jag är ensam hemma i helgen så tänkte jag att då kunde jag ju passa på att äta något som jag aldrig får annars. Så jag bestämde mig för blomkåls- och broccoligratäng, R skrattade åt mitt val av festmåltid. Det kanske inte var det mest glamorösa, men eftersom han inte tycker om det så äter vi ju aldrig det. Men jag tycker det är jättegott, så då får man ju passa på när man kan ;)

I övrigt så har jag inte gjort så mycket idag, bara varit inne och kopplat av. Okej att det är fint väder, men jag bestämde mig för att stanna inne utan dåligt samvete =) Har kollat på TV, tvättat lite, dammat, bytt dukar och plockat med mina scrapsaker. Och ikväll blir det lite TV och film och sen sova i den nybäddade sängen!

Vi har bestämt oss för hur vi vill att semestern ska se ut i år. Först åker vi upp till Gesunda utanför Mora och bor där ett par dagar, passar på att se Mora och delar av vasaloppssträckan, det blir en tur runt Siljan också med bland annat ett stopp i Rättvik. Efter det så åker vi vidare upp till Åre där vi planerar att stanna i alla fall tre hela dagar. Där blir det till att njuta av fjäll och forsar först och främst, och sen får vi se vad det mer finns att njuta av. Från Åre åker vi sedan till Söderhamn där vi övernattar och stannar en dag. Där blir det nog lite skärgård. Ska bli mysigt att åka runt i Sverige med våran lilla bil, och förhoppningsvis blir vädret fint så vi kan ha taket öppet =)

När den resan är klar blir det två veckor ledigt hemma i Nyköping med omnejd. Då ska jag bara sitta ute på gräsmattan och vänta på att syrran ringer och säger att bebbin äntligen kommit ut ;) Mitt mosterhjärta längtar massor efter Torsten. Häromdagen var det en nyfödd plutt på TV, då slog det mig hur små de egentligen är när de är precis nyfödda. Men framför allt slog det mig hur underbart söta och goa de är! Så jag längtar efter dagen då jag får träffa mitt tredje syskonbarn =) Men redan nästa vecka får jag träffa ett annat barn som finns i mitt hjärta, supercharmtrollet J =) Åh vad jag är glad för allt som finns i mitt liv!

Vitsippor

Publicerad 2008-04-25 17:19:24 i Allmänt,

I eftermiddags fick jag verkligen lön för mödan. När jag var på väg hem från ett besök så stannade jag till längs vägen vid denna underbara vitsippsbacke. Passade bra att äta en banan där eftersom jag missat fikat på jobbet. Så då blev jag verkligen påmind om de stora fördelarna med mitt jobb. Jag verkligen älskar den delen som innebär utevistelse =) Passade på att ta lite bilder med mobilen:

81929-143

81929-142

81929-141

81929-140

Trevlig helg på er! Jag ska strax gå och möta min underbara vän M vid tåget. R är borta över helgen och M stannar till i morgon bitti, så då kan vi prata hur mycket vi vill och om vad vi vill =)

Utsikt från mitt fönster

Publicerad 2008-04-24 16:45:43 i Allmänt,

Utsikten som jag ser varje dag från mitt fönster. Det är väldigt lugnt utanför då det inte är några som åker skateboard eller cykel =) Är väldigt glad för att jag har mitt rum på den sida som jag har, de flesta andra har fönster mot vägen. Men jag trivs bättre här i lugn och ro ;) Visserligen kan det vara väldigt öde borta hos mig ibland eftersom vi bara är 4 i korridoren, men det kan vara skönt det också.  

image139

Börjar få koll på jobbet igen, det känns skönt. Det är fortfrande väldigt många ärenden, men det känns som om jag håller på och kopplar greppet!

Världens vackraste blomma!

Publicerad 2008-04-20 11:55:33 i Allmänt,

Hibiskus måste vara den vackraste blomman som finns, jag har alltid haft minst en sån sen jag började ta hand om mina blommor själv. Och just nu har jag tre stycken hemma, och jag blir alltid lika glad när de blommor. Röda och helt fantastiska är de! Idag när jag vaknade hade jag tre utslagna blommor, så titta vad jag får njuta av:

image137

image138

Matblogg..

Publicerad 2008-04-19 14:43:50 i Allmänt,

Eftersom min blogg faktiskt har utseendet som en matblogg så kanske det är på sin plats med lite mat nu! Gårdagens middag, en räkmacka som var så god!

81929-136

Och så en bild på de fina påskliljorna som jag fick när jag fyllde år.

81929-135

Upp igen..

Publicerad 2008-04-18 12:25:56 i Allmänt,

... äntligen fredag och humöret är lika strålande som solen! Igår lämnade vi kommunen, kände att jag behövde luftombyte. Så vi tog lite kaffe och bulle med oss och åkte till Jogersö i Oxelösund. Där satte vi oss på ett berg vid vattnet och andades luft och sol, det var verkligen behövligt! Visserligen blåste det och var egentligen inte speciellt varmt, men jag uthärdar sånt mot att jag får se glittrande hav =) Så mina damer och herrar, picknicksäsongen är inledd *hurra*. Det är tur att man så snabbt kan återfå harmonin inombords. Det är en av de sakerna jag älskar med Nyköping, man kan väldigt enkelt ta sig till ställen som ger ro till själen.

Men ibland saknar jag trakterna kring Gnesta. Speciellt saknar jag kattsudden, det är en plats som alltid har varit speciell. Men tyvärr har de karvat rätt mycket på skog och natur, men jag har ändå en del av mitt hjärta där fortfarande =) Men  dit tänkte jag åka då vi ska till byn och fira pappa i maj, så hoppas på fint väder! Sen saknar jag många ställen runt Klemmingen, det var också en sån runda som vi brukade åka. Men Gnesta, Nyköping är inte så långt, så det ska vi nog hinna med det också när värmen och grönskan kommer =) Jag är absolut en vår och sommarmänniska, det finns inget bättre än att komma ut till natur och vatten!

Och vi längtar båda efter att glasstället nere i hamnen ska öppna. Först en glass i solen och sedan en promenad på piren, det är livet det =)

Nu bara ner...

Publicerad 2008-04-17 15:27:03 i Allmänt,

.. och hur kan man i nästa stund befinna sig i ett totalt kaosläge. Plötsligen tog jag på mig en massa nya saker, som jag gärna skulle ha klara i morgon... eftersom jag är på kurs måndag och tisdag nästa vecka. Allt är bara myror i huvudet... och varje myra har en lapp på ryggen där det står stress. Jag får fokusera på en sak i taget.... men usch vad allt är rörigt här just nu...

Upp och ner..

Publicerad 2008-04-17 12:19:16 i Allmänt,

Jag kan inte förstå hur arbetsbelastningen kan förändras så radikalt inom loppet av några veckor. För en månad sen var det väldigt lugnt, då hann jag med det jag skulle plus en massa extra saker som är bra om man hinner någongång. Och nu plötsligt är jag inne i en period då jag nästan aldrig sitter inne på kontoret, och om jag gör det så ringer telefonen hela tiden. Nu är det dessutom så att vi är tre personer som delar på fyra personers arbetsbelastning, och det märks det också... Så det är mycket nu, men det är ändå kul. Fast det är lite jobbigt att titta på den där högen man inte hinner med... Men det är ju inte mitt fel direkt, så jag får komma ihåg att ta det för vad det är...

Vi har i alla fall hört från våran kollega nu. Han ringde och meddelade att han är på sjukhus den här veckan också. Inget om vad som hänt, men det känns bra att han tagit den där första kontakten nu i alla fall. Och att chefen har kunnat säga att vi finns här och stöttar om han vill. Så hoppas han har förstått det. Skulle kännas skönt att se honom och höra vad som händer, det känns fortfarande väldigt oroligt. Man vill ju verkligen inte att han ska ha råkat i knipa, men det är ju helt klart något som kräver tid... Det känns så märkligt bara att man i så fall inte har kunnat ana något.. På ett sätt är jag lite sur på honom för att vi har upptäckt att han inte har gjort en massa som han skulle, och har han gjort något så finns det inte nedskrivet. Men på samma gång är jag orolig och tänker en massa på att han kanske inte mår bra... Det finns mycket att tänka på, men jag skulle ju aldrig drömma om att skärma av helt. Sån är jag inte och kommer aldrig att bli, och det är väl i grund och botten något positivt.

I övrigt har mina tankar väldigt ofta gått till lilla Englas familj. Det är så tragiskt och sorgligt så man bli alldeles sorgsen i hjärtat när man tänker på det. Det måste vara fullständigt fruktansvärt! Och jag hatar den där gubben som gjorde det, hoppas att han får sitta i isolering livet ut...

Otroligt skönt att det är fredag i morgon igen i alla fall!

Då det oväntade..

Publicerad 2008-04-08 14:09:04 i Allmänt,

.. händer någon man är bekant med. Igår var det en kollega som inte kom till jobbet, framåt lunch började vi fundera på vart han kunde vara eftersom han borde ha hört av sig. Han var sjukanmäld, men då ingen hade hört någonting och han hade ett viktigt möte blev vi väldigt fundersamma. Mobilerna var dessutom avstängda.

När han sen inte hade hört av sig i morse åkte chefen hem till honom för att kolla läget. Men det var ingen som öppnade och några dagars post låg på golvet, dessutom var bilen försvunnen. Chefen hade läst tidningen och hade sina misstankar på vad som kunde hänt. Så han åkte till sjukhuset och frågade, där sa de att han vart inskriven men blivit utskriven under söndagen. Så då anmälde chefen honom som försvunnen, til slut fick han ett samtal från personal på sjukhuset. Våran kollega hade bett dem ringa, och han kommer bli kvar där några dagar. Det hela känns ganska olustigt, det vore ett under om det inte är honom det står om i tidningen. Allt stämmer nästan precis.


En man i samma ålder som han har i hög hastighet voltat med bilen efter att ha varit jagad av polisen. Det var en bild på den upp och nervända bilen och en annan kollega kände igen fälgarna... Personen är nu misstänkt för att ha kört alkohol- och narkotikapåverkad, samt för vårdslöshet i trafik. Hoppas verkligen att det inte är han! Det vore så jäkla trist... Han är en bra kille med vett i huvudet, men det kan säkert slå över av för mycket alkohol. Vi vet att han festar en del.. Och att han var ensam är inte heller konstigt eftersom han är nerflyttad norrifrån.


Usch, om det är detta det gäller så kommer det få konsekvenser för honom. När jag läste det i tidningen tänkte jag att det var en idiot. Nu när man kanske känner personen i fråga så är det så mycket tankar som blir inblandade... Jag önskar verkligen att det inte är han. Men chansen till det är nästan obefintlig. När saker kommer till sin spets så är det svårt att "döma" någon man känner. Men jag tror att vi alla har samma inställning, att han på ett eller annat sätt har vårat stöd. Inte för vad han kanske gjort, men för honom personligen.. Och är ju ganska säker på att han skäms rätt rejält för det hela.. Det är svårt att möta verkligheten ibland..

Enastående!

Publicerad 2008-04-05 12:08:21 i Allmänt,

Jösses vad vi skrattade igår, det var verkligen helt suveränt! Stundtals så roligt så man kiknade av skratt! Det var uppfriskande!

Vi hade tänkt att åka och kolla på DIF-MFF idag, men vi hann inte köpa biljetter. Så gissa om vi blev glada då vi såg att matchen kommer sändas på TV idag, fotbollsfest!! Heja Djurgården!

Det var ju första april i veckan, och jag var stolt då jag avslöjande SNs aprilskämt direkt. Man har liksom lärt sig nu att artikeln alltid innehåller en tidpunkt av något slag, så det var solklart. Så jag trodde inte att jag gått på något aprilskämt, förrens idag.... Jag åt frukost och hade RIXFM på, lyssnar alltid på det på mornarna. Och på helgerna brukar de köra små jinglar om vad som hänt i veckan, och det gjorde de idag också. När de sa "och vilket aprilskämt vi bjöd på" lyssnade jag uppmärksamt, hade inte haft en tanke på att vara misstänksam mot dem.... Och jag hade köpt det med hull och hår..

Titti drog en lång historia om att en kompis till henne var hypernervös för sin möhippa och den här personen hade hittat en tjänst där man kunde tjuvlyssna på någon annans samtal. Det gick till så att man skickade ett SMS med personens telefonnummer när den pratade i telefonen, då blev man inkopplad på samtalet och kunde lyssna på det hela... KOmmer ihåg att jag tänkte att det måste bli ett himla ringande på den där kompisen till systern vars samtal hon ville avlyssna. Funderade på vad hon sa alla de gånger då hon svarade och det inte var upptaget. Tyckte det verkade opraktiskt och omständigt. Sen gick jag väl på toaletten och när jag kom ut och lyssnade mera hade de kommit fram till att de skulle testa tjänsten. Jag tyckte det var lite dumt att de uppmuntrade såna tjänster. Men de hann aldrig testa den utan jag gick till jobbet. Och idag så hörde jag alltså att det vart ett aprilskämt... Skit också, jag som trodde jag klarat mig ;) Men det var väl tur att jag hörde det, annars hade jag ju trott att det fanns en sån tjänst...

...

Härlig är våren!

Publicerad 2008-04-04 15:34:20 i Allmänt,

Har hört rykten om att det är jätteskönt ute idag, så jag längtar tills arbetsdagen är slut. Vi ska till MAX och äta sen, så det blir lite vårpromenad, kanske man vågar sig på att sitta utomhus idag...? Men till helgen skulle det tydligen bli regn, hoppas att de har fel! Men vore ju så himla typiskt..


Men det blir en lugn helg denna helg. Eventuellt kanske man skulle försöka få ihop lite semesterplaner, det börjar väl verkligen bli hög tid att boka boende. Får hoppas att det inte är för sent redan. Annars får vi väl tälta, men det är inte min dröm direkt. Då åker jag nog hellre utomlands till bara ett ställe och bor på hotell.. Men jag hoppas vi får ihop en sverigeresa =)


Åh vad jag längtar  efter sommaren! Men först en härlig vår. Verkligen otroligt underbart med sol! Tänk vad skönt att få sitta ute och dricka kaffe och läsa igen! Sen längtar jag efter en egen tomt så man kan gå in och ut som man vill! Men det är verkligen sjukt dyrt med hus häromkring! Och är det lite billigare så ligger det utanför stan, och jag vill gärna slippa pendling. Men det är klart, funkar det med bussar så är det väl inte otänkbart det heller. Bara det finns kommunalt vatten och avlopp så ;) Ett litet radhus med en liten tomtplätt vore väl inte heller fel, bara det finns staket så inte grannarna ser in på tomten ;) Men, men, får väl se när något sånt kan bli verklighet...

Vårrapport (fast den är min)

Publicerad 2008-04-03 10:57:45 i Allmänt,

I måndags när jag gick hem från jobbet reagerade jag på hur skönt det var ute. Tänkte att det känns ju som vår, då kom jag att det faktiskt var första april och att det verkligen är vår nu! Det var verkligen en härlig känsla! Det ska bli så skönt när man promenerar hemåt och känner att solen värmer. Våren är verkligen otroligt välkommen! Hoppas det blir härligt väder i helgen så vi kan vårpromenixa!


För övrigt så är jag så sjukt morgontrött just nu! Det blev värre då vi vred fram klockan, har förlorat lite ljus på morgonen och det märks! Kan inte fatta varför jag inte kommer upp ur sängen förrens bortåt sjutiden... Men det blir nog bättre efter lite sovmorgon i helgen och då vi börjar komma ikapp tiden igen. Men på onsdag ska vi till Väserås och ska åka halv 7! Har ångest redan nu för hur jag ska orka upp tio i fem... Men det går säkert bra bara jag tar mig i kragen. Men det kommer bli en lång dag eftersom vi inte kommer vara tillbaka förren vid sju på kvällen igen.. Men det ska man väl klara..


Fick precis veta att vi fick biljetter till Hotelliggaren i morgon kväll. Det kom ett mail igår om att personalföreningen gav bort 100 biljetter gratis, tänkte att det kanske kunde vara skoj. Och anmälde mig som intresserade, och så fick vi två biljetter. Så det blir nog skoj. Nöjen man inte planerat och som är gratis har man inte trissat förväntningarna på, så det borde inte kunna misslyckas. Jag tycker ju om fars, men har aldrig sett någon live, ska bli skoj! Fast antagligen blir vi de yngsta i publiken ;) Fick till och med mig R, trots att han sagt att han inte är så förtjust i sånt..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela