Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Över våra huvuden..

Publicerad 2006-09-01 18:24:51 i Allmänt,

Ibland blir gränserna mellan chefer och anställda så otroligt tydliga.... Det har över våra huvuden bestämts att vi ska jobba till 18 på onsdagar. Och det är inte närmaste chef som bestämt, de får också bara finna sig i det. Utan det är någon några huvuden högra upp. Det ska öka tillgängligheten sägs det, okej det låter ju bra... Men det har inte ens tagits upp till diskussion, vi fick höra det ryktesvägen innan sommaren. Och har inte kunnat göra ett dugg. Det står inte med i vårat nya avtal om arbetstid, det har inte diskuterats med facket.... Det är bara bestämt... I vårat avtal står arbetstid 8-17.... Att vi jobbar till 18 på onsdagar står på hemsidan. Ungefär så har det gått till...

Jag är en av de få på miljöenheten som har möjlighet att vara kvar så länge. Men jag är det ju inte med glädje, jag vill hem och äta middag på rimlig tid. Det är ganska många småbarnsföräldrar hos oss, och deras barn måste hämtas på dagis kl 18, men det bryr sig ingen om?! Men det som är bra är att vi stänger 16 på fredagar. Men ändå, ska de som kan jobba vara kvar till 18 varje onsdag? Och de som inte kan aldrig? Vi behöver inte vara alla på plats, men vi ska kunna ha full service. Men problemet är att det inte finns någon på livsmedel som kan vara kvar, och jag kan då inte ett jota inom det området.... vad blir det för service? Personligen så tror jag att det kommer vara helt dött den extra timmen, för det är redan nu väldigt lugnt efter 16. Och jag menar vi har ju aldrig vart omöjliga, om någon bara kan träffa oss efter 17 så ordnar det ju sig.... Tycker det hela är en enda stor karusell, men det är väl bara att finna sig i det eller? Mina arbetskamrater har pratat med facket, som är upprörda, men som troligen inte kan göra så mycket.

Förstår verkligen inte chefer som sitter på pedistal och bestämmer. Vi är bara ett jobbigt bihang verkar det som. Bäst att inte ta upp det med de anställda, då blir det ju bara bråk. Och det orkar man ju inte med.... eller?! Men, men.... det är väl bara att köra på och se vad som händer.

Skönt med fredag, har bara jobbat 3 dagar denna vecka, men har längtat efter ledighet. Det är inte bra med semester, man får smak på livets goda ;) Har haft kaffevecka denna vecka, våran arbetsplats är lite föråldrad, vi har ingen kaffemaskin utan får själva brygga kaffe. Så två kannor kaffe skla man sätta på två gånger om dagen, plus att man ska sköta diskmaskinen. Det går bara att brygga en i taget, så det blir ju ett jäkla spring fram och tillbaka till köket. Länge leve kaffemaskinen ;)

Patrik Isaksson kommer till Nyköping i höst. Ska se till att få med mig älsklingen, det är nog lite för dyrt för hans smak, men jag får väl betala den del han inte vill betala då ;) Det är ju för trögt att gå själv. Det är en inomhusspelning med sittplatser, så det kan nog bli rätt mysigt =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela