Josefin

Vi kanske inte kan förändra hela världen, men vi kan i alla fall få vår egen trädgård att blomstra!

Paris dag 3

Publicerad 2006-08-01 09:30:46 i Allmänt,

Söndagen i Paris blev en lång dag. Det var många kvarter som vi tänkte hinna se. Det var visst inte det ffrämsta turistkvarteren, för det var rätt lugnt med folk där. Men himla fint, var bland annat de judiska kvarteren.

Där såg vi bland annat det moderna operahset. Det stod vi dessutom och letade efter, tills vi i9nsåg att vi stod precis vid det. Det är svårare att hitta de moderna byggnaderna tror jag... Vi såg också det som kallas för ett av världens vackraste torg, på det torget lägger jag in en bild. Det var väldigt vackert med inramningen av husen.

81929-17

Vi var också inne och köpte en parisnalle i en nalleaffär. Där fanns alla möjliga sorters nallar, både dyraoch inte så dyra. Vi hittade en som vi tyckte mycket om.

Söndagen blev passande nog en kyrkdag, vi var inne i många vackra kyrkor. Det fanns helt otroligt vackra glasfönster i dem.  Nedan är en bild på kyrkan St-Gervais-St Protais, den var ganska mäktig där den stod.

81929-15

Mitt emor kyrkan låg stadshuset, Hotel de Ville, den var vi inte in i, men den var otrligt vacker den också. Ett enormt hus verkligen!! Det som syns är bara ena sidan, det forsätter sen med samma storlek på fyra sidor, så då kan ni kanske föreställa er... Under dagen kom det också en rejäl regnskur, men som tur var så fann vi ett regnskydd, det såg ut som om himlen öppnade sig.

81929-16

Vi fortsate sedan in i i nya kvarter, där såg vi återigen flera kyrkor. Den nedan är en av paris vackraste, St.Eustache. Och den var verkligen vacker. Den låg också väldigt vackert med inramningen av en fin trädgård.

81929-14

Dagen avlsutade vi sedan i operakvarteren där vi bland annat tittade på den gamla operan. och den byggnaden var verkligen magnifik!! Mycket mycket mer såg vi, men allt ryms inte här. Vi gick och vi gick, så det var nog inte så konstigt att jag var helt slut i ben och fötter när vi kom hem. R fixade mat medan jag rasadde ihop på sängen ;)

81929-18

Men efter middag får amn alltid nya krafter, så vi orkade sitta på balkongen och dricka vin oc titta på den vackra utsikten och alla båtar som passerar förbi. Så även om vi är väldigt aktiva så glömmer vi iinte bort att ha semester. Men det är ju det där med att man gärna vill passa på att se så mycket man kan. Så vila får vi väl göra när vi börjar jobba igen ;)



Kommentarer

Postat av: Marianne och Bengt

Publicerad 2006-08-01 10:17:22

Där kom det ju mer! Va´ bra! Kul att följa era öden och äventyr! Vi känner igen det där med att vilja se så mycket som möjligt. Det är ju inte var dag man är i Paris. Ha det så bra!

Postat av: Anneli

Publicerad 2006-08-01 11:21:28

Hej Parisare! I morgon är det vår tur att åka ut i världen! Ha en fortsatt trevlig semester! *kram*

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela