Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Drömmen om sommaren..

Publicerad 2007-02-20 19:16:17 i Allmänt,

Har redan börjat drömma om vad vi vill göra i sommar. Helt klart är att vi vill ner till Holland och Paris. R har sin närmaste vän i Holland för nuvarande, skulle vara kul att åka ner och hälsa på honom och hans lilla familj. Ta oss till Amsterdam, och sedan ut på landsorten, eller vart det nu ligger där de bor ;) Holland känns rätt anonymt, så det skulle vara kul att få se det. Och Amsterdam vore ju inte fel. Sen har vi då staden som ligger sååååå nära mitt hjärta, Paris!!!! Blev verkligen totalt uppslukad av den staden. Och så bor ju Rs farbror kvar där ett tag till, så det känns som om man bör passa på. Vi har hört oss för och han tror absolut att det går att ordna! Jag längtar verkligen tillbaka dit! Och vårt andra besök kommer i så fall att gå i njutandets tecken, nu har vi ju sett allt liksom ;) Fast Versailles är klart kvar att se. Okej vi har inte sett allt, men väldigt mycket ;) Och det känns som om Paris ska man uppleva med picknick och vin också =) Åh, jag hoppas verkligen att vi kommer dit igen!!!

Nu börjar jag längta efter vår och sommar. Tänk glass i hamnen, promenad runt Nyköpings hus (är ett gammalt medeltidsslott för er som inte vet), strosa i hamnen, åka ut till havet och andas salt. Picknick på klipporna vid stendörren, besök på djurpark, skogspromenader (utan mygg), bokläsning ute i friska luften, en öl i kvällssolen..... åhhhh.... sommar, sommar, sommar!!! Och ute är det snö ;) Visst är det vackert med snö och vinter, men inget kan ju slå sommaren! Men faktiskt så är ju februari snart slut, sen blir det mars, och hux flux så kommer tussilagon =)

Inhandlade en ny skiva idag, absolut schlager!!! Så nu blir det schlager på tisdagskvällarna när R jobbar kväll ;)

Om några veckor fyller äldsta systerdottern sex år, kan knappt tro det. Hon börjar verkligen bli stor nu, sex år är ju stora damen! Och det märks faktiskt att hon börjar bli "stor" nu. Det är ett helt annat sätt som man pratar med henne på nu. Det blev så påtagligt sist vi var där. Då satt hon och spelade på sitt Tvspel, och jag dit för att säga hej då och att vi snart ses igen och att hon skulle ha det så bra. Och när jag gick till soffan för att krama om henne så sträckte hon ut armen och så fick jag en sån där go och vänskaplig "halvkram", med ena armen om halsen liksom, och kind emot kind. Den kändes så "vuxen". Den sa liksom alla orden på en gång "det var kul att träffas, jag vet att vi ses snart igen, det ser jag fram emot, men jag blir inte ledsen för att ni åker, för jag vet att vi alltid ses igen, ha det så bra, jag tycker om dig". Och sen var det ett hej då i all enkelhet, det var så rart =) Goa, goa, goa I!

Att hon fyller sex år betyder att det var sex år sen hon föddes. Jag har en sån klar bild i huvudet om hur det var. Mamma, J4 och jag hade varit och handlat. Så när vi kom hem kom pappa upp från källaren och sa "R ringde, de har fått en dotter". Jag minns det så tydligt. Jag ville dit bums, men det gick inte, klockan var sen. Så vi fick vänta ett helt dygn, hjälp vad jag var nyfiken! Sen nästa kväll for vi iväg (visst var det så?). När vi kom fram till sjukhuset så tog vi oss upp till BB-avdelningen, men dörren var låst!!! En glasdörr var det, så vi såg men kunde inte ta oss in. Jag kommer inte ihåg hur vi tog oss igenom, men jösses, mamma hade ju blivit mormor, klart det gick ;) Vi andra väntade medan mamma gick och letade upp J1, sen kom de gåendes i korridoren med en vagn med en sån "glassäng" i, och där låg hon, det finaste jag nånsin sett! Bäbisar var nåt helt nytt i min tillvaro, så jag trodde ju att hon var av glas. Tittade och tittade och strök hennes kind, och mitt mostershjärta slog ut i full blom =) Sen dess har jag följt hennes framfart, är så glad att jag fått se den lilla bebbin växa och bli stor. Så mycket har hon gett mig, så mycket har hon förändrat min syn på livet. Och för alltid kommer hon ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta.... Och nu fyller hon alltså snart sex år....

Men det finns ju faktiskt en krabat till som har en speciell plats i mitt mostershjärta, lilla A. Minns även hennes ankomst. J1 ringde mig och sa att de hade fått en liten A, blev lite förvånad eftersom jag absolut trodde att hon skulle heta Ella. Men blev alldeles varm, och såklart ville jag ju se henne direkt. Men hon kom på en torsdag så jag fick vänta en hel vecka, och det var nog den längsta vecka jag vart med om, tror nog inte jag tänkte på så mycket annat än A då ;) Så när det äntligen blev dags så ankom jag med bussen, när jag kom fram til ldem så var jag alldeles anfådd, men var inte medveten om det.... Tror heller aldrig att jag tagit mig upp så fort för alla de backarna förr ;) Med ett sånt mål i sikte tar det inte många minuter ;) Kommer ihåg först anblicken, hon hade precis ätit och låg över J1s axel och var bedårande!! Och även hennes framfart har jag fått följa, och den har vart livfull ;)

Tror bestämt att jag är en av de två lyckligaste mostrarna i världen!!

Nu blev det två långa berättelse här, och ett långt inlägg. Men det är en bra kontrast mot de korta som vart den senaste tiden. Nu blir det strax strykning och Jeopardy, men först Björn shifs och "värre framåt natten". Ska leta fram någon favoritschalger också och spela för grannarna ;)

Och kom ihåg, det är alltid mycket roligare att skriva då man har små fotspår lämnade i kommentarsbåset =)

Kommentarer

Postat av: Mam

Publicerad 2007-02-20 21:22:39

Kunde nyblivna mormor verkligen vänta till nästa dag? Tänk efter tösen min.

Postat av: Martin

Publicerad 2007-02-20 23:19:25

Nu blir jag också nostalgisk, jag kommer ihåg när mitt första syskonbarn föddes. Det är nu 16,5 år sen...=). Sen börjar jag fundera på hur länge vi har känt varann egentligen... Hmm... 2001 jobbade jag på Scania, och då var vi på Ark/Hellström/Uggla på Parken Zoo... och på vintern innan dess var vi på hockey på hovet... så dt måste varit 2000 som vi träffades irl för första gången.... Kram!

Postat av: Jeanette

Publicerad 2007-02-21 08:25:34

Vem minns inte I's ankomst. Det är enda gången jag åkt ToR Gnesta en kväll efter jobbet!

Och jag tittade också på Jeopardy och strök igår. Höll på att bli galen på Weise...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela