Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Dag med jobbet

Publicerad 2008-06-06 19:14:34 i Allmänt,

Igår var vi iväg hela förvaltningen till Norrköping för att ha en sån dag då alla samlas och lär sig nåt och sen har trevligt ihop. Förmiddagen började med två rätt tråkiga seminarier ;) Sen fortsatte vid med en till, men detta var betydligt bättre eftersom man själv fick välja en av tre. Det hade inget med vårat jobb att göra, kanske därför jag tyckte det var så intressant? Hur som helst, sen var det dags för lunch. Det blev pestobakad lax med potatis och dillsås, det var helt suveränt gott!! På lunchen hann vi även med en promenad kring industrilandskapet där vi höll till.

Efter lunchen blev det guidning i just industrilandskapet, det var trevligt. Perfekt väder dessutom! Måste säga att Norrköping är en grymt fin stad!! Efter rundvandringen blev det sedan fika och dags för tävling. Vi har en tävling som sker en eller två gånger per år som heter käppentävlingen. Det är ett vandringspris i form av en käpp. Det lag som vinner får ha käppen till nästa tävling och dessutom graverar man in sina namn på en bricka och sätter fast. Till detta hör även att det vinnande laget arrangerar nästa års tävling. Och tävlingarna är olika från gång till gång. I år var det inriktning konst.

Vi delades in i lag med cirka 4 i varje och skulle runt på 5 stationer i stan. Vid varje station skulle man svara på några frågor och dessutom måla ett bestämt objekt på varje ställe. Vid den första skulle man tex måla en del av strömmen, så fortgick det. Allt skulle vara på samma tavla. Jag avskyr att måla eftersom jag totalt saknar talang för det, men fick dra mitt strå till stacken. När vi sedan kom i mål så var det många väldigt fina tavlar, tänkte att våran var chanslös...

Det var sedan dags för middag. Den inleddes med rökt gravad lax....igen! Samma sak förra året... Jag tycker det är en jättekonstig maträtt. Laxen har konstig konsistens och smakar inte så gott... men vuxen och duktig som jag är äter jag det ändå, det gick ju ner iaf. Huvudrätten var betydligt godare, det blev oxfilé med råstekt potatis och pepparsås och grönsaker, smaskens!! Efter huvudrätten redovisades sedan tävlingsresultatet. Första delen var frågesporten, vårat lag hamnade på 3e plats så det var hyfsat. Men för att vinna var vi ju tvugna att slå ettan och tvåan i målning. plats 5,4 och 3 presenterades utan att vi nämndes, tänkte att då är det nog kört (vi var nio lag). Men sen visade det sig att vi kom tvåa, det var riktigt kul! Etta kom sedan ett lag som hamnat fyra i frågesporten, och det resulterade i att de vann allttihop och vi kom faktiskt tvåa! Kan tro att det var på håret. Nöjd med våran andraplats, rätt skönt att slippa arrangera nästa års tävling ändå ;)

Sedan blev det vit chokladpannakotta till efterrätt, gottgott! Sedan äntligen dags att åka hem ;) Men det var en trevlig dag, högst poäng fick vädret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela