Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

En liten halsning!

Publicerad 2007-06-29 21:27:07 i Allmänt,

Skickar en halsning fran Holland. Har ar allt fint, vadret ar lite halvdaligt, men vi har hur trevligt som helst anda! Det var fint igar i alla fall nar vi var i Amsterdam, och det ar ju huvudsaken`. Pa sondag far vi vidare mot paris, det ska bli ljuvligt! Mer rapporter om resan kommer da vi ar hemma igen (eller lite langre fram)..

Semester!

Publicerad 2007-06-20 18:01:57 i Allmänt,

Semester äntligen! Snacka om att det känns skönt! Igår firade vi det med jordgubbar och grädde, en hel liter fick vi i oss, och då var det inte R som åt mest ;) Två saker som är underbart med sommaren är absolut jordgubbar och rabarber, det är så enormt gott!! Och idag firade vi den med god mat och vin =) I morgon hoppas jag det ska bli fint väder för då hade vi tänkt gå ner och fira i hamnen med att äta glass tillsammans med Rs arbetskamrat M och hans lilla tös på 3,5 =) Man måste fira semestern ordentligt ;)

Konserten i söndags var helt otroligt bra! Tyvärr började Melody club redan klockan 20, så det var lite för ljust för att det skulle bli magisk konsertstämning. Men den infann sig garanterat då The Ark kom på, de är så otroligt bra!! Fick höra de flesta av de låtar jag hoppades på. Tur att de inte hoppar över alla guldlåtar från första plattan. Helt klart jättenöjd med kvällen! Och uppehåll hade vi också, lite lagom fläktande luft, inte bra med för varmt.

Måste berätta en sak som hände i torsdags. Jag var ju hemma och sjuk i onsdags, och om det inte hade varit för att vi skulle till Stockholm med jobbet i torsdags så hade jag behövt vara hemma då också. Men en sån dag vägrar jag att missa, så jag satte klockan på halv sex, eftersom bussen skulle gå redan kvart över sju. Och gissa när jag vaknar.... halv 7!!!! Fick halvt panik, hur sjutton skulle jag hinna! Men efter att jag sprungit runt någon minut hemma i vredesmod tog jag mig samman och bestämde mig för att hinna. Skyndade mig att duscha och hade slitit upp R ur sängen så att han skulle kunna skjutsa mig. Väl ute i duschen frågade jag vad klockan var, tio i sju fick jag som svar..... Höll på att få dåndimpen, det kunde ju inte ha tagit en kvart i duschen! Hade ju snabbat mig, men det hade det inte heller. Klockan i köket hade stannat kvällen innan, men hur i hela fridens namn kom det sig att den stannade just på tio i sju?? Det kan jag inte fatta riktigt. Hur som helst, håret var blött, och jag hade ingen hårtork, så jag ställde mig under takfläkten och lät håret torka där, lite konstigt kan tyckas ;) R gjorde frukost till mig och jag fixade håret. Och vi kom iväg vid sju, så jag kom såklart i god tid, dessutom visade det sig att något nöt hade ändrat samlingstiden till kvart över sju, men inte sagt till busschaffisen som istället kom halv 8 som det först var sagt... Kändes lagom irriterande när man stressat som en tok, men jag var mest glad för att jag hann =)

Dagen i stockholm var sen trevlig, först hade vi några timmar på skansen då vi fick diverse info. Sen fick vi vandra lite i Linnés fotspår med en guide, det var himla intressant det. Sen blev det lite egen vandring på skansen, men så många djur såg man inte, de gömde sig bland träden tror jag. Sen skulle vi vidare till grönan och ha femkamp. Där började jag typ säcka ihop, täppt näsa och feber, så jag solade mest bara. Efter det skulle vi till hasselbacken och käka, hjälp vilken god mat!! Blev dock lite orolig när jag fick veta att vi skulle få kallrökt lax till förätt, men bestämde att jag fick väl tvinga i mig det då. Men när det väl kom in så var det jättegott! Det smakade inte så mycket rökt, och konsistensen var jättebra, inte så slemmigt som det kan vara ;) Till huvudrätt fick vi hasselbackspotatis och oxfilé, men en mumsig sås till, det var helt suveränt gott!! Efterrätten blev chokladmousse med arabica pannacotta i, det var också helt suveränt!!! Hemresan blev vid tio, och strax före tolv var jag hemma igen. Blev inte så mycket sova eftersom jag var tvungen att vara på jobbet redan klockan halv 8 på fredagen. Sen var det ju linköping och borås. Men gissa om jag var trött sen, jag sov till kvart över ett på söndagen!! Tur att jag fortfarande kan ta igen sömn, behövde verkligen den =)

Förresten.... igår var jag till åhléns och köpte en hårtork ;)

Jisses..

Publicerad 2007-06-17 15:23:52 i Allmänt,

I fredags åkte ena systern och jag till Linköping för att sova hos tredje systern. Resan gick bra tills vi kom till Linköping, jag fick för mig att det var vänster i första rondellen. Men det skulle vart rakt fram, så jag skulle ta ett extra varv, men hjälpa vad jag snurade i rondellen, två körfält och avfarter överallt, tur att det inte var så mycket trafik ;) Fortsatte att köra mot målet, men missade att svänga av vid bron... Tänkte att jag kunde ta av vid macken istället, jag körde på och vi pratade på, tills syster säger att macken jag tänker på ligger på ett annat ställe... Jag åker lite till och kommer på att jag ska vända, vänder och når målet, till slut ;)

Dagen efter skulle vi mot Borås för att besöka två scrapbutiker. Jag fick för mig att vi skulle till den lilla först, och magnolia sen. Så jag förskte via kartan lotsa till den lilla affären, bilföraren kör inte som jag tänkt, och det blir fel och vi försöker rätta till det men åker in på en mack för att kolla vart vi är. Inser då att jag läst fel och kartan tas över, vi åker in mot stan, men det blir inte riktigt rätt, men till slut hittar vi butiken. Och gissa vart den ligger? På den plats där vi vände för att vi kört fel. Det behövs tre systrar som vi för att klara det. Jag läser kartan till fel ställe, bilföraren hamnar lite fel för att hon missar en väg, vi vänder på en parkering och är på precis rätt ställe!! Kanske har vi kommit på ett system att lura ödet ;)

Hittade mycket roligt i butikerna och hade en grymt trevlig dag i Borås!! Hemresan gick bra sen iaf =) Vi stannade i Gränna och tankade polkagrisar ;)


När vi kommit till Linköping, packat bilen och ätit lite mat skulle jag köra oss hem. J ringde sin R och sa att han kunde komma om en timme och hämta henne i Nyköping. Vi åkte sen iväg. När jag skulle upp på motorvägen frågade jag vart vi skulle, mot Helsingborg va? "Ja, Helsingborg" fick jag som svar och jag fortsatte och åkte ut på motorvägen. Vi pratade, pratade, pratade och jag körde. Sen börjar J se lite konstig ut... Och säger efter en stund "Men DU, vi kör ju åt fel håll!!" Gör vi?! frågar jag lugnt. Jag Motala ska det ju inte stå får jag som svar... Nej säger jag och svänger av på avfarten och kör mot stockholm istället, vi börjar skratta hysteriskt..... Och skrattar ännu mer när vi ser skylten "Linköping 36".......!!! Hur i hela universum kan man köra åt fel håll på motorvägen i en halvtimme?????? Och till saken hör att jag inte ens blev förvånad, jag vände bara... Och det är säkert inte sista gången jag gör det, skulle säkert kunna göra samma sak tio gånger till under livet ;) J fick ringa stackars R som redan var i Nyköping och väntade, han blev nog inte så glad stackaren ;) Sen ringde hon till syster i Linköping som tyckte det var himla skoj... Sen fick hon ringa till min R också eftersom jag meddelat när vi åkte från stan, även han skrattade, men var nog inte så förvånad.... Men hur kan man göra så?? Väl framme i Nyköping mötte vi en trött R, som meddelade att nästa gång får vi med karta och kompass ;) Hoppas han skrattar åt det idag ;)

Men tack systrar för en grymt trevlig helg!!!!

Van vid vackert väder..

Publicerad 2007-06-12 19:15:54 i Allmänt,

Vad snabbt man vänjer sig vid vackert väder. Idag på lunchen var det fint, så då sa jag till R att jag skulle sitta ute ochläsa ikväll. Men just nu regnar det, så jag tänker inte gå ut ;) Det slår om rätt snabbt. I söndags skulle R sitta i bangolfkiosken, då följde jag med för att han skulle lära mig lite. Typiskt var att det kom värdens åskskur, så vi hann inte spela så länge... Och sen på kvällen åskade det som tusan, jag gick ut i köket och möttes av värsta blixten, sprang därifrån fort sen. Jag ogillar åska, men samtidigt fascineras jag av den. Vågade egentligen inte titta, men skulle ändå smyga ut i köket igen och kolla, men så lystes hela hallen upp av en ny blixt, då bestämde jag mig kvickt för att lägga mig istället ;) Eller vi pluggade franska, eller jag kan ju inte plugga eftersom jag inte kan franska, men jag förhörde R lite. Passade på att öva mig på franskt uttal också, tycker det är så himla vackert. Och vissa stunder lyckades jag riktigt bra =) Fast adjö kan jag inte uttala, det blir bara gröt... Typiskt... det hade ju vart bra att kunna liksom. Varför ska det svåraste ordet vara ett av de mest användbara liksom??

Igår var vi till Oxelösund hamn. Vi ska ju dit på söndag och kolla på Ark och Melody club, och jag tycker Oxelösund är en så konstig stad. Så vi åkte dit för att veta att vi säkert hittar på söndag, jag är ju så nojjig av mig så jag måste veta i förväg att saker och ting funkar. Stackars R ;) Fast det var trevligt att komma dit, vi tog en liten vandring innan vi satte oss och fikade. Blir spännande att se vart de sätter upp scenen, vi var där festivalområdet kommer vara, men det var ingen given scenplats, men de har nog tänkt ut något smart.

Nu har jag bara 4 riktiga jobbdagar kvar innan semestern! Torsdagen räknas inte, för då ska vi till Skansen med hela organisationen, runt 70 personer. Avfärd 7.15, sen aktiviteter på skansen till halv 3 då det blir fri aktivitet, tror jag ska in i skansenakvariet då =) Sen ska vi vidare mot Gröna Lund för lite tävling och lek, efter det blir det middag på Rondo och hemfärd runt 22, en mastig dag, men det blir nog skoj! Hoppas på fint väder!!

Sen på fredag blir det Linköping, för på lördag ska vi systrar åka till Borås och gå i scrapbutiker =) Idel roliga saker! Tror jag kommer vara rätt trött på måndag ;)

Handlade kläder idag igen, är jag shoppingberoende?? Fast idag köpte jag två par piratbyxor, och det har jag inga sedan tidigare. Måste ha något bekvämt och svalt till semestern, så det var behövligt =) Men så köpte jag en tröja såklart....

Ett roligt modereportage

Publicerad 2007-06-09 14:17:34 i Allmänt,

Förra helgen satt jag och läste gamla Amelia för att rensa och slänga. Hittade ett knäppt modereportage från en tidning från förra sommaren. Först och främst tycker jag det är lite fånigt då de ska göra en story med syftet att visa kläder. Just det där handlade om helgen vid sommarstugan eller något, det står små fåniga notiser längst ner, Ebba och Hanna på väg för att ta ett dopp, eller något i den stilen. Och på en bild var en insvept i en duk, jag rynkade lite på munnen om tittade om det verkligen var en duk.... Och det var det, längst ner stod det "Ebba insvept i en klassisk bomullsduk (eller om det var linne).... Eh...? Har hon ingen badhandduk som om hon kunde använda? Nu kanske det var så att handdukarna var slut, vad vet jag? Men duken kostade 600 spänn...? Kan man inte ta någon annan duk om man nu absolut måste ta en ;) Nu kanske jag lägger för stor vikt vid det hela, men ibland blir sånt där bara lite väl fånigt ;)

Igår var vi ute och käkade, och sen på bio. Hjälp vad folk det var längs gatorna, studenterna åkte ju runt i sina lastbilar... Det var en pers för R och mig, vi föredrar typ folktomma gator ;) Men vi klarade oss rätt bra, jag siktade in mig på att komma fram, och det gjorde vi ju som tur var. Vi beställde två plankstek, och det tog en evighet innan de kom, vet inte om det blev något fel, men vi fick vänta en halvtimme typ, och det är lite väl länge... Speciellt när vi skulle på bio efter och hade lite ont om tid. Maten smakade okej, men det finns godare på andra ställen. Jag vet inte om jag åt för fort? Men jag tänkte på att inte göra det.... Men jag fick så jädrans ont i magen precis efter, kändes som om jag skulle tuppa av, blev alldeles svettig. Vet inte om det var smöret i maten, köttet som inte var genomstekt (det behöver det ju inte vara visserligen) eller stress.... Något var det iaf, för det var riktigt jobbigt att gå från restaurangen till bion sen. Men tur det är så mycket reklam innan filmen, då kunde jag sitta och slumra en stund, och när filmen sen började mådde jag bra igen efter några minuter, tack och lov för det! Det går inte att ta sig ut från den bion på ett smidigt sätt, så himla trångt för benen.

Vi såg i alla fall Pirates of the Caribbean. Första filmen är egentligen bäst, tvåan är rätt rörig, trean var väl okej. Men Johnny Depp är ju fenomenal, han gör filmen på något sätt. Det var tur att det var så mycket humor med i filmerna, för de gör en alldeles för komplicerad story. De vill väl berätta så mycket, men det blir för mycket på något vis som de inte riktigt får ihop på ett bra sätt. Man måste ha järnkoll för att komma ihåg allt, men tack vare humorn kan man uppskatta den ändå. För jag kan inte hålla isär på alla personer och saker hit och dit, vet inte riktigt varför. Filmen är väl inte tillräckligt smart eller så ;) Men som sagt, Johnny Depps rollprestation är ju otrolig! Han är extremt bra på det han gör, gillar när han gör såna udda roller! Nu blir nästa film att vänta in Harry Potter, den ser jag fram emot, för dem är det lite lättare att följa ;)

Lyckliga studenter..

Publicerad 2007-06-08 15:35:12 i Allmänt,

Hela stadshustrappan var precis fylld med glada studenter. Sen vimlade de förbi mitt fönster med blommor och skyltar. Nu är gatorna fulla av folk som väntar på kortegerna som startar om en kvart. Jag blir alltid så nostalgisk i studenttider, kan alltid känna deras glädje =) Det är verkligen härligt!

Idag ska R och jag på dejt. Först middag om en halvtimme sen tidiga bion, det får inte bli försent, för då somnar jag ;) Usch... börjar man bli gammal då man alltid vill gå på den tidiga bion ;) Fast är det lördag så kan jag gå den sena, men i veckorna känns det så sent ;) Visst kan man gå på dejt även om man är sambos?!

I morgon blir det Gnesta igen och kalas för lillebror, det ska bli jättekul! Fint väder är lovat, så det blir härligt!

25 minuter kvar... sen helg!!

Nästan som semester...

Publicerad 2007-06-06 20:59:47 i Allmänt,

Idag har jag suttit ute på gräsmattan och läst gamla Amelia. Det kändes som semester, kunde koppla bort jobbet totalt. Det var verkligen skönt det! Är så himla skönt ute nu, sommaren är livet verkligen =) Bara 9 arbetsdagar kvar nu!! Varav en spenderas med heldag på skansen och Gröna lund med jobbet!!

Stendörren

Publicerad 2007-06-03 20:03:07 i Allmänt,

Idag åkte vi ut till stendörren för att grilla igen, det är verkligen underbart därute. Men den här gången åkte vi lite längre fram än vi brukar, och gick ut mot Naturum istället, det var fint därute också. Inte lika mycket klippor, men vi hittade ändå en klippa att placera oss på.

image64
På vägen ner mot Naturum.

image65
Gäss med små bäbisar, små dunbollar.

image66
Utsikten från klippan vi satte oss på.

image67
Mer utsikt.... mycket segelbåtar passerade förbi.

image69
Maten tillagas... smakade mums!

image70
Såklart så fick vi sällskap också.

image71

image72

image73

image74

Visst är det härligt med sommar...?!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela